2020-2021学年高中外研版英语选修8模块素养评价:MODULE 5 THE CONQUEST OF THE UNIVERSE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中外研版英语选修8模块素养评价:MODULE 5THE CONQUEST OF THE UNIVERSE WORD版含解析 20
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(五)(Module 5)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Do you have any English dictionaries? W: Yes, just over there. Only
2、 two copies are left. They are at a discount now. 1. Where does this conversation probably take place? A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom. 答案: BText 2W: Look, its already 8 oclock. Jim said hed be here by 7: 00. M: Yes, but you know what the traffic is like this time of the evenin
3、g. W: He said hes trying not to be late. Why does he always do this? 2. How does the woman sound? A. Confused. B. Worried. C. Angry. 答案: CText 3M: I forgot my student ID card. Can I still check out a book? W: Its OK, as long as you dont have any overdue books. Whats your student number? M: Oh, its G
4、20170114. 3. Who is the woman? A. A teacher. B. A librarian. C. A consultant. 答案: BText 4M: You need to focus on drying the plates properly, or they can get water spots like this one. W: Sorry, I didnt notice that. I think I need to put on my glasses to do this job. M: Thats probably a good idea. We
5、 dont want to lose customers over something like this. 4. What is the woman probably doing? A. Doing the dishes. B. Looking for her glasses. C. Picking up some plates. 答案: AText 5M: Do you think, within a few years, many people could work at home instead of working in offices? W: Yes, of course. Sci
6、ence and technology have developed really fast in the past few years. And in the future, I believe almost all our ideas will become reality. M: Im looking forward to it. 5. What does the man wish for the future? A. All his dreams will come true. B. Science will develop much faster. C. He will be abl
7、e to do his job at home. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Finals are approaching. Im not ready, and most importantly, I still havent finished my employment histo
8、ry. M: That CAPP class is a joke. W: You mean the career-and-personal-planning class? M: Yeah! How can they expect us to have employment history when we are full-time students? W: Thats not the point of the class. Its meant to provide us with the necessary tools to find work after college. The purpo
9、se is not to show our work experience. Its practice for writing a professional rsum and cover letter, and how to take advantage of our strengths in a competitive work environment. M: Oh, I never thought of that. W: Well, you dont really think of a lot of things. . . 6. What does the man think about
10、the CAPP class? A. Ridiculous. B. Necessary. C. Unfair. 答案: A7. What may students get by going to the CAPP class? A. Some job offers. B. Methods of getting high grades. C. Skills of writing a professional rsum. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Id like to buy some meat. M: What kind would you like today
11、? W: Id like a pound of roast beef. Thats my sons favorite sandwich meat. M: Really? My daughter likes it, too. OK, thats going to be $5. 50. W: Perfect. M: Anything else? Perhaps some pork? W: No, but I do need three pounds of chicken breast. My husband wants it for the soup he likes to make. M: Th
12、at costs $4. 00 a pound. W: Oh, thats expensive. I think he can make the soup with two pounds of chicken. Ill make some salad tonight, so we wont need so much food. 8. Who does the woman buy the beef for? A. Her daughter. B. Her husband. C. Her son. 答案: C9. What does the woman say about the chicken?
13、 A. Its expensive. B. Its her favorite. C. Its perfect in the salad. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello, this is Canon Camera Company in Beijing. Good morning! What can I do for you? M: Well, I am making this phone call to complain about a digital camera made by your company. W: What is the proble
14、m with it? M: The screen always goes black. W: Could you tell me how long this has been happening? M: It started a week ago. W: Then is it still under guarantee? M:Yes, I bought it only a month ago. W: OK. Can you tell me where you bought it and the type of the camera? M: I bought it in Xidan Shoppi
15、ng Market. Its model number is IXUS210. W: OK. You can bring it to our repair centre to let the staff look at it first. If there is a problem with the camera, you can have it replaced or get a refund. M: Where is your repair centre? W: Its at 1553 Palace Street, on the seventh floor. We apologize fo
16、r causing you trouble. 10. Whats wrong with the mans camera? A. Its screen always goes black. B. Its button doesnt work properly. C. Its battery runs out very quickly. 答案: A11. How long has the man had the camera? A. A week. B. Half a month. C. A month. 答案: C12. What is the womans attitude? A. Impat
17、ient. B. Sincere. C. Rude. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Good morning, madam. I see you are reading The New York Times. W: Yes, I always buy a copy from a newsstand outside my favorite caf during the week, and I get the weekend newspaper delivered to my house. M: How much do you pay every week? W:
18、About ten dollars. MWell, what if I told you that you could read your favorite newspaper every day for less than five dollars a week? W: That would be great. But Im not interested in signing up for a vacation package or anything like that. M: Oh, no. . . nothing like that. I guess you have a laptop,
19、 right? W: Uh, oh, but I have an iPad. MPerfect. You can now read The New York Times on a special app for your smartphone or tablet. You can read all the articles you like, including the previous issues. WThat sounds brilliant. But why is it so much cheaper than the regular paper? M: Think about all
20、 the machines and employees it takes to print the paper every day and youll understand. WSign me up! 13. How does the woman get the paper on weekdays? A. She gets it delivered. B. She reads it in a caf. C. She buys it on the street. 答案: C14. How much will the woman pay monthly according to the man?
21、A. Around 10 dollars. B. Around 20 dollars. C. Around 40 dollars. 答案: B15. How does the woman feel about the mans suggestion? A. Pleased. B. Uncertain. C. Annoyed. 答案: A16. Where may the woman read The New York Times after that? A. On her laptop. B. On a special app. C. On a vacation package. 答案: B听
22、第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Believe it or not, It was my 21st birthday and I wanted to have an unforgettable night. So I arranged to have a party at this famous hotel. It was a warm evening in the middle of August, but because it was raining heavily outside, we had to stay in the hotel all night. The
23、re were a lot of guests at the party and the room was very crowded. I was dancing happily when I felt the smell of smoke. People began to panic. They all tried to escape from the room as fast as possible. However, there were so many of us that we couldnt get out quickly. Soon, the room was full of s
24、moke. I managed to open a windowand get out of the burning building. The firefighters arrived shortly after, but it took a long time for them to put out the fire. Luckily, all the guests got out in time. Some of them had to go to hospital because of burns and breathing problems. The firefighters had
25、 put out the fire before it spread to the rest of the hotel. However, the room where the party was held was completely destroyed. I was told later that it was because the building had been struck by lightning. Can you believe it? 17. What does the speaker mainly talk about? A. A famous hotel. B. The
26、 speakers wedding party. C. An unexpected fire. 答案: C18. Where did the speaker escape from? A. The window. B. The entrance. C. The back door. 答案: A19. What do we know about the guests? A. One of them was killed. B. They kept calm all the time. C. Some of them were injured. 答案: C20. What caused the f
27、ire? A. Cigarettes. B. Lightning. C. Electricity. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。A(2020南通高二检测)It can be tough to pull kids away from their computers and mobile devices these days. While theyre playing games, wouldnt it be great if they could be le
28、arning at the same time? Good educational apps offer fun challenges that teach specific grade-level skills. Here are four that combine fun and learning. Understanding Math( $ 3. 99; iOS)Understanding Math goes beyond basic comprehension to gain a deeper understanding of the whys and hows of math. Th
29、e app tracks your childs progress to determine strengths and weaknesses in different skill areas, and you can customize (定制) your childs learning experience to suit the needs. Word Creativity Kit ($2. 99; iOS)Word Creativity Kit aims not only to make creative writing fun but also build up grammar ru
30、les. The app presents a series of words from seven categories, such as space or fantasy. Kids add their own words to finish the complete thoughts that these words have inspired. Barefoot World Atlas( $4. 99; iOS)Barefoot World Atlas helps kids learn about geography and world cultures with a touch of
31、 the screen. Each region features a set of sub-topics, from wildlife and natural features to native people, landmarks, and architecture. These facts and illustrations are delivered in photographs, sounds, and hundreds of mini videos. My Grades & Homework( $0. 99; iOS)A combination of grades and home
32、work tracker, My Grades & Homework can help your child stay organized and on top of the progress in school. A convenient calendar and course list format can offer a glance at your childs assignment schedule that he or she might not normally get from standard homework planners. 【文章大意】这是一篇应用文。文章推荐了四个有
33、趣的学习app供读者购买和使用。21. Which app is beneficial to childrens writing skills? A. Understanding Math. B. Word Creativity Kit. C. Barefoot World Atlas. D. My Grades &Homework. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第三段中的Word Creativity Kit aims not only to make creative writing fun but also build up grammar rules. 可知, Word Crea
34、tivity Kit能帮助孩子们的写作和建立语法规则。22. What is the common part of the four apps? A. They need purchasing when downloaded. B. They help children improve their grades. C. They make studies fun because of mini videos. D. They inform parents of their childrens progress. 【解析】选A。推理判断题。根据Understanding Math ($3. 99
35、 ; iOS) , Word Creativity Kit ( $2. 99; iOS), Barefoot World Atlas ( $4. 99; iOS)和 My Grades & Homework ($0. 99; iOS)每个app之后出现的价格可以推断, 下载这些应用时需要付费。23. What is the purpose of the text? A. To wish readers to bring in more similar apps for children. B. To encourage parents to allow their kids to play a
36、pps. C. To design the educational apps to combine fun and learning. D. To introduce four educational apps for readers to buy and use. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第一段的Good educational apps offer fun challenges that teach specific grade - level skills. Here are four that combine fun and learning. 和每个应用后面的价格可以推断出
37、, 本文主要介绍一些有趣的教育app让读者购买。BFor years, people have wondered whether theres life on other planets. Scientists may now be closer than ever to answering this question. Using powerful telescopes, a team of astronomers in South America discovered a new planet, called Proxima b. It circles a star named Proxi
38、ma Centauri, in the same way Earth circles the sun. Proxima Centauri is the closest star to our solar system. Scientists believe the new planet has a rocky surface and is similar in size to Earth. More important, theyve determined that the distance between Proxima b and its “sun” gives the planet a
39、similar temperature to Earths. This means it could have liquid water. The presence of water on a planet makes it possible for life to exist there. Scientists refer to planets like Proxima b as “Goldilocks planets” because they are not too hot or too cold, but just right to possibly support life. Ast
40、ronomers have found other Goldilocks planets in the past, but none are as close to Earth as Proxima b. Still, the new planet is 4. 2 light years from Earththat is about 25 trillion miles away. Despite the long distance, astronomers hope to get a much better look at our new-found neighbor one day. Bu
41、t theyll need to wait until more advanced telescopes are developed. They may also send a robotic spacecraft to investigate the planet. 【文章大意】一直以来, 人们都想知道其他的星球是否有生命存在。南美的天文学家新发现了一颗叫作Proxima b的星球, 它与地球非常相似, 天文学家期待能够对它做进一步的研究。24. Earth is to the sun what . A. Proxima b is to Proxima CentauriB. Proxima
42、Centauri is to Proxima bC. Proxima b is to the solar systemD. the solar system is to Proxima b【解析】选A。细节理解题。根据Using powerful telescopes, a team of astronomers in South America discovered a new planet, called Proxima b. It circles a star named Proxima Centauri, in the same way Earth circles the sun. 可
43、知, 地球对太阳就如同Proxima b 对Proxima Centauri。25. The writer introduces the new planet mainly by . A. listing figuresB. making the comparisonsC. following the space orderD. giving examples【解析】选B。细节理解题。作者在介绍这颗新的星球时, 和地球进行了比较, 所以作者主要是通过作比较介绍这颗新的星球。26. Planets like Proxima b are referred to as “ Goldilocks pl
44、anets” because of . A. their temperatureB. the presence of waterC. the life on themD. their size【解析】选A。细节理解题。根据Scientists refer to planets like Proxima b as “Goldilocks planets” because they are not too hot or too cold, but just right to possibly support life. 可知像Proxima b这样的星球被称为“Goldilocks planets
45、”, 是因为它们的温度, 所以选A。27. We can infer from the last paragraph that . A. astronomers have a long way to go to explore the new planetB. existing telescopes are still far from advancedC. the long distance will prevent astronomers from exploring the new planetD. astronomers have got the whole picture of th
46、e new planet【解析】选A。推理判断题。根据But theyll need to wait until more advanced telescopes are developed. They may also send a robotic spacecraft to investigate the planet. 我们可以推断出为了探索这个新的星球, 天文学家还有很长的路要走。C(2020烟台高二检测)Sleep is essential for a persons wellbeing. Researchers have found that sleep loss increase
47、s a persons risk of developing serious medical conditions. Now, a new study has found that getting enough sleep is also the key to improving academic performance. Jeffrey Grossman, who led the research, was not trying to find the correlation (相关性) between sleep and grades when he handed out Fitbits
48、to the students in his class. Instead, the professor hoped the popular wrist-worn electronic device (装置), which tracks a persons activity 24/7, would show a connection between physical exercise and academic achievement. As part of the research, a quarter of the participants chose a fitness class spe
49、cially created for the study. After the school term ended, the researchers carefully analysed the data. Much to Grossmans surprise, they found no measurable difference in test performance between the group that had been physically active and the group that had not. However, the study presented a sur
50、prising viewpoint in the journal Science of Learning. Going through the large amount of data, Grossman noticed an interesting trend from the participants sleep patterns. There was a straight-line relationship between the average amount of sleep and his/her grade on the exams. Besides, it was not eno
51、ugh for students to just head to bed early the night before a test. Grossman says, “Weve heard the phrase Get a good nights sleep; youve got a big day tomorrow. It turns out this does not relate at all to test performance. Instead, its the sleep you get during the days when learning is happening tha
52、t matters most. ”The time students went to bed each night was similarly important. Those who went to bed in the early hours of the morning performed poorly, even if the total sleep time was the same as a higher-performing student. The research does not prove that sleep is the only component that hel
53、ps improve academic performance. However, Grossman says the results are a strong indication that sleep really matters. Who knew getting As just required some extra ZZZs? 【文章大意】这是一篇说明文。本文主要叙述了研究发现睡眠不仅对人的身体有好处, 充足的睡眠也是提高学习成绩的关键。28. Whats Grossmans original purpose by using Fitbits in the research? A.
54、To improve students sleep patterns. B. To regulate students daily behavior. C. To monitor students physical condition. D. To find effects of physical exercise on grades. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中“相反, 这位教授希望这款广受欢迎的腕式电子装置能够显示出体育锻炼和学术成就之间的联系。腕式电子装置可以全天候追踪一个人的活动。”可知, 格罗斯曼在研究中使用Fitbits的最初目的是想发现体育锻炼对成绩的影响。29. W
55、hat did Grossman think of the research result? A. It was unexpected. B. It was changeable. C. It was unreliable. D. It was fruitless. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段中“令格罗斯曼大为惊讶的是, 他们发现, 在运动组和非运动组之间, 测试成绩并没有显著差异。”可知, 格罗斯曼认为研究结果是出乎意料的。30. What plays a more important part in test performance? A. Sleep in the learni
56、ng stage. B. Average amount of sleep during tests. C. Sleep quality the night before the test. D. A regular bedtime. 【解析】选A。细节理解题。根据第五段中格罗斯曼说的话可知, 在学习阶段的睡眠在考试成绩中起着更重要的作用。31. What is the best title for the text? A. Be Physically Active and Sleep MoreB. Enough Sleep Benefits Our WellbeingC. Catch ZZZs
57、 for Good Test PerformanceD. The More Exercise, the Better Schoolwork【解析】选B。主旨大意题。本文主要叙述了研究发现睡眠不仅对人的身体有好处, 充足的睡眠也是提高学习成绩的关键。因此, 本文的最佳标题应该是“充足的睡眠有益于我们的健康”。D (2020南昌高二检测)It is a question that has long puzzled scientistsexactly why are tigers orange? One might think it makes them more obviousparticular
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450048.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
