四川自贡市江姐中学2020-2021学年高二第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川自贡市江姐中学2020-2021学年高二第一次月考英语试题 WORD版含解析 四川 自贡市 中学 2020 2021 学年 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英 语 试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. 18.答案是B。1. What does the man want to have ?A. A cup of tea B. Some food. C. An ice-cream2 Where is the woman going ?A. To th
2、e train station B. To the bus station. C. To the airport3. How much did the mans sister pay for the skirt?A. $66 B. $33 C. $1324. What does the woman mean?A. She likes to help. B. She has a big TV set. C. She cant carry the TV set.5. What will the boy do ?A. Answer a phone call. B. Look for his bag.
3、 C. Go to the bathroom.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What is the relationship between the two speakers?A. Colleagues. B. Classmates. C. Neighbors.7. What does the woman advise the man
4、to do?A. Drink some tea. B. Have a break. C. Finish his report.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What isnt Leo good at?A. English pronunciation. B. French listening. C. French pronunciation.9. What did Leos teacher ask him to do?A. Read French books every day. B. Listen to French tapes. C. Speak French with he
5、r.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10 Who is the man most probably?A. A businessman. B. An athlete. C. A fisherman.11. What sport did the man start to do recently?A. Mountain biking. B. Fishing. C. Swimming.12. Where does the woman like to go?A. To the pool. B. To the lake. C. To the bookstore.听下面一段对话,回答第13至第1
6、6四个小题。13. What do you think of Mrs. Cooper?A. Cheerful. B. Careful. C. Helpful.14. Whom does Alex hope to live with?A. A retired lady. B. Some young children. C. An old couple.15. How is living with a family in Sydney?A. Comfortable. B. Noisy. C. Expensive.16. What do we know about Alex now?A. He ha
7、s trouble with money. B. He is working in a supermarket. C. He tries to save money.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Who can join this competition?A. Anyone who loves football. B. The fat men. C. Football players.18. What is the aim of this football competition?A. To make more men love football.B. To choose
8、 the best players.C. To make fat men do exercise .19. Why does Jay Ali dislike attending weight loss classes?A. Most participants are women.B. Participants are fatter than him.C. Teachers there are too strict.20 What do fat men need actually?A Different kinds of competition.B. A supportive talk with
9、 each other.C. A right way to lose weight.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMays Midi FestivalAs a rock festival,the Midi Festival 2017 in Beijing presented a musical carnival for fansIt was the 13th year of the outdoor music feastThis year,about 100 rock ba
10、nds from home and abroad performed on five stages. It was held at a suburban park known for its mountains and grasslandsWith beautiful scenery and exciting music,it was a good opportunity to enjoy rock with friends and family2:0010:30 Pm,from April 29 to May 1China Music Valley Grassland Park,Pinggu
11、 District400-610-3721Fans of PaintingAncient Chinese calligraphers(书法家)and painters were fond of painting on the folds of fansTheir excellence has left a wealth of outstanding worksA fan painting show exhibited 990 Ming and Qing(13681911)dynasty calligraphy and painting works on folding fansThey wer
12、e selected from the collection of the National Museum of ChinaThe themes of these fan paintings fell into four categories:natural landscapes,flowers and birds,figures and calligraphy10:00 am2:30 Pm,from April 29 to May 29National Museum of China,16 East Changan Avenue010-651-6400Poetic PortraitsTwo
13、artists held a joint exhibition with paintings featuring portraits of Chinese women in poetic posesWang Xiaojin,who is from Shandong Province,has been exhibiting since 1993The other artist,Xu Zhigang,is originally from Liaoning Province,but is now in Beijing10:00 am8:00 Pm,from April 28 to June 20Ro
14、ng Gallery,Sheraton Pudong Hotel,38 Pujian Road,Pudong New Area0137-6408-7294Group ShowThe artist group“island6”,worked in new media and held a show titled Body-City-MechanismThrough interactive video,photography,oil on canvas and sculpture,the artists explore themes of man and cyberspace10:00 am6:0
15、0 Pm,from April 30 to June 28Studio Rouge,50,Moganshan Road,Putuo District021-5252-7856 1. Whats the purpose of the text?A. To introduce some famous exhibitions of ChinaB. To give readers some guide of the cultural activitiesC. To explain how to play happily with your familyD. To present several col
16、lections in the National Museum2. Where can you go to enjoy natural scenery?A. The Midi FestivalB. The Fans of Painting showC. The Poetic Portraits exhibitionD. The Group Show3. What can you do on holiday in June?A. Watch a music show at Rong GalleryB. Enjoy the performance of rock bandsC. Visit an
17、exhibition of portrait paintingsD. Appreciate painting works from the Qing dynasty【答案】1. B 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇广告布告类阅读。文章主要介绍了一些文化活动的指南。【1题详解】写作意图题。通过阅读各个段落的标题,可知这篇文章主要介绍了一些文化活动的指南,故选B。【2题详解】细节理解题。答案定位在Mays Midi Festival部分It was held at a suburban park known for its mountains and grasslandsWith bea
18、utiful scenery and exciting music,it was a good opportunity to enjoy rock with friends and family可知你可以在The Midi Festival中,欣赏自然风景,故选A。【3题详解】推理判断题。根据Mays Midi Festival部分from April 29 to May 1;Fans of Painting部分from April 29 to May 29;Poetic Portraits部分from April 28 to June 20;Group Show部分from April 30
19、 to June 28可知六月份可以参加的活动是Poetic Portraits和Group Show,根据Poetic Portraits部分Two artists held a joint exhibition with paintings featuring portraits of Chinese women in poetic poses可知六月的假期,你可以参观一个肖像的展览,故选C。【点睛】细节理解题的解题思路:细节理解题就是我们常见的wh-题,它们大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题
20、的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节,做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。例如小题2,答案定位在Mays Midi Festival部分It was held at a suburban park known for its mountains and grasslandsWith beautiful scenery and exciting music,it was a good opportunity to enj
21、oy rock with friends and family可知你可以在The Midi Festival中,欣赏自然风景,故选A。BI recently posted a picture on Facebook from the movie Mad Max, a film where two groups race through the desert in steam punk vehicles, and wrote, “Actual picture of my way to work today.” It was meant to be a joke because of the sa
22、ndstorms in Beijing, but one of my friends from back home thought it was real.I couldnt imagine how they could think that is actually what China is like. China has so many more conveniences and advantages than the West, and many of my friends agree. “I dont know how I will be able to deal when I go
23、back home,” said a friend who is about to end her gap year in Beijing. “Ive become so spoiled in China.China seems to be leading the way in innovation and convenience for daily life. Back home I could never shop, pull out my phone and scan a QR code to pay.There have been rumors of starting bike sha
24、ring in my hometown for years with little success while bike sharing suddenly appeared in Beijing overnight. I just step outside and scan a code, and I am on my way.Going out to eat with a group of friends back home was troublesome for both the group and the servers. Splitting checks and swiping(刷)
25、10 different cards or making change for each person in the group can be a pain. But with Chinas WeChat, you can quickly send your friends your part of the bill.The list goes onWhen I first arrived in Beijing, I was dead set on leaving in a month. That month has come and gone. Now, when someone asks
26、me when Im coming back, I think to myself, “Who knows?”While my friends think Im riding through the desert on a motorbike, I am actually taking a “Didi” for what is the equivalent of $5 in the US.With all the conveniences and technology here, I may never want to go back.4. Whats the function of Para
27、graph 1?A. To introduce a movie.B. To tell an interesting story.C. To introduce the topic.D. To show the weather in Beijing.5. How did the author feel when he first came to Beijing?A. He couldnt stand the weather.B. He didnt want to stay long.C. He never wanted to go back home.D. He was amazed at th
28、e bike sharing.6. What can we infer from the text?A. China is the first country to start bike sharing.B. The author has become used to mobile payment in China.C. People always use WeChat to pay when eating out in the US.D. The authors friends all know the convenience of living in China.7. What does
29、the text intend to tell us?A. Bike sharing has spread all over China.B. Foreigners have misunderstandings of China.C. Technology has brought much convenience in China.D. Life in foreign countries is not as easy as we thought.【答案】4. C 5. B 6. B 7. C【解析】本文是一篇记叙文。作者通过描写自己在北京经历,说明技术给中国带来了许多便捷。【4题详解】推理判断
30、题。由第一段It was meant to be a joke because of the sandstorms in Beijing, but one of my friends from back home thought it was real.可知,作者写第一段的目的是引出文章的主题,选C。【5题详解】细节理解题。由倒数第三段When I first arrived in Beijing, I was dead set on leaving in a month.可知,当作者第一次来北京时,他并不想待很久,选B。【6题详解】细节理解题。由第三段Back home I could ne
31、ver shop, pull out my phone and scan a QR code to pay.和倒数第五段But with Chinas WeChat, you can quickly send your friends your part of the bill.可知,作者已经习惯了中国的手机支付,选B。【7题详解】写作意图题。由最后一段With all the conveniences and technology here, I may never want to go back.可知,这篇文章想要告诉我们技术给中国带来了许多便捷,选C。CWhy do you go to
32、the library? For books, yesbut you like books because they tell stories. You hope to get lost in a story or be transported into someone elses life. At one type of library you can do just thateven though theres not a single book.At a Human Library, instead of books, you can “borrow” people. People wi
33、th unique life stories volunteer to be the “books.” For a certain amount of time, you can ask them questions and listen to their stories, which are as fascinating as any you can find in a book. (If you attend, be sure to review the habits that make you a good listener.) Many of the stories have to d
34、o with some kind of depressing topic. You can speak with a refugee, a soldier suffering from PTSD(创伤后遗症), a homeless person and a woman living with HIV. The Human Library encourages peopleto take time to truly get to know and learn from someone they might otherwise make a snap judgement about. Accor
35、ding to its website, the Human Library is “a place where difficult questions are expected, appreciated and answered.”The Human Library Organization came to be in Copenhagen, Denmark in 2000.Romni Abergel and his colleagues hosted a fourday event during a major Northern European festival. After the s
36、uccess of this event, Abergel founded the Human Library Organization, hoping to raise awareness among youth about depression, which has been growing ever since.Though there are a few permanent human libraries, most arent places at all, but events. Though many do take place at physical libraries, you
37、 dont need a library cardanyone can come and be part of the experience. There have been human library events all over the globe, in universities and in pubs, from Chicago to Tunis to Edinburgh to San Antonio. Check out the organizations Facebook page to see when the Human Library might be arriving n
38、ear you.8. What shall we do before going to the Human Library?A. Bring a book.B. Get a library card.C. Make an appointment.D. Go over some listening habits.9. What does the underlined word “snap” in paragraph 2 mean?A. TrueB. Quick.C. Wrong.D. Obvious.10. Why did Ronmi Abergel found the Human Librar
39、y Organization?A. He expected to answer different questions.B. He successfully held an event in Northern Europe.C. He wanted young people to pay attention to depression.D. He had set up the Human Libraries all over the world.11. What is the best title of the text?A. “Borrow” People Instead of BooksB
40、. Human Library OrganizationC. Human Library Is Near YouD. A Library in Denmark【答案】8. D 9. B 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍了人类图书馆,在人类图书馆,借的不是书本,你可以“借”人。这些有着独特生活经历的人自愿成为“书”,在一定的时间内,你可以问他们问题,听他们的故事,这些故事和你在书中所能找到的一样引人入胜。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“ If you attend, make sure to review the habits that make you a g
41、ood listener.” 如果你要参加,一定要复习使你成为一个好听众的习惯。故选D项。【9题详解】猜测词义题。根据第二段中的“The Human Library encourages people to take time to truly get to know and learn from someone they might otherwise make a snap judgement about.”可知, 人类图书馆鼓励人们花时间去真正了解和学习,否则他们可能会对某人做出仓促的判断。take time to为固定短语,表示“慢慢地做某事”。根据otherwise(否则的话),表示
42、前后两句是相反的,因此与“慢慢地做某事(take time )”的相反的则是快速的。分析选项可知B项(Quick快的)。【10题详解】推理判断题。根据第三段中的“Abergel founded the Human Library Organization, hoping to raise awareness among youth about depression, which has been growing ever since.” Abergel成立了人类图书馆组织,希望提高青年对抑郁症在意识,从而不断成长。由此判断出Ronmi Abergel建立图书馆的目的就是想让年轻人注意到抑郁。故
43、选C项。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了人类图书馆,在人类图书馆,借的不是书本,你可以“借”人。这些有着独特生活经历的人自愿成为“书”,在一定的时间内,你可以问他们问题,听他们的故事,这些故事和你在书中所能找到的一样引人入胜。分析选项可知A项“ 人类图书馆”为短文最佳标题,故选A项。DIf you make a list of the worlds top ten most challenging jobs, chances are that being a teacher will not make the cut. But think about the discou
44、raging task millions of educators face each day as they try to shape a group of often bad-tempered, wild kids into intelligent, well-rounded individuals. That surely has to be the toughest job in the world, especially given that there is no promotion or bonus awaiting them even if they are wildly su
45、ccessful!What if these all-important individuals that we often take for granted disappear from our lives? That was what Project Ed and Participant Medias Teach campaign asked filmmakers of all ages to imagine in their recently-held competition. Entitled “A World Without Teachers”, its purpose was to
46、 inspire more young people to become teachers. However, the 62 amazing video submissions also serve as a reminder of how horrible things would be if we didnt have these selfless individuals guiding us through life. What was interesting is that even the youngest participants did not appear to be happ
47、y at the idea of not having anybody telling them what to do.High-school student Savannah Wakefield reflected if art as we know it today would have been different without teachers. Would Monet have discovered his talent for impressionism? Los Angeles-based Miles Horst, who won the 1000 USD prize for
48、the best adult submission imagines a world where teachers are replaced by a “brain box” in his fun lively entry.Youth category winner Marina Barhams video represents a fact we all know but often forget. Teachers dont just teach, they inspiresomething that no electronic device, no matter how smart, c
49、an do! So the next time you think your teacher is being “mean” for trying to channel you in the right direction, imagine a life without him/her. We have a feeling it will not appear as rosy!12. What is the text mainly about?A. The significance of teachers.B. The campaign to promote teachers status.C
50、. A survey of peoples views about teachers.D. A competition to win the prize for the best teacher.13. From the passage we can learn that .A. teaching naughty kids is a very discouraging taskB. being a teacher is one of the most challenging jobs in the worldC. a successful teacher has the greatest ch
51、ance to be promotedD. teachers have little influence on kids individual development14. What is the purpose of the project “A World Without Teachers”?A. To attract kids to submit more videos of their teachers.B. To encourage more people to go into teaching career.C. To expect teachers to devote thems
52、elves to their jobs.D. To remind students to appreciate teachers hard work.15. What does the underlined sentence in Paragraph 4 suggest?A. Teaching is quite different from other jobs.B. The future of teachers work appears inspiring.C. A world without teachers will be unimaginable.D. Many people atta
53、ch more importance to teaching.【答案】12. A 13. B 14. B 15. C【解析】这是一篇议论文。作者通过论证表明:世界上不能没有老师。文章强调了老师的重要性。【12题详解】主旨大意题。文章分别以Project Ed and Participant Medias Teach campaign,Savannah Wakefield,Monet,Miles Horst等为例,证明了世界上不能没有老师。故该文中心在于强调教师的重要性。故A选项正确。【13题详解】推理判断题。由第一段中的“But think about the discouraging tas
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450507.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
