2020-2021学年高中英语 单元素养提升(四)Unit 4 Sharing(含解析)新人教版选修7 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元素养提升四Unit Sharing含解析新人教版选修7 2 2020 2021 学年 高中英语 单元 素养 提升 Unit Sharing 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(四) Unit 4 . 用所给词的适当形式填空1. The operating time of cleaning can be set and adjusted (adjust). 2. He and his wife even donated (donate) their own private money to fund a shelter for homeless people. 3. After 1992 , under the condition of the socialism market economy, our country adjusted the poli
2、cy relevantly (relevant). 4. I can also read some weekly (week) publications, magazines and newspapers. 5. One way to do this is to encourage more participation (participate) in sports activities. 6. I think that this arrangement (arrange) will be more comfortable for both of us. 7. Shes taken up wi
3、th voluntary (volunteer) work at the moment. 8. Tickets must be purchased (purchase) two weeks in advance. 9. The last distribution (distribute) of food did not meet local needs. 10. Here is a guide to the operation (operate) of the machine. . 选词并用其适当形式填空 hear from, in need, dry out, dry up, the oth
4、er day, be dying to, be relevant to, participate in, come across, make a difference1. Helen borrowed my book the other day, saying that she would return it soon. 2. John hung up his wet wash in order to dry it out. 3. I am going to tell you what you are dying to know. 4. The delay of the airline is
5、relevant to the bad weather. 5. The sea air has made a difference to her health. 6. All the rivers and streams dried up due to the serious drought. 7. Almost all the students participated in the discussion. 8. I will be very glad to hear from you, so that I can take my final decision. 9. I should sa
6、y it is something we have never come across before. 10. It is your heart that helps you care for family and friends in need. . 完成句子1. I was reading a book when he came in. 我正在读书, 这时他进来了。【补偿训练】(1)One day, I was about to go to the library when he telephoned me. 一天, 我正要去图书馆, 这时他打电话给我。(2)I had just ente
7、red my house when it began to rain. 我刚进屋天突然开始下雨了。2. I did attend the meeting yesterday. 我昨天的确参加会议了。3. With the exams coming next week, I have no time for a social life. 下周要考试了, 我没时间参加社交(活动)。【补偿训练】(1)He stood with his knees slightly bent. 他站着, 双膝微微弯曲。(2)With another 100 meters to go, Jones and Savill
8、e were neck and neck. 赛跑还剩100米时, 琼斯和萨维尔不相上下。4. He is not playing computer games but eating chocolate. 他不是在玩电脑游戏, 而是在吃巧克力。5. She is difficult for us to get along with. 我们很难和她相处。. 阅读理解AWhat is a hero? We may think of the fictional characters with supernatural powers or great people who can influence w
9、orld events. Now, as the nation continues its all-out efforts to fight against COVID-19, medical staff have become heroes in the eyes of the public. As of Feb. 19, a total of 32, 000 medical staff outside Hubei Province have been working to treat patients around the center of the outbreak. Zhang Din
10、gyu, the president of Wuhan Jinyintan Hospital, is one of these heroes. Since the hospital received the first seven patients in December, Zhang has been so busy that he barely gets any sleep. Even suffering from amyotrophic lateral sclerosis(肌萎缩侧索硬化症), the 56-year-old doctor is doing his best to qui
11、cken his pace to save precious time for infected patients. “I have to run, racing against time to save more patients from the deadly disease, because I dont have much time left in my life, ”Zhang told Xinhua News Agency. With the duty of saving lives, many medical professionals like Zhang have been
12、working long hours for days, despite their fear and worry. Lu Jingjing from Wuhan Childrens Hospital also works at a temporary mobile hospital. She does not let her parents know that she is now working with patients infected with COVID-19. When her parents ask for a video chat, Lu says she is workin
13、g and lets her husband and children chat with them instead. “Its dangerous but we should win the battle with the virus as soon as possible, so that medical staff and patients can go back home, ”she told China Daily. US writer Khalil Gibran (1883-1931) once wrote, “Tenderness and kindness are not sig
14、ns of weakness and despair, but the manifestations of strength and resolution. ” Its true for the medical workers. Everyone has fear, especially when it comes to deadly diseases. But for medical staff, saving lives comes first and is enough for them to be brave and stay on the front. They may look l
15、ike ordinary people in daily life, but in these extraordinary times, they are heroes. 1. What is the authors main purpose in writing this article? A. To explain what makes a modern-day hero. B. To praise medical staff for their efforts to fight the COVID-19. C. To describe what measures China has ta
16、ken to deal with the virus. D. To show the difficulties faced by medical staff treating patients infected with COVID-19. 【解析】选B。目的意图题。通读全文可知, 本文把逆向而行的医护人员当作英雄, 目的是赞扬为抗击新型冠状病毒肺炎做出贡献的医护人员。故选B。2. What do we learn from Zhang Dingyus words? A. His illness has turned him into an impatient man. B. His illn
17、ess makes him work without fear. C. He feels sorry for himself because of his illness. D. He wants to help as many patients as possible. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段他所说的话可知, 他时日不多, 尽他所能加快步伐, 节省珍贵的时间去拯救被感染的病人, 从死神手中救出更多的病人。故选D。3. Why doesnt Lu Jingjing answer her parents video calls? A. She is too busy and has
18、 no time for video chats. B. She doesnt want her parents to worry about her. C. Its not allowed to make a video call from the hospital. D. There is no WiFi signal at the temporary mobile hospital. 【解析】选B。推理判断题。根据第五段She does not let her parents know that she is now working with patients infected with
19、 COVID-19及第七段Its dangerous可知, 她不想让父母知道她正与感染新冠肺炎的病人在一起, 这很危险, 所以她不愿意和父母视频, 是怕父母担心。故选B。4. The underlined word “manifestations” in Paragraph 8 probably means “_”. A. resultsB. differencesC. indicationsD. advantages【解析】选C。词义猜测题。根据not. . . but. . . 并列结构可知, 画线词与signs是同义词, indication暗示, 表明。故选C。B(2020成都高二检测
20、)Slowly but surely, were moving closer and closer to 5G world. From smart home security to self-driving cars, all the Internet-connected devices in our life will be able to talk to each other at lightning-fast speeds with reduced delay. Objectively speaking, the fastest 4G download speeds in the U.
21、S. top out at an average of 19. 42 Mbps. But by comparison 5G promises gigabit (千兆比特) speeds. “5G is one of those heralds (预兆), along with artificial intelligence, of this coming data age, ” said Steve Koenig, vice president of market research for the Consumer Technology Association. “The self-drivi
22、ng vehicle is a great emblem of this data age, and that is to say, it is a sign of time, because with one single task, driving, you have massive amounts of data coming from the vehicle itself, and a variety of sensors are collecting a lot of information to model its environment as it moves. Its pull
23、ing in data from other vehicles about road conditions down the lanes. It could be weather information, or connected infrastructure (基础设施) construction. Theres lots of data behind that task, which is why we need the capacity and high speed. And virtual reality glasses and headsets havent yet become t
24、he mainstream, but tech companies are joyfully betting that these devices will eventually replace our smart phones. With 5G, that could actually happen. This is notable because companies such as Apple are reportedly developing AR glasses to assist or even replace smart phones. Ericsson stated at Feb
25、ruarys Mobile World Congress how smart glasses could become faster and lighter with a 5G connection, because instead of being weighed down with components, the glasses could rely on hardware for processing power. But dont get too excited. Theres still a lot of work to be done in the meantime, includ
26、ing various trials to make sure the radios play nicely with hardware and infrastructure construction, so 5G isnt concentrated only in big cities. 【文章大意】随着数字时代的到来, 5G和人工智能将会给人类的生活带来巨大的变化, 但是因为硬件和一些基础设施方面的问题, 5G的全面普及也面临着困难。5. What is the first paragraph mainly about? A. The coming world of 5G. B. The
27、tight security of 5G. C. The super speed of 5G. D. A potential dream of 5G. 【解析】选C。段落大意题。根据第一段中的“From smart home security to. . . will be able to talk to each other at lightning-fast speeds with reduced delay. . . But by comparison 5G promises gigabit speeds. ”可知, 本段主要介绍了5G的超级速度, 故选C。6. Which of the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453299.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《发布》山东省潍坊市2022届高三上学期期末试题 语文 PDF版无答案.pdf
