四川省雅安中学2021-2022学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省雅安中学2021-2022学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 雅安 中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、雅安中学20212022学年高二上期10月月考英 语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5短对话,每段对话后有一个小题,从题中给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to buy?A. Some books. B. Some toys. C. Some clothes.2. What will the man do next?A. Have a break. B. Go on working. C. Try
2、the new restaurant.3. Where does the conversation probably take place?A. In a cinema. B. At home. C. In a restaurant.4. What do we know about the woman?A. She made a mistake.B. She got a pay raise.C. She might feel disappointed.5. What are the speakers discussing?A. A tourist attraction. B. A kind o
3、f tea. C. A picture.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. How is the man feeling now?A. Much better. B. Even worse. C. Very well.7. What does the woman suggest the man do?A. Have som
4、e milk. B. Go to the hospital. C. Ask Mr. Kim for leave.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What is the woman probably?A. A student. B. A coach. C. A basketball player.9. When did the game begin?A. 5 minutes ago. B. 7 minutes ago. C. 10 minutes ago.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Whats the relationship between the spe
5、akers?A. Bookseller and customer.B. Reporter and guest.C. Interviewer and applicant.11. What does the woman think of her job?A. Challenging. B. Enjoyable. C. Boring.12. What will the woman talk about next?A. Her books. B. Her hobbies. C. Her job duties.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What mainly made the
6、man hesitate to visit the White House?A. Lack of interest. B. The tight security. C. The historical atmosphere.14 How did the woman get the tour information?A. From the website.B. From the local paper.C. From the travel guide.15. Where are the speakers probably now?A. In the White House. B. In a din
7、ing hall. C. At an airport.16. What is the man like?A. Serious. B. Humorous. C. Careful.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17 What did Spanish merchants take to the Americans?A. Corn. B. Wheat. C. Potatoes.18. Why did Balboa feel surprised?A. He saw the Pacific Ocean.B. There were many jungles.C. Panama was so n
8、arrow.19. When did Francisco Pizarro leave for the Inca Empire?A. In 1513. B. In 1524. C. In 1533.20. What was the Inca Empire rich in?A. Wildlife. B. Rocks. C. Gold and silver.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATyler Quick Fan ClubBeing a member of
9、the Tyler Quick (TQ) fan club is so much fun! You can keep up with the latest news, and take part in many exciting member events. All members will receive our New Members Pack. It contains a membership card, a free signed poster, and a copy of TQs third album Speeding Up. The New Members Pack will b
10、e delivered to your home, and will arrive a week or so after you join the fan club. TQ is loved all around the world. You can join from any country, and you can use the membership card for one year. The TQ fan club has three types of membership: Pacer, Speeder and Zoomer. Please choose from the memb
11、ership options belowWhat You Get ()Membership OptionsPacer ( $ 20 )Speeder ( $ 40 )Zoomer( $ 60 )Regular emails and the password for online magazines Early information on dates for concert tours TQs weekly video messages Monthly picture postcards A TQ fan club calendar Invitations to special signing
12、 events 20% off concert ticketsCheck it out! Join before May 10 and youll receive a $ 10 discount on your membership fee! There is a $ 4 delivery fee for every New Members Pack. At the end of your first year, you can either renew or upgrade(升级) it at a 50% discount.Whether you are a Pacer, a Speeder
13、, or a Zoomer, you will love being a member of the TQ fan club. For more information, or to join, click here.1. What do we know about the New Members Pack?A. It includes TQs first album.B. It is only given to Zoomers.C. It has three items inside.D. It takes about 10 days to arrive.2. What will you g
14、et as a Pacer?A. Discounted concert tickets and a calendar.B. Regular emails and signing event invitations.C. Tour information and postcards every month.D. Video messages and access to online magazines.3. What can you do after being a Speeder member for a year?A. Become a Zoomer for $ 50.B. Get a Ne
15、w Members Pack again.C. Renew your membership at half price.D. Update your membership for $ 4.【答案】1. C 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章内容是Tyler Quick粉丝俱乐部招收会员的广告。【1题详解】细节理解题。根据第一段第四句“It contains a membership card, a free signed poster, and a copy of TQs third album Speeding Up”(其中包括一张会员卡、一张免费的签名海报及TQ第三张专
16、辑Speeding Up)可知,该粉丝俱乐部的新成员包里一共有三种东西。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据文中表格Pacer一栏内容可知,如果成为俱乐部的Pacer身份,就可享有“Regular emails and the password for online magazines(定期的电子邮件和线上杂志的密码)”“Early information on dates for concert tours(更早的音乐会巡演的日期信息)”和“TQs weekly video messages(TQ每周的视频消息)”,只有D选项是符合的。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据文章倒数第二句“
17、At the end of your first year, you can either renew or upgrade(升级) it at a 50% discount.(第一年结束时,选择更新或者升级会员资格,都可以享受五折优惠)”可知,成为会员的第一年后,是可以打五折进行更新或升级的。故选C项。BJon Pedley is making a big change. He is giving up his life as a businessman for a life of helping others. He is trading his beautiful farmhouse i
18、n England for life in a mud hut in Uganda, East Africa. Pedley admits that he has not always led a very positive life. At times he drank too much and got in trouble with the law. “Ive always put the pursuit of money in front of everything else. As long as I was all right, I didnt care who I was hurt
19、ing, ” says Pedley.But a visit to Uganda in 2007 gave Pedley a new outlook on life. He was amazed at what he saw and how much the people there appreciated the work he was doing. “I worked there for a few days and these people who have nothing were thanking me by giving me bags of potatoes, which are
20、 a fortune for them,” he said. Now Pedley is selling his business, his $1.5 million farmhouse, and his expensive car and moving into a hut made of mud and boards in a small Ugandan village. There he will help run an organization that hopes to improve the quality of life for people in the village of
21、Kigazi. He will help to build schoolrooms for children and tanks to hold clean water for villagers. Today, people in Kigazi must walk two miles to a hospital, so Pedley will help to build doctors offices, too.Pedleys organization will also work with English teenagers who are in trouble. The teens wi
22、ll be sent to a “camp” in Uganda that Pedley will run. The teens will live in mud huts and help to build water, health, and education facilities for kids in Kigazi, many of whom have lost their parents to poverty or disease. Pedley hopes the teens will see a side of life that might help them turn ar
23、ound their own lives and set them on a new and more positive path.4. Which of the following best describes Pedleys life in the past?A. Negative.B. Colorful.C. Independent.D. Selfish.5. What will Pedley do in the small Ugandan village?A. Do business with the local people.B. Help farmers increase pota
24、to output.C. Assist villagers with construction work.D. Introduce tools to improve English teaching.6. Why will Pedley work with English teenagers in trouble?A. To encourage them to make friends with locals.B. To inspire them to live a more positive life.C. To train them to become doctors in the fut
25、ure.D. To make them learn about different cultures.7. What is the best title for the text?A. From millionaire to mud hutB. A life-changing adventureC. A rich man becoming homelessD. More money, more worries【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了一个英格兰的百万富翁变卖了资产而搬到了乌干达的一个泥屋帮助当地村民的故事。【4题详解】推理判断题。
26、根据第二段中“Ive always put the pursuit of money in front of everything else. As long as I was all right, I didnt care who I was hurting(我总是把对金钱的追求放在一切事情的前面。只要我还好,我不在乎我伤害了谁)”可推知,以前Pedley是一个非常自私的人,故选D。【5题详解】细节理解题。根据第四段中“He will help to build schoolrooms for children and tanks to hold clean water for villag
27、ers.(他将帮助为孩子们建造教室,为村民们建造蓄水池)”可知,Pedley在乌干达的小村庄,将帮助村民们进行建筑工作,故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中“Pedley hopes the teens will see a side of life that might help them turn around their own lives and set them on a new and more positive path.( Pedley希望这些青少年能看到生活的另一面,帮助他们改变自己的生活,让他们走上一条新的、更积极的道路)”可知,Pedley鼓励陷入困境的英国青少
28、年过更积极的生活。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第一段中“He is giving up his life as a successful businessman for life of helping others. He is trading his beautiful farmhouse in England for life in a mud hut it Uganda, East Africa.(他放弃了商人的生活,开始了帮助他人的生活。他正在用他在英国美丽的农舍换取东非乌干达的泥屋生活)”结合本文主要讲述了一个英格兰的百万富翁变卖了资产而搬到了乌干达的一个泥屋帮助当地村民的故
29、事,故A项“从百万富翁到搬进泥屋”最符合文章标题。故选A。CWhat will future schools look like in 100 years? Imagine future schools in which students are totally engaged in a class. They are concentrating on working together to solve real-world problems. They are self-driven and are coming up with amazing ideas on the spot. They
30、 are concerned with each others well-being as part of a team. Their concerns reach far beyond the classroom to others all over the globe. The school of the future will be an amazing melting pot of different peoples coming together to solve real-world problems. Will they even be called “schools” in t
31、he future? The teacher-student relationship is changing. Teachers are acting more as helpers rather than keepers of all knowledge. Students are driving their own education to the path that they feel best fits them. In the future, employers may not be as concerned with a diploma. Theyll look more at
32、cases and examples of how students contribute to solving real-world problems. Theyll want to know how well they work in a team. What will problem-solving look like in the future? Information from the Internet is accessible everywhere and at unimaginable speeds. Kids are connected to news around the
33、world in real time. Imagine someone could put out a request to the global community to help solve an issue in their own community! Classes can adopt an issue and work with other classes around the world in real time to create solutions. What will information look like in the future? Its already ever
34、ywhere. Users can get flooded by the constant flow of information. The need to understand what is true and what is not is important. The flipped classroom (翻转课堂) has already completely changed lecture-based lessons. It presents interesting content to students before they even come to class. They can
35、 access the Internet as many times as they want to review the lessons.8. What is the key message of the first paragraph?A. The things students will do in the future school.B. The situation where students will be in the future.C. The attention students will pay to in the classroom.D. The methods stud
36、ents will use to study in the classroom.9. What will be thought highly of when students solve real-world problems?A. Respect.B. Patience.C. Teamwork.D. Concern.10. What can we infer from the fourth paragraph?A. Teachers encourage students to develop leadership.B Students are really relaxed with thei
37、r heavy study.C. The employers value students diplomas most.D. Students have the right to choose the most suitable lessons.11. Whats the purpose of the flipped classroom?A. To help students to improve the problem-solving ability.B. To provide the lessons for students to study before or after class.C
38、. To help students to keep in contact with the outside world.D. To help students to understand the most difficult content.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了100年以后的学校将是是么样子。【8题详解】主旨大意题。根据第一段“They are concentrating on working together to solve real-world problems. They are selfdriven and
39、 arecoming up with amazing ideas on the spot. They are concerned with each others wellbeing as part of a team. Theirconcerns reach far beyond the classroom to others all over the globe. (在未来学校里,学生忙于课堂学习,他们集中精力共同解决现实中的问题。学生自主学习,提出许多想法。在团队里,他们关心彼此的幸福,甚至关心教室外面全世界的人)”可知,第一段主要说明学生在未来学校会做的事情。故选A。【9题详解】推理判
40、断题。根据第二段“The school of the future will be an amazing melting pot of different peoples coming together to solve real-world problems. (未来的学校将是一个让人吃惊的熔炉,不同民族的人聚在一起共同解决世界问题)”可知,团队合作将是未来学生最重视的方面。A. Respect. 尊重;B. Patience. 忍耐; C. Teamwork. 团队合作;D. Concern. 关心。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第四段“Students are driving t
41、heir own education to the path that they feel best fits them.(学生们正在将自己的教育推动到他们觉得最适合自己的道路上)”可知,学生有权利选择适合自己的课程。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“It presents interesting content to students before they even come to class. They can access the Internet as many times as they want to review the lessons. (在学生上课之前,翻转
42、课堂向学生提供有趣的内容。学生想要复习功课时,他们可以多次访问互联网)”可知,翻转课堂的目的是在课前和课后向学生提供学习课程。故选B。DThe AI research arm of Alibaba created a machine learning model that received a higher score on the Stanford Question Answering Dataset than humans. The database consists of more than 100,000 questions to test reading comprehension.
43、In early January this year the Alibaba AI software machine scored 82.44 on the test while humans scored 82.304. Besides, computers and AI have already defeated humans, for example in games such as chess. However, it seemed that language skills were superior in humans as machines find languages hard
44、to master.A large number of call center employees, often in developing countries, may be out of work soon if the AI robots are cheaper and as effective as human labor. Soon when you phone a company for information the conversation will go like this: “ We are sorry but all our robots are busy right n
45、ow. We value your call. Please stay on the line until a robot is free to serve you. There are just 12 callers ahead of you.” A robot will serve you some popular tunes while you wait.Si Luo, who is a chief scientist of natural language processing at Alibabas AI research group noted that questions suc
46、h as “What causes rain?” can now be answered with a high degree of accuracy by robots. Si Luo said, “ We believe the foundational technology can be gradually applied to a lot of applications such as customer service, museum tutorials, and online responses to inquiries from patients, freeing human ef
47、forts in a new way.”Si Luos team is working closely with Ali Xiaomi, a mobile customer service chatbot. Ali Xiaomi can be customized to be used on Alibabas platforms such as Taobao and Tmall. The new AI robots could answer consumers questions as they did the Stanford questions. The robots would look
48、 for the answers from prepared information. However, there are limits to what the system will be able to do. If questions do not have clear-cut answers, or the questions asked are too unclear or ungrammatical, the robot may not be able to deal with them.12. What can we learn about the Alibaba AI sof
49、tware machine?A. It has been tested in some areas.B. It has become popular since January.C. It has offered a special learning style.D. It has made people interested in reading.13. What does the example in paragraph 3 show about the AI robots?A. They should have better language skills.B. They may rep
50、lace humans in some fields.C. They need to be customized to serve customers.D. They will be widely used in developing countries.14. How does Si Luo feel about the foundational technology?A. Doubtful.B. Worried.C. Curious.D. Confident.15. What can we infer from the last paragraph about Ali Xiaomi?A.
51、It needs to improve in some ways.B. It is connected with another system.C. It is a platform to show good service.D. It can answer any questions accordingly.【答案】12. A 13. B 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了阿里巴巴的人工智能软件在测试中比人类得分更高,说明了人工智能可能会在某些领域取代人类以及其未来的发展方向。【12题详解】细节理解题。根据第一段“The AI research arm of
52、 Alibaba created a machine learning model that received a higher score on the Stanford Question Answering Dataset than humans. The database consists of more than 100,000 questions to test reading comprehension.(阿里巴巴的人工智能研究部门创造了一个机器学习模型,它在斯坦福问答数据集上获得了比人类更高的分数。这个数据库包含了超过100,000个测试阅读理解的问题)”以及第二段“In ear
53、ly January this year the Alibaba AI software machine scored 82.44 on the test while humans scored 82.304. Besides, computers and AI have already defeated humans, for example in games such as chess. However, it seemed that language skills were superior in humans as machines find languages hard to mas
54、ter. (今年1月初,阿里巴巴的人工智能软件机器在测试中获得了82.44分,而人类获得了82.304分。此外,计算机和人工智能已经打败了人类,例如在国际象棋等游戏中。然而,人类的语言能力似乎更强,因为发现机器很难掌握语言)”可知,阿里巴巴的人工智能软件机器已经在一些领域进行了测试。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第三段“A large number of call center employees, often in developing countries, may be out of work soon if the AI robots are cheaper and as eff
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450190.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
