2020高考英语二轮复习高考题型重组练(四) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮复习高考题型重组练四 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 复习 题型 重组 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家高考题型重组练(四).阅读理解A2019安徽安庆二模The flowers are blooming and the birds are singing as Melinda sits in the rose garden of the nursing home. She is recalling old times as she waits for her familys arrival. The nursing home has been Melindas new settlement ever since Thomas passed away a week
2、 ago. Thomas had fought a long and hard battle against lung cancer for three years. Unfortunately, he has broken the promise that he and Melinda had made: to be with each other for every birthday. Melinda knew this was unrealistic (不现实的) but agreed to the promise for Thomass sake.“Thomas, you are co
3、mpletely a dreamer!” Melinda shouted to Thomas as he dreamed about living on an island with his beautiful wife. Thats what she loved about him most he had a vivid imagination. They got married at age eighteen and began having children right away. Mary came within the year, followed by Thomas Benjami
4、n , LillyAnn, Joseph and George. The family lived an exultant life filled with laughter and love.“Mom!” Lilly shouted, but it really sounded like a howl. Melinda had lost herself in thinking about the life she had shared with her late husband. Lilly pushed her down the long dark halls of the nursing
5、 home until they arrived at the recreational room.When the doors opened, Melinda put her hand over her mouth and was completely speechless. The room was crowded with the people nearest and dearest to her and the warmth and love was felt instantly. The night went on; stories and cocktails were shared
6、 and everything was perfect. However, when Melinda caught a moment to herself she looked around at her family. With a smile on her face, she raised her Manhattan and called out for a toast. “This one is for you, Thomas, though you are not here.”体裁:记叙文题材:人物故事主题:人已逝去,深爱犹在【语篇解读】文章叙述了梅琳达在生日那天,想到了已过世的丈夫“
7、共度每一个生日”的诺言,回忆起过去他们一家快乐的生活,并在过生日的时候给过世的丈夫敬酒,表现出了妻子对已故丈夫的深情。1Why did Thomas break his promise?AHe was busy with his work. BHe died of lung cancer.CHe had to serve in the army. DHe stopped loving Melinda.答案与解析:B考查细节理解。根据第一段中的“. since Thomas passed away a week ago. Thomas had fought a long and hard bat
8、tle against lung cancer for three years.”可知,他死于肺癌,因此没有遵守承诺,故选B项。2Which of the following best explains “exultant” underlined in Paragraph 2?APeaceful. BSimple.CStressful. DHappy.答案与解析:D考查词义猜测。根据画线词后的“life filled with laughter and love”可知,他们的生活充满了笑声和爱,所以应该是过着快乐的生活,画线词修饰life,由此推知,画线词表示“幸福的”,故选D项。3What
9、can we infer from the last paragraph?AMelindas children forgot their father.BMelinda was tired of noise.CMelinda missed her husband badly.DMelinda liked to drink alcohol.答案与解析:C考查推理判断。根据最后一段的描述可知,屋里面挤满了亲朋好友,充满了爱和温暖,欢声笑语,然而,梅琳达还是举起酒杯敬去世的丈夫。这说明她深深地思念着她的丈夫,故选C项。4What can be a suitable title for the tex
10、t?AA Particular Birthday BA Woman at a Nursing HomeCMemories of Old Days DA Big Surprise for Melinda答案与解析:A考查主旨大意。文章第一段提到了梅琳达已过世丈夫的诺言To be with each other for every birthday,最后一段又提到了梅琳达举杯敬去世的丈夫,明为过生日,却暗含着妻子对已故丈夫深深的爱,由此可知,“一个特殊的生日”适合作为文章标题,故选A项。B2019石家庄一模At 9:30 am. on a Wednesday morning, I received
11、 a notification (通知) that Id already picked up my phone 30 times that day! “ 11 left until you go over your goal of 41 pickups,” my screen read. “ Put your phone down until 9:52 am.! Enjoy your time living in the moment.”These updates were sent via Moment, an app that tracks the screen time, created
12、 by Kevin Holesh in 2014 to fight his own device addiction. He was working as an independent app developer, spending hours each day staring at screens. After work, Holesh found that he was looking mindlessly online instead of talking to his wife or taking his dogs for a walk.“I wanted a way of seein
13、g how much time I was sinking into my phone,” he said. “So I came up with something that could monitor my screen time.” Holesh found that he was spending 75 minutes on his phone a day. He added a function to the app that informed him whenever his screen time was more than 40 minutes. “My phone would
14、 make a sound like a bee, and Id go and do something else. It was like something pushing me in the right direction,” he said. Holesh figured that if the system worked for him, it would work for others, and later that year he made Moment a free app. To date, it has been downloaded 8 million times.Bes
15、ides, Moment also has a “coach” function, offering guided programs to help users focus and be more productive, for $7.99 a month.“I am so much happier, I sleep better, I read more, I take better care of myself, and most of all I am present in my daytoday life,” Jack, a user said. Similar comments on
16、 Moment reflect a growing consciousness around “digital wellness”, the name given to lifestyle practices that encourage healthy device use.体裁:说明文题材:信息技术主题:提醒手机使用超时的软件【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了一种名为“Moment”的手机软件,该软件可以对超时使用手机的人发出提醒,让人们合理使用设备。文章主要介绍了这款软件的发明过程和功能,以及用户对它的评价。【难句分析】These updates were sent via Mom
17、ent, an app that tracks the screen time, created by Kevin Holesh in 2014 to fight his own device addiction.分析:句中“an app that tracks the screen time”作Moment的同位语,其中又包含了that引导的定语从句,修饰先行词“an app”; “created . addiction”作Moment的后置定语,其中又包含了一个动词不定式作目的状语。译文:这些最新消息经由Moment发送,它是一款跟踪屏幕时间的软件,由Kevin Holesh在2014年开
18、发来抵抗他自己对设备的入迷。5What does the inspiration of Moment come from?AThe creators own experience.BThe sound made by honey bees.CComplaints from family members.DThe widespread digital addiction.答案与解析:A考查细节理解。根据第二段第一句“These updates were sent via Moment, an app that tracks the screen time, created by Kevin Ho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
英语必修Ⅰ北师大版U1-L4课件(共31张)阅读.ppt
