四川省雅安市2018-2019学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 雅安市 2018 2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省雅安市2018-2019学年高一下学期期末考试英语试题本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共12页,满分150分,考试时间120分钟,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡规定的位置上。2. 答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦擦干净后,再选涂其它答案标号。3. 答非选择题时,必须使用0.5毫米黑色签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。4. 所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。第卷(选择题,共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题
2、;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Whats wrong with the mans watch?A. It goes slowly.B. It goes too fast.C. It doesnt work sometimes.【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。2.When will the speakers meet?A. At 2:00.B. At 4:00.C. At 6:00.【答
3、案】A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。3.What is the relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Teacher and student.C. Classmates.【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。4.What will the woman do?A. Give Tom some medicine.B. Take Toms temperature.C. Have a look at Toms mouth.【答案】B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。5.Why did the woman make Mr
4、. Jones angry?A. She asked the answered question again.B. She didnt finish her work in 20 minutes.C. She asked the same question three times.【答案】A【解析】【原文】此题听力题,解析略。第二节(共22.5小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段
5、对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. How many people does the man want a table for?A. Two.B. Three.C. Four.7. Why would the mans wife prefer a seat by the window?A. She loves the fresh air.B. She likes to enjoy the night view.C. Its the non-smoking area.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。8. Wh
6、ere does the conversation take place?A. On the phone.B. At a school caf.C. At an information center.9. What sport would the man like to play?A. Basketball.B. Tennis.C. Football.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。10. What has the man been doing recently?A. Studying for his MBA.B. Travel
7、ling on vacation.C. Trying to open a store in San Diego.11. How is the business in the womans company?A. Unsatisfying.B. Worse than before.C. Great.12. What are they going to do next?A. Have dinner.B. Talk about business.C. Have some drinks.【答案】10. A 11. C 12. A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。13
8、. What are the speakers going to do tonight?A. See a movie.B. Have a meeting.C. Attend a party.14. What kind of food does the woman prefer?A. Chinese food.B. Mexican food.C. American food.15. How are the speakers going there?A. By bus.B. By bike.C. By subway.16. What do we know about Tina?A. She liv
9、es in the city.B. She is a humorous girlC. She and the man went to the same school【答案】13. A 14. B 15. C 16. C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。17. How did the first man feel when he was invited to the party?A. Excited.B. Confident.C. Worried.18. What advice did his friend give him?A. Dont drink too
10、much.B. Just follow his example.C. Dont ask silly questions.19. Why did the first man lose control of himself by the end of the party?A. He had drunk too much.B. He was too pleased with himself.C. He felt uncomfortable.20. What can be inferred about the second man?A. He knew more about Shakespeare t
11、han the first man did.B. He knows nothing about Shakespeare like the first man.C. He likes cheese more than Coca-cola.【答案】17. C 18. B 19. A 20. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAttractions in WisconsinWisconsin Historical Mu
12、seum30 N. Carroll Street on Madisons Capitol SquareDiscover Wisconsins history and culture (文化) on four floors of exhibits. Open for public program. Admission is free.Open: Tuesday through Saturday, 9:00am4:00pm.(608) 264-6555 www.wisconsinhistory.Org/museumSwiss historical village612 Seventh Ave.,
13、New GlarusThe Swiss Historical Village offers a delightful look at pioneer life in Americas heartland. 14 buildings in the village give a full picture of every day life in the nineteenth-century Midwest.Open: Tue.Fri., May 1stOctober 31st, 10:00 am-4:00 pm. Admission is $20.(608) 527-2317 Artisan Ga
14、llery & Creamery Cafe6858 Paoli Rd., Paoli, WIOne of the largest collections of fine arts and crafts (手工艺品) in Wisconsin. Over 5000 sp. ft. of exhibition space in a historic creamery (乳品厂). While visiting, enjoy a wonderfully prepared lunch at our caf overlooking the Sugar River. Just minutes from M
15、adison!Gallery open: Tue.Sat., 10:00 am5:00 pm.Caf open: Wed.Sat., 11:00 am3:00 pm.(608) 845-6600 Christopher Columbus Museum239 Whitney St., ColumbusWorld-class exhibit2000 quality souvenirs (纪念品) marking Chicagos 1893 World Columbian Exhibition. Tour buses are always welcome.Open: daily. 8:15 am4:
16、00 pm.(920) 623-1992 21. Which of the following is on Capitol Square?A. Christopher Columbus Museum.B. Swiss Historical Village.C. Artisan Gallery & Creamery Caf.D. Wisconsin Historical Museum.22. Where can you go for a visit on Sunday?A. Wisconsin Historical Museum.B. Christopher Columbus Museum.C.
17、 Artisan Gallery & Creamery Caf.D. Swiss Historical Village.23. We learn from the text that _.A. Swiss Historical Village is open for half a yearB. Christopher Columbus Museum overlooks a riverC. tickets are needed for Wisconsin Historical MuseumD. Artisan Gallery & Creamery Caf are open daily for 4
18、 hours【答案】21. D 22. B 23. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。主要介绍美国威斯康辛州的四个景点,主要介绍景点的地址,开放时间和特点。【21题详解】细节理解题。文中Wisconsin Historical Museum的地址为“30 N. Carroll Street on Madisons Capitol Square”,故选D项。【22题详解】细节理解题。根据文章“Open: daily. 8:15 am4:00 pm.”可知,Christopher Columbus Museum的开放时间为每天的上午8:15-下午4:00,因此只有它为周日开放,其余景点的开放时间
19、都不包含周日,故选B项。【23题详解】细节理解题。文中Swiss Historical Village的开放时间为Open: Tue.Fri., May 1stOctober 31st, 10:00 am-4:00 pm.,正好半年时间,A选项正确;参观Christopher Columbus Museum并未提到可以俯瞰到一条河,而“While visiting, enjoy a wonderfully prepared lunch at our caf overlooking the Sugar River.” 在参观时,在我们的咖啡馆享受一个美妙的午餐,还可以俯瞰Sugar River,
20、B选项不正确;文中在Wisconsin Historical Museum景点,“Admission is free”,门票免费,C选项不正确;Gallery open: Tue.Sat., 10:00 am5:00 pm. Caf open: Wed.Sat., 11:00 am3:00 pm. Gallery的开放时间是每天7个小时,Caf的开发时间是每天4个小时,D选项也不正确,因此利用排除法,应该选A。【点睛】应用文中题目多为细节理解题,定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当
21、中定位。如小题1题干中的Capitol Square,再如小题2中Sunday,可以帮助快速找出答案。BAlbert was an ordinary worker in an oil company in America. His workmates gave a nickname (绰号) “Four dollars a bucket (桶)” to him, for he was always used to leaving an advertisement of his company “Four dollars a bucket of oil” below his name whene
22、ver and wherever he wrote down his name.As time went by, people forgot his real name. Later, when Rockefeller, the board chairman of the oil company, heard of it, he was very surprised, so he invited Albert to come to his office.“Some people give you a nickname for Four dollars a bucket. Why arent y
23、ou angry?” asked Rockefeller with some puzzlement in his eyes.“Oh! Mr. Rockefeller! I like this nickname very much, because Four dollars a bucket is our companys advertisement. As long as someone calls me Four dollars a bucket once, I think its a free advertisement for our company. I have no reason
24、to get angry. Dont you think so, Mr. Rockefeller?”“Oh! What a fantastic man!” Rockefeller said excitedly when hearing Alberts words. “Young man, work harder! You must succeed in the future! I believe in you!”Five years later, Albert became the second board chairman after Rockefeller.Later Albert sai
25、d in one of his reports, “I dont think we should feel frustrated when we have no way to do the world-shaking things. We should treat every thing actively because maybe our future success will begin from a small thing!”24. What was Albert in the oil company at the beginning?A. A chairman.B. A worker.
26、C. A manager.D. An assistant.25. Why wasnt Albert angry at his nickname?A. He could become famous.B. He liked to have a nickname.C. It could make his workmates happy.D. It could advertise for his company for free.26. How did Rockefeller feel after hearing Alberts words?A. Surprised.B. Puzzled.C. Exc
27、ited.D. Interested.27. What would be the best title for this passage?A. Ways to Make AdvertisementsB. Albert and RockefellerC. Four Dollars a BucketD. The Second Board Chairman【答案】24. B 25. D 26. C 27. C【解析】分析】本文是一篇记叙文。讲述Albert,美国一家石油公司的普通工人。他的同事给他一个绰号 “四美元一桶”, 他并未生气,而认为是免费为公司做广告,后来成为公司第二任董事长的哲理故事。他
28、领悟的哲理是我们应该积极对待每一件事,因为也许我们未来的成功会从小事开始!【24题详解】细节理解题。根据文中“Albert was an ordinary worker in an oil company in America. ”(Albert是美国一家石油公司的普通工人。)可知,Albert在这家石油公司最开始是工人,故选B项。【25题详解】细节理解题。文中“Oh! Mr. Rockefeller! I like this nickname very much, because Four dollars a bucket is our companys advertisement. As
29、long as someone calls me Four dollars a bucket once, I think its a free advertisement for our company. I have no reason to get angry. Dont you think so, Mr. Rockefeller? ”可知,因为“四美元一桶”是Albert公司的广告。Albert认为只要有人叫他“四美元一桶”,就是给公司的免费广告。所以他没有理由生气。故选D项。【26题详解】细节理解题。根据文中“Oh! What a fantastic man!” Rockefeller
30、 said excitedly when hearing Alberts words.”(哦!真是个了不起的人! Rockefeller听到Albert的话后兴奋地说。)可知,Rockefeller是兴奋的,故选C项。【27题详解】主旨大意题。本文是由Albert美国一家石油公司的普通工人。他的同事给他一个绰号 “四美元一桶”,而引发从而悟出一些哲理的故事,因此C选项标题更符合文章主题思想,故选C项。【点睛】标题猜测题。标题应位于文章之首,概括文章内容,点明文章主题。它可以是单词,短语,或句子。确定文章标题,第一,标题要与主题密切相关;其次,看标题是否能概括全文内容,不能只概括短文中的某些事实
31、或细节;第三,标题范围不应太大或太小;最后,标题应新颖,概括性强并且精炼。小题4中C选项新颖,引出文章,做标题最恰当。CTea drinking was common in China for nearly one thousand years before anyone in Europe had ever heard about it. People in Britain were much slower in finding out what tea was like, mainly because tea was very expensive. It could not be boug
32、ht in shops and even those people who could afford to have it sent from Holland did so only because it was a fashionable curiosity. Some of them were not sure how to use it. They thought it was a vegetable and tried cooking the leaves. Then they served them mixed with butter and salt. They soon disc
33、overed their mistake but many people used to spread the used tea leaves on bread and give them to their children as sandwiches.Tea remained scarce (稀少) and very expensive in England until the ships of the East India Company began to bring it directly from China early in the 17th century. During the
34、next few year so much tea came into the country that the price fell and many people could afford to buy it.At the same time people on the Continent were becoming more and more fond of tea. Until then tea had been drunk without milk in it, but one day a famous French lady named Madame de Sevigne deci
35、ded to see what tea tasted like when milk was added. She found it so pleasant that she would never again drink it without milk. She was such a great lady that her friends thought they must copy everything she did, so they also drank their tea with milk in it. Slowly this habit spread until it reache
36、d England and today only very few Britons drink tea without milk.At first, tea was usually drunk after dinner in the evening. No one ever thought of drinking tea in the afternoon until a duchess (公爵夫人) found that a cup of tea and a piece of cake at three or four oclock stopped her getting “a sinking
37、 feeling” as she called it. She invited her friends to have this new meal with her and so, teatime was born.28. What do we know about the introduction of tea into Britain?A. Tea reached Britain from Holland.B. The Britons got expensive tea from India.C. The Britons were the first people in Europe wh
38、o drank tea.D. It was not until the 17th century that the Britons had tea.29. When did tea become a popular drink in Britain?A. In the late 19th century.B. In the 18th century.C. In the 17th century.D. In the 16th century.30. The underlined words “this habit” in Paragraph 3 refers to _.A. drinking t
39、ea with milk in itB. drinking tea without milk in itC. drinking tea after dinnerD. drinking tea in the afternoon31. What is the main idea of the last paragraph?A. The history of tea.B. The ways of making tea.C. The birth of teatime.D. The habit of drinking tea.【答案】28. A 29. C 30. A 31. C【解析】本文是一篇说明文
40、。主要讲述茶是如何引进欧洲的,饮茶如何在欧洲盛行起来及下午茶的诞生。【28题详解】细节理解题。根据文章第一段中“It could not be bought in shops and even those people who could afford to have it sent from Holland did so only because it was a fashionable curiosity.”(茶在商店里是买不到的,即使是那些买得起它的人也只能把它从荷兰寄来,因为它是一种时髦的珍品。)可知,最开始是从荷兰将茶引入到英国,故选A项。【29题详解】细节理解题。根据文章第二段中“
41、Tea remained scarce (稀少的) and very expensive in England until the ships of the East India Company began to bring it directly from China early in the 17th century. During the next few year so much tea came into the country that the price fell and many people could afford to buy it.”(在英格兰茶仍然稀缺和非常昂贵,直到
42、17世纪初东印度公司的船只开始把它直接从中国带来英国。在接下来的几年里,大量茶叶涌入中国,价格下跌,许多人买得起。)可知,17世纪初,茶叶开始在英国流行。故选C项。【30题详解】词义猜测题。根据文章第三段中“Until then tea had been drunk without milk in it, but one day a famous French lady named Madame de Sevigne decided to see what tea tasted like when milk was added. She found it so pleasant that sh
43、e would never again drink it without milk. She was such a great lady that her friends thought they must copy everything she did, so they also drank their tea with milk in it. Slowly this habit spread until it reached England and today only very few Britons drink tea without milk.”(在此之前,茶是不加牛奶的,但有一天,
44、一位名叫德塞维尼夫人的法国著名女士决定看看加了牛奶的茶是什么味道。她发现它是如此令人愉快以至于她再也不会喝没有牛奶的茶。她是一位伟大的女士,她的朋友们认为他们必须复制她所做的一切,所以他们也喝了他们的奶茶。这种习惯慢慢地传播到了英国,如今只有极少数的英国人喝茶不加牛奶。)可知,这种习惯指的是上文说的在茶中加入牛奶的习惯,故选A项。【31题详解】段落大意题。本段主要讲述下午茶时间是如何诞生的,C选项符合本段大意,故选C项。DThe World Happiness Report, a United Nations agency report, measures (估量) how happy peo
45、ple are, and why. Norway is the happiest place on Earthbeating neighbour Denmark from the number one position.Denmark, Iceland, Switzerland and Finland round out the top five, while the Central African Republic came last. Western Europe and North America took up most of the places at the top of tabl
46、e, with the US and UK at 14th and 19th.The World Happiness Report mainly depends on asking a simple question of more than 1,000 people every year in more than150 countries. “Imagine a ladder (梯子), with steps numbered from 0 at the bottom to 10 at the top,” the question asks, “The top of the ladder i
47、s the best possible life for you and the bottom of the ladder is the worst possible life for you. On which step of the ladder would you say you personally feel you stand at this time?”The average result is the countrys scorefrom Norways 7.54 to the Central African Republics 2.69. But the report also
48、 tries to explain why one country is happier than another. It looks at reasons including economic strength (经济实力) social support, freedom of choice, and generosity.This years report also has a text titled “restoring (恢复) American happiness”, which examines why happiness levels in the United States a
49、re falling, despite continually-increasing economic improvement. “The United States can and should raise happiness by solving Americas social problems- rising inequality and distrust-rather than focusing mainly on economic growth,” the authors said.Jeffrey Sachs, the director of the Sustainable Deve
50、lopment Solutions Network, which published the report, said President Donald Trumps policies were likely to make things worse.32. Which of the following is the correct order of the countries in terms of happiness levels?A. Denmark, the UK, the US, the Central African RepublicB. Denmark, the US, the
51、UK, the Central African RepublicC. the US, Denmark, the UK, the Central African RepublicD. Denmark, the US, the Central African Republic, the UK33. How does the World Happiness Report measure happiness?A. By asking a question.B. By having a conversation.C. By doing scientific research.D. By carrying
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋九年级语文人教版下册(贵州专版)课件:13 短文两篇(共26张PPT).ppt
