2020高考英语二轮复习40分阅读限时练(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮复习40分阅读限时练一 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 复习 40 阅读 限时 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家40分阅读限时练(一)阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019福建省质检Trail Safe ! is a unique safety training program designed specifically for National Park Service (NPS) Trail Volunteers, but is useful to everyone! Its based upon NPS Operational Leadership Tra
2、ining, where the human factor of safety is explored. Trail Safe ! captures the core learning objectives of the 16hour Operational Leadership course while allowing volunteers to learn from their own homes online.The Trail Safe ! series includes eight video lessons, each ranging in length from 18 to 4
3、0 minutes. Watch them over the course of multiple days, or “bingewatch” the entire series in three hours its up to you but please watch them in order from Lesson 1 through Lesson 8. After viewing the lessons, send your training verification (证实) emails to register your participation. When you have v
4、iewed and registered for all eight individual lessons, each participant will receive a Trail Safe ! pin and a SPE/GAR card in the mail for use in the field. Thank you for helping to make Sleeping Bear Dunes National Lakeshore one of the safest work environments for NPS Trail Volunteers like yourself
5、.Ready to start?Click on this link to access all Trail Safe ! videos: https: /www.nps.gov/iatr/trailsafe. htmIf you require Audio Descriptive versions of Trail Safe !,the link to those videos is also available on the Ice Age National Scenic Trail site.Record your participationIn order to receive cre
6、dits for your participation, please fill in your answers to the following questions and send an email to: daniel_watsonnps.gov.Which video lesson did you just complete viewing?Name of the Trail where you volunteer.Your name and full mailing address, so we may send your course completion materials to
7、 you.Names and addresses of others if you are viewing this lesson in a group setting.Optional:Please let us know any comments or suggestions you have about this lesson.Upon registering your completion for the entire eight lesson series, youll receive your Trail Safe! pin and risk assessment card via
8、 mail.体裁:应用文题材:教育培训主题:道路安全在线培训课程【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了Trail Safe !道路安全培训课程的情况,包括学习方法、申报途径等。【难句分析】Its based upon NPS Operational Leadership Training, where the human factor of safety is explored.分析:该句为主从复合句。句中“where the human factor of safety is explored”为where引导的非限制性定语从句,先行词为“NPS Operational Leadershi
9、p Training”,关系副词where在从句中作地点状语。译文:它是基于NPS运营领导培训,在此培训中探索安全方面的人为因素。1What is the aim of Trail Safe !?ATo develop volunteers operational leadership.BTo offer links to the websites for learning.CTo provide credits for viewing.DTo pass the risk assessment.答案与解析:A考查推理判断。根据第一段第二句“Its based upon NPS Operatio
10、nal Leadership Training, where the human factor of safety is explored”,并结合该段内容可知,该培训课程是基于NPS运营领导培训,在此培训中探索安全方面的人为因素。据此可推知,该课程旨在开发志愿者的运营领导能力,故A项正确。2How long does it take the participants to watch the eight videos at a time?A18 minutes. B40 minutes.C3 hours. D16 hours.答案与解析:C考查细节理解。根据第二段第二句中的“bingewat
11、ch the entire series in three hours”可知,一次性看完8个视频课程需要三个小时,故C项正确。3What should the participants do to get a SPE/GAR card?AWatch and register for all the series.BGive some comments on the lessons.CSend and receive training mail.DAnswer all of the questions.答案与解析:A考查细节理解。根据第二段倒数第二句“When you have viewed a
12、nd registered for all eight individual lessons, each participant will receive a Trail Safe! pin and a SPE/GAR card in the mail for use in the field”可知,观看并注册所有八个单独的课程后,每个参与者可以得到通过邮件发来的徽章和SPE或GAR卡,故A项正确。4What can be inferred about the job of NPS Trail Volunteers?AIt is popular with everyone.BIt can be
13、 dangerous.CIt shall be completed online.DIt needs NPS working experience.答案与解析:B考查推理判断。根据第一段第一句中的“a unique safety training program designed specifically for National Park Service (NPS) Trail Volunteers”和第二句中的“where the human factor of safety is explored”以及最后一段中的“risk assessment”可推知,NPS道路志愿者工作是一项危险的
14、工作,故B项正确。B2019山西省联考I became a magician by accident. When I was nine years old, I learned how to make a coin disappear. Id read The Lord of the Rings and gone into the adult section of the library to be buried in fantasy literature but young enough to still hold out hope that I might find a book of r
15、eal, actual magic in the library. The book I found taught basic techniques, and I tried to practice.At first the magic wasnt any good. It was just a trick a bad trick. I spent hours each day running through the secret moves in front of the mirror. I dropped the coin over and over, a thousand times i
16、n a day, and after two weeks my mom got a carpet and placed it under the mirror to muffle (使声音减弱) the sound of the coin falling again and again.One day I made the coin disappear on the playground. We had been playing football and were standing in the field behind the school. A dozen people were watc
17、hing. I showed the coin to everyone. Then it disappeared. The kids screamed. Everyone went crazy.A few years later, I staged an underwater escape in the river that flowed through the middle of the campus of the University of Iowa, where I went to school. I stood on a boat in the middle of the river
18、wearing nothing but biking shorts. The sky was dead and gray, and the water was cold at the surface, and colder in the depths below.Technically, I succeeded, I jumped into the water, sank to the bottom, and escaped from the locks and the chains before swimming to the surface. But it didnt feel like
19、a success.体裁:记叙文题材:个人经历主题:成为魔术师的经历【语篇解读】偶然的机会让作者成为一名魔术师。文章讲述了作者个人早期练习并表演成功的两个魔术:一个是“让硬币消失”,另一个是“水下脱身”。【难句分析】Id read The Lord of the Rings and gone into the adult section of the library to be buried in fantasy literature but young enough to still hold out hope that I might find a book of real, actual
20、 magic in the library.分析:本句为主从复合句。主句是一个复杂的简单句结构,其中and连接并列的两部分谓语;but之后省略了主语和连系动词;名词hope之后跟有that引导的同位语从句。译文:我阅读过指环王,且进入图书馆的成人区,沉浸在梦幻般的文学殿堂里;但是年龄尚小,仍然抱有在图书馆或许能够找到一本真正真实的魔术书籍的希望。5What do we know about the author?AHe became a magician in one day.BHe found wonderful techniques in the library.CIn order to
21、become a magician, he never stopped practicing.DHe looked through every section of the library to search for a useful book.答案与解析:C考查推理判断。根据第一段最后一句“The book I found taught basic techniques, and I tried to practice.”以及第二段中的“I dropped the coin over and over, a thousand times in a day.”可以推知,作者一直坚持训练,是为了
22、成为魔术师。故选C项。6How did the author make the kids scream?ABy playing football with them.BBy making the showing coin disappear.CBy practicing his techniques more frequently.DBy providing handson practice.答案与解析:B考查细节理解。根据第三段中的“I showed the coin to everyone. Then it disappeared. The kids screamed.”可知,作者通过展示
23、让硬币消失而使观看的孩子们尖叫,故选B项。7What can be a suitable title for the text?AThe Magic Trick That Changed My LifeBA Nineteenyearold MagicianCWhat Can Give You a Magic Life?DA Brief Introduction to a Magicians Life答案与解析:A考查主旨大意。综观全文并结合文章第一段第一句“I became a magician by accident.”可知,作者由于偶然的机会对魔术产生了浓厚的兴趣并坚持练习,最终成为魔术师
24、。由此可以推知,魔术改变了作者的生活,故选A项。C2019江西联考It is often difficult for farmers to identify diseases quickly enough to protect their crops and those on neighboring farms. Now, some farmers are using a simple device directly in the field to find viruses before they spread.In Tanzania, several viruses are a threat
25、 to cassava (木薯) crops. Farmers struggle to identify the diseases in an urgent effort to avoid severe crop damage. The disease identification process is often difficult when farmers are acting on their own. If they do not know what is attacking their crops, they cannot decide the best way to fight t
26、he disease. A device from British technology company Oxford Nanopore Technologies is changing that. The device extracts deoxyribonucleic acid, better known as DNA, from plants. DNA is the carrier of genetic information in nearly all living things. The device helps farmers identify what is harming th
27、eir crops so they can change to more resistant crops.Laura Boykin is with The University of Western Australia and also works with the Cassava Virus Action Project. She brought the device to a Tanzanian farm owned by Asha Mohamed. She said, “We are here collecting leaf punches from infected material
28、to test, to do a DNA extraction and then start sequencing (测定序列) in the field.” The testing identified a number of viruses in the cassava fields near Mohameds farm. The process also discovered that plants considered resistant to the diseases had a very low viral (病毒的) level. Once the viruses were id
29、entified, Asha Mohamed was given two kinds of seeds that are resistant to the diseases.In another case, DNA was collected from a pawpaw (番木瓜) tree farm in Kenya. With that test, the technology was able to identify diseases affecting Naomi Mumos crops. Naomi Mumo said, “All my pawpaws were affected b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
