分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型2020-2021学年高中英语 单元素养评价(一)Unit 1 Living well(含解析)新人教版选修7.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:453304
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:25
  • 大小:196.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 单元素养评价一Unit Living well含解析新人教版选修7 2020 2021 学年 高中英语 单元 素养 评价 Unit well 解析 新人 选修
    资源描述:

    1、单元素养评价(一)Unit 1(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Who do you think is the greatest British writer? M: Jane Austen. W: Hmm. Shes good, but I like D. H. Lawrence and Charles Dickens mor

    2、e. 1. Who is the best British writer, according to the man? A. Jane Austen. B. D. H. Lawrence. C. Charles Dickens. 答案: AText 2M: You should have prepared your speech for the meeting, Susan. W: Yes, I know. But how could I prepare with the meeting date fixed so soon? 2. What does Susan mean? A. She h

    3、ad a date then. B. She will put off the meeting. C. She didnt have time to prepare the speech. 答案: CText 3W: Waiter, can you come here for a second, please? M: Whats the problem, madam? W: This soup is cold. M: Im sorry. Ill bring you some hot soup. 3. Why does the woman ask the man to come? A. She

    4、feels cold. B. She wants to order some food. C. Something is wrong with the soup. 答案: CText 4W: Jack, have you brushed your teeth? M: No, I have already brushed them this morning. Im busy playing my X-Box! W: Jack, you know you have to brush them twice a day. Dr. Brunswick said so. Dont talk back. J

    5、ust do it now. 4. Who is Jack probably talking with? A. His mother. B. His teacher. C. His dentist. 答案: AText 5M: Whats the matter with you, Mary? You looked tired. W: I didnt sleep well last night. M: Maybe a stomachache or headache? W: Neither. The noise almost drove me mad. 5. Why didnt Mary slee

    6、p well? A. She had a headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachache. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Jackson, stop pacing up and down. Im tryi

    7、ng to read. M: Arent you bored? Do you need some form of entertainment like everyone else? W: Reading is a form of entertainment. M: Come on! Youre not a nineteenth-century lady who has nothing to do but read. Really, I wonder how they managed to survive in the past. How on earth did they entertain

    8、themselves before the invention of the TV and computers? W: Believe me. They had better ways of entertaining themselves than playing computer games and watching TV. 6. What is the woman doing? A. Watching TV. B. Playing computer games. C. Reading a book. 答案: C7. What is the mans attitude towards the

    9、 womans idea? A. He is opposed to it. B. He doesnt care about it. C. He is in favor of it. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: You look sad, Jason. Whats wrong? M: I got a ticket just now. W: Why? M: I was driving slowly near the shopping mall when a policeman suddenly appeared from behind and asked me to

    10、 pull over. I had to stop my car. He told me that I had stopped on the double yellow line while I was waiting for the light. W: Why did you do that? You are not a new driver. M: I was thinking about my mother. Shes been ill in bed. I was worrying about her, so I didnt notice where I had stopped. W:

    11、Then what did you say? M: I said I was wrong, but the policeman wrote me a ticket anyway. That means I lost 425 dollars! W: Misfortunes often come in pairs. 8. Why was the man worried? A. He lost his wallet. B. His mother has been ill. C. A policeman was in front of the shopping mall. 答案: B9. What w

    12、ill the man have to do in the end? A. Pay the fine. B. Go to the hospital. C. Repair his car. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Excuse me. I am from STM. We are carrying out a survey on the traffic in our city. Do you mind if I ask you some questions? M: No, not at all. Go ahead. W: Good, thanks. What

    13、do you do, sir? M: I am a teacher. I teach children French. W: Great. Do you live far from the school? I mean, how do you usually go to work? M: Well, mostly by car. But once in a while, I prefer to ride my bike. You know, I live quite far from the school, about 20 miles away. And I have to spend ab

    14、out an hour riding to school. But it only takes me less than a quarter of an hour to drive my car, unless the traffic is very bad. W: I see. Does this happen often? I mean the bad traffic. M: Yes, sure! I often get stuck on the way, and the problems getting worse and worse. W: Thats all of my questi

    15、ons. Thank you very much. M: You are welcome. 10. What probably is the woman? A. A driver. B. A teacher. C. A reporter. 答案: C11. How long does it take the man to get to school by bike? A. About an hour. B. Half an hour. C. Fifteen minutes. 答案: A12. What does the man think of the traffic in the city?

    16、 A. Excellent. B. Terrible. C. Normal. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Id like to check out this book, please. M: Eleanor & Park! I absolutely love this book. W: Oh. Good. Im really looking forward to reading it. Ive heard a lot of good things. M: Have you read Attachments or Landline? Those are some

    17、 of my favorite Rainbow Rowells novels. You should read those as well. W: I havent read them, but Ive read Fangirl, which I loved. M: I havent read that one. Oh, it looks like your card has to be renewed. Are you still at your same address? W: Yes, I am. M: Okay, youre all set. Would you like a rece

    18、ipt? W: No, thanks. By the way, do you have a list of the classes you offer? I couldnt find anything on the website. M: Weve been meaning to get that information up on the site. Heres a list. Most of our classes are held on Mondays and Wednesdays. Occasionally, we have a class on Friday, but its rar

    19、e. W: Thank you. Im interested in taking a Photoshop class. M: Oh, yes, that has been popular for a while now. Were offering a new course starting next Monday. It will be every Monday for six weeks. We also have photography and digital design, if youre interested. W: I think Ill start with Photoshop

    20、 first. Thanks for your help. 13. Which book does the man recommend? A. Attachments. B. Fangirl. C. Eleanor&Park. 答案: A14. Why does the man ask the woman about her address? A. She recently moved. B. Her library card has to be renewed. C. He will send her information about classes. 答案: B15. Which cla

    21、ss is the woman interested in taking? A. Digital design. B. Photography. C. Photoshop. 答案: C16. When will the new courses take place? A. On Fridays. B. On Mondays. C. On Wednesdays. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: When was the last time your family had a picnic outside? How long do you spend watchi

    22、ng TV every day? Nowadays, families spend less and less time on outdoor activities, but “Take a Child Outside” week in the US is trying to change the situation. “Take a Child Outside” week encourages parents to take their kids away from the television and go out for some fresh air. This special week

    23、 began in North Carolina. Now it has spread throughout much of the US. This year, about 250 organizations in the US and Canada will take part in it. This special week brings a message to all families: go and take a long walk. Parents can take their kids to go fishing, go on a boat trip or just go ca

    24、mping together. Even just sitting at a picnic table and watching their kids playing outside is a good idea. Outdoor activities connect kids to nature. They allow them to be free and to move around. They can also improve kids skills in creativity and observation. Kids can make use of outdoor material

    25、s when playing in the outside world around them. In addition, about 17 percent of kids in the US are overweight. This special week also aims to prevent the phenomenon from spreading. 17. What does “Take a Child Outside” week encourage parents to do? A. To forbid kids to watch TV. B. To spend more ti

    26、me with their kids. C. To take kids out for fresh air. 答案: C18. Which of the following activities can belong to “Take a Child Outside” week? A. Playing chess. B. Going hiking. C. Reading books. 答案: B19. Which of the following is a benefit of “Take a Child Outside” week according to the passage? A. M

    27、aking kids eat less. B. Making kids protect nature. C. Making kids better at observation. 答案: C20. According to the passage, which of the following countries doesnt take part in the activity? A. The UK. B. The USA. C. Canada. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)A(2020北京高二检测)The Pillow A

    28、t the age of sixteen, I joined a volunteer group with my dad. I went on my first volunteer project in West Virginia. On the night we arrived, we discovered that “our family” was living in a trailer(拖车) that was in poor condition. A crew had been working on it for two weeks, but every time they finis

    29、hed one problem, another surfaced. We decided the only reasonable solution was to build a new housesomething unusual but necessary under these circumstances. The family was overjoyed with their new house that was twenty by thirty feet with three bedrooms, a bath and a kitchen. On Tuesday of that wee

    30、k, while we ate lunch together, I asked the familys three boys, Josh, Eric and Ryan, “What do you want for your new room? ” Expecting toys and other gadgets that children usually ask for, we were surprised when Josh responded, “I just want a bed. ” The boys had never slept in a bed! They were accust

    31、omed to plastic mats. That night we had a meeting and decided that beds would be the perfect gift. On Thursday night, a few adults in our group drove to the nearest city and bought beds and new bedding. When we saw the delivery truck coming, we told the family about the surprise. We could hardly con

    32、tain ourselves. It was like watching excited children on Christmas morning. That afternoon, as we fitted the frames of the beds together, Eric ran into the house to watch us. Too dirty to enter his room, he observed with wide-eyed enthusiasm from the doorway. As my father slipped a pillowcase onto o

    33、ne of the pillows, Eric asked, “What is that? ”“A pillow, ” he replied. “What do you do with it? ” Eric continued to ask. “When you go to sleep, you put your head on it, ” I answered softly. Tears came to our eyes as he handed Eric the pillow. “Oh. . . thats soft, ” he said, hugging it tightly. Now,

    34、 when my sister or I start to ask for something that seems urgent, my Dad gently asks, “Do you have a pillow? ” We know exactly what he means. 【文章大意】本文是记叙文。文章讲述作者十六岁时和父亲一起做志愿者时所见所闻。一个家庭的贫穷深深地震撼了他们: 他们从来没有睡过床, 从来没有见过枕头。21. The writers first volunteer project was _. A. working on a poor trailerB. help

    35、ing a poor familyC. donating beds and beddingD. dealing with a housing problem【解析】选B。推理判断题。从第一段we discovered that “our family” was living in a trailer. . . 和第二段的The family was overjoyed with their new house可知, 作者的第一个志愿者项目是帮助一个贫困家庭。故选B。22. On hearing Joshs answer, the writer was shocked because _. A.

    36、 the family lived in a trailerB. he expected to get some toysC. he didnt know what a bed wasD. the boys had no bed to sleep in【解析】选D。细节理解题。从第三段最后一句we were surprised when Josh responded, “I just want a bed. ”及第四段第一句The boys had never slept in a bed! 可推知, 听到Josh的回答, 作者很震惊, 因为这些男孩们连睡觉的床都没有。23. From the

    37、 passage, what had Eric never seen before? A. A trailer. B. A truck. C. A pillow. D. A house. 【解析】选C。细节理解题。从第八段至第十一段Eric与作者的父亲的对话可知, Eric不知道枕头是什么。由此可知, Eric以前从未见过枕头。故选C。24. By saying “Do you have a pillow? ”, the writers father means that _. A. what they want to get may be unnecessaryB. they should

    38、not waste money on small thingsC. they should do more volunteer work for the poorD. what he will buy is not what they want but a pillow【解析】选A。推理判断题。根据上文的内容Eric一家连枕头都没见过, 结合最后一段内容可推断: 父亲认为我们要求的东西只是看起来急需, 实际上, 可能并不是必要的。故选A。B(2020宜昌高二检测) My elephant adventures began in 1984 when, with our one-year-old

    39、daughter, my husband and I crossed the jungle in a jeep, sticking behind a lorry for comfort and company. The elephants standing like watchers on either side of the forest highway had us praying for our safety. One elephant made loud noise and angrily pawed (抓) the ground, warning us off. We raced a

    40、way before they could attack. It was wise to keep elephants at a distance. We heard stories of tourists whose jeeps were overturned, and a couple of photographers were killed because they moved too close. Elephants are misleading animals. They give people an impression of being quiet and kind, so to

    41、urists think its safe to picnic in the jungle. Yet angry elephants have knocked them down in seconds before they could take off. Elephants might make life unpredictable and dangerous. Its difficult for inexperienced environmentalists to even begin to grasp this reality. Ive heard city people say “we

    42、 humans are encroaching (侵害) on their forests. ” But whats the solution? When a poor farmer borrows heavily to plant a crop, hell do anything to protect it. His life depends on it. Elephants ruining an about-to-be-harvested corn field cannot expect to be welcomed like special guests. The battle betw

    43、een beasts and farmers is violent. Experts are working on solutions to human-elephant conflicts. Some are sure to fail to like the plans to build electric fences around human settlements. Elephants rapidly figure them out and come in, around and over them. There are more questions than answers, for

    44、sure. But as my husband said, “More people die in car accidents every single day, in every city on the earth. But they wont take cars off the roads, will they? ” So we need to seek practical ways of preventing elephant accidents. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 作者讲述了一家人在1984年进行的观看大象的丛林冒险行动。25. What is the writers p

    45、urpose in writing Paragraph 1? A. To tell readers her familys experience of elephant adventure. B. To show readers elephants are angry and dangerous. C. To introduce the topic of the whole passage. D. To describe how her family keep away from elephants. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段中的“ My elephant adventures b

    46、egan in 1984”可知, 第一段是为了引出整篇文章的主题, 故选C。26. Tourists think it is safe to picnic in the jungle because _. A. they think elephants are quiet and kindB. they havent heard the stories of elephant killing peopleC. they like elephants too muchD. they think they can race away in seconds【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“T

    47、hey give people an impression of being quiet and kind, so tourists think its safe to picnic in the jungle. ”它们给人们安静和蔼的印象, 所以游客们认为在丛林里野餐是安全的, 故选A。27. What does a poor farmer do to protect his crop? A. Welcome elephant like special guests. B. Fight with elephants for his harvest. C. Stop planting crop

    48、s. D. Depend on elephants for his life. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的 The battle between beasts and farmers is violent. 可知, 农夫为了保护他们的收成, 就会和大象发生斗争。28. What can we learn from the last two paragraphs? A. It is a good idea to build electric fences around human settlements. B. It is impossible to find a solution

    49、 to settle human-elephant conflicts. C. We should first reduce car accidents to prevent elephant accidents. D. It is our duty to protect elephants rather than kill them. 【解析】选D。推理判断题。根据最后两段尤其是最后一段中的“ So we need to seek practical ways of preventing elephant accidents. ”可知, 我们需要寻找实际的方法来预防大象事故。因此我们应该保护

    50、大象, 而不是杀死它们。故选D。CA European Union program is letting blind people experience famous paintings for the first time. It uses three dimensional (3D) printing to recreate famous paintings so they can be touched. One painting printed with the new technology is Gustav Klimts The Kiss. It is a popular attra

    51、ction at the Belvedere Museum in Vienna, Austria. The painting shows a man and a woman standing in a field filled with flowers. They are wearing gold robes and have their arms around each other. The man leans down to kiss the woman. Klimt finished the painting in 1908. Until now, people who had trou

    52、ble seeing could not appreciate the artwork. But thanks to the reproduction they can touch the piece and feel the ridges and depressions. Andreas Reichinger started making 3D versions of artwork in 2010. He said this reproduction was his most difficult project because the couples robes are so detail

    53、ed. Dominika Raditsch is a blind museum visitor. She touched the reproduction. As she moved her hands around it she said, “Exactly, can you see these? There are so many details. ” Raditsch said she can imagine what the original painting looks like when she touches the reproduction. “Its somehow roun

    54、d. You can feel it. It comes with it. And in many places its so smooth. And then I think to myself: it probably shines too! ” Raditsch said. The Belvedere is not the only museum to have 3D versions of its artwork. Some of the pieces at the Prado, in Madrid, Spain, have reproductions that can be touc

    55、hed. But the piece in Vienna has one special part: it is made with widely available 3D printing technology. That means one day, blind art fans anywhere in the world could download the source files and print the reproductions themselves. 【文章大意】文章讲述了欧盟的一个项目: 使用3D打印技术重现名画, 让盲人和视障人士走进博物馆, 通过触摸去感知名画。29.

    56、Why did Reichinger say this reproduction was difficult to finish? A. The painting was reproduced detailedly. B. The original artwork was made in 1908. C. Blind art fans cant download the source. D. The 3D technology is not available. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段的最后一句可知, 这幅画里那对恋人的长袍细节很多, 因此打印很困难。30. How did Ra

    57、ditsch feel when she first touched the reproduction? A. Awkward. B. Puzzled. C. Excited. D. Nervous. 【解析】选C。推理判断题。由文中第四段Raditsch说的话, 尤其是最后的感叹句可推出Raditsch非常激动。31. What is the best title for the text? A. A European Union Program for Museum VisitorsB. 3D Printing Lets Blind Experience Famous PaintingsC

    58、. How to Reproduce the World-famous PaintingsD. A Special Museum for Art Fans in Vienna, Austria【解析】选B。主旨大意题。第一段是主题段: 欧盟的一个项目使用3D打印技术, 使盲人能走进博物馆, 也能感知世界名画。因此B项正确。DChinese e-commerce giant Alibaba Group announced a strategic partnership with Japanese game developer Hit-Point, granting Alibaba exclusi

    59、ve rights to publish the mobile game Travel Frog in the Chinese mainland. It marks the companys latest move to charge into the gaming business to keep its growth momentum strong. From its release in December to March in 2018, the game was downloaded more than 16 million times by Chinese iPhone users

    60、. “The partnership will help Alibaba further tap into the gaming sector, ” a Beijing-based independent gaming analyst said. “Under the partnership, Alibaba will be able to further analyze the product and have a better understanding of how to make a huge hit in the market, which will fill its gap in

    61、terms of developing games, ” he added. Alibabas founder Jack Ma previously said the company “would rather starve to death than live on games”, but the situation has changed and it is now taking aim at Tencent Holdings Ltds dominated position in the booming games market. A report by the Game Publishe

    62、rs Association Publications Committee, Gamma Data Corp and the International Data Corporation shows that the income of the gaming market grew by 23 percent year-on-year to 203. 6 billion yuan ($32. 4 billion) in China in 2017, with more than 60 percent contributed by Tencent and NetEase Inc. 【文章大意】阿

    63、里巴巴集团近日宣布与日本游戏开发公司Hit-Point建立战略伙伴关系, 获得旅行青蛙国内独家代理权。32. What can we learn from the first paragraph? A. Alibaba is the only company to have the right to publish Travel Frog in the Chinese mainland. B. Publishing Travel Frog has helped the company with its already booming gaming business. C. Hit-Point

    64、permits Alibaba besides other companies to release Travel Frog. D. Alibaba will only manage the gaming business to keep its growth momentum strong. 【解析】选A。推理判断题。根据首句“Chinese e-commerce giant Alibaba Group announced a strategic partnership with Japanese game developer Hit-Point, granting Alibaba excl

    65、usive rights to publish the mobile game Travel Frog in the Chinese mainland. 国内电商巨头阿里巴巴集团近日宣布与日本游戏开发公司Hit-Point建立战略伙伴关系, 获得Hit-Point授权在中国内地独家发行其手游旅行青蛙。”可知, 答案为A。33. Who is Travel Frog targeted for? A. Computer users. B. Internet users. C. Phone users. D. Business users. 【解析】选C。 细节理解题。根据第一段中的“the mob

    66、ile game Travel Frog”, 及第二段中的“the game was downloaded more than 16 million times by Chinese iPhone users. ”中国iPhone用户旅行青蛙的下载量超过1 600万次”可知, 选C。34. According to the analyst in paragraph 2, what kind of future can the partnership help Alibaba have? A. Travel Frog has helped Alibaba make a big influence

    67、 in the market. B. Alibaba has made a successful move in developing games. C. Alibaba has the ability to develop its own games. D. Alibaba will move further into the gaming business and make a huge hit in the market. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段末句“Under the partnership, Alibaba will be able to further analyze

    68、 the product and have a better understanding of how to make a huge hit in the market, which will fill its gap in terms of developing games在合作中, 阿里巴巴将可以进一步分析这款产品并更好地理解如何在游戏市场制造巨大反响, 弥补阿里巴巴在游戏开发领域方面的落后。”可知, 选D。35. What do we learn from the last two paragraphs? A. Jack Ma keeps his word that Alibaba wi

    69、ll never do game business. B. Hit-Point is now aiming at Tencent Holdings Ltds dominated position in the booming games market. C. The revenue of the game market didnt grow much compared with that the year before. D. Tencent and NetEase Inc made great contributions to the revenue in China in 2017. 【解

    70、析】选D。细节理解题。根据最后一段“. . . the income of the gaming market grew by 23 percent year-on-year to 203. 6 billion yuan ($32. 4 billion) in China in 2017, with more than 60 percent contributed by Tencent and NetEase Inc. 2017年中国游戏市场的收入达到2 036亿元, 同比增长23%, 腾讯和网易占到了超过60%”可知选D。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后

    71、的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。(2020重庆高二检测)How can we keep safe personal information on our computers or cellphones? 36View emails with a careful eyeIts best to view all emails with care. Hackers (黑客) can make emails look like real company emails. 37 Its best to search for the original source of the

    72、 information, and try to find the direct link from the site instead of using the link provided in the email. Use two-factor authentication (双重认证)Two-factor authentication adds a second level of safety to an account. 38 Its a safety option that requires a password as well as an additional piece of in

    73、formation only the user would know. Update apps and operating systems39 While these updates may appear to only change the way your phones software looks, they often come with safety improvements. There may be a bug (软件漏洞). Those bugs are discovered by cell providers or smartphone makers, so its a go

    74、od idea to upgrade them. 40Its no surprise that changing your password has always been a basic form of protection. But what we pick as passwords and how we manage them are important. First, passwords should never include your personal information. So stay away from names and birthdates. Ideally, pas

    75、swords are a combination of lowercase (小写) and uppercase (大写) letters and random characters. It could be a strong, long password that doesnt have any personal information, making it harder to remember. A. Manage passwords safety. B. Here are some steps to make it. C. It can trick readers into clicki

    76、ng on dangerous links. D. Often users are unwilling to update their mobile devices. E. Combine your personal information with random figures. F. Here are some ways to create your online personal passwords. G. Do it if theres an option for your email, banking site or social media site. 【文章大意】本文介绍了一些方

    77、法让你安全地把个人信息保存在电脑或手机上。36. 【解析】选B。此空位于第一段的末尾, 它起着承上启下的作用。根据上句: 我们如何保持安全的个人信息在我们的电脑或手机上呢? 以及空格下文介绍了一些方法可知选B。37. 【解析】选C。根据上文: 黑客可以使邮件看起来像真正的公司电子邮件。下文: 最好是搜索原始的信息来源, 并尝试从网站上找到直接链接, 而不是使用电子邮件中提供的链接。可知, 它可以欺骗读者点击进入危险链接。此处It指的是邮件, 故选C。38. 【解析】选G。根据上句: 双重认证给账户增添双重保险, 再根据空格下句: 这是一个需要密码和一个只有用户才知道的信息的安全选择。可知, 如

    78、果你的电子邮件、银行网站或社交媒体网站有该选项, 那就这么做。故选G。39. 【解析】选D。根据本段标题Update apps and operating systems 和下文: 虽然这些更新可能只会改变手机软件的外观, 但它们通常会带来安全方面的改进, 可知, 通常用户不愿意升级他们的移动设备。故选D。40. 【解析】选A。本空是小标题。根据本段第一句: 更改密码一直是一种基本的保护方式, 可知本段讲的是关于管理密码的安全, 故选A。【技巧点拨】七选五的解题技巧之一是根据上下文词汇来锁定线索, 即: 要关注空格前后的名词和动词, 然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。其次

    79、是一些专有名词, 比如说数词、代词、时间、年代、地点、名称等。如在本文中, 第37小题根据上句: 黑客可以使邮件看起来像真正的公司电子邮件。可知, 它可以欺骗读者点击进入危险链接。此处It指的是Hackers发的email, 故选C。它们均与上下文相呼应。再如第38小题, 根据空格下句Its a safety option. . . 可知, 选项G中. . . if theres an option. . . 与之对应, 故选G。第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)(2020赤峰高二检测)Ring! Ring! Ring!

    80、It was early in the morning and I knew who was41as I reached for the telephone. I was a new substitute teacher (代课教师) trying to earn enough money to 42 my family. Each morning, I 43 for a call that would take me to a different classroom. The last three classes had all been determined to 44me and see

    81、 just how much bad behavior they could get away with. I had responded by being 45 with the students. I didnt really 46 to go to work that morning, especially since it was my birthday. Still, I answered the phone and47 the job. My family needed the money and I couldnt 48 to be picky (挑剔的). As I was d

    82、riving to work, I 49 to try harder to be the best teacher that I could be. As the class started, the students 50 tried to see what they could get away with. This time, though, I was 51 but fair with them. I did my best to make my lessons 52. I shared smiles, praised their efforts, and encouraged the

    83、m to work hard. The results were53. My unruly (难以驾驭的) classroom soon 54. Students were learning and laughing, and I 55felt like I was doing my job right. I went home feeling 56 in my heart and enjoyed the rest of my birthday with my family. I remembered something that I once read: “Every day is a ne

    84、w opportunity to 57 again. Every day is your birthday. ” Every day is a 58 for us to get things right, to live our lives with love and joy, and to make this world a better place. Dont 59a single day. Just try to be the best you can be. Never stop60. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者是一名代课老师, 为了养家糊口, 虽然作者对学生们的不良行为感

    85、到生气, 但依然坚持上课并尽可能做好, 学生们也渐渐改观。41. A. botheringB. calling C. knocking D. playing【解析】选B。考查动词词义辨析。根据空前的“Ring! Ring! Ring! ”可知, 我的电话响了, 自然是有人给我打电话, 故B项正确。42. A. payB. impress C. supportD. provide【解析】选C。考查动词词义辨析。根据空后的“my family”可知, 我想挣钱养(support)家, 故C项正确。43. A. waitedB. asked C. lookedD. headed【解析】选A。考查动词

    86、词义辨析。句意: 每天早上, 我都会等一个电话, 这个电话会告诉我去另一个教室。故A项正确。44. A. pleaseB. testC. persuadeD. surprise【解析】选B。考查动词词义辨析。please使高兴; test考验; persuade说服; surprise使吃惊。空后说看看他们有多少不良行为可以逃脱惩罚, 因此这三个班级是考验我的忍耐力, 故B项正确。45. A. patientB. honest C. satisfiedD. angry【解析】选D。考查形容词词义辨析。根据上文, 对学生的不良行为应该是生气。46. A. wantB. needC. choose

    87、D. hesitate【解析】选A。考查动词词义辨析。上文说我对学生们的行为很生气, 而且那天还是我生日, 所以我真的不想去上班。47. A. refusedB. receivedC. tookD. completed【解析】选C。考查动词词义辨析。尽管那天早晨我真的不想去上班, 但我还是接了这个活。48. A. manageB. pretendC. expectD. afford【解析】选D。考查动词词义辨析。根据空前的“My family needed the money”可知, 家里需要我干这份工作挣钱, 由不得我挑三拣四, 故D项正确。49. A. agreedB. decidedC.

    88、 appearedD. started【解析】选B。考查动词词义辨析。根据空后的“to try harder to be the best teacher that I could be”可知, 我决定(decide)更加努力, 尽我所能成为最好的老师。50. A. in timeB. at lastC. at onceD. once again【解析】选D。考查短语辨析。上文说最后三个班级的学生非常顽皮, 总是想看看他们能侥幸逃脱什么惩罚, 今天亦是如此(once again)。51. A. strictB. worriedC. madD. disappointed【解析】选A。考查形容词词

    89、义辨析。根据上文我被学生惹得生气的情节可知, 我对他们非常严厉, 故A项正确。52. A. clearB. usefulC. funD. difficult【解析】选C。考查形容词词义辨析。上文说决定更加努力, 下文为分享笑, 表扬他们等行为使课堂有趣(fun)。53. A. strangeB. funnyC. importantD. amazing【解析】选D。考查形容词词义辨析。根据空后说学生们既学习也欢笑, 这个结果是令人惊异的, 故D项正确。54. A. changedB. dividedC. returnedD. disappeared【解析】选A。考查动词词义辨析。空后说课堂上既有

    90、学习也有欢笑, 这说明那难以驾驭的课堂有所改变了, 故A项正确。55. A. againB. evenC. finallyD. nearly【解析】选C。考查副词词义辨析。此处是说课堂上的改变最终给我的感受我觉得自己做对了, 故C项正确。56. A. confusedB. happyC. tiredD. upset【解析】选B。考查形容词词义辨析。课堂上的改观让我心情大好(happy)。57. A. checkB. settleC. discoverD. begin【解析】选D。考查动词词义辨析。根据空后的“Every day is your birthday”可知, 每天都是重新开始的机会,

    91、 故D项正确。58. A. chanceB. choiceC. riskD. goal【解析】选A。考查名词词义辨析。每一天都是一个机会, 让我们把事情做对, 带着爱和欢乐生活, 让这个世界变得更美好, 故A项正确。59. A. spendB. forgetC. wasteD. save【解析】选C。考查动词词义辨析。上文说每一天都是一个机会, 所以不要浪费任何一天。60. A. learningB. tryingC. askingD. thinking【解析】选B。考查动词词义辨析。上文说不要浪费任何一天, 就是说要一直坚持努力, 故B项正确。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分1

    92、5分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。If a little human like robot begged you not to shut it off, would you show sympathy? In an experiment 61. _(intend) to find out how people treat robots when they act like humans, many participants struggled to power down a begging robot named Nao. 62. _ experiment

    93、 was conducted by researchers in Germany, whose findings 63. _(publish) in the scientific journal PLOSOne. Nao, 64. _ was designed to beg about half of the participants not to switch it off but not the other half, was used 65. _(measure) if his begging affected how people reacted. In one previous ex

    94、periment, researchers found that people preferred communicating with robots with complementary(互补的) personality characteristics to 66. _(they) own. And since robots can exhibit social characteristics either 67. _(speak) with human voices or taking the shape of a human body, the research suggests tha

    95、t people tend to react “68. _(especial) social to them. ”The researchers said a possible 69. _(explain) for their results was that people regarded Naos begging 70. _ “a sign of making its own decision. ”【文章大意】本文是一篇科普文章。如果一个人形机器人乞求你不要关掉它, 你会表示同情吗? 文章介绍了被称作Nao的乞求机器人。61. 【解析】intended。考查过去分词。句意: 在一项旨在了解

    96、人们如何对待机器人的实验中, 许多参与者都在犹豫是否要切断一个名叫“Nao”的乞求机器人的电源。此处experiment 和intend之间是一种被动关系, 用过去分词作后置定语, 故填intended。62. 【解析】The。考查定冠词。句意: 这项实验是由德国的研究人员进行的, 他们的研究结果发表在科学杂志PLOSOne上。此处特指上文提到的实验, 故填The。63. 【解析】were published。考查被动语态。句意: 这项实验是由德国的研究人员进行的, 他们的研究结果发表在科学杂志PLOSOne上。此处findings 是定语从句的主语, 复数形式, 和publish之间是被动关

    97、系, 结合句意可知这里应该是一般过去时的被动语态, 故填were published。64. 【解析】which。考查定语从句。句意: Nao被设计要求大约一半的参与者不要关掉它, 但不是另一半, 它被用来测量它的乞求是否影响了人们的反应。此处Nao是先行词, 指物, 在后面的非限制性定语从句中作主语, 故填which。65. 【解析】to measure。考查固定结构。句意: Nao被设计要求大约一半的参与者不要关掉它, 但不是另一半, 它被用来测量它的乞求是否影响了人们的反应。be used to do sth. 被用来做某事, 故填to measure。66. 【解析】their。考查形

    98、容词性物主代词。句意: 在之前的一项实验中, 研究人员发现, 人们更喜欢与自己性格互补的机器人交流。此处own“自己的”, 是形容词, 后面省略了名词, 前面用形容词性物主代词, 故填their。67. 【解析】speaking。考查现在分词。句意: 由于机器人既可以用人类的声音说话, 也可以表现出人类的身体形状, 因此研究表明, 人们尤其倾向于“对它们做出社交反应”。此处是现在分词作后置定语, 故填speaking。68. 【解析】especially。考查副词。句意: 由于机器人既可以用人类的声音说话, 也可以表现出人类的身体形状, 因此研究表明, 人们尤其倾向于“对它们做出社交反应”。此

    99、处是副词修饰动词, 故填especially。69. 【解析】explanation。考查名词。句意: 研究人员说, 他们的研究结果的一个可能解释是, 人们认为Nao的乞求行为是“自主意识的表现”。此处是形容词修饰名词, 故填explanation。70. 【解析】as。考查固定搭配。句意: 研究人员说, 他们的研究结果的一个可能解释是, 人们认为Nao的乞求行为是“自主意识的表现”。regard. . . as. . . “把当作”, 故填as。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文

    100、。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。My friend Mike come to visit me on May Day. During the following days I showed he around the city of Nanchang. We went to the Muse

    101、um in the morning of May 2, and we learned many about the history of Nanchang. In the afternoon, we made a tour to the Yaohu Lake, that was really great fun! In the evening I took Mike the night zoo. It was so interesting to see animal at night. The next day we went to the bookshop to buy books. Tho

    102、ugh we were very tiring in those two days, but we enjoyed ourselves very much. 答案: 【文章大意】作者给我们介绍了带领外国朋友迈克游览南昌的经历。1. 【解析】第一句中的come改为came。考查时态。根据时间状语on May Day可知是过去时态, 故come改为came。2. 【解析】第二句中的he改为him。考查代词。此处用于动词后作宾语, 要用宾格形式, 故he改为him。3. 【解析】第三句中的in改为on。考查介词。表示具体某天的上午用介词on, 故in改为on。4. 【解析】第三句中的many改为mu

    103、ch。考查代词。much“很多东西”, 故many改为much。5. 【解析】第四句中的that改为which。考查定语从句的关系词。此处引导非限制性定语从句, 不用that要用which, 故that改为which。6. 【解析】第五句中的Mike和the之间加to。考查介词。表示“带某人去某地”用take sb. to someplace, 故Mike和the之间加to。7. 【解析】第六句中的animal改为animals。考查名词。animal是可数名词, 此处指看动物, 名词用复数, 故animal改为animals。8. 【解析】第七句中的第二个the改为a。考查冠词。此处指去书店

    104、买书, 第一次提到bookshop, 用a, 故第二个the改为a。9. 【解析】第八句中的tiring改为tired。考查形容词。tiring“累人的”修饰物, tired“疲倦的”修饰人, 此处修饰we, 故tiring改为tired。10. 【解析】第八句中的but去掉。考查连词。英语中表示“虽然但是”, though和but只能用一个, 故去掉but。第二节书面表达(满分25分)(2020南昌高二检测)假如你是某杂志健康栏目的主持人Mr Helper, 人们经常写信询问健康之道, 请你写一封回信, 指出健康的重要性, 并针对“如何保持健康”给出自己的建议。信的内容需包含以下信息: 1.

    105、 健康的重要性; 2. 给出保持健康的方法, 如: 科学饮食, 保持饮食平衡; 避免高糖、高脂的食物; 摒弃不良习惯; 多锻炼等。注意: 词数100个左右。Dear readers, _Yours sincerely, Mr HelperDear readers, It goes without saying that no pleasure can be tasted by man without health. Health is far more important than anything else. Good health enables us to enjoy our life

    106、and achieve what we hope for in our career. How can we keep healthy? Here are some suggestions for you to follow. To begin with, we should develop good habits. We should avoid food with lots of sugar and fat. Whats more, we have to get rid of those habits that damage our health, such as drinking and

    107、 smoking. Last but not least, wed better exercise every day to make our bodies strong. Proper diet and enough exercise do good to our health. If we follow the advice given above, we will lead a healthy life. Yours sincerely, Mr Helper【备选训练】用所给词的适当形式填空(每小题1分, 共10分)1. Stay at home and dont go out unle

    108、ss necessary, which is beneficial(benefit) to yourself and others. 2. Most animals adaptation(adapt) to nature allows them to survive in extreme conditions. 3. China has never been absent(absence) from helping its neighbors when they are in trouble. 4. When you figure out what is annoying(annoy) you

    109、r friend, try to help make the situation better. 5. The encouraging(encourage) news was that all the roads to and from this city were reopened. 6. He was forced to resign(resign) because he sided with criminals and terrorists. 7. Only a narrow path is accessible(access) to their house on the hillside. 8. Congratulations(congratulate). The isolation ends and you can get together with your family. 9. With the assistance(assist) of my colleague, now I can have live classes. 10. He is a talented young man and one of his ambitions(ambitious) is to become a great poet.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 单元素养评价(一)Unit 1 Living well(含解析)新人教版选修7.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453304.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1