2020-2021学年高中英语 综合能力测试 Unit 2 Healthy eating(含解析)新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 综合能力测试 Unit Healthy eating含解析新人教版必修3 2020 2021 学年 高中英语 综合 能力 测试 eating 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、综合能力测试二时间:120分钟满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从每题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What does the woman like collecting best?A. Stamps.B. Coins.C. Train tickets.2Why doesnt the man go swimming with his friends?A. He cant s
2、wim.B. He is learning how to swim.C. He is afraid of swimming.3How did the woman know about the fire?A. She read about it.B. She witnessed it.C. She saw it on TV.4What most probably is the man?A. An employer.B. An interviewer.C. An employment office clerk.5How did the woman come to the city?A. On fo
3、ot. B. By bus. C. By driving.第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6What season is it most likely now?A. Spring. B. Summer. C. Winter.7Where does the woman work now?A. At a radio s
4、tation.B. In a bank of America.C. In a wedding company.听第7段材料,回答第8至9题。8Why did the woman give up her dream to be a gym teacher?A. She didnt have the equipment.B. She couldnt afford the expense.C. She found the training too hard.9How does the woman feel about her present job?A. Disappointed.B. Regret
5、ful.C. Satisfied.听第8段材料,回答第10至12题。10Why was the man angry?A. The driver was impolite to him.B. The driver asked him to speak aloud.C. The driver refused to take him to the destination.11What is the drivers taxi number?A. JF486375. B. JF436875. C. JF438675.12What can we learn from the conversation?A.
6、 The driver will be fired.B. The taxi company will look into the matter.C. The man lives in North Point.听第9段材料,回答第13至16题。13Why is the boy a bit nervous?A. He is afraid of getting up early.B. He is a newcomer to the school.C. He doesnt prepare for the exam.14What time does the first class begin?A. At
7、 8:00. B. At 7:40. C. At 7:30.15What must the students do before morning reading?A. Do morning exercises.B. Turn in homework.C. Copy words and expressions.16What can the students do if they feel hungry?A. Buy something to eat during the break.B. Eat something brought from home.C. Ask for permission
8、to eat out.听第10段材料,回答第17至20题。17What is the speaker now?A. A hostess on the bus.B. An air hostess.C. A passenger on a bus.18Why is the speaker surprised at the services?A. The services include restrooms as well as food.B. The services include some sandwiches.C. The services include some music.19What
9、did the speaker once do?A. She worked on a bus.B. She worked as a cook.C. She worked on a plane.20What can we learn from the speech?AGround travel can offer as many services as air travel.BGround travel can sometimes offer more services than air travel.CAir travel offers more and better services tha
10、n ground travel.听力答案及材料15CABCC610AABCA1115CBBAB1620ACACB附:听力参考材料Text 1M:I thought you only liked collecting stamps.W:I also like collecting coins. But collecting train tickets is my favorite activity.Text 2M:My friends are going swimming tomorrow.W:Why dont you go, too?M:Im afraid Ill look foolish.
11、I dont know how to swim.Text 3W:Have you heard theres been a big fire in the old paper factory?M:Are you sure? There is nothing in the newspaper about it.W:I was there last night. Go and watch TV. There might be something about it.Text 4W:Im looking for employment.M:What kind of work are you prepare
12、d to do?W:Any office job. Id like to start working as soon as possible.M:Im sorry, but we havent had any employers ring us for over a week.Text 5W:Excuse me, sir. Could you tell me how I can get to the City Church?M:Are you driving or taking public transportation?W:I drove here yesterday and spent t
13、he day driving to all the sights, but today I have decided to go by bus.M:Walk with me. Im heading in the direction where youll catch the bus you want. The bus conductor will tell you how to change the next bus and where to get off.Text 6M:Lovely day, isnt it?W:Mm, yes, its really warm. And its supp
14、osed to get warmer.M:Yes, Thats true. But Im always a little sorry to see winter go.W:Really?M:Well, I love skating. In fact, I used to teach skating for a living.W:Oh? That sounds interesting. But what do you do now?M:I work in a bank of America. How about you?W:Im with the radio station.M:Here?W:N
15、o, Im from Chicago. Im just visiting here for the wedding.M:Oh, I see.Text 7M:Helen, I heard that you wanted to be a gym teacher, didnt you?W:Yes, I did think about it, but it was too expensive.M:You mean the training?W:Yes, I need to pay for the use of all the equipment. You know, my family is poor
16、.M:So you went to a nursing college.W:I did. And I have no regrets.M:Really? You enjoyed it?W:Oh, very much.M:Didnt you feel sad that you couldnt become a teacher?W:Well, in a way. But as time went on, I really began to like my job.Text 8M:Im afraid I have to say that one of your drivers was extreme
17、ly rude.W:Im terribly sorry, sir. Er, could you tell me when you took that particular taxi?M:It was last night around 8:30.W:Last night. So the date was the tenth of May and the time was 8:30 pm. OK. Now, what was your destination?M:My destination? Er, I was going to North Point.W:North Point, right
18、. Well, did you notice the name of the driver, or his car number?M:I dont remember his name, but the car number seems to be JF438675.W:JF438675, right. And you said he was rude?M:Indeed he was. He was driving too fast, and when I asked him to drive more slowly, he told me to be quiet.W:Well speak to
19、 the driver and try to sort this out.M:Well, I certainly hope so. Goodbye.Text 9W:Hello, Ben. You are getting ready for tomorrows lessons, arent you?M:Yes. Im a bit nervous. I have no idea whatll happen in class and how Ill get along with my classmates.W:I understand how youre feeling. Just take it
20、easy. Youll make a lot of new friends very soon.M:Thank you. Ill try my best to get used to my new school life as soon as possible. By the way, what time does the first class begin?W:At 8 oclock. But before that we have 10 minutes to hand in homework and then 20 minutes for morning reading.M:So we m
21、ust get to school before 7:30, right?W:Right.M:How long does each class last?W:45 minutes, I think, with a 10 or 15 minutes break.M:Well, I hear that lunchtime is nearly 12 oclock and Ill be starving by then.W:Dont worry. During the break after the second class we can buy something to eat.M:Thats go
22、od.Text 10Hello, I was once an air hostess. Now I am on my first bus trip and Im quite surprised at the services offered during the trip, including our meals on the way, restrooms and public address announcements. Just now, I introduced myself to the hostess on the bus, and we told each other about
23、experiences with air and ground travel. At lunchtime, she gave out menus offering a choice of sandwiches. As she began filling orders, she found that there werent enough egg salad sandwiches. She quickly went to whisper to the driver. The bus soon stopped. The hostess ran to another bus that had bee
24、n following ours, and soon she returned with a box of egg salad sandwiches. As she passed my seat, she asked me, “Could you do that on a plane?”第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节:(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AGobblers Knob Hunting Preserve is one of the newest shooting (射击) clubs in
25、Southwestern Pennsylvania. This club is open to the public and provides the sportsman with 350 acres (英亩) of farmland.Gobblers Knob offers pheasants (野鸡) and rabbits hunting down on the farm. We can provide a professional guide service with dogs if needed. Training birds are available. Here at Gobbl
26、ers Knob we hunt pheasants from September 1 through April.Come on out, enjoy the Pennsylvania historic farmland and socialize in our club house. If you want to stay overnight and spend your weekend here, we are only minutes from hundreds of hotel rooms and many restaurants of your choice. The area h
27、as a lot of places of interest.Guided Hunting PackagesMorning hunts start at 8:00 amAfternoon hunts start at 1:00 pmPackage 11 to 2 guns for one half day, 10 pheasants or 20 rabbits. $280.00Package 21 to 4 guns for one half day, 15 pheasants or 30 rabbits. $405.00Package 31 to 4 guns for one half da
28、y, 10 pheasants and 20 rabbits. $535.00Package 41 to 4 guns for one half day, 20 pheasants or 40 rabbits. $550.00Package 52 to 5 guns for one half day, 25 pheasants or 50 rabbits. $680.00Package 62 to 5 guns all day, 20 pheasants and 20 rabbits. $910.00Package 72 to 5 guns all day, 30 pheasants and
29、30 rabbits. $1,160.00Package 82 to 5 guns all day, 50 pheasants or 100 rabbits. $1,195.00All Guided Hunting Packages include:A professional guide service with dogs;Training birds;Hunters with their own dogs are welcome.21According to the text, Gobblers Knob _.Acloses in the winterBis only open to me
30、nCoffers a professional guide serviceDis the biggest shooting club in Pennsylvania22If you need 3 guns and hunt 15 pheasants for one half day, you will pay _.A$280.00 B$405.00C$680.00 D$910.0023What type of writing is this text?AA history paper. BAn advertisement.CAn announcement. DA newspaper repor
31、t.答案与解析本文是一篇应用文。文章是一则来自Gobblers Knob打猎场的广告。21C细节理解题。由第二段中的We can provide a professional guide service可知,Gobblers Knob提供专业的向导服务,故选C项。22B细节理解题。由Guided Hunting Packages一节中的Package 2相关信息可知,如果你需要3支枪并狩猎15只野鸡则要花费405美元。23B推理判断题。通读全文可知,这是一则Gobblers Knob打猎场的广告,故选B项。BThe population of the United States grows l
32、arger every year. The state that has been growing the fastest is Nevada. The city that has been receiving the most new residents (居民) is Las Vegas, which lies in the desert in Southern Nevada.Why are so many people moving to Las Vegas? First, it is easy to find a job. Tourism is the number one indus
33、try in Las Vegas, so there are many service jobs. Workers are building thousands of new homes, buildings, and schools. The children need teachers. People need to shop for food, clothing, and cars, so the stores are looking for clerks (职员). About one third of the new residents are from California, wh
34、ere it is more difficult to find a job. Second, Nevada has no income tax (所得税). Most states have an income tax of 2%, 4%, 5% or more. Third, many people like the weather. Even though its very hot in the summer, the other seasons are beautiful. There are over 250 days of sunshine each year. Finally,
35、housing is still affordable, with the price of a new home at about $139,500. People moving from California find that this is reasonable in comparison to homes in their state.Las Vegas is also the wedding capital of the United States. It is easier to get married in Las Vegas than in any other city in
36、 the United States. You dont need a blood test. You dont need to wait for a week for a marriage license. Its possible to get married the same day you apply for (申请) a marriage license.Las Vegas also has problems. Because it sits in the desert, there is not enough water. Even though water is expensiv
37、e, residents have not been careful in conserving water. Next, Las Vegas has serious air pollution problems. Las Vegas is surrounded (环绕) by high mountains, some as high as 10,000 feet. These mountains hold in the pollution from the cars. At times, there are warnings not to exercise outdoors. Finally
38、, as the city becomes larger, people are traveling farther to work and the average commute (通勤) time has been increasing.24Why does Las Vegas receive the most new residents?AIt is easy to own a house there.BIts industry is highly developed.CIt has low income tax.DIts summer is cool.25What can we inf
39、er from Paragraph 3?AA blood test is necessary in the US to get married.BIt is easy to find someone you love in Las Vegas.CIt is quick to get a marriage license in Las Vegas.DThe wedding party usually lasts one week in the US.26The underlined word “conserving” in the last paragraph can best be repla
40、ced by “_”Aheating BsavingCwasting Ddiscovering27What is one of the problems facing Las Vegas?ADirty air. BPoor education.CBeing short of jobs. DBusy traffic.答案与解析本文是一篇说明文。拉斯维加斯作为美国最大的城市之一有着许多吸引人们的地方,但是其自身也存在着不少问题。24A细节理解题。由第二段中的housing is still affordable可知,在拉斯维加斯拥有一套属于自己的房子还是比较容易的,故选A项。25C推理判断题。由第
41、三段中的You dont need to wait for a week for a marriage license.可知,在拉斯维加斯办理结婚手续很快,故选C项。26B词义猜测题。由该词前的Even though water is expensive可知,尽管水很昂贵人们也不节约用水,故选B项。27A细节理解题。由最后一段中的Las Vegas has serious air pollution problems可知,拉斯维加斯的空气污染比较严重,故选A项。CIn the waters off Brisbane, Australia, a sevenfootlong sand tiger
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453688.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
