安徽江南片区高一英语期末.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽 江南 片区高一 英语 期末
- 资源描述:
-
1、范围:M3.u.1- M3.u.3, M4.u.1(牛津版)2022-2022学年度第二学期期中考试高一英语试卷考试时间120分钟 试卷满分:150分第卷第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman not allowed to do?A. To go to school.B. To choose her own cl
2、othes. C. To make her hair colorful.M: Mary, are you allowed to choose your own clothes when you are at school?W: Yes. But Im not allowed to make my hair colorful.2. How did the man come to the woman?A. By bus.B. By taxi.C. In his own car.W: Wheres your car, dear?M: Theres something wrong with it.W:
3、 Then how do you get here, by bus or by taxi?M: I took a bus. 3. Where is the dialogue taking place?A. At home.B. At the doctors.C. In an office.W: Ive had a headache for the last few weeks. Its been so bad lately that Ive been offwork since Monday.M: I see. Let me give you an examination first.4. W
4、hich of the following is true about the woman?A. She only learned French.B. She can speak several languages.C. She has visited lots of countries.M: Since you have visited so many countries, you must be able to speak several differentlanguages.W: I wish I could. But French and German are the only for
5、eign languages I have ever learned to speak.5. Whats the relationship between the man and the woman? A. Boss and secretary.B. Teacher and student.C. Father and daughter.W: What do you think of this report about the sales?M: Its great, but you have to type it again. 第二节 (共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分) 听下面5
6、段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Why does the woman choose to live in the neighborhood? A. Its easy for her to buy nearly everything she needs. B. She can do shopping easily in some large supermarkets.
7、 C. The neighborhood is not noisy.7. Where does the woman usually have her meals? A. She usually eats at home.B. She usually eats out. C. She usually eats in a larger restaurant. M: Do you live in a nice neighborhood, Julia? W: Its nothing special, actually. But its convenient, and I like that. M: W
8、hat do you mean? W: Well, I never need to cook because there are places to eat everywheresome really good cafes and family-type restaurants. And theyre very cheap. M: How about buying food and shopping? W: There are no big supermarkets around where I live, just small stores. But they have nearly eve
9、rything I need. M: So you dont plan to move? W: I dont think so. I dont like the traffic noise, but as I said, its very convenient.听第7段材料,回答第8至9题。8. What does the woman want to do in the dialogue? A. To fix the date for a holiday.B. To invite the man to go for a holiday. C. To decide where to go for
10、 a holiday.9. Whats the proper time for their holiday in July? A. The 1st the 27th.B. The15th the30h.C. The 7th the27th. M: Good morning, can I help you?W: Yes, good morning. Wed like to book a holiday for July, please?M: Certainly. Where did you have in mind?W: Well, we havent thought a lot about i
11、t, really. Wed just like to go somewhere hot, you know, and it must be in July.M: I see. Well, lets get the dates clear first, then we can see whether we can go there. What part of July were you thinking of?W: Ah, well, you see, we have slightly different holidays. Ive got the whole month except for
12、 the last four days, so I could go from the first to the twenty-seventh, but my friend here doesnt start until the seventh, so I suppose it will have to be the middle two weeks, really.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is the woman moving? A. To find a nicer place to live in. B. To live together with her par
13、ents. C. To have a better job in a new place.11. Where do her parents live? A. In a big city. B. In a small village. C. In a nearby country.12. Why doesnt the woman take her dog with her? A. She cant take care of it. B. Her parents dont want her to take it. C. She thought the dog might not be happy
14、there.M: Hi, Jenny. Is it true youre moving to London?W: Yes, it is.M: What made you decide to do that?W: Work, mainly. Im sure Ill be able to find a good job there.M: Youre probably right. But where are you going to live?W: I hope Ill find a flat to share with somebody. That way it will be cheaper.
15、M: Yes, thats a good idea. Are you taking your dog with you?W: No, I dont think so. My parents have offered to take care of him, and I dont think hed be happy in the city.M: But arent you afraid of moving to such a big place, especially after living in a small village?W: Not really. I think Ill enjo
16、y myself. Theres so much to do there. I expect I wont miss the countryside much and I can always come back and visit my parents.M: Well, I just hope youll invite me to stay when you get settled!W: Of course I will.听第9段材料,回答第13至16题。13. What has the woman been doing the whole morning?AStudying compute
17、r science.BTrying to repair her computer.CDoing some housework. 14. What do we learn from the conversation?AThe woman is not familiar with the city BThe woman knows the city well.CThe man is just passing by the womans house.15. How can the woman find the repair shop? A. She can just walk there.B. Sh
18、e should take a bus. C. She has to take a taxi.16. What are the “yellow pages”?AA science book that has yellow pages. BA program of mobile phones.CPart of a telephone book that has the phone numbers of business.W: Excuse me, Jack.M: Whats the matter, Lily? I thought you were out.W: I have been in my
19、 house and struggling with my computer the whole morning.M: Can I do something for you?W: I think there is something seriously wrong with the computer. Would you please tell me where I can have my computer repaired?M: Well, of course. I think there is a good one near here.W: How do I get there?M: It
20、s so near. Just walk straight down this road which our houses are on until you see a police station, then turn left and you will see the repair store on your left hand side.W: I see. Thank you, Jack.M: By the way, Ill give you a tip. If you need help in the future, you can always look up the place i
21、n the yellow pages.W: I can find where to repair a computer in the yellow pages?M: Yes, in the “Repair Service” section you can find a lot of phone numbers of repair stores.W: Thanks a lot. You are always so helpful.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where did the fire break out? AThe kitchen. BThe bedroom. CThe
22、 living-room.18. Who was hurt in the fire? AThe homeowner BThe firefighter. CThe homeowners wife.19. What might be the cause of the fire?AThe house was too large. BThe electrical wiring were too old.CThe owners cat and dog caused the fire.20. Where can you most probably find the news story? A. On th
23、e internet.B. In the newspaper C. On the radio.Its eight oclock and its time for the Headline News Highlight. Top on our list of stories today, a fire has destroyed a $449 million house in Dallas, Texas. It took nearly one hundred firefighters seven hours to put out the terrible fire, and not before
24、 the fire burnt down what people are saying was the largest house in Dallas.Local police said the fire broke out at about 1:00 a.m. in the very rich neighborhood of Preston Hollow. The homeowner and his wife run away from the burning house after waking up and smelling smoke. Firefighters and the pol
25、ice are still not sure what caused the fire but said they believe it may have been old electrical wiring in the kitchen. The house is over 70 years old and the electrical wiring had not been looked at for many years. The houses around it were also damaged by the fire , but firefighters were able to
26、control the fire before it did too much harm. Although no one died in the fire, a firefighter was injured when a burning wood beam fell on his back. He was taken to the hospital with light burns and is said to be in good condition. Also, the house owners cat and dog still havent been foundThey are t
27、hought to be deadThats this mornings top story for Headline News Highlights, Im Scott Furrow.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。A A new study has found that social media could be having effects on the sleep of young adults.They found that young
28、people who often use social media are more likely to suffer from sleep disorders than those who use social media less.The researchers set out to examine the connection between social media use and sleep among young adults. Levenson, who led the study, noticed that these young adults are possibly the
29、 first generation to grow up with social media.The researchers wanted to find out how often young people used social media sites like Facebook, Twitter, Histogram, etc. For the study, they gave questionnairesto nearly 1,800 adults, aged 19 to 32. On average, members of the study group used social me
30、dia sites one hour a day. They also visited various social media accounts 30 times per week.Thirty percent of the studysparticipants(参与者)reported having serious problems with sleeping. Those people who used social media a lot were three times more likely to have a sleep disorder. And those who spent
31、 the most time on social media were two times as likely to suffer from sleepdisorders.Levenson said the number of times a person visits social media is a betterpredictor(预测)of sleep problems than overall time spent on social media. If this is true, she adds, then practices that stop such behaviors m
32、ay be most effective.21. What do you think “social media” in this passage refers to? A. Newspapers.B. Radio and TV.C. Mobile phones.D. The Internet.22. How many young adults are likely to suffer from sleep problems according to the study? A. Sixty of them.B. Thirty of them.C. Ninety of them.D. Fifty
33、 of them.23. What is the passage mainly about? A. How should young adults use social media correctly? B. Social media is keeping young adults awake.C. Social media have great effects on young adults. D. How should young adults have a good sleep?21. D 推理判断题。根据文中第三段所提供的信息可知,social media是指网络社交平台。22. A
34、细节理解题。根据文中第四段所提供的数据,尤其是最后一句可知答案。参与问卷调查的人中,30%有睡眠问题,而睡眠问题吃苦的人中有可能是两倍。23. B 主题理解题。本文自始至终主要讲述的是随着新媒体成长的一代人,由于长时间或多次游荡于社交网站而导致睡眠问题(即无法入睡 “awake”)。B Good evening parents, grandparents, aunts, uncles and friends. I would like to thank you all for coming on this very special day for every student on this s
35、tage. I know how proud you must be. As we have grown over the years, there are many steps and stages we all have gone through. From learning our shapes and colors, to getting our first kiss in middle school, or how about explaining to our parents why we skipped school because the headmaster called h
36、ome. As we remember these days, things that weve done will be with us forever. But this is only the start of our journey. To graduate is one more step weve taken in our lives.Now I would like to take the time to thank everyone who has helped me get this far. First of all, thank you to all the teache
37、rs. None of us would be here without you always pushing our studying abilities to the fullest. My brother Jeramie who always said, “If anyone is meant to you, Ill take care of it.” My mom, thank you for always believing in me and putting up with me. And last but not least, my dad, for proving to me
38、that I always need to take responsibility for my actions and deal with the results. Thank you all! I love you. Now, advice to the students! Many of you think, “This is as good as it gets!” but the future holds a bigger plan for all of us. So good luck and congratulations to the class of 2022. We did
39、 it!24. This passage is most probably _. A. a suggestion letterB. a greeting card C. a graduation speechD. a letter of congratulations25. What the writer learns from her dad is that _. A. knowledge is powerB. one should answer for what he does C. where there is a will, there is a way D. a good begin
40、ning is half done26. According to the writer, many students _. A. hardly study at schoolB. hate to follow others advice C. should pay more attention to the future D. are afraid of dealing with difficulties27. We can infer from the passage that the writer of the passage is _. A. a parentB. a headmast
41、erC. a teacherD. a student24. C 主旨大意理解。结合第一段的称呼语以及最好一句中的内容可知本文是一篇毕业演讲词。25. B 细节理解题。根据第二段中的“. I always need to take responsibility for my actions and deal with the results.”可知作者从爸爸那里学到的是“一人做事一人当”。26. C 推理判断题。根据第二段倒数第二句“but the future holds a bigger plan for all of us.”可知作者认为他们应该更多地关注未来。27. D 推理判断题。第二
42、段的前半部分提到作者首先感谢的是老师的培养,由此可推断作者是一名学生。C If you walk along the streets, you will find children as young as seven years old walking to school or taking the public bus on their own. If you ride on the public bus with a baby or young child, you will find at least three people standing up to give up their s
43、eats for you. And as a booming town with a young population, Xiamen has a lot to offer young families with kids.There are lots of places of interest for you to enjoy. The following are some of them. A walking adventure at Gulangyu Islet: There you can have a roundthe-island trip by fast boat and the
44、 Xiamen Underwater World has a dolphin and sea lion performance and an enjoyment of around 400 types of underwater life from around the world.Opening hours: 08:00-18:00 See the map!Price: 70RMB(adults) 50RMB (children above 1.4m) Wild rides at Guanyinshan Water Park: The park has a wave pool, which
45、creates seven types of wave effects. It also has a hair-raising water ride that speeds down Opening hours: 11:00-20:00 See the map!Price: 120RMB per person 60RMB visitors aged above 60 and below 1.4m. Xiamen Firefly Park: Last of all, young nature lovers will enjoy the wonder of watching more than 1
46、00,000 fireflies light the dark night at the firefly park. Children will also learn the roles fireflies play in protecting the ecology by controlling the populations of pests.Opening hours: 19:30-21:30 See the map!Price: Free for children up to 16 years old28. If a 1.3-metre-tall child go to visit G
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年语文人教版选修语言文字应用课件:第五课第二节 句子“手牵手”——复句和关联词 .ppt
