2020-2021学年高中英语 模块训练(含解析)外研版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块训练含解析外研版必修4 2020 2021 学年 高中英语 模块 训练 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、模块整合训练.阅读理解ABe PreparedHere are some tips for avoiding traffic jams:The radio has more than just music.Check the local news station for the latest traffic report.Or go online and check traffic cameras before you set out.If there is a jam,youll be prepared and can try another route.Take the road less
2、 traveled.Although highways may be the most direct route,back roads can be much less crowded,saving you the frustration of stopandgo traffic.Rush hour isnt just a cute nickname.OK,so the morning and afternoon traffic lasts for several hours,but theyre still called “rush hour” for a reasoneveryones o
3、n the road and in a hurry to get somewhere.Treat rush hour like bad weatherif you dont have to go anywhere,stay off the roads.Dealing with TrafficHere are some tips for those traffic jams:Dont break the law.Youve gone 30 feet in 30 minutes and all of a sudden you see people using the shoulders (紧急停车
4、道)Not only is this illegal,theres a good chance theyll get caught.Pay extra attention to zigzaggers(抢道的人)When some people are anxious,they may start changing lanes (车道) every 5 seconds or cut you off.Keep checking your windows and mirrors for these lane changers.Look for an escape.If it is possible
5、to exit the road safely,do it.Carry a map or GPS unit,so that you can adjust your route midtrip if needed.Be polite.Good manners could help you avoid a possible accident.Allow people in from a lane that is ending.Speeding up to keep them out increases your chances of an accident.【语篇解读】交通堵塞是我们日常生活中不可
6、避免的一部分,我们应该如何避免交通堵塞呢?遇到交通堵塞又该如何做呢?本文给我们提供了一些建议。1To avoid traffic jam,we are advised to do the following EXCEPT Agetting traffic news before leavingBchoosing back roadsCavoiding rush hourDchanging lanesD细节理解题。根据Be Prepared部分可知,A、B、C三项都是作者建议我们需要做的,而D项“变换车道”出现在Dealing With Traffic部分,并且是作者反对的做法,故选择D项。2“
7、Rush hour” gets its name because Acars run faster during the timeBcars run slowly during the timeCpeople go to some place in a hurryDpeople walk more slowly than usualC细节理解题。根据“Rush hour isnt just a cute nickname.”一段可知,人们之所以把交通高峰称为“rush hour”,是因为上路的人都急于赶往某个地方。故C项正确。3What should you do to pay attenti
8、on to zigzaggers?AKeep checking your mirrors.BKeep watching back windows.CDrive slowly to let them in.DDrive quickly to keep them out.A细节理解题。根据“Pay extra attention to zigzaggers.”一段可知,作者建议我们通过不断查看车窗和后视镜来密切关注抢道的司机。故选择A项。BBody language has always been a hot topic of interesting dinner conversation and
9、 now today it is still a hot topic.It is perhaps one of the most powerful forms of human expression or human communication!Body language is a very important part of communication which can constitute 50% or more of what we are communicating to the other person.If you wish to communicate effectively,
10、then it makes sense to understand how you can (and cannot) use your body to say what you mean.Body language can be used to discover all sorts of things such as,knowing when someone is attracted to you,finding truth and lies,showing confidence,winning respect in any situation,and you can use body lan
11、guage to put people at ease,make friends quickly,persuade,and influence.So what is body language? Body language is a term used to describe the method of communication using body movements or gestures instead of,or in addition to,sounds,verbal (口头的) language or other communication.Body language inclu
12、des the most subtle (微妙的) movements that many people are not aware of,including winking (眨眼) and slight movement of the eyebrows and other facial expressions.Body language is one of the easiest ways for you to tell whats really going on in a conversation with another person.The body language that yo
13、u observe from other people will tell you whether or not those people are being straight up with you or whether there is more to the story thats not being said.Watch,look,observe.Sometimes you can tell more by a persons body language than the words they speak.【语篇解读】肢体语言是我们生活中必不可少的一部分,本文主要告诉我们什么是肢体语言
14、、肢体语言的功能及重要性。4The underlined word “constitute” in Paragraph 2 probably means Amake upBtake upCturn up Dput upA词义猜测题。根据前面的“肢体语言是交流中很重要的一部分”和后面的“50%或更多”可以判断,这个画线词是“组成,构成”之意,故选择A项。5Whats the third paragraph mainly about?AWhat body language is.BWhen people use body language.CBody language is very useful
15、.DBody language is very important.C主旨大意题。第三段主要通过举例说明肢体语言的各种用途和功能,因此C项为最佳选项。6The following are all body language EXCEPT Awinking your eyesBmaking eye contactCthe moment of the eyebrowsDthe communication in a low voiceD推理判断题。根据第四段作者对body language的定义可知,肢体语言是指没有声音和口头语言介入的一种交流方式,故D项“小声交流”不属于肢体语言的范畴。7We a
16、re advised to observe the body language from other people to Aremember everything they sayBunderstand the hidden meaningCfind lies from themDshow respect for themB细节理解题。根据最后一段可知,作者建议我们观察对方的肢体语言,是为了了解对方的言外之意和未尽之言,故B项正确。CThe Yangtze River,the biggest river in China,starts with the Tuotuo River at the
17、Roof of the World,QinghaiTibet Plateau,takes in countless rivers,and flows eastward across the inner part of China.With a total length of more than 6,300 kilometers,it marches toward the East China Sea,singing the songs of the four seasons with its waves.The Yangtze River,only next to the Amazon and
18、 the Nile,is a cradle that breeds the ancient civilization(文明) of the Chinese nation.The Three Gorges have showed the magic workings of nature with their beautiful mountains and waters.The peaks and rocks on the two sides are telling us the history of the region in the past billion years.Every year,
19、many visitors around the world are attracted by the charming thousandyearlong history of the region,the great ancient relics of human civilization,and the mysterious folk tales.Sandwiched between the mountains,the Three Gorges run across Fengjie and Wushan Mountain in Sichuan Province and Badong,Zig
20、ui and Yichang in Hubei Province,extending 193 kilometers long to include Qutang Gorge,Wu Gorge and Xiling Gorge.The City of White Emperor in Fengjie is an important passage of the west part of the Three Gorges.Nanjinguan in Yichang is an important gateway of the east part.Along the banks of the Yan
21、gtze River,the high peaks,overhanging rock towers,rise into the clouds;dangerous cliffs seem to reach the sky;waterfalls are spraying and sparkling,clouds and thin fogs are curling;rapids and torrents are boiling.On the whole,Xiling Gorge is dangerous for its shallow shores and rapid currents.Howeve
22、r,Yichang is regarded by most people as the best start point to tour the Three Gorges.【语篇解读】本文简略地介绍了长江和三峡的有关情况。8The Yangtze River is important to Chinese people, mainly because Ait extends its way from the west to the east of ChinaBthe ancient Chinese civilization began hereCthe scenery on both side
23、s is very beautifulDthe Three Gorges are located on itB细节理解题。根据第一段最后一句“The Yangtze River.is a cradle that breeds the ancient civilization(文明) of the Chinese nation.”可知正确答案为B项。9We can see the Three Gorges Aon QinghaiTibet PlateauBin Hubei ProvinceCin Sichuan ProvinceDboth B and CD细节理解题。根据第三段第一句“.the
24、Three Gorges run across.in sichuan Province and.in Hubei Province”可知B、C两项均正确。10According to the passage,which of the following statements is NOT true?AThe Three Gorges have a total length of 193 kilometers.BThe shapes of the Three Gorges are like sandwiches.CThe Three Gorges are famous for beautiful
25、 scenery and relics.DThe Xiling Gorge is very dangerous for ships to sail.B推理判断题。第三段首句中的“Sandwiched between the mountains”中的sandwiched意为“被夹在中间”,而不是说三峡的形状像三明治。故选B项。11As a tourist,youd better go to to start your trip to the Three Gorges.ANanjinguan BWushanCBadong DZiguiA推理判断题。从最后一段最后一句“However,Yichang
26、 is regarded by most people as the best start point to tour the Three Gorges.”以及最后一段第三句的“Nanjinguan in Yichang”可知,宜昌是游三峡的最好起点,而南津关就在宜昌,故答案为A项。DWindbreaks are barriers (屏障) formed by trees and other plants.Farmers plant these barriers around their fields,which help prevent the loss of soil and stop t
27、he wind from blowing soil away.They also keep the wind from damaging or destroying crops.Besides,extra trees and plants can be cut down and used or sold for wood.Windbreaks can be highly valuable for protecting grain crops.For example,in parts of West Africa grain harvests were twenty percent higher
28、 in fields protected by windbreaks compared to fields without them.But here is something interesting about windbreaks.They seem to work best when they allow some wind to pass through the barriers of trees or plants around a field.If not,then the movement of air close to the ground will lift the soil
29、.Then the soil will be blown away.For this reason,a windbreak works best if it contains only 60 to 80 percent of the trees and plants that would be needed to make a solid line.An easy rule to remember is that windbreaks can protect areas up to 10 times the height of the tallest trees in the windbrea
30、k.There should be at least two lines in each windbreak.One line should be large trees.The second line,right next to it,can be shorter trees or other plants with leaves.Locally grown trees and plants are considered the best choices for windbreaks.Trees reduce the damaging effects of wind and rain.The
31、ir roots help protect soil from being washed away.And trees can provide animals with shade from the sun.【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了防护林的有关知识。12The advantages of building a windbreak are as follows EXCEPT Akeeping the wind from destroying grain cropsBincreasing the production of grain harvestsCproviding humans
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
