2020-2021学年高中英语 单元素养评价(一)Unit 1 Living well(含解析)新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元素养评价一Unit Living well含解析新人教版选修7 2020 2021 学年 高中英语 单元 素养 评价 Unit well 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(一)Unit 1(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Who do you think is the greatest British writer? M: Jane Austen. W: Hmm. Shes good, but I like D. H. Lawrence and Charles Dickens mor
2、e. 1. Who is the best British writer, according to the man? A. Jane Austen. B. D. H. Lawrence. C. Charles Dickens. 答案: AText 2M: You should have prepared your speech for the meeting, Susan. W: Yes, I know. But how could I prepare with the meeting date fixed so soon? 2. What does Susan mean? A. She h
3、ad a date then. B. She will put off the meeting. C. She didnt have time to prepare the speech. 答案: CText 3W: Waiter, can you come here for a second, please? M: Whats the problem, madam? W: This soup is cold. M: Im sorry. Ill bring you some hot soup. 3. Why does the woman ask the man to come? A. She
4、feels cold. B. She wants to order some food. C. Something is wrong with the soup. 答案: CText 4W: Jack, have you brushed your teeth? M: No, I have already brushed them this morning. Im busy playing my X-Box! W: Jack, you know you have to brush them twice a day. Dr. Brunswick said so. Dont talk back. J
5、ust do it now. 4. Who is Jack probably talking with? A. His mother. B. His teacher. C. His dentist. 答案: AText 5M: Whats the matter with you, Mary? You looked tired. W: I didnt sleep well last night. M: Maybe a stomachache or headache? W: Neither. The noise almost drove me mad. 5. Why didnt Mary slee
6、p well? A. She had a headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachache. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Jackson, stop pacing up and down. Im tryi
7、ng to read. M: Arent you bored? Do you need some form of entertainment like everyone else? W: Reading is a form of entertainment. M: Come on! Youre not a nineteenth-century lady who has nothing to do but read. Really, I wonder how they managed to survive in the past. How on earth did they entertain
8、themselves before the invention of the TV and computers? W: Believe me. They had better ways of entertaining themselves than playing computer games and watching TV. 6. What is the woman doing? A. Watching TV. B. Playing computer games. C. Reading a book. 答案: C7. What is the mans attitude towards the
9、 womans idea? A. He is opposed to it. B. He doesnt care about it. C. He is in favor of it. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: You look sad, Jason. Whats wrong? M: I got a ticket just now. W: Why? M: I was driving slowly near the shopping mall when a policeman suddenly appeared from behind and asked me to
10、 pull over. I had to stop my car. He told me that I had stopped on the double yellow line while I was waiting for the light. W: Why did you do that? You are not a new driver. M: I was thinking about my mother. Shes been ill in bed. I was worrying about her, so I didnt notice where I had stopped. W:
11、Then what did you say? M: I said I was wrong, but the policeman wrote me a ticket anyway. That means I lost 425 dollars! W: Misfortunes often come in pairs. 8. Why was the man worried? A. He lost his wallet. B. His mother has been ill. C. A policeman was in front of the shopping mall. 答案: B9. What w
12、ill the man have to do in the end? A. Pay the fine. B. Go to the hospital. C. Repair his car. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Excuse me. I am from STM. We are carrying out a survey on the traffic in our city. Do you mind if I ask you some questions? M: No, not at all. Go ahead. W: Good, thanks. What
13、do you do, sir? M: I am a teacher. I teach children French. W: Great. Do you live far from the school? I mean, how do you usually go to work? M: Well, mostly by car. But once in a while, I prefer to ride my bike. You know, I live quite far from the school, about 20 miles away. And I have to spend ab
14、out an hour riding to school. But it only takes me less than a quarter of an hour to drive my car, unless the traffic is very bad. W: I see. Does this happen often? I mean the bad traffic. M: Yes, sure! I often get stuck on the way, and the problems getting worse and worse. W: Thats all of my questi
15、ons. Thank you very much. M: You are welcome. 10. What probably is the woman? A. A driver. B. A teacher. C. A reporter. 答案: C11. How long does it take the man to get to school by bike? A. About an hour. B. Half an hour. C. Fifteen minutes. 答案: A12. What does the man think of the traffic in the city?
16、 A. Excellent. B. Terrible. C. Normal. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Id like to check out this book, please. M: Eleanor & Park! I absolutely love this book. W: Oh. Good. Im really looking forward to reading it. Ive heard a lot of good things. M: Have you read Attachments or Landline? Those are some
17、 of my favorite Rainbow Rowells novels. You should read those as well. W: I havent read them, but Ive read Fangirl, which I loved. M: I havent read that one. Oh, it looks like your card has to be renewed. Are you still at your same address? W: Yes, I am. M: Okay, youre all set. Would you like a rece
18、ipt? W: No, thanks. By the way, do you have a list of the classes you offer? I couldnt find anything on the website. M: Weve been meaning to get that information up on the site. Heres a list. Most of our classes are held on Mondays and Wednesdays. Occasionally, we have a class on Friday, but its rar
19、e. W: Thank you. Im interested in taking a Photoshop class. M: Oh, yes, that has been popular for a while now. Were offering a new course starting next Monday. It will be every Monday for six weeks. We also have photography and digital design, if youre interested. W: I think Ill start with Photoshop
20、 first. Thanks for your help. 13. Which book does the man recommend? A. Attachments. B. Fangirl. C. Eleanor&Park. 答案: A14. Why does the man ask the woman about her address? A. She recently moved. B. Her library card has to be renewed. C. He will send her information about classes. 答案: B15. Which cla
21、ss is the woman interested in taking? A. Digital design. B. Photography. C. Photoshop. 答案: C16. When will the new courses take place? A. On Fridays. B. On Mondays. C. On Wednesdays. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: When was the last time your family had a picnic outside? How long do you spend watchi
22、ng TV every day? Nowadays, families spend less and less time on outdoor activities, but “Take a Child Outside” week in the US is trying to change the situation. “Take a Child Outside” week encourages parents to take their kids away from the television and go out for some fresh air. This special week
23、 began in North Carolina. Now it has spread throughout much of the US. This year, about 250 organizations in the US and Canada will take part in it. This special week brings a message to all families: go and take a long walk. Parents can take their kids to go fishing, go on a boat trip or just go ca
24、mping together. Even just sitting at a picnic table and watching their kids playing outside is a good idea. Outdoor activities connect kids to nature. They allow them to be free and to move around. They can also improve kids skills in creativity and observation. Kids can make use of outdoor material
25、s when playing in the outside world around them. In addition, about 17 percent of kids in the US are overweight. This special week also aims to prevent the phenomenon from spreading. 17. What does “Take a Child Outside” week encourage parents to do? A. To forbid kids to watch TV. B. To spend more ti
26、me with their kids. C. To take kids out for fresh air. 答案: C18. Which of the following activities can belong to “Take a Child Outside” week? A. Playing chess. B. Going hiking. C. Reading books. 答案: B19. Which of the following is a benefit of “Take a Child Outside” week according to the passage? A. M
27、aking kids eat less. B. Making kids protect nature. C. Making kids better at observation. 答案: C20. According to the passage, which of the following countries doesnt take part in the activity? A. The UK. B. The USA. C. Canada. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)A(2020北京高二检测)The Pillow A
28、t the age of sixteen, I joined a volunteer group with my dad. I went on my first volunteer project in West Virginia. On the night we arrived, we discovered that “our family” was living in a trailer(拖车) that was in poor condition. A crew had been working on it for two weeks, but every time they finis
29、hed one problem, another surfaced. We decided the only reasonable solution was to build a new housesomething unusual but necessary under these circumstances. The family was overjoyed with their new house that was twenty by thirty feet with three bedrooms, a bath and a kitchen. On Tuesday of that wee
30、k, while we ate lunch together, I asked the familys three boys, Josh, Eric and Ryan, “What do you want for your new room? ” Expecting toys and other gadgets that children usually ask for, we were surprised when Josh responded, “I just want a bed. ” The boys had never slept in a bed! They were accust
31、omed to plastic mats. That night we had a meeting and decided that beds would be the perfect gift. On Thursday night, a few adults in our group drove to the nearest city and bought beds and new bedding. When we saw the delivery truck coming, we told the family about the surprise. We could hardly con
32、tain ourselves. It was like watching excited children on Christmas morning. That afternoon, as we fitted the frames of the beds together, Eric ran into the house to watch us. Too dirty to enter his room, he observed with wide-eyed enthusiasm from the doorway. As my father slipped a pillowcase onto o
33、ne of the pillows, Eric asked, “What is that? ”“A pillow, ” he replied. “What do you do with it? ” Eric continued to ask. “When you go to sleep, you put your head on it, ” I answered softly. Tears came to our eyes as he handed Eric the pillow. “Oh. . . thats soft, ” he said, hugging it tightly. Now,
34、 when my sister or I start to ask for something that seems urgent, my Dad gently asks, “Do you have a pillow? ” We know exactly what he means. 【文章大意】本文是记叙文。文章讲述作者十六岁时和父亲一起做志愿者时所见所闻。一个家庭的贫穷深深地震撼了他们: 他们从来没有睡过床, 从来没有见过枕头。21. The writers first volunteer project was _. A. working on a poor trailerB. help
35、ing a poor familyC. donating beds and beddingD. dealing with a housing problem【解析】选B。推理判断题。从第一段we discovered that “our family” was living in a trailer. . . 和第二段的The family was overjoyed with their new house可知, 作者的第一个志愿者项目是帮助一个贫困家庭。故选B。22. On hearing Joshs answer, the writer was shocked because _. A.
36、 the family lived in a trailerB. he expected to get some toysC. he didnt know what a bed wasD. the boys had no bed to sleep in【解析】选D。细节理解题。从第三段最后一句we were surprised when Josh responded, “I just want a bed. ”及第四段第一句The boys had never slept in a bed! 可推知, 听到Josh的回答, 作者很震惊, 因为这些男孩们连睡觉的床都没有。23. From the
37、 passage, what had Eric never seen before? A. A trailer. B. A truck. C. A pillow. D. A house. 【解析】选C。细节理解题。从第八段至第十一段Eric与作者的父亲的对话可知, Eric不知道枕头是什么。由此可知, Eric以前从未见过枕头。故选C。24. By saying “Do you have a pillow? ”, the writers father means that _. A. what they want to get may be unnecessaryB. they should
38、not waste money on small thingsC. they should do more volunteer work for the poorD. what he will buy is not what they want but a pillow【解析】选A。推理判断题。根据上文的内容Eric一家连枕头都没见过, 结合最后一段内容可推断: 父亲认为我们要求的东西只是看起来急需, 实际上, 可能并不是必要的。故选A。B(2020宜昌高二检测) My elephant adventures began in 1984 when, with our one-year-old
39、daughter, my husband and I crossed the jungle in a jeep, sticking behind a lorry for comfort and company. The elephants standing like watchers on either side of the forest highway had us praying for our safety. One elephant made loud noise and angrily pawed (抓) the ground, warning us off. We raced a
40、way before they could attack. It was wise to keep elephants at a distance. We heard stories of tourists whose jeeps were overturned, and a couple of photographers were killed because they moved too close. Elephants are misleading animals. They give people an impression of being quiet and kind, so to
41、urists think its safe to picnic in the jungle. Yet angry elephants have knocked them down in seconds before they could take off. Elephants might make life unpredictable and dangerous. Its difficult for inexperienced environmentalists to even begin to grasp this reality. Ive heard city people say “we
42、 humans are encroaching (侵害) on their forests. ” But whats the solution? When a poor farmer borrows heavily to plant a crop, hell do anything to protect it. His life depends on it. Elephants ruining an about-to-be-harvested corn field cannot expect to be welcomed like special guests. The battle betw
43、een beasts and farmers is violent. Experts are working on solutions to human-elephant conflicts. Some are sure to fail to like the plans to build electric fences around human settlements. Elephants rapidly figure them out and come in, around and over them. There are more questions than answers, for
44、sure. But as my husband said, “More people die in car accidents every single day, in every city on the earth. But they wont take cars off the roads, will they? ” So we need to seek practical ways of preventing elephant accidents. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 作者讲述了一家人在1984年进行的观看大象的丛林冒险行动。25. What is the writers p
45、urpose in writing Paragraph 1? A. To tell readers her familys experience of elephant adventure. B. To show readers elephants are angry and dangerous. C. To introduce the topic of the whole passage. D. To describe how her family keep away from elephants. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段中的“ My elephant adventures b
46、egan in 1984”可知, 第一段是为了引出整篇文章的主题, 故选C。26. Tourists think it is safe to picnic in the jungle because _. A. they think elephants are quiet and kindB. they havent heard the stories of elephant killing peopleC. they like elephants too muchD. they think they can race away in seconds【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“T
47、hey give people an impression of being quiet and kind, so tourists think its safe to picnic in the jungle. ”它们给人们安静和蔼的印象, 所以游客们认为在丛林里野餐是安全的, 故选A。27. What does a poor farmer do to protect his crop? A. Welcome elephant like special guests. B. Fight with elephants for his harvest. C. Stop planting crop
48、s. D. Depend on elephants for his life. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的 The battle between beasts and farmers is violent. 可知, 农夫为了保护他们的收成, 就会和大象发生斗争。28. What can we learn from the last two paragraphs? A. It is a good idea to build electric fences around human settlements. B. It is impossible to find a solution
49、 to settle human-elephant conflicts. C. We should first reduce car accidents to prevent elephant accidents. D. It is our duty to protect elephants rather than kill them. 【解析】选D。推理判断题。根据最后两段尤其是最后一段中的“ So we need to seek practical ways of preventing elephant accidents. ”可知, 我们需要寻找实际的方法来预防大象事故。因此我们应该保护
50、大象, 而不是杀死它们。故选D。CA European Union program is letting blind people experience famous paintings for the first time. It uses three dimensional (3D) printing to recreate famous paintings so they can be touched. One painting printed with the new technology is Gustav Klimts The Kiss. It is a popular attra
51、ction at the Belvedere Museum in Vienna, Austria. The painting shows a man and a woman standing in a field filled with flowers. They are wearing gold robes and have their arms around each other. The man leans down to kiss the woman. Klimt finished the painting in 1908. Until now, people who had trou
52、ble seeing could not appreciate the artwork. But thanks to the reproduction they can touch the piece and feel the ridges and depressions. Andreas Reichinger started making 3D versions of artwork in 2010. He said this reproduction was his most difficult project because the couples robes are so detail
53、ed. Dominika Raditsch is a blind museum visitor. She touched the reproduction. As she moved her hands around it she said, “Exactly, can you see these? There are so many details. ” Raditsch said she can imagine what the original painting looks like when she touches the reproduction. “Its somehow roun
54、d. You can feel it. It comes with it. And in many places its so smooth. And then I think to myself: it probably shines too! ” Raditsch said. The Belvedere is not the only museum to have 3D versions of its artwork. Some of the pieces at the Prado, in Madrid, Spain, have reproductions that can be touc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453304.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
