分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型2020-2021学年高中英语 Module 2 The Renaissance Reading Practice and Cultural Corner课时作业(含解析)外研版选修8.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:452525
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:4
  • 大小:66.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 Module The Renaissance Reading Practice and Cultural Corner课时作业含解析外研版选修8 2020 2021
    资源描述:

    1、Module 2 The Renaissance.完形填空In our modern world, when something wears out, we throw it away and buy a new one.The _1_ is that countries around the world have growing mountains of rubbish because people are throwing out more rubbish than ever before.How did we _2_ a throwaway society? First of all,

    2、it is now easier to replace an object than to spend time and money to repair it._3_ modern manufacturing (制造业) and technology, companies are able to produce products quickly and inexpensively.Products are plentiful and _4_.Another cause is our _5_ of disposable (一次性的) products.As busy people, we are

    3、 always looking for _6_ to save time and make our lives easier.Companies _7_ thousands of different kinds of disposable products: paper plates, plastic cups, and cameras, to name a few.Our appetite for new products also _8_ to the problem.We are _9_ buying new things.Advertisements persuade us that

    4、newer is better and that we will be happier with the latest products.The result is that we _10_ useful possessions to make room for new ones.All around the world, we can see the _11_ of this throwaway lifestyle.Mountains of rubbish just keep getting bigger.To _12_ the amount of rubbish and to protec

    5、t the environment, more governments are requiring people to recycle materials._13_, this is not enough to solve (解决) our problem.Maybe there is another way out.We need to repair our possessions _14_ throwing them away.We also need to rethink our attitudes about _15_.Repairing our possessions and cha

    6、nging our spending habits may be the best way to reduce the amount of rubbish and take care of our environment.这是一篇说明文。文章分析了为什么我们的社会变成了一个一次性物品充斥的社会,同时指出要解决这一问题,除了回收资源以外,人们更应该改变的是消费习惯。1A.keyBreasonCprojectDproblem答案:D解析:根据第一段末句中的“because people.than ever before”可知这里描述的是一种世界各国正在面临的问题(problem)。2A.face

    7、Bbecome Cobserve Dchange答案:B解析:文章第二段、第三段和第四段分析了我们变成一次性物品充斥的社会的原因。由此可知此句是总领性的句子我们是怎样变成一次性物品充斥的社会的?3A.Thanks to BAs to CExcept for DRegardless of答案:A解析:由于现代制造业和技术,公司可以更快地、更加低成本地生产东西。thanks to“幸亏,由于”。4A.safe Bfunny Ccheap Dpowerful答案:C解析:由上一句中的“produce products quickly and inexpensively”可知,产品应该是充足的和便宜的

    8、。故此空应填cheap。5A.love Black Cprevention Ddivision答案:A解析:由第三段可知,人们喜爱一次性产品是因为它可以节约时间,使人们的生活更轻松。这里表明人们对一次性产品的喜爱是另外一个原因。lack“缺少”;prevention“预防”;division“分开,分隔”。6A.ways Bplaces Cjobs Dfriends答案:A解析:由语境可知此处是指寻找节省时间的方法,故选ways。7A.donate Breceive Cproduce Dpreserve答案:C解析:公司生产许多不同种类的一次性产品。根据后文的语境可知此处表示生产(produc

    9、e)一次性产品。donate“捐赠”;receive“收到”;preserve“保护”。8A.adapts Breturns Cresponds Dcontributes答案:D解析:由本段内容可知,我们对新产品的强烈欲望也会引起这个问题。adapt to“适应”;return to“返回”;respond to“对做出反应”;contribute to“是的原因之一”。9A.tired of Baddicted toCworried about Dashamed for答案:B解析:根据前句“我们对新产品的欲望也会引起这个问题”,以及后句“we will be happier with th

    10、e latest products”推理可知此处应选B,be addicted to“对上瘾”。10A.pick up Bpay forChold onto Dthrow away答案:D解析:根据后文“为新东西腾出空间”,可知此处是指扔掉(throw away)我们的物品。11A.advantages BpurposesCfunctions Dconsequences答案:D解析:根据后句“Mountains of rubbish just keep getting bigger”可知此处指的是“这种抛弃型的生活方式造成的后果”。advantage“优点”;purpose“目的”;funct

    11、ion“功能”;consequence“结果,后果”。12A.show Brecord Cdecrease Dmeasure答案:C解析:根据后句中的“more governments are requiring people to recycle materials”和文章最后一句中的“.to reduce the amount of rubbish and take care of our environment”可知,人们回收资源的目的是减少垃圾的数量和保护环境。decrease“减少”,符合语境。13A.However BOtherwise CTherefore DMeanwhile答

    12、案:A解析:根据下一段内容以及空格后的“this is not enough to solve (解决) our problem”推理可知空格前后应为转折关系,故选择However。14A.by Bin favour of Cafter Dinstead of答案:D解析:维修东西和扔掉它们是对立的概念,因此选择instead of“而不是”。15A.spending Bcollecting Crepairing Dadvertising答案:A解析:根据前句中的“to repair our possessions _14_ throwing them away”以及后句中的“Repairin

    13、g our possessions and changing our spending habits.”可知选A。.阅读理解Australians have been warned they face a life or death decision over their waterdrink recycled sewage (污水) or die.With the drought (干旱) continuing, the country is set to be forced to use purified (净化的) waste water for drinking, even thoug

    14、h there is great opposition to the measure.Queensland has become the first state to introduce the policy after a warning from its Premier.“I think in the end, because of the drought, all of Australia is going to end up drinking recycled purified water,” said Peter Beattie.“These are difficult decisi

    15、ons, but you either drink water or you die.Theres no choice.Its liquid gold.Its a matter of life and death.”Beattie said Australias second largest state would become the first to use recycled water for drinking.Water is recycled in Britain and parts of northern Europe along with the US and Israel.Bu

    16、t Australians have never liked the idea.To try to change the way Australians think, Prime Minister John Howard and Environment Minister Malcolm Turnbull have adhered_to Queenslands move.“I am very strongly for recycling and Mr Beattie is right and I agree with him completely,” Howard said.“Australia

    17、n cities, all now facing water shortages because of the worst drought on record, must start to use recycled water,” added Turnbull.“All of our big cities have to widen the range of water sources to include sources which are not dependent on rainfall.”本文是一篇新闻报道。持续干旱让澳大利亚人面临生与死的抉择,并且具体介绍了他们不得不饮用循环水来渡过

    18、难关。1What is the text mainly about?AContinuing drought forces Australians to drink recycled sewage.BAustralians face the choice of life and death.CPremier Beattie is worried about his peoples health.DWe should avoid drinking recycled water to keep healthy.答案:A解析:主旨大意题。文章第一、二段指出本文的主题:持续干旱将使澳大利亚人被迫饮用循环

    19、水。下文具体介绍了澳大利亚不得不采取这项措施渡过难关,故A项切题。2According to the passage, which of the following is TRUE?ANobody disagrees to the idea of drinking recycled purified water.BAustralias first largest state has become the first state to introduce the policy.CNo other countries but Australia decide to drink recycled w

    20、ater.DThe drought is the worst one in the droughts recorded in Australian history.答案:D解析:推理判断题。由最后一段中“Australian cities, all now facing water shortages because of the worst drought on record, must start to use recycled water”可知D项表述正确。3The underlined phrase “adhered to” in Paragraph 9 probably means _.Adisliked Bgone against Csupported Ddoubted答案:C解析:词义猜测题。由下文“I am very strongly for recycling and Mr Beattie is right and I agree with him completely”中的 am very strongly for 和 agree with 可知,adhered to 的意思为“支持;同意”。故选C项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 Module 2 The Renaissance Reading Practice and Cultural Corner课时作业(含解析)外研版选修8.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452525.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1