2020-2021学年高中英语 单元综合检测(三)(含解析)北师大版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元综合检测三含解析北师大版必修3 2020 2021 学年 高中英语 单元 综合 检测 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWashington,D.C.Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington,D.C.Duration:3 hoursThis small group bike tour is a fantastic way to see the worldfamous cherry trees with beautiful flowers of Washington,D.C.Your guide will provide a history lesson about the trees
2、 and the famous monuments where they blossom.Reserve your spot before availabilityand the cherry blossomsdisappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration:3 hours(4 miles)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington,D.C.Explore the monuments and memoria
3、ls on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop.Guided tour includes bike,helmet,cookies and bottled water.Capital City Bike Tour in Washington,D.C.Duration:3 hoursMorning or Afternoon,this bike tour is the perfect tour for DC.newcomers and locals looking to experi
4、ence Washington,D.C.in a healthy way with minimum effort.Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents,Congress,memorials,and parks.Comfortable bikes and a smooth tour route(路线) make cycling between the sites fun and relaxing.Washington Capital Sites at N
5、ight Bicycle TourDuration:3 hours(7 miles)Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington,D.C.Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capital Hill and the National Mall.Frequent stops are made for photo taking as your guide offers un
6、ique facts and history.Tour includes bike,helmet,and bottled water.All riders are equipped with reflective vests and safety lights.【语篇解读】本文主要介绍了在华盛顿特区骑自行车观光的四条路线、参观的主要景点和从事的活动。1Which tour do you need to book in advance?ACherry Blossom Bike Tour in Washington,D.C.BWashington Capital Monuments Bicycle
7、 Tour.CCapital City Bike Tour in Washington,D.C.DWashington Capital Sites at Night Bicycle Tour.A细节理解题。根据第一条旅行路线介绍的最后一句“Reserve your spot before availabilityand the cherry blossomsdisappear”可知,选择第一条旅行路线需要提前预订。2What will you do on the Capital City Bike Tour?AMeet famous people.BGo to a national park.
8、CVisit wellknown museums.DEnjoy interesting stories.D细节理解题。根据第三条旅行路线介绍中的“Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents,Congress,memorials,and parks”可知,选择这条旅行路线的游客可以在观光过程中听导游讲故事。3Which of the following does the bicycle tour at night provide?ACity maps.BCam
9、eras.CMeals. DSafety lights.D细节理解题。第四条旅行路线是夜间游览,根据该段介绍的最后一句“All riders are equipped with reflective vests and safety lights.”可知,该路线为夜间骑车观光的游客提供反光背心和安全灯。BI really love my job because I enjoy working with small children and like the challenges and awards from the job.I also think my work is important.
10、There was a time when I thought I would never have that sort of career(职业)I wasnt an excellent student because I didnt do much schoolwork.In my final term I started thinking what I might do and found I didnt have much to offer.I just accepted that I wasnt the type to have a career.I then found mysel
11、f a job,looking after two little girls.It wasnt too bad at first.But the problems began when I agreed to live in,so that I would be there if my boss had to go out for business in the evening.We agreed that if I had to work extra hours one week,shed give me time off the next.But unfortunately,it didn
12、t often work out.I was getting extremely tired and fed up,because I had too many late nights and early mornings with the children.One Sunday,I was in the park with the children,and met Megan who used to go to school with me.I told her about my situation.She suggested that I should do a course and ge
13、t a qualification(资格证书) if I wanted to work with children.I didnt think I would be accepted because I didnt take many exams in school.She persuaded me to phone the local college and they were really helpful.My experience counted for a lot and I got on a parttime course.I had to leave my job with the
14、 family,and got work helping out at a kindergarten.Now Ive got a fulltime job there.I shall always be thankful to Megan.I wish I had known earlier that you could have a career,even if you arent top of the class at school.【语篇解读】本文主要介绍了作者过去不是一名优秀的学生,后来找到了一份临时照看小孩的工作,但不幸的是作者感到十分疲惫和厌烦。后来作者采纳了Megan的建议,通过
15、自己的努力,拥有了一份全职工作。4What is the authors present job?AWorking parttime in a college.BTaking care of children for a family.CHelping children with their schoolwork.DLooking after children at a kindergarten.D推理判断题。根据第一段第一句和倒数第二段最后一句及最后一段第一句可知,作者现在的工作是照顾幼儿园的孩子们。所以选D。5When staying with the two girls family,t
16、he author Awas paid for extra workBoften worked long hoursCgot much help from her bossDtook a day off every other weekB细节理解题。根据第三段最后一句“.because I had too many late nights and early mornings with the children.”可知,作者和孩子们在一起经常晚睡早起,所以作者工作的时间很长,所以选B。6Why did the author leave her first job?AShe found a fu
17、lltime job.BShe was fed up with children.CShe decided to attend a parttime course.DShe needed a rest after working extra hours.C细节理解题。根据倒数第二段中的“.I got on a parttime course.I had to leave my job with the family.”可知,作者获得了非全日制课程的机会,所以作者必须辞去她原先照看小孩的工作。所以选C。7What has the author learned from her own exper
18、iences?ALess successful students can still have a career.BQualifications are necessary for a career.CHard work makes an excellent student.DOne must choose the job he/she likes.A推理判断题。本文主要讲述了作者因学生时代的懒惰导致自己没有一份好的工作,但后期通过自身的努力和学习却取得了成功,找到了一份不错的全职工作。从作者的个人经历可知即使你学生时代不是很好,通过个人的努力仍然可以取得成功。所以选A。CNo one tho
19、ught that the RMS Titanic would sink on its first time at sea.But in 1912,the ship hit an iceberg and sank during the night.No one knew exactly where it had sunk.Even if someone had known,it was 12,500 feet (3.8 km) underwater.To search for the Titanic so deep in the water seemed impossible.But,73 y
20、ears later,Dr.Robert Ballard thought he had found a way to go that deep.In 1985,Ballard set out to find the Titanic.He would use an unmanned submarine(无人驾驶的潜水艇)called Argo.Ballards research team controlled it from a ship on the surface.Argo had video cameras and lights on it.This let Ballard see the
21、 ocean floor.Argo searched for signs of the Titanic.For many days and nights,Ballard and his teammates found nothing but sand and sea life.Time was running out.Ballard had only four days left before he had to return his boat.He knew this would be his only chance.Then,Ballard was awakened by one of h
22、is men.It was just after one oclock in the morning.He rushed to the control room.On a screen was the view of one of the Titanics boilers.They had found it!Argo took amazing pictures of the ship.Ballard and his teammates found that the huge ship was in pieces.The debris was spread across one square m
23、ile (2.6 km2) of the ocean floor.They saw teacups,bottles,shoes,and other belongings(所有物)of the passengers.During his career,Ballard has made more than 100 trips underwater.He has done much to teach children about the oceans.But,he will always be thought of as the man who found the Titanic.【语篇解读】文章介
24、绍了Ballard和他的团队利用无人潜艇Argo寻找Titanic残骸的过程、结果和重要贡献。8Why was it difficult to find the Titanic?AIts size was huge.BIt was deep under the sea.CIt had been broken into pieces.DThe weather at sea was terrible.B细节理解题。根据第一段No one knew exactly where it had sunk.Even if someone had known,it was 12,500 feet (3.8
25、km) underwater.To search for the Titanic so deep in the water seemed impossible.可知寻找Titanic残骸很难,因为它可能在水下12 500英尺的深海底,故选B。9What can we learn from Paragraph 3?AThe poor life at sea.BThe difficulties in controlling Argo.CThe causes of the Titanics sinking.DThe experience of finding the Titanic.D推理判断题。根
26、据第三段“For many days and nights,Ballard and his teammates found nothing but sand and sea life.”“Then,Ballard was awakened by one of his men”和“On a screen was the view of one of the Titanics boilers.They had found it!”等内容可知本段在描述Ballard和他的团队利用无人潜艇Argo寻找Titanic残骸的过程,故选D。10What does the underlined word “d
27、ebris” in Paragraph 4 mean?ARocks and sand.BDead passengers.CPieces from the Titanic.DPersonal belongings.C词义猜测题。此处指Ballard和他的队友们发现这艘巨大的船已经支离破碎,残骸散落在一平方英里(2.6平方公里)的海底。“debris”指的是Titanic的残骸,即Pieces from the Titanic.故选C。11Whats the best title for the text?ABallards lifeBFinding the TitanicCUnderwater
28、trips DThe sinking of the TitanicB主旨大意题。文章第一段介绍寻找Titanic残骸很困难;第二、三两段介绍Ballard和他的团队利用无人潜艇Argo寻找Titanic残骸的过程;第四段介绍发现的Titanic残骸和乘客物品;最后一段写Ballard的重要贡献。Finding the Titanic能概括全文内容,适合作为标题。故选B。D“Let the world know China and let China know the world.” I cant remember exactly where I have seen this slogan(口号
29、) in Beijing.Considering the simple fact of the wish people have for learning foreign languages and the number of people going abroad each year,everyone can tell how hard China and Chinese people are trying to know the world.But I didnt know how equally important and urgent(迫切的) it is for the world
30、to know China until I came to the UK.In the selfintroduction during our first class in a PhD course,when I told them I wanted to finish the degree as soon as I could and then go back to China,the British students looked at me in both surprise and disbelief.Their idea is that everybody who comes to t
31、he UK,including the Chinese,will stay here to look for a better life and that this is the only place where one can find a better life.When I asked my friend for advice about buying a new car,she looked at me,asking in surprise,“A new car?” Later I found out that her surprise was because of the popul
32、ar image of Chinese students:either too poor or too economical.When we Chinese students for the first time joined the monthly performance hour of the department and sang some traditional songs and gave a short humorous introduction,all the teachers and students were surprised.To them,Chinese student
33、s are so serious and shy.These ideas have been because of the fact that Chinese students are sometimes not seen among the students.So “let the world know China” should no longer remain an empty slogan.It is something we all should do,home and abroad,and something we should do with confidence and ope
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
