2020-2021学年高中英语 单元加餐练2 Unit 2 Poems(含解析)新人教版选修6 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元加餐练2 Unit Poems含解析新人教版选修6 2 2020 2021 学年 高中英语 单元 加餐 Poems 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、单元加餐练.完形填空The Lost LetterI was doing well as a department head in a Mumbai firm,but my relationship with the boss had become tense.Not wanting to put up with this,I _1_ rather impulsively (冲动地)But with no other job offer in hand,I soon became _2_.Then,one morning,an ad I spotted _3_ a person like me
2、,and at an ideal location.I phoned a friend,a placement agent,for tips.“I dont think you _4_ the bill,” he said.“Theyd prefer MBAs with experience in international business,so dont waste your time.” My wife _5_.“Go by your instinct,” she said.“Youve got nothing to _6_.”So,carrying my _7_ typed CV(简历
3、) and covering letter in an envelope on which I had _8_ both “To and From” addresses,I _9_ a packed train to get to Mumbais post office.Getting off the train,I _10_ the crowd out of the station and onto the street.Suddenly,I noticed,my _11_ was missing!I rushed back to the _12_.The train was still t
4、here.A search of the compartment in which I travelled drew a blank.I _13_ impatiently for the train to pull away.It hadnt fallen _14_ the tracks either.The _15_ thing to do was to go home,sit at my typewriter,make a new CV and covering letter and mail it.But losing the envelope was like a bad _16_ ,
5、so I gave up.Three weeks passed.I received a _17_,inviting me for a meeting with the companys managing director.I was surprised.I soon got the job,and worked there as general manager _18_ I took voluntary retirement in 2012.I still think about my _19_ reaching its addressee (收件人)I imagine someone fo
6、und it.He or she might have asked others on the train.Finding no claimant and realizing it would be _20_ to a fellow citizen,the finder took it to a post office,stuck the stamps and mailed it.To that unknown friend,I want to say:Thank you for a little act that proved to be so big for me.本文属于记叙文,叙述了作
7、者辞职以后又一次寻找工作的幸运的过程。1A.escaped Bresigned Cstruggled Dobjected答案:B解析:escape逃离,逃跑;resign辞职;struggle努力;object反对。根据下文我出去找工作可知,我在冲动之下辞职了。故B正确。2A.hesitant Baggressive Clazy Danxious答案:D解析:hesitant犹豫的;aggressive好斗的,有侵略性的;lazy懒惰的;anxious焦虑的。根据上文的“But with no other job offer in hand”可知,作者辞职后因为没有工作,不久就变得有些焦急(a
8、nxious)。其余三项不符合语境。3A.convinced Battracted Csought Demployed答案:C解析:convince使相信;attract吸引;seek寻找;employ雇佣。根据下文的“typed CV(简历)”可知,作者想去应聘,空处应指作者看到一个公司的一则招聘广告上正在寻找一个人,似乎自己符合对方的要求。故选C项。4A.fit Bpay Ccharge Dreceive答案:A解析:fit适合;pay支付;charge要价;receive接受。这位朋友认为我不适合那一份工作。故A正确。5A.declared Bsuggested Cdisagreed D
9、warned答案:C解析:前句中“so dont waste your time”朋友认为我不要去浪费时间,认为我不适合这份工作,但是妻子告诉我“Go by your instinct”,说明妻子不同意他的观点。故C正确。6A.concern Blose Creward Dselect答案:B解析:concern担心;lose失去;reward奖励;select选择。我现在处于失业状态,即使这次的面试不成功,也不会失去什么。故B正确。7A.neatly Bquickly Cpoorly Dslowly答案:A解析:neatly整洁地;quickly迅速地;poorly可怜地;slowly缓慢地
10、。因为要去应聘,那么作者的简历当然要打印得很整洁(neatly)。故A正确。8A.signed Bprinted Cmarked Dwritten答案:D解析:sign签署;print印刷;mark做符号;write写。本句表示我在信封上写了两个地址。A项过于正式,故D正确。9A.chose Bbooked Cboarded Dfound答案:C解析:choose选择;book预定;board登机,上船;find发现,找到。我登上了火车,并前往Mumbai邮局。故C正确。10A. joined Bwatched Cheard Dorganized答案:A解析:根据该空后的“the crowd
11、out of the station and onto the street”可知从车里下来的人很多,街上的人也很多,所以说作者“加入(join)”了人群中,也是形象地说明作者挤进人海中。11A.wallet Benvelope Cticket Dbag答案:B解析:由16空前“losing the envelope”可知我的信封丢了。所以此处应选B项。12A.hall Bhome Cconductor Dplatform答案:D解析:原路返回寻找。因为是刚刚下了火车离开车站,所以只有platform符合语境。13A.waited Blooked Cprepared Dprayed答案:A解析
12、:根据下文的“It hadnt fallen_14_ the tracks either.”可知,作者想等火车离开后去铁轨上找,那么在此期间肯定是不耐烦地等火车开走。故A正确。14A.on Bdown Cover Doff答案:A解析:on意为“在上”,本句中on the tracks意为“在轨道上”,火车离开以后,我在轨道上也没有找到那封信。故A正确。15A.difficult Bregular Clogical Dlast答案:C解析:作者在车站找不到丢失的信封,那么接下来作者应该做的就是回去再重新弄,故空后的“go home,sit at my typewriter,make a new
13、 CV and covering letter and mail it”是“合乎逻辑的”,故选C项。16A.accident Bchance Cluck Dsign答案:D解析:accident事故;chance机会,可能性;luck运气;sign迹象,标志。根据空后的“so I gave up”可知,作者认为求职路上丢掉求职信是不好的征兆。故D正确。17A.letter Bnotice Cdocument Drequest答案:A解析:根据空后“inviting me for a meeting with the companys managing director”表示作者收到了一封信,邀
14、请他和公司主管见面。故A正确。18A.since Bthough Cuntil Dunless答案:C解析:since自从;though尽管;until直到;unless除非。我得到了那一份工作,然后就一直在公司里工作到2012年退休。本句中until引导时间状语从句。19A.message Bcomplaint Cinformation Dapplication答案:D解析:message消息;complaint抱怨;information信息;application申请。根据上文可知那封信是作者申请工作的信件。我仍然在想着我那封申请工作的信件,可能有好心人发现了这封信并寄了出去。故D正确。
15、20A.cautious Bimportant Csensitive Duseful答案:B解析:根据空后的“the finder took it to.and mailed it”可知,发现这封信的人觉得这封信对失主来说应该很重要,所以发现信的人就自己去寄了,故选B项。.阅读理解Post1990 graduates are likely to become a generation without property ownership due to more emphasis on personal value,the Chinese Academy of Social Sciences p
16、ublished in a report on Wednesday.Around 30 percent of the post90s graduates surveyed live in a property of below 20 square meters one year after graduation.Half of the surveyed said they are unwilling to degrade their living conditions by incurring housing debts.The report,Society Blue Paper:China
17、Social Situation Analysis and Prediction,surveyed 4,110 students born after 1990 in 12 universities across the country.Of the interviewed,2,730 of them are currently still students at school and 1,380 are graduates.The survey reveals that in a year after graduation,more than 70 percent of graduates
18、rent houses or live in dormitories provided by their employers.About 20 percent live at home of their parents or relatives and less than 5 percent live in the houses of their own.“The report shows most post90s graduates have to purchase a house on their own,” said Tian Feng,deputy director of the re
19、search lab for teenagers and social problems affiliated(隶属的) to CASS.It is still a rigid(一成不变的) demand for the post90s to have their own houses.Only one third of respondents agree to lower their current living conditions to save money to purchase a house,and about 55 percent choose not to buy a hous
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453232.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
