四川资阳市2015高考英语阅读类、短文改错自选练习(1)(答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 资阳市 2015 高考 英语 阅读 短文 改错 自选 练习 答案
- 资源描述:
-
1、四川资阳市2015高考英语阅读类、短文改错自选练习(1)(答案)完形填空。When I entered Berkeley, I hoped to earn a scholarship. Having been a StraightA student,I believed I could _1_ tough subjects and really learn something. One such course was World Literature given by Professor Jayne. I was extremely interested in the ideas he _2_
2、 in class.When I took the first exam,I was _3_ to find a 77, Cplus,on my test paper, _4_ English was my best subject. I went to Professor Jayne, who listened to my arguments but remained _5_.I decided to try harder, although I didnt know what that _6_ because school had always been easy for me. I re
3、ad the books more carefully,but got another 77. Again, I _7_ with Professor Jayne. Again,he listened patiently but wouldnt change his _8_.One more test before the final exam. One more _9_ to improve my grade. So I redoubled my efforts and, for the first time, _10_ the meaning of the word “thorough”.
4、 But my _11_ did no good and everything _12_ as before.The last hurdle (障碍)was the final. No matter what _13_ I got,it wouldnt cancel three Cpluses. I might as well kiss the _14_ goodbye.I stopped working hard. I felt I knew the course material as well as I ever would. The night before the final,I e
5、ven _15_ myself to a movie. The next day I decided for once Id have _16_ with a test.A week later, I was surprised to find I got an A. I hurried into Professor Jaynes office. He _17_ to be expecting me. “If I gave you the As you _18_, you wouldnt continue to work as hard.”I stared at him, _19_ that
6、his analysis and strategy (策略)were correct. I had worked my head _20_, as I had never done before.I was speechless when my course grade arrived: Aplus. It was the only Aplus given. The next year I received my scholarship. Ive always remembered Professor Jaynes lesson: you alone must set your own sta
7、ndard of excellence.1. AtakeBdiscussCcoverDget答案:A动词take在此处表示“学习(某学科)”。2A.soughtBpresentedCexchangedDobtained答案:Bhe presented in class是定语从句,修饰表抽象事物的先行词ideas。3A.shockedBworriedCscaredDanxious答案:A下文提到作者去找老师理论的事,由此可判断作者对自己只得77分感到吃惊。4A.butBsoCforDor答案:C作者对于自己只得77分感到吃惊的原因是英语是自己最好的科目,所以选表示原因的for。5A.unchan
8、gedBunpleasantCunfriendlyDunmoved答案:D从下一段中一而再、再而三发生的类似的事可知,教授对作者的争辩无动于衷。6A.reflectedBmeantCimprovedDaffected答案:B因为作者在学习上一直很轻松,所以不知道自己更加刻苦意味着什么。7A.quarreledBreasonedCbargainedDchatted答案:B尽管更加努力地学习,但还是只得了77分,所以作者又找教授理论,此处用reason,reason with“为说服某人而与之理论”。 8A.attitudeBmindCplanDview答案:Bchange ones mind为固
9、定搭配,意为“改变主意”。9A.choiceBstepCchanceDmeasure答案:C作者认为期末考试之前的又一次考试是打翻身仗的“机会”。10A.memorizedBconsideredCacceptedDlearned答案:D为了打翻身仗,作者全心投入到备考当中,而以前的学习很轻松,不需要这样拼命,所以这次算是真正学会了“thorough”的含义。11A.ambitionBconfidenceCeffortDmethod答案:C从But所表达的转折语意可判断出,作者觉得自己的努力并没有得到应有的回报。12A.stayedBwentCworkedDchanged答案:Bgo有“进行,运
10、转”的意思,用在此处符合上下文的语意连贯。13A.gradeBanswerClessonDcomment答案:A考试获得的是“分数”,即grade。14A.scholarshipBcourseCdegreeDsubject答案:A作者一开头提到,自己一进大学就希望能获得奖学金,但几次考试下来却不尽如人意,所以觉得自己可能与奖学金(scholarship)无缘了。 15A.helpedBfavoredCtreatedDrelaxed答案:C作者没有了要获取奖学金的压力,所以就不逼迫自己再去努力学习,以至于在期末考试的前一天晚上,竟然用看电影的方式放松自己。16A.funBluckCproblem
11、sDtricks答案:A抱着放松的心态面对考试,对于本就已经掌握了所学知识的人来说,考试会是一种乐趣(fun)。17A.happenedBprovedCpretendedDseemed答案:D从下文教授的话可以判断出,教授知道自己的学生能考出好成绩,也知道作者知道成绩后会来找他。seem意为“看起来”,seemed to be expecting me意为“看起来正在期待我来”,符合教授当时的心理状态。 18A.valuedBimaginedCexpectedDwelcomed答案:C在考试中得A是作者期望得到的成绩。expect意为“期望,希望”。19A.rememberingBguessi
12、ngCsupposingDrealizing答案:D听了教授的那番话,作者才明白在过去的那些考试中教授对自己的定位是对的。20A.outBoverConDoff答案:Dwork ones head off为习惯用语,意为“不断工作学习,拼命工作学习”。阅读理解。The internet will open up new vistas (前景),create the global villageyou can make new friends all around the world.That,at least, is what it promised us.The difficulty is
13、thatit did not take the human mind into account.The reality is that we can not keep relationship with more than a limited number of people.No matter how hard the internet tries to putyou in communication, its best efforts will be defeated by your mind.The problem is twofold(双重的)First, there is a lim
14、it on the number of people we can hold in mind and have a meaningful relationship with.That number is about 150 and is set by the size of our brain.Second, the quality of your relationships depends on the amount of time you invest (投入) in them.We invest a lot in a small number of people and then dis
15、tribute whats left among as many others as we can.The problem is that if we invest little time in a person, our engagement with that person will decline (减弱)until eventually it dies into “someone I once knew”This is not, of course, to say that the internet doesnt serve a socially valuable function.O
16、f course it does.But the question is not that it allows you to increase the size of your social circle to include the rest of the world, but that you can keep your relationships with your existing friends going even though you have to move to the other side of the world.In one sense, thats a good th
17、ing.But it also has a disadvantage.If you continue to invest in your old friends even though you can no longer see them, then certainly you arent using your time to make new friends where you now live.And I suspect that probably isnt the best use of your time.Meaningful relationships are about being
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
