安徽省六安市第一中学2021-2022学年高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省六安市第一中学2021-2022学年高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 安徽省 六安市 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、六安一中2022届高三年级第二次月考英语试卷时间:120分钟 总分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman mean?A. She enjoyed the movie.B. She didnt watch the movie.C She didnt like the movie.2. When does the man finish
2、 work on Monday?A. At 6:00pm B. At 5:00p.m. C. At:4:00pm.3. What can we learn from the woman?A. The staff are all very busy.B. The staff dont like weekends.C. They dont serve steak.4. What does the man ask the woman to do?A. Go to the washroom. B.Watch his bag. C.Call his friend.5. What does the wom
3、an think of the apartments in New York City?A. They are expensive. B. They are valuable. C. They are too small第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)所下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What prevented the womans car from star
4、ting?A. The faulty engine. B. The dead battery. C. The lack of petrol.7. What will the wonian do?A .Gct some petrol. B. Buy a new car C. Retun her battery.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who is the woman probably?A. An assistant B.A manager C.A saleswoman.9. What is the mans telephone number?A. 021-63458796. B.02
5、1-6435786. C.021-64358796.听第8段材料,回答第10至12题。10.What is the probable relationship between the two speakers?A.Customer and waiter. B.Boss and employee. C.Interviewer and interviewee.11.Why does the woman want to leave her present company?A.She hasnt had a promotion.B.The company isnt doing well.C.She c
6、ant display her abilities there.12.When can the woman start her new job?A.In about a week. B.At once. C.In about a month.听第9段材料,回答第13至16题。13.Why has the woman gone to Prague?A.To attend a conference. B.To go sightseeing. C.To see a friend.14.Why does the man advise the woman to take the subway?A.It
7、is not convenient to take a bus.B.The roads are narrow.C.The interesting places are all very far.15.How long does it take from the hotel to the conference center by bus?A.For 15 minutes. B.For 6 minutes. C.For5 minutes.16.What can we learn from the conversation?A.It is easy to get lost at the subway
8、 station.B.The pay by trip on the subway depends on the distance.C.There isnt a subway station near the conference center.听第10段材料,回答第17至20题。17.Why do campers choose Long Lake Camp?A.Because of its good services.B.Because of its location.C.Because of its unique creative programs.18.How many staff mem
9、bers are there at the camp?A.89. B.145. C.30.19.Which is NOT provided at the camp?A.Wonderful meals. B.Exciting classes. C.Stage performances.20.When does the camp open each day?A.From 10 am.to 6p.m.B.From9a.m.to6pm C.From 9 a.m.to2pm第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)ATranslation Contest of P
10、oem about ShakespeareTo honor the memory of the English poet and playwright, the Shanghai Translators Association is holding a contest to see who can best capture a never-before-translated work about Shakespeare into Chinese. The contest is intended to fire interest in translating English poems into
11、 Chinese this summer. Requirements1. Participants must be under 45.2. Participants should translate the original English poem into Chinese.3. There are no style requirements for the Chinese translation, although translators should try to stay as close as possible to the original text.4. All translat
12、ions have to be original. Anyone found to have committed plagiarism (剽窃) will be disqualified.5. Entries should be sent to shfyjxh in attachment. The email subject should be “Shakespeare Poem Translation Contest”. The translation should contain no information about the translator; otherwise the entr
13、y will be invalid. Contact details should show the translators name, gender, birth date, address (including post code), and mobile phone number. Call (021)6247-3142 for enquiry.6. The deadline is July 31, based on the email sent time.AwardsOne first prize (3,000 yuan or gifts of equivalent value), t
14、wo second prizes (1,000 yuan or gifts of equivalent value) and seven prizes of excellence (500 yuan or gifts of equivalent value) will be awarded to 10 finalists.The organizing committee reserves the right of final explanation.1. What might be a purpose of holding this contest?A. To find out the bes
15、t professional translators.B. To generate enthusiasm for translation of poetry.C. To build up an awesome reputation of Shakespeare.D. To introduce a classic poem written by Shakespeare.2. Who can be qualified to the Translation Contest?A. Those who are on the posts or retired.B. Those whose translat
16、ions are original.C. Those who have their names in verses.D. Those whose works are sent in August.3. How many entries will be finally awarded?A. 1.B. 2.C. 7.D. 10.【答案】1. B 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇广告类应用文。为纪念著名文豪莎士比亚,上海翻译家协会遴选了一首与莎士比亚有关的未经翻译的诗歌, 目的通过此次竞赛,在今夏点燃爱好者对诗歌翻译的热情。【1题详解】细节理解题。根据文章首段末句“The contest
17、 is intended to fire interest in translating English poems into Chinese this summer. ”(竞赛将在今夏点燃爱好者对诗歌翻译的热情)”可知,此次竞赛将在今夏点燃爱好者对诗歌翻译的热情。A. To find out the best professional translators.(找出最好的专业翻译);B. To generate enthusiasm for translation of poetry. (点燃爱好者对诗歌翻译的热情);C. To build up an awesome reputation
18、of Shakespeare. (增强对莎士比亚的敬畏);D. To introduce a classic poem written by Shakespeare. ( 介绍由莎士比亚写的一首经典诗)由此可知B符合语境,故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章Requirements部分第4点“All translations have to be original. Anyone found to have committed plagiarism will be disqualified.”(参赛译文要求原创, 如经查证涉及抄袭、剽窃等侵权行为, 将取消评奖资格, 相关后果自负) 可知,
19、B. Those whose translations are original.(作品是原创的)符合原文,因此B正确;根据文章Requirements部分第1点“1. Participants must be under 45. (参与者必须在45岁以下) ”可知,A. Those who are on the posts or retired.(在岗的或者退休的),错误;根据文章Requirements部分第5点“The translation should contain no information about the translator; otherwise the entry w
20、ill be invalid.(翻译的作品不应该包含翻译者的任何信息,否则就会无效)”可知,C. Those who have their names in verses. (将姓名写在翻译之中)错误;根据文章Requirements部分第4点“6. The deadline is July 31, based on the email sent time. (最后截稿日期是7月31日)”可知,D. Those whose works are sent in August. (他们的作品被在8月发送)错误。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文章Awards部分“One first prize
21、(3, 000 yuan or gifts of equivalent value), two second prizes(1, 000 yuan or gifts of equivalent value)and seven prizes of excellence(500 yuan or gifts of equivalent value) will be awarded to 10 finalists. ”可知主办方将在初选入围的10首作品中, 评出“最翁之译”奖一首, 奖励奖金3000元或等值奖品;二等奖2首, 奖励奖金1000元或等值奖品;优秀奖7首, 奖励奖金500元或等值奖品。因此
22、最后总共有10首作品获奖。故选D。BAfter the recent storms, many Texans have been in desperate need of a plumber (管道工). Unfortunately, with pipes burst all over the state, and plumbing materials difficult to find, many families have been left without water and with their homes flooded.In response to the cry for help
23、 from overwhelmed plumbers in the south, Andrew Mitchell and his family loaded up their car with $ 2,000 worth of materials and drove down to Texas to help.The plumber, his wife, Kisha Pinnock, their two-year-old son, and brother-in-law, also his apprentice (学徒),Isiah Pinnock, made the 22-hour journ
24、ey from their home in New Jersey with all the materials they could financially afford. Their first stop was to help Pinnocks sister in Humble, Texas.From there Mitchell and his apprentice一who is actually a college senior一went to other homes to help. Mitchells wife said that the pair would come in at
25、 2 a. m. and head back out at 7:30 in the morning.“Its really a blessing to be a blessing to other people and Andrew truly enjoys the work she explained, adding, plumbing is his passion.The family has been in Texas for nearly a week, and they wish to continue helping others as long as they have the
26、materials to do so. Theres a huge need for their services lot of the people weve helped were telling us they either cant get a plumber on the phone or一if they do get one on the phone一the wait to be serviced is three to four weeks out, so they cant have water during that entire time,” Pinnock pointed
27、 out.Mitchell has said that he might make a return trip, so that he can continue to be the blessing he truly has been to his southern neighbors.4. What is a challenge in repairing the pipes?A. The damage is too serious.B. The area is too large.C. The lack of materials.D. The place is too remote.5. A
28、t whose request did Mitchell come to Texas to help?A. The plumbers in Texas.B. The residents in Texas.C. The government of Texas.D. The members of his family.6. What can we infer from paragraph 4?A. Isiah Pinnock is a college graduate.B. Mitchell has only a few hours to sleep.C. Its boring to repair
29、 the damaged pipes.D. MitchelPs wife doesnt want him to do it.7. Why did Mitchell say that he might make a return trip?A. To get more blessings.B. To get some relaxation.C. To fetch more materials.D. To find more people in need.【答案】4. C 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了暴风雨之后,管道工米切尔千里驰援,帮助德克萨斯州的居民们修理
30、水管的感人故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段第二句中的“ plumbing materials difficult to find(管道材料很难找到)”可知,受灾地区的困难之一是修理需要的材料短缺。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的“ In response to the cry for help from overwhelmed plumbers in the south(这是为了回应南方不知所措的水管工的求助)”可知,Mitchell 是为了回应不堪重负的德克萨斯州管道工们的求助而来的。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第四段中的“ the pair would com
31、e in at 2 a.m. and head back out at 7: 30 in the morning.(这两个人会在凌晨2点进来,然后在早上7点半离开。)”可知,这两个人凌晨两点才能回家,第二天早上 7 点半就又去了。由此推测米切尔每天最多只能睡5个小时左右。故选B。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“ and they wish to continue helping others as long as they have the materials to do so.(他们希望继续帮助别人,只要他们有材料。)”可知,只要他们有足够的原材料,就可以帮助更多的人。所以最后一段
32、中提到“Mitchell has said that he might make a return trip, so that he can continue to be the blessing.(米切尔说他可能会做一个回程,这样他就可以继续被祝福 ”应该是回去取更多的原材料以便继续帮助南方的人们修理坏掉的水管。故选 C。CFor 300 years, the Slims River had been flowing through Canadas Yukon region. But last year, in only four days, the water in the big riv
33、er reduced sharply, which made the river almost disappear. What happened?After a year of careful studies, a group of scientists recently said that the sudden change of the river was caused by climate change. The Slims River used to be a big river, reaching up to 150 metres at its widest points. It c
34、arried melt water from the huge Kaskawulsh glacier(冰川) into the Kluane River, then into the Yukon River toward the Bering Sea.But in spring 2016, there was a sharp melting of the Kaskawulsh glacier because of climate change. It made the melt water run in a different direction, and into a second rive
35、r, the Alsek River, then into the Gulf of Alaska. It is thousands of kilometers away.In geography, this is called “river piracy”. Although it was not unusual in ancient times, this is the first time it has happened under scientists noses in modern times. The Slims River is almost dry now, which also
36、 takes away the clean air in the region because strong wind blows up all the dust in the river bed. Fish have already swum to other rivers. And sheep from Kluane National Park are now coming down to eat the fresh plants.Lonnie Thompson, a scientist from Ohio State University, the US, said that we co
37、uld hardly feel the effects of climate change in our daily life, but the case of the Slims River shows what will happen when gradual temperature increases.8. Why did the Slims River almost disappear?A. Because the air pollution brought more rain to Yukon region.B. Because the climate suddenly became
38、 hotter than before.C. Because the human activities destroyed the banks of the river.D. Because the Kaskawulsh glacier did not exist any longer.9. Which of the following statements is true according to the passage?A The Slims River has now become part of Kluane National Park.B. The air in the region
39、 of the Sli ms Ri ver is still clean.C. Climate change has no effect on our daily life.D. Global warming can bring sudden changes to the environment.10. In which direction did the water run in 2016? the Kaskawulsh glacier the Gulf of Alaska the Yukon River the Alsek River the Bering Sea the Kluane R
40、iverA. B. C. D. 11. What may the underlined part “river piracy” in Paragraph 4 mean?A. A river suddenly disappears without any reason.B. Two rivers join together to make a bigger one.C. The flow of a river is suddenly taken away into another.D. The water in a river reduces sharply.【答案】8. B 9. D 10.
41、A 11. C【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。主要介绍了由于气候变化,加拿大的河流,the Slims River几乎要消失。【8题详解】细节理解题。根据第二段第一句话“After a year of careful studies, a group of scientists recently said that the sudden change of the river was caused by climate change. ”可知,科学家经过研究发现河流的突然变化是受气候影响的。故选B。【9题详解】细节理解题。A.The Slims River has now become p
42、art of Kluane National Park.(原文没有提到)根据第四段第三句“The Slims River is almost dry now, which also takes away the clean air in the region because strong wind blows up all the dust in the river bed.”(The Slims River现在几乎已经干涸了,它带走了这个地区的清洁空气,因为大风将尘土吹到河床。)B. The air in the region of the Slims River is still clea
43、n.(The Slims River区域的空气仍然很干净。)B项与原文不符,错误。C. Climate change has no effect on our daily life.(气候变化对我们的日常生活没有影响。)C项与事实不符,错误。D. Global warming can bring sudden changes to the environment.(全球变暖可能对环境产生突然的变化。)由此可知D符合语境。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第三段“But in spring 2016, there was a sharp melting of the Kaskawulsh g
44、lacier because of climate change. It made the melt water run in a different direction, and into a second river, the Alsek River, then into the Gulf of Alaska. (但在2016年春天,由于气候变化,卡斯卡沃尔什冰川急剧融化。它使融化的水向不同的方向流动,进入第二条河,即阿尔塞克河,然后进入阿拉斯加湾。)”可知,2016年春天,先是the Kaskawulsh glacier冰层融化,然后融化的水流进Alsek River,最后到达the G
45、ulf of Alaska。A. 与原文顺序一致。故选A。【11题详解】词义猜测题。根据第三段“It made the melt water run in a different direction, and into a second river, the Alsek River, then into the Gulf of Alaska. ”可知,上文是对river piracy的解释,即融化的水朝不同方向流走。C. The flow of a river is suddenly taken away into another.(河流突然改变流向。)因此C项与文章意思吻合。故选C。DLas
46、t Tuesday, a robotic ship called the Mayflower Autonomous Ship (MAS) took off from Plymouth, England. Its mission (使命) was to recreate the 1620 crossing of the Atlantic by the Mayflower, which brought the first European settlers to the USA. But unlike the original Mayflower, there are no people on t
47、he MAS. Everything about the ship is designed to run automatically. The ship is guided by an artificial intelligence (AI) system called AI Captain.The MAS is a project run by a group called ProMare along with the computer company, IBM. The ships electric motor is powered by solar energy. The goal of
48、 the project is to test different kinds of technologies for collecting information about the sea. If these can be handled by machines, it could be a big advance in ocean research.Because the MAS didnt have to carry humans, its designers were free to think about how to make the best ship for the job.
49、 In addition to cameras and radar to help the ship guide itself, the ship is carrying many different kinds of tools and sensors. It has special listening devices which can detect whales and dolphins. It even has a special tongue which can report back on the chemicals in the water.Last Friday morning
50、, scientists tracking the ship noticed that it was going about half as fast as it should have been going. The AI Captain was working well, but there seemed to be something slowing the motor down. Since the ship had only covered 10% of the way across the Atlantic, the team decided to bring it back to
51、 Plymouth so they could fix the problem and send it out again. They sent the MAS instructions to turn back.When the MAS finally does put out to sea again, it is expected to take about three weeks to cross the Atlantic Ocean. The fastest speed for the MAS is about 10 mph (16 kph). That may seem slow,
52、 but its about 5 times faster than the original Mayflower, which took 66 days to make the journey.12. What is the main mission of the MAS project?A. Take more Europeans across the Atlantic.B. Explore the ocean with high technologies.C. Develop new artificial intelligence system.D. Test the new robot
53、ic ship of IBM on the sea.13. What happened to the MAS on the sea?A. There was something wrong with the AI Captain.B. The scientists failed to guide the ship completely.C. The ship couldnt reach its destination as planned.D. The robotic ships electric motor didnt work well.14. What can we know from
54、the last paragraph?A. The robotic ship will set sail again soon.B. The journey will be difficult and dangerous.C. The entire journey will be about 2, 100 miles.D. The MAS will travel farther than the original one.15. Whats the best title for the text?A. A Robotic Ship Guided by the AI Captain System
55、.B. Self-Driving Mayflower Ship Forced to Turn Back.C. The Fastest Robotic Ship Sailing Across the Atlantic.D. Another Mayflower Recreating the Cross-Atlantic Trip.【答案】12. B 13. D 14. A 15. D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了一艘名为五月花号的机器人船穿越大西洋,测试收集海洋信息的不同技术。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段“The goal of the project is to
56、test different kinds of technologies for collecting information about the sea.(该项目的目标是测试收集海洋信息的不同技术。)”可知,MAS 项目的主要任务是用高科技探索海洋。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第四段“The AI Captain was working well, but there seemed to be something slowing the motor down.(人工智能船长工作良好,但似乎有什么东西减慢了马达。)”可知,是船的马达出了一些问题。故选D项。【14题详解】推理判断题。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452373.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
