四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 雅安市 2014 高考 英语 阅读 理解 金榜题名 基础训练 10 答案
- 资源描述:
-
1、四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(10)及答案【2014高考英语广东省中山市华侨中学三模试题】A阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 James Cleveland Owens was the son of a farmer and the grandson of black slaves. His family moved to Cleveland when he was 9. There, a school teacher asked the youth his name.“J.C.”, he replied.She th
2、ought he had said “Jesse”, and he had a new name.Owens ran his first race at age 13. After high school, he went to Ohio State University. He had to work part time so as to pay for his education. As a second-year student, in the Big Ten games in 1935, he set even more records than he would in the Oly
3、mpic Games a year later.A week before the Big Ten meet, Owens accidentally fell down a flight of stairs. His back hurt so much that he could not exercise all week, and he had to be helped in and out of the car that drove him to the meet. He refused to listen to the suggestions that he give up and sa
4、id he would try, event by event. He did try, and the results are in the record book.The stage was set for Owens victory at the Olympic Games in Berlin the next year, and his success would come to be regarded as not only athletic but also political. Hitler did not congratulate any of the African-Amer
5、ican winners.“It was all right with me,” he said years later. “I didnt go to Berlin to shake hands with him, anyway.”Having returned from Berlin, he received no telephone call from the president of his own country, either. In fact, he was not honored by the United States until 1976, four years befor
6、e his death.Owens Olympic victories made little difference to him. He earned his living by looking after a school playground, and accepted money to race against cars, trucks, motorcycles, and dogs.“Sure, it bothered me,” he said later. “But at least it was an honest living. I had to eat.”In time, ho
7、wever, his gold medals changed his life. “They have kept me alive over the years,” he once said. “Time has stood still for me. That golden moment dies hard.”26. Owens got his other name “Jesse” when _.A. he went to Ohio State UniversityB. his teacher made fun of himC. his teacher took “J.C.” for “Je
8、sse”D. he won gold medals in the Big Ten meet27. In the Big Ten meet, Owens _.A. hurt himself in the backB. succeeded in setting many recordsC. tried every sports event but failedD. had to give up some events28. We can infer from the text that Owens was treated unfairly in the US at that time becaus
9、e _.A. he was not of the right raceB. he was the son of a poor farmerC. he didnt shake hands with HitlerD. he didnt talk to the US president on the phone29. When Owens says “They have kept me alive over the years,” he means that the medals _.A. have been changed for money to help him live onB. have
10、made him famous in the USC. have encouraged him to overcome difficulties in lifeD. have kept him busy with all kinds of jobs30. Which of the following is a suitable title for the text?A. Jesse Owens, a Great American AthleteB. Golden Moment- a Life-time StruggleC. Making a Living as a SportsmanD. Ho
11、w to Be a Successful Athlete? 【参考答案】26-30. CBACA阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Grandma celebrated her fifty-third birthday just weeks before grandpa died of cancer in 1965. Although his passing was very difficult for her, I think their shared struggle to make his life longer taught grand
12、ma that good health was not to be taken forgranted, and she made up her mind to live the rest of her own life as fully and as long as she could. One day, when she announced to attend lessons at the Fred Astaire Dance Studio in Portland, Oregon, where she lived, we rolled our eyes in embarrassment an
13、d helplessly wished she would just stay home and bake cookies as normal grandmothers did. Many years filled with countless dance lessons passed before we learned to appreciate the wonder of having a dancing grandma. I suppose grandmas primary motivation for wanting to learn to dance was social. She
14、had been a shy girl, always very tall and heavy, and had married into grandpas quiet lifestyle before developing any elegance or confidence in her personal appearance. Dancing, on the other hand, filled her life with flash lights, wonderful parties, beautiful dresses, handsome young dance instructor
15、s, and the challenge of learning. Although the weekly dance lessons did not change her ample, two-hundred-pound figure, grandma surprised everyone with energetic performances on the dance floor, which soon gave her as much elegance and confidence as any Miss American competitor. Having taken weekly
16、dance lessons for years, my grandma learned various dances easily and was soon participating in dancing matches all over the Northwest. When I was fourteen, grandma proudly invited me to watch her compete in one of these matches to be held in the grand ballroom of the Red Lion Inn. My attitude was s
17、till unenthusiastic at that point, but to make her happy, my mother and I attended the match. As if to prove me wrong, grandma made a wonderful showing in every event she entered. I thought she was truly the queen of the ball during the dance, and my thoughts were shared by the judges a short time l
18、ater when she was awarded a gold cup for her outstanding performance.26. What did grandma learn from grandpas death? A. Good health was not there for everyone.B. She should take dance lessons.C. She had to struggle to live a better life. D. She should wear beautiful dresses.【答案】A 【解析】细节理解题。根据good he
19、alth was not to be taken forgranted,对于大家来说好的健康已经不在了,故选A。27. How did the authors family feel when Grandma decided to take dance lessons? A. Hopeless. B. Helpless. C. Embarrassed. D. Proud.【答案】C【解析】细节理解题。根据we rolled our eyes in embarrassment可知作者的家人都感到尴尬,故选C。28. Normal grandmas usually _ in the authors
20、 point of view?A. took dance lessonsB. did some exercises at homeC. took care of grandchildren at homeD. did some housework at home【答案】D【解析】细节理解题。根据she would just stay home and bake cookies as normal grandmothers did.在作者眼中祖母就是能在家做做家务,故选D。29. The author felt _ when he was invited to watch grandmas ma
21、tch.A. happy B. proud C. excited D. uninterested【答案】D【解析】细节理解题。根据My attitude was still unenthusiastic at that point,作者对于祖母的邀请他去看比赛感到没有兴趣,故选D。30. The text is mainly about A. my grandmas confidence B. my dancing grandmaC. my grandmas dancing D. my grandmas gold cup【答案】B【解析】主旨大意题。根据全文的内容可知关于祖母的事情,故选B。阅
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
