2020高考英语二轮复习40分阅读限时练(七) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮复习40分阅读限时练七 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 复习 40 阅读 限时 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家40分阅读限时练(七)阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019兰州市模拟Share Your Chinese Culture Emoji (表情符号) Designs and Win PrizesWhich symbol best represents Chinese culture in your eyes? Is it the panda, kung fu, or the Great Wall? Heres your chance to decide
2、 what emojis best represent Chinese culture! The China Daily Emoji Design Contest for Chinese Cultural Symbols is calling for entries from all over the world! No matter the style, share your creative ideas with us! All winning designs will be shared and promoted on the China Daily app, and winning d
3、esigners will receive prizes! So let your creative juices flow!ThemeThe emojis should be centered around the subject of Chinese culture, presenting classic or popular cultural images in the form of emojis.Who can participate?Professional designersDesign enthusiastsAnybody who loves emojisAll nationa
4、lities are welcomedAwardsFirst prize: 6,000 yuan, with a certificate of honorSecond prize: 3,000 yuan, with a certificate of honorThird prize: 1,000 yuan, with a certificate of honorThe most popular award: the prizewinner voted by online usersWhen to submit?From now till Nov. 25Online voting: Nov. 2
5、6 to Dec. 7Result announcementThe end of DecemberRequirements1Works should be submitted online with required personal information. Maximum of three works can be submitted by each applicant. Only one prize will be awarded to one participant even if more than one work by the same designer is selected.
6、2Submitted works must be a group, with 8 to 16 emojis in each group. Formats: jpg/png/gif/jpge. Size:240 240px. Each picture should not exceed (超过) 100K, and the size of each group should not exceed 1.6M.3The work title, designing ideas and cultural meaning should be submitted as required.OrganizerC
7、hina Daily Website体裁:应用文题材:广告主题:设计中国文化表情符号的参赛信息【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了设计中国文化表情符号的参赛信息,包括比赛主题、参赛对象、奖品、提交作品时间等。【难句分析】Heres your chance to decide what emojis best represent Chinese culture!分析:句中what emojis best represent Chinese culture为what引导的宾语从句,作及物动词decide的宾语译文:这是你来决定什么表情符号最能代表中国文化的机会!1Which prize is
8、decided by Internet voting?AFirst prize. BSecond prize.CThird prize. DMost popular award.答案与解析:D考查细节理解。由题干中的关键词prize定位至Awards部分;由该部分中的“The most popular award: the prizewinner voted by online users”可知,最受欢迎奖由网友投票选出;故D项正确。2When can a participant get the result of the design contest?AOn Nov. 25. BOn Nov
9、. 26.COn Dec. 7. DAt the end of December.答案与解析:D考查细节理解。由题干中的关键词the result定位至Result announcement部分;由该部分“The end of December”可知,在十二月底揭晓参赛结果,故D项正确。3According to the requirements, a participant can submit _.Aonly one work Btwo works at leastCthree works at most Das many works as he or she like答案与解析:C考查细
10、节理解。根据Requirements部分中的“Maximum of three works can be submitted by each applicant”可知,C项正确。B2019太原阶段测评In the far corner of the front yard of a large house in Florida rests an RV Recreational Vehicle (活动房屋式旅游车),shaded by trees as clothing on a nearby line sways in the breeze. In this RV, National Geogr
11、aphic explorer Thomas Culhane lives with his wife, Enas, almost entirely off the grid a lifestyle without relying on electricity supply.Culhane began living off the grid in the late 1990s, when he went into the basement of his apartment building in Los Angeles and pulled the plug that delivered elec
12、tricity. Even earlier though , he was first inspired by sustainable living during a trip in 1970 to visit his relatives. He was eight years old and worried that his stay in their small village was going to be miserable because his relatives told him they had no air conditioning or electricity but th
13、ey had plenty of fresh fruits from orchards (果园) and lots of cold drinks chilled by the icy stream from the ice caps of the nearby mountain. “This is amazing,” says Culhane.He met Enas when she was living in an ecovillage in Portugal. Enas said she liked the feeling of being lowimpact, of being virt
14、ually harmless to the earth. Culhane was impressed and fell in love with her. The couple got married, living on the same property that they currently have. They moved into their first home together an RV which they promptly took completely offgrid.Inside their RV, Culhane and Enas have hot showers,
15、a working gas stove, a refrigerator, a washing machine and a big screen TV. They use gas created by their onsite biodigesters (生物煮解器) to cook on a gaspowered stove. They also use energy created by the biodigesters to heat their bath water. They feed the biodigesters using their own food waste at no
16、additional cost to the earth.Sometimes on weekends, the RV is turned into a classroom. The couple host workshops to let the community members and students know living an offgrid life is getting easier and teach them how to respect and coexist peacefully with the environment.体裁:记叙文题材:个人经历主题:自给自足的生活【语
17、篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了Culhane和Enas这对夫妇在活动房屋式旅游车中自给自足的生活。【难句分析】The couple got married, living on the same property that they currently have.分析:本句是一个简单句。living. currently have作伴随状语;that they currently have作后置定语,修饰先行词property。译文:这对情侣结婚了,依靠他们当前拥有的同一所房产生活。4What does the author intend to do in Paragraph 2?AAd
18、d some background information.BSummarize the previous paragraph.CProvide some advice for the readers.DIntroduce a new topic for discussion.答案与解析:A考查推理判断。根据第二段的内容可推知,本段主要介绍了Culhane居住在活动房屋式旅游车里之前的一些背景信息。5What attracted Culhane most when he first met Enas?AHer marriage property.BTheir common life belie
19、f.CThe beauty of her ecovillage.DHer experience of exploration.答案与解析:B考查推理判断。根据第三段中的“Enas said she liked the feeling of being lowimpact, of being virtually harmless to the earth. Culhane was impressed and fell in love with her”可推知,当Culhane第一次见到Enas的时候,最吸引他的是他们共同的人生信念。6What do the biodigesters produc
20、e?AFood waste. BAdditional costs.CGreenhouse gases. DAlternative energy.答案与解析:D考查细节理解。根据倒数第二段中的“They use gas. to heat their bath water”可知,生物煮解器可产生替代能源。7What can be a suitable title for the text?AAn RV ClassroomBLiving off the GridCGetting Close to NatureDProtecting the Environment答案与解析:B考查标题判断。通读全文内
21、容,尤其是第一段最后一句中的“Thomas Culhane lives with his wife, Enas, almost entirely off the grid a lifestyle without relying on electricity supply”,第二段第一句话中的“Culhane began living off the grid in the late 1990s”和最后一段中的“The couple host workshops to let the community members and students know living an offgrid li
22、fe is getting easier”可知,本文主要讲述了Culhane和Enas这对夫妇完全脱离电力供应,住在活动房屋式旅游车中的自给自足的生活,故选B。C2019武昌调研The Mandarin (普通话)speaking figure spins around a 360degree restaurant scene in an artificial intelligencedriven instruction program that looks like a giant video game. Rensselaer Polytechnic Institute students t
23、esting the technology move inside the 12foothigh projection (投影) to order virtual bean curd from the panda waiter, chat with Beijing market sellers and practice Tai chi by mirroring moves of a watchful teacher.“Definitely less anxiety than messing it up with a real human being,” says Rahul Divekar,
24、a computer science graduate student. “So compared to that anxiety, this is a lot more easy.”The Mandarin Project is a joint enterprise of RPI and IBM. Cognitive and Immersive Systems Laboratory researchers are developing a sort of smart room that can understand students words, answer their questions
25、 and observe their gestures. Lessons are presented as games or tasks, like ordering a meal.Divekar orders Peking duck “Beijing kaoya” and the panda fetches the virtual dish. Divekar says the food is good “Cai hen hao chi” but he cant pay the bill. No problem, the panda replies “Ni keyi xi pan zi” yo
26、u can wash the dishes.Other scenes include an outdoor market and a garden, each a hightech twist on cultural immersion.“Our plan is to complete several scenes of real life in China, to let the student be able to have a virtual trip over there,” says Hui Su, director of the lab at RPI.Tests on the ro
27、om with students studying Mandarin will continue this school year as they work on additional scenes, including an airport. A sixweek course is being readied for the summer.The Mandarin Project is notable for its scale and complexity. Computers interpret speech and gesture to keep a dialogue going. W
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
