分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(10)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:450200
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:61.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 雅安市 2014 高考 英语 阅读 理解 金榜题名 基础训练 10 答案
    资源描述:

    1、四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(10)及答案【2014高考英语广东省中山市华侨中学三模试题】A阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 James Cleveland Owens was the son of a farmer and the grandson of black slaves. His family moved to Cleveland when he was 9. There, a school teacher asked the youth his name.“J.C.”, he replied.She th

    2、ought he had said “Jesse”, and he had a new name.Owens ran his first race at age 13. After high school, he went to Ohio State University. He had to work part time so as to pay for his education. As a second-year student, in the Big Ten games in 1935, he set even more records than he would in the Oly

    3、mpic Games a year later.A week before the Big Ten meet, Owens accidentally fell down a flight of stairs. His back hurt so much that he could not exercise all week, and he had to be helped in and out of the car that drove him to the meet. He refused to listen to the suggestions that he give up and sa

    4、id he would try, event by event. He did try, and the results are in the record book.The stage was set for Owens victory at the Olympic Games in Berlin the next year, and his success would come to be regarded as not only athletic but also political. Hitler did not congratulate any of the African-Amer

    5、ican winners.“It was all right with me,” he said years later. “I didnt go to Berlin to shake hands with him, anyway.”Having returned from Berlin, he received no telephone call from the president of his own country, either. In fact, he was not honored by the United States until 1976, four years befor

    6、e his death.Owens Olympic victories made little difference to him. He earned his living by looking after a school playground, and accepted money to race against cars, trucks, motorcycles, and dogs.“Sure, it bothered me,” he said later. “But at least it was an honest living. I had to eat.”In time, ho

    7、wever, his gold medals changed his life. “They have kept me alive over the years,” he once said. “Time has stood still for me. That golden moment dies hard.”26. Owens got his other name “Jesse” when _.A. he went to Ohio State UniversityB. his teacher made fun of himC. his teacher took “J.C.” for “Je

    8、sse”D. he won gold medals in the Big Ten meet27. In the Big Ten meet, Owens _.A. hurt himself in the backB. succeeded in setting many recordsC. tried every sports event but failedD. had to give up some events28. We can infer from the text that Owens was treated unfairly in the US at that time becaus

    9、e _.A. he was not of the right raceB. he was the son of a poor farmerC. he didnt shake hands with HitlerD. he didnt talk to the US president on the phone29. When Owens says “They have kept me alive over the years,” he means that the medals _.A. have been changed for money to help him live onB. have

    10、made him famous in the USC. have encouraged him to overcome difficulties in lifeD. have kept him busy with all kinds of jobs30. Which of the following is a suitable title for the text?A. Jesse Owens, a Great American AthleteB. Golden Moment- a Life-time StruggleC. Making a Living as a SportsmanD. Ho

    11、w to Be a Successful Athlete? 【参考答案】26-30. CBACA阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Grandma celebrated her fifty-third birthday just weeks before grandpa died of cancer in 1965. Although his passing was very difficult for her, I think their shared struggle to make his life longer taught grand

    12、ma that good health was not to be taken forgranted, and she made up her mind to live the rest of her own life as fully and as long as she could. One day, when she announced to attend lessons at the Fred Astaire Dance Studio in Portland, Oregon, where she lived, we rolled our eyes in embarrassment an

    13、d helplessly wished she would just stay home and bake cookies as normal grandmothers did. Many years filled with countless dance lessons passed before we learned to appreciate the wonder of having a dancing grandma. I suppose grandmas primary motivation for wanting to learn to dance was social. She

    14、had been a shy girl, always very tall and heavy, and had married into grandpas quiet lifestyle before developing any elegance or confidence in her personal appearance. Dancing, on the other hand, filled her life with flash lights, wonderful parties, beautiful dresses, handsome young dance instructor

    15、s, and the challenge of learning. Although the weekly dance lessons did not change her ample, two-hundred-pound figure, grandma surprised everyone with energetic performances on the dance floor, which soon gave her as much elegance and confidence as any Miss American competitor. Having taken weekly

    16、dance lessons for years, my grandma learned various dances easily and was soon participating in dancing matches all over the Northwest. When I was fourteen, grandma proudly invited me to watch her compete in one of these matches to be held in the grand ballroom of the Red Lion Inn. My attitude was s

    17、till unenthusiastic at that point, but to make her happy, my mother and I attended the match. As if to prove me wrong, grandma made a wonderful showing in every event she entered. I thought she was truly the queen of the ball during the dance, and my thoughts were shared by the judges a short time l

    18、ater when she was awarded a gold cup for her outstanding performance.26. What did grandma learn from grandpas death? A. Good health was not there for everyone.B. She should take dance lessons.C. She had to struggle to live a better life. D. She should wear beautiful dresses.【答案】A 【解析】细节理解题。根据good he

    19、alth was not to be taken forgranted,对于大家来说好的健康已经不在了,故选A。27. How did the authors family feel when Grandma decided to take dance lessons? A. Hopeless. B. Helpless. C. Embarrassed. D. Proud.【答案】C【解析】细节理解题。根据we rolled our eyes in embarrassment可知作者的家人都感到尴尬,故选C。28. Normal grandmas usually _ in the authors

    20、 point of view?A. took dance lessonsB. did some exercises at homeC. took care of grandchildren at homeD. did some housework at home【答案】D【解析】细节理解题。根据she would just stay home and bake cookies as normal grandmothers did.在作者眼中祖母就是能在家做做家务,故选D。29. The author felt _ when he was invited to watch grandmas ma

    21、tch.A. happy B. proud C. excited D. uninterested【答案】D【解析】细节理解题。根据My attitude was still unenthusiastic at that point,作者对于祖母的邀请他去看比赛感到没有兴趣,故选D。30. The text is mainly about A. my grandmas confidence B. my dancing grandmaC. my grandmas dancing D. my grandmas gold cup【答案】B【解析】主旨大意题。根据全文的内容可知关于祖母的事情,故选B。阅

    22、读理解-ATechnology has been an encouragement of historical change. It acted as such a force in England beginning in the eighteenth century, and across the entire Western World in the nineteenth. Rapid advances were made in the use of scientific findings in the manufacture (制造) of goods, which has chang

    23、ed ideas about work. One of the first changes was that other forms of energy have taken the place of human power. Along with this came the increased use of machines to manufacture products in less time. People also developed machines that could produce the same parts for a product: each nail was exa

    24、ctly like every other nail, meaning that each nail could be changed for every other nail. This means that goods could be mass production, although mass production required breaking production down into smaller and smaller tasks.Workers no longer started on the product and labored to complete it. Ins

    25、tead, they might work only one thousandth of it, other workers completing their own parts in certain order. There is nothing strange about this manufacturing work by todays standards. Highly skilled workers were unable to compare with the new production techniques, as mass production allowed goods o

    26、f high standard to be produced in greater number than could ever be done by hand. But the skilled worker wasnt the only loser, the common workers lost too. Similar changes forced farmer away. The increased mechanization (机械化) of agriculture freed masses of workers from ploughing the land and harvest

    27、ing its crops. They had little choice but to stream toward the rapidly developing industrial centers. Increasingly, standards were set by machines. Workers no longer owned their own tools, their skill was no longer valued, and pride in their work was no longer possible. Workers fed, looked after and

    28、 repaired the machines that could work faster than humans at greatly reduced cost.1. In this passage, which of the following is NOT considered as a change caused by the use of scientific findings in the production of goods?A. Other forms of energy have taken the place of human power.B. The increased

    29、 exploitation of workers in the 19th century.C. The increased use of machines to make products in less time.D. The use of machines producing parts of the same standard. 答案解析:答案为B。本题为细节题。从文章的第一段 “One of the first changes was that other forms of energy have taken the place of human power. Along with t

    30、his came the increased use of machines to manufacture products in less time. People also developed machines that could produce the same parts for a product:” 可知,A、C、D都在文中提到了。故答案为B。2. According to the writer, highly skilled workers _A. completely disappeared with the coming of the factory systemB. we

    31、re dismissed by the bossC. were unable to produce goods of high standardD. were unable to produce fine goods at that same speed as machines答案解析:答案为D。本题为细节题。从文章第二段 “Highly skilled workers were unable to compare with the new production techniques, as mass production allowed goods of high standard to b

    32、e produced in greater number than could ever be done by hand.” 可知,机器批量生产的产品标准高,数量多,这是手工生产无法匹敌的。故答案为D。3. According to the passage, what did the farmers have to do with the coming of mechanization of agriculture?A. Many of them had to leave their farmland for industrial centers.B. They stuck to their

    33、farm work.C. They refused to use machines.D They did their best to learn how to use the machines.答案解析:答案为A。本题为细节题。从第二段的倒数第四句话 “They had little choice but to stream toward the rapidly developing industrial centers.” 可知,答案为A。【2014高考英语广东省中山市华侨中学三模试题】 BAt one time, computers were expected largely to rem

    34、ove the need for paper copies of documents because they could be stored electronically. But for all the texts that are written, stored and sent electronically, a lot of them are still ending up on paper.It is difficult to measure the quantity of paper used as a result of use of Internet-connected co

    35、mputers, although just about anyone who works in an office can tell you that when e-mail is introduced, the printers start working overtime. “I feel in my bones this revolution is causing more trees to be cut down.” says Ted Smith of the Earth Village Organization. Perhaps best sign of how computer

    36、and Internet use pushes up demand for paper comes from the high-tech industry itself, which sees printing as one of its most promising new markets. Several Internet companies have been set up to help small businesses print quality documents from a computer. Earlier this week, Hewlett-Packard Co. ann

    37、ounced a plan to develop new technologies that will enable people to print even more so they can get a hard copy of a business document, a medical record or just an on-line e-mail, even if they are nowhere near a computer. As the company sees it, the more use of the Internet the greater demand for p

    38、rinters. Does all this mean environmental concerns (环境问题) have been forgotten? Some activists suggest people have been led to believe that a lot of dangers to the environment have gone away. “I guess people believe that the problem is taken care of, because of recycling,” said Kelly Quirke, director

    39、 of the Rainforest Action Network in San Francisco. Yet Quirke is hopeful that high-tech may also prove helpful. He says printers that print on both sides are growing in popularity. The action group has also found acceptable paper made from materials other than wood, such as agricultural waste.31. W

    40、hich of the following statement is NOT true?A. Computers effectively cut down the use of paper.B. Documents can be stored in computers electronically.C. A large number of e-mails need to be printed in reality.D. Printers are in a greater demand owing to the Internet.32The growing demand for paper in

    41、 recent years is largely due to _. Athe rapid development of small businesses Bthe opening up of new markets Cthe printing of high quality copies Dthe increased use of the Internet 33Hewlett-Packard Co. has decided to develop new technologies because _. Apeople are concerned about the environment Bp

    42、rinters in many offices are working overtime Csmall companies need more hard copies Dthey see a growing market for printers 34Environmentalists believe one possible way of dealing with the paper situation is _. Ato encourage printing more quality documents Bto develop new printers using recycled paper Cto find new materials for making paper Dto plant more fast growing trees35What would be the best title for the text? AComputers and Printers BE-mail and the Business World CInternet Revolution and Environment DModern Technology and New Markets 【参考答案】31-35. ADDCC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(10)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450200.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1