2021届高考二轮英语阅读七选五解题技巧演练题:专题4总分类专项练(二) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考二轮英语阅读七选五解题技巧演练题:专题4总分类专项练二 WORD版含答案 2021 高考 二轮 英语 阅读 七选五 解题 技巧 演练 专题 分类 专项 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第四讲阅读七选五总分类专项练习(2)A(2020湖南省名校联盟高三联考)“Some kids are naturally more competitive than others,” said professional adviser Roseann Clay.But certain factors play into the behavior of kids to make them want to win at everything.One factor is that kids are becoming aware of what others think of them.Winning
2、 games and getting those top grades are ways to get loads of attention._1_ When kids have a genuine fear of losing, this can drive them to be more competitive.And when they lose, bad emotions usually follow.How can parents deal with kids who get angry or upset when they dont win all the time? _2_Ros
3、eann suggests that parents make a point of showing how they handle losing well, while still having fun.And before any competitive activity or game, make sure everyone knows what the rules and expected behavior are.This helps a child shift from the “Im only good if I win” attitude to the “Im having f
4、un” attitude.If a child is pushed to be too competitive and care about winning above all else, their emotional wellbeing is put at risk.The knockon effect is that their confidence remains low._3_Also, some childrens anxiety causes them to be afraid of competition._4_ They should try to open up conve
5、rsation and focus on the feelings of kids and not their behavior._5_ We can help them celebrate and enjoy all the small steps it took to get there, and encourage a more positive outlook and healthy competition.This will serve them throughout life as they manage stress.ANot all kids want to win.BKids
6、 can still celebrate a win.CParents shouldnt push these kids.DInsecurity can also be a factor here.EInsecure children want to win everything.FThis can really rock a developing childs emotional core.GChildren can learn to manage their emotions with role modeling.语篇解读:想获得很多关注和不安全感使一些孩子过于争强好胜,而当他们失败后,坏
7、情绪也随之而来。还有一些孩子因焦虑而害怕竞争。家长应通过示范作用等来教育孩子正确面对竞争与失败。1选D根据空后一句“When kids have a genuine fear of losing, this can drive them to be more competitive.”可知,当孩子们真正害怕失败时,这会促使他们更加有竞争意识。据此可知,不安全感是孩子们一心求胜的因素之一,故D项正确。2选G空处为该段的主题句。根据空后一句(Roseann建议家长做示范)和该段最后一句(这样能帮助孩子转变态度)可知,该段主要介绍了孩子可以通过角色示范来学习管理自己的情绪,故G项正确。3选F根据空前
8、两句可知,如果孩子被逼得过于争强好胜,把胜利看得高于一切,他们的情感健康就会处于危险之中。连锁反应是他们的信心会低。据此可以判断,空处介绍过于争强好胜对孩子的影响,故F项符合语境。4选C根据空前一句可知,一些孩子的焦虑使他们害怕竞争;根据空后一句可知,家长应该展开对话,关注孩子的感受而不是他们的行为。据此可以推断,空处应是针对孩子害怕竞争提出相应措施,即父母不应该强迫孩子(参加竞争),故C项正确。5选B空处为该段的主题句。根据空后一句可知,家长可以帮助孩子庆祝和享受为取得胜利而完成的每一小步。据此可知,该段主要陈述孩子们仍然可以庆祝他们的胜利,故B项正确。B(2020山西省重点中学高三联考)Y
9、ou have probably heard the saying, “It is better to give than to receive.” The act of giving creates positive feelings for both the giver and the receiver._1_ Giving can not only bring positive feelings for the receiver, but it has also been shown to be a mood booster (助推器) for the giver.For example
10、, a study published in Nature Communications found that the participants who chose to spend money on others rather than themselves had a greater increase in levels of selfreported happiness._2_ Because youll create positive energy when saying “Yes”Giving improves your emotional (情感的) and physical he
11、alth._3_ Giving can create positive benefits to your physical health and wellbeing as well, including decreased stress, lowered blood pressure, and even increased life length.A recent study found that people who volunteered even a few hours a week were 40 percent less likely to develop high blood pr
12、essure than those who didnt.Giving increases feelings of appreciation.Both the giver and the receiver can experience a kind of gratefulness when generosity is at play.Why is this so important? Because appreciation is important to your physical, emotional, and spiritual wellbeing._4_Giving can change
13、 the world.All great change starts with small actions.Your generosity has the potential to affect massive change in the lives of other people and creatures.For example: You volunteer at your local animal shelter to accompany homeless dogs.Because these dogs have received extra love, they are happier
14、.Because they are happier, they are more likely to be adopted._5_ It sets off a chain of small yet meaningful actions that lead to big change.AGiving makes you happier.BGiving leaves you more energetic.CThis situation shows how giving works.DThus, many people choose to give rather than to take.EThat
15、s why telling people you are grateful is so important.FThe benefits of giving extend beyond your emotional health.GSo nod when your neighbor asks you to join a beach cleanup activity.语篇解读:文章介绍了给予的一些益处。1选A本空是第二段的主题句。通读该段可知,作者主要讲述了给予不仅使得接受者心情愉悦,而且也提升给予者的情绪。文中的“the participants who chose .had a greater
16、 increase in levels of selfreported happiness”举例说明了主题,故选A。2选G根据空后的“when sayingYes”可知,空处内容应涉及被人请求帮忙或者给予,故G项“因此当你的邻居想要你加入清理沙滩的活动时应点头同意”符合语境。3选F根据本段的主题句可知,本段主要讲述“给予能提升情感和身体健康”。空后的“Giving can create positive benefits to your physical health and wellbeing as well, including decreased stress, lowered bloo
17、d pressure, and even increased life length.”说明给予对身体健康有益,那么本空应涉及情感或心理健康,故F项“给予的益处不仅仅局限于情感健康”符合语境。4选E根据前一句可知,感恩对身体、情感和精神健康都很重要,因此E项“那就是为什么告诉人们你的感激之情是如此重要”承接上文。5选C本段讲述给予能改变世界。空前举例说明一个人小小的善举是如何给人和动物带来巨大改变的,故C项“这种情况说明了给予是如何起作用的(即改变世界)”承接上文的例子,并引出下文更具体的解释它(指给予)引发一连串微小但有意义的行动,这些行动会带来巨大变化。C(2020郑州市高三预测)Thin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452305.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
