哈尔滨市2014高考英语阅读理解、动词短语精讲讲练(34)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 哈尔滨市 2014 高考 英语 阅读 理解 动词 短语 讲讲 34 答案
- 资源描述:
-
1、哈尔滨市2014高考英语阅读理解、动词短语精讲讲练(34)及答案 Nowadays, people in China are increasingly interested in celebrating foreign festivals, especially those western festivals.A survey conducted recently by sina. com showed that among the 18,222 people surveyed 63.90% said celebrating Christmas is just another way of r
2、ecreation, nothing serious, while 17.85% surveyed considered the festival as a fashion act, showing they were not “out”. These two parts clearly indicate the general opinion of the young. 10.45% people involved said the celebration of a religious western festival with so much enthusiasm is absolutel
3、y ridiculous pursuit of foreign goodness. Only 7.80% of the people define Christmas as a kind of festival colonization(殖民)The arising of celebrating foreign festivals clearly has something to do with the advancement of Chinas economy. In my point of view, Christmas and other festivals celebrated in
4、China have difference from the origin. They have lost their religious background and turned into a big occasion to have fun and enjoy life. Shop owners pockets are filled, the publics hunger for happiness is filled, and that is enough. Foreign festivals in China are more like carnivals giving people
5、 pleasure and enjoyment.The crisis(危机) of traditional Chinese festivals that are losing their attraction may be linked to the culture tradition and background of the festivals. Most Chinese festival culture is related more or less to real life. “The country is based on its people while the people ar
6、e relied on their food”But the western culture shows much of romance. Some festivals have their religious background while others have much to do with culture and people. At this point, food seems to be too plain. Flowers and chocolates are more welcomed.Foreign festivals in China today are celebrat
7、ed for fun. They give people opportunities to relax and celebrate, to show appreciation and gratefulness. The acceptance of foreign festivals generally depends on the openness of the public, the familiarity with the western culture, and most importantly, on peoples economic status.5From the survey w
8、e know that among the people surveyed _.A. most think celebrating foreign festivals is ridiculousB. many fear that traditional Chinese festivals will disappear soonC. some think that celebrating foreign festivals is a sign of foreign goodness chasingD. half think celebrating foreign festivals makes
9、people not go out of fashion6The writer thinks that foreign festivals celebrated in China _.A. have lost their religious backgroundB. are the same as those celebrated in the WestC. can give more fun than traditional Chinese festivalsD. may reduce the hunger of public people7What is the main differen
10、ce between foreign festivals and traditional Chinese ones?A. Foreign festivals can make Chinese shop owners pockets full quickly.B. The food at foreign festivals is too simple.C. Chinese festivals always have something to do with culture.D. Foreign festivals are romantic while traditional Chinese on
11、es are connected with reality.8Which of the following may NOT be the reason why so many people accept foreign festivals?A. People can relax themselves.B. People can show their thanks to others.C. Foreign festivals have longer histories than Chinese ones.D. People have known more about the western cu
12、lture.答案如今,中国人对西方的节日越来越感兴趣,而中国的传统节日越来越不受人们的重视,原因何在呢?中西方两种文化有何不同之处,西方节日在中国处于一个什么样的地位,接受西方的节日是对是错?读完这篇文章,相信我们会得到答案。5C。细节理解题。A项只有10.45%的人如此认为,most一词错误;B项will disappear soon错误;D项只有17.85%的人这么认为,很明显,half一词错误;依据文章第二段倒数第二句可知C项正确。6A。细节理解题。依据文章第三段第三句中的“They have lost their religious background and turned into
13、 a big occasion to have fun and enjoy life.”可知,A项正确;依据第三段中的have difference from the origin可知B项错误;C项文章没有进行比较;D项文章用的是the publics hunger for happiness is filled,而非饥饿,故答案为A。7D。细节理解题。A项错误,文章第三段提及商家挣到了钱,公众的幸福感得到了满足,而并非外国的节日能够让店主的钱包迅速地鼓起来;B项too simple与原文不符;C项不是区别,两种节日都与文化有关。依据文章第四、五两段可知,D项正确,两种节日的区别在于西方的节日
14、浪漫,而中国的节日则与实际生活密切相关。8C。细节理解判断题。文章没有提及中国的节日与西方的节日相比谁的历史更悠久,故C项错误。*结束动词及动词短语【1】1The news was a terrible blow to her, but she will _ the shock soon. A. get out B. get through C. get off D. get over2.The sound of the music _louder and louder as the band marched nearer to me. A. grew B. felt C. appeared
15、D. remained3. Off the east, the sky looked pale enough to _ the storm would be passing quickly. A. suggest B. report C. prove D. explain4.Have you finished your homework yet? Not yet, I _ to do it just a few minutes ago. A. get down B. set out C. set about D. set up5The thing that _ is not whether y
16、ou fail or not, but whether you try or not. A. mattersBcaresCconsidersDminds6.So how is your new roommate? She really _. Shes always making loud noises at midnight and when I remind her,she always makes rude remarks. A. turns me off B. turns me down C. turns me out D. turns me over7. To be honest, I
17、 dont quite _ with you some general views on the weather. A. did B. allow C. bother D. share8. Dont mention that at the beginning of the story, or it may _ the shocking ending. A. give away B. give out C. give up D. give off 9. The old houses are being pulled down to _ a new office block. A. supply
18、with B. make use of C. make room for D. take the place of 10. It is fashionable to drive a car, but to drive a car is not nearly as difficult as it is imagined on condition that you _ the specialized rules. A. give upBstick toCinsist onDconnect to11. Will you my composition to find out whether Ive m
19、ade any spelling mistakes? A. look throughBlook on Clook up Dlook out of12. As is known to us all, failure usually _ _ laziness while diligence can _ success. A. results from, lie in B. results in, result fromC. leads to, lie in D. results from, result in13. He has been fired and will have to over c
20、harge of his office tomorrow. A. takeBhandCgetDgo14. His aunts letters him of those beautiful days when they used to live together in his hometown. A. call upBcall forCcall onDcall at15. Did you reach the top of the mountain?Yes. Even I myself didnt believe I could it. A. workBclimbCgetDmake【答案解析】1.
21、 D本题考查相近动词短语的词义辨析能力。四个词组只有get over有克服之意。故选D。2. Agrow 变得,表示一个渐进的过程;feel,认为,感觉; appear 显得;remain 保留,依然。题干中的as是关键词,表示“随着乐队向我们走的越来越近,音乐的声音也变得越来越大”。3. A本题检测近义动词的辨析能力。suggest暗示,意味着;report报告;prove证明;explain解释。本句句义为“东方灰蒙蒙的天空暗示着暴风雪即将来临。”4. Bget down to doing sth 开始做某事,set out to do sth 着手做某事,set about doing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
