2020-2021学年高中英语 单元综合测评2(含解析)牛津译林版选修9.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元综合测评2含解析牛津译林版选修9 2020 2021 学年 高中英语 单元 综合 测评 解析 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、单元综合测评(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AHere are the comments on CRI (China Radio International) given by people from different countries on the Internet. PeopleCommentsYingtian Hu,Guang zhou, ChinaThis is the first time that I have participated in CRI. And I like it very much. I hope its website will
2、 become the most excellent one with the foreign languages. And I choose the important news which I think has a great influence on our society and our lives. In the end, I hope that more and more persons join in CRI and make it perfect!SujanParajuli,Select city, NepalI am both a regular listener of C
3、RI and visitor of its wonderful website. First of all, I would like to extend my heartfelt thanks to CRI for its great efforts to keep the listeners uptodate during the year 2008. We, the listeners, are greatly grateful to CRI for its praiseworthy efforts to quench the thirst of its dear listeners.
4、During the year 2008, I found all of your programs quite interesting, informative and educational.Once again, thanks a lot for offering lots of information, news, entertainment and many items which have indeed broaden the horizons of our knowledge and understanding as well.Ibrahim Rustamov,Tajikista
5、nWith CRI, I was impressed by Chinas rapid development in all spheres. But I felt so sorry to get to know about the snowstorms in China and Wenchuan earthquake. CRI and CCTV play a great role in introducing China to the world! Kudos! My friends and I wish CRI all the best!Mike Thatcher, LondonMy fam
6、ily and I are all keen on Chinese culture, especially the beautiful Chinese folk music. Various interesting programs by CRI just open a window for us foreigners, through which we can know more about China and have a better understanding of the Chinese culture. Best wishes to CRI! Best wishes to Chin
7、a!【语篇解读】本文主要选取了不同国家的人们对中国国际广播电台节目的评论和喜爱。1Which of the following benefits of CRI is NOT mentioned above?ACRI helps to keep its listeners uptodate.BCRI helps its listeners to better understand China.CCRI helps its listeners to practice and improve foreign languages.DCRI helps its listeners broaden the
8、ir knowledge with its rich contents.【解析】推理判断题。根据表格部分的Comments可知。A、B、D都在文中讲述了,故选C。【答案】C2The underlined phrase “quench the thirst” refers to “_”Asatisfy ones needBsupply drinksCtake care of Dkeep in touch with【解析】词义猜测题。根据SujanParajuli,Select city, Nepal部分的Comments中“We, the listeners, are greatly grate
9、ful to CRI for its praiseworthy efforts to quench the thirst of its dear listeners.”可知该节目满足了听者的需要,故选A。【答案】A3What can be concluded from the four comments?ACRI has a great influence on our society and lives.BWonderful though CRI is, there are still many weaknesses.CCRI plays an important role in intro
10、ducing the world to China.DCRI has made great efforts to make itself better and gained popularity.【解析】推理判断题。根据表格中的评论可知该节目让听者更好地理解它,并赢得大家的欢迎,故选D。【答案】DBAs more and more people speak the global languages of English, Chinese, Spanish, and Arabic, other languages are rapidly disappearing.In fact, half of
11、 the 6,0007,000 languages spoken around the world today will likely die out by the next century,according to the United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO).In an effort to prevent language loss, scholars from a number of organizationsUNESCO and National Geographic amo
12、ng themhave for many years been documenting dying languages and the cultures they reflect.Mark Turin, a scientist at the Macmillan Center, Yale University,who specializes in the languages and oral traditions of the Himalayas, is following in that tradition. His recently published book,A Grammar of T
13、hangmi with an Ethnolinguistic Introduction to the Speakers and Their Culture, grows out of his experience living,working, and raising a family in a village in Nepal.Documenting the Thangmi language and culture is just a starting point for Turin, who seeks to include other languages and oral traditi
14、ons across the Himalayan reaches of India, Nepal,Bhutan,and China. But he is not content to simply record these voices before they disappear without record.At the University of Cambridge Turin discovered a wealth of important materialsincluding photographs, films, tape recordings,and field noteswhic
15、h had remained unstudied and were badly in need of care and protection.Now,through the two organizations that he has foundedthe Digital Himalaya Project and the World Oral Literature ProjectTurin has started a campaign to make such documents, found in libraries and stores around the world, available
16、 not just to scholars but to the younger generations of communities from whom the materials were originally collected. Thanks to digital technology and the widely available Internet, Turin notes, the endangered languages can be saved and reconnected with speech communities.【语篇解读】本文是说明文,题材为社会文化类。世界上很
17、多语言在慢慢消失,为了拯救这些使用人数少的语言很多学者开始了营救工程。本文介绍了一位正在为之奋斗的学者,他到底为此在做着什么呢?4Many scholars are making efforts to _Apromote global languagesBrescue disappearing languagesCsearch for language communitiesDset up language research organizations【解析】事实细节题。根据第二段第一句中“In an effort to prevent language loss,scholars.docum
18、enting dying languages.”可知答案为B项。【答案】B5What does “that tradition” in Paragraph 3 refer to?AHaving full records of the languages.BWriting books on language teaching.CTelling stories about language users.DLiving with the native speakers.【解析】词义猜测题。根据第二段最后的“documenting dying languages”可以推断出Mark Turin教授也加
19、入到了拯救正在消失的语言的行列中,他想把这些语言全部记录下来,所以答案为A项。【答案】A6What is Turins book based on?AThe cultural studies in India.BThe documents available at Yale.CHis language research in Bhutan.DHis personal experience in Nepal.【解析】事实细节题。根据第三段最后一句话中的“.grows out of his experience living,working,and raising a family in a vi
20、llage in Nepal.”可知Turin的这本书是以自己在尼泊尔一个村庄的生活经历为基础写出来的,所以答案为D项。【答案】D7Which of the following best describes Turins work?AWrite,sell and donate.BRecord,repair and reward.CCollect,protect and reconnect.DDesign,experiment and report.【解析】事实细节题。根据最后一段的“from whom the materials were originally collected”和“the
21、endangered languages can be saved and reconnected with speech communities”可知答案为C项。【答案】CCThe Boy Made It!One Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine. In the early afternoon, when he was planning to go home, a fierce snowstorm swept into the area.Unable to see far, he
22、accidentally turned off the path.Before he knew it, Nicholas was lost, all alone! He didnt have food, water, a phone, or other supplies. He was getting colder by the minute.Nicholas had no idea where he was. He tried not to panic. He thought about all of the survival shows he had watched on TV. It w
23、as time to put the tips he had learned to use.He decided to stop skiing. There was a better chance of someone finding him if he stayed put. The first thing he did was to find shelter from the freezing wind and snow. If he didnt, his body temperature would get very low, which could quickly kill him.U
24、sing his skis, Nicholas built a snow cave. He gathered a huge mass of snow and dug out a hole in the middle. Then he piled branches on top of himself, like a blanket, to stay as warm as he could.By that evening, Nicholas was really hungry. He ate snow and drank water from a nearby stream so that his
25、 body wouldnt lose too much water. Not knowing how much longer he could last, Nicholas did the only thing he could he huddled (蜷缩) in his cave and slept.The next day, Nicholas went out to look for help, but he couldnt find anyone. He followed his tracks and returned to the snow cave, because without
26、 shelter, he could die that night. On Tuesday, Nicholas went out again to find help. He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him. After two days stuck in the snow, Nicholas was saved.Nicholas might not have survived this snowstorm had it not been for TV. He had often watched G
27、rylls survival show Man vs. Wild. Thats where he learned the tips that saved his life. In each episode (一期节目) of Man vs. Wild, Grylls is abandoned in a wild area and has to find his way out.When Grylls heard about Nicholas amazing deeds, he was super impressed that Nicholas had made it since he knew
28、 better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲的是一个名叫Nicholas的少年在暴风雪中迷路,但他不畏艰难,利用在电视中学到的野外生存知识成功获救的故事。一起来看看他是怎么做的吧!8What happened to Nicholas one Sunday afternoon?AHe got lost. BHe broke his skis.CHe hurt his eyes. DHe caught a cold.【解析】细节理解题。根据第一段中的“Before he knew
29、 it, Nicholas was lost, all alone!”可知答案为A。B、C、D三项均与文意不符。【答案】A9How did Nicholas keep himself warm?AHe found a shelter.BHe lighted some branches.CHe kept on skiing.DHe built a snow cave.【解析】细节理解题。根据第四段中的“Using his skis,Nicholas built a snow cave. to stay as warm as he could.”可知答案为D。A项只是Nicholas当时要做的第一
30、件事情;第四段中提到“Then he piled branches on top of himself”,而并未提及B项中的lighted some branches;C项与第三段首句“He decided to stop skiing.”意思相反。【答案】D10On Tuesday, Nicholas_Areturned to his shelter safelyBwas saved by a searcherCgot stuck in the snowDstayed where he was【解析】细节理解题。根据第六段中的“On Tuesday, Nicholas went out ag
31、ain to find help. when a volunteer searcher found him.”可知答案为B。A项是发生在The next day(即on Monday)那天的事情;由第一段可知,Nicholas被困在雪中是on Sunday,而不是on Tuesday,故排除C项;D项与第六段中的“He had walked for about a mile when.”不符。【答案】B11Nicholas left Grylls a very deep impression because he _Adid the right things in the dangerous
32、situationBwatched Grylls TV program regularlyCcreated some tips for survivalDwas very hardworking【解析】推理判断题。根据最后一段中的“.he was super impressed that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive.”可推断出,Grylls想表达的是这个少年能在如此艰难的情况下成功逃生,确实令人佩服,A选项正好能表达此意思。B、
33、C、D三项均不是Nicholas给Grylls留下深刻印象的原因。【答案】ADPoet William Stafford once said that we are defined more by the detours(绕行路)in life than by the narrow road toward goals. I like this image. But it was quite by accident that I discovered the deep meaning of his words.For years we made the long drive from our h
34、ome in Seattle to my parents home in Boise in nine hours. We traveled the way most people do: the fastest, shortest, easiest road, especially when I was alone with four noisy, restless kids who hate confinement(限制)and have strong opinions about everything.Road trips felt risky, so I would drive fast
35、, stopping only when I had to. We would stick to the freeways and arrive tired. But then Banner, our lamb was born. He was rejected by his mama days before our planned trip to Boise. I had two choices: leave Banner with my husband, or take him with me. My husband made the decision for me.That is how
36、 I found myself on the road with four kids, a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through. We took the country roads out of necessity. We had to stop every hour, let Banner shake out his legs and feed him. The kids chased him and one another. Theyd get back in the car breathl
37、ess and energized, smelling fresh from the cold air.We explored side roads, catching grasshoppers in waisthigh grass. Even if we simply looked out of the car windows at baby pigs following their mother, or fish leaping out of the water, it was better than the best ride down the freeway. Here was lif
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一遍过三年级上册英语外研版教师用书.pdf
