分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020高考英语大二轮专题复习冲刺经典版训练:大题型重组10天提速训练8 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:453697
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:124.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020高考英语大二轮专题复习冲刺经典版训练:大题型重组10天提速训练8 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 冲刺 经典 训练 题型 重组 10 提速 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家训练8.完形填空(2019浙江温州中学模拟)It seems that people are using cell phones everywhere and all the time. Even in places _1_ cell phone usage is banned such as concert halls or movie theaters there is the _2_ offender, or at least a few people using the textmessaging feature _3_ their phones.Cel

    2、l phone usage has _4_ over the past decade and continues to rise. Nearly 200 _5_ people in the United States have cell phones and there are _6_ over one billion users worldwide. That means there are a lot of phones _7_ their frequencies over the airwaves at any given time.Concern has arisen over whe

    3、ther or not cell phone usage _8_ harm a persons health. Brain cancer rates in the United States have risen since cell phones were _9_, leading some people to wonder if cell phone usage is the reason for the _10_.Some people say the biggest danger _11_ cell phones isnt from the either real or perceiv

    4、ed potential to develop cancer, but from _12_ while using the cell phone. How many of us have seen vehicles running _13_ erratically (不稳定地) down the road. And we often see when we get near the vehicle the driver is _14_ on a cell phone. It is a proven fact that a driver on a cell phone is _15_ atten

    5、tive and more likely to get in an accident. And, handsfree sets arent the _16_ that some people may believe. Yes, they _17_ both hands for driving and prevent a person from getting a sore (酸疼的) arm, _18_ the drivers mind is still _19_ the conversation and therefore less attentive to what is _20_ aro

    6、und him or her on the road.篇章导读:本文是一篇议论文。文章论述了使用手机的一些弊端。1A.which BwhereCthere Dhere答案:B句意:甚至在一些禁止使用手机的场所,比如音乐厅或电影院,偶尔也有违反者。这里考查关系词,所缺单词引导定语从句,并且在从句中作地点状语,因此用where。2A.busy BalwaysCoccasional Doccasionally答案:C此处表示有偶尔的违反者。occasional “偶尔的”,故选C。3A.under BonCfrom Dto答案:B使用他们手机上的短信功能。on “在上面”,符合句意,故选B。4A.b

    7、een exploded BexplodedCbeen exploding Dexploding答案:B句意:在过去十年里,手机的使用已经急剧增长并且继续在增长。由时间状语“over the past decade”可知用现在完成时。explode “激增”,故选B。5A.millions Bmillions ofCmillion Dmillion of答案:C考查名词million “百万”。表示具体的数量时,million后不加s。故选C。6A.well BgoodCbetter Dbest答案:A句意:在美国有将近两亿人有手机,在全球范围有远远超过10亿的手机使用者。well over

    8、“远远超过”。故选A。7A.delivering BcarryingCtaking Dsending答案:D句意:那就意味着在任何给定的时间里都有大量的手机通过无线电波在传送频率。传送频率要用send,故选D。8A.may BmustCcan Dshould答案:C句意:人们开始担心使用手机是否会对人体健康产生危害。对客观事物的推测,用情态动词can。故选C。9A.allowed BinventedCintroduced Dbought答案:C句意:自从手机被推出,脑癌在美国的发病率就提高了,这让一些人怀疑使用手机是不是脑癌发病率提高的原因。introduce “推出”。10A.increas

    9、e BdeclineCimprovement Ddecrease答案:A根据上题句意可知,此处表示增加,故用increase。11A.with BbeforeCin Dat答案:A句意:有人说,关于手机的最大危害不在于手机真正的或者人们认为的会导致人们患上脑癌,而在于人们在使用手机的时候注意力不集中。此处用with,表示“与有关的”。12A.attention BattractiveCcareless Dinattentiveness答案:D根据下文的举例可知,此处表达的是由于人们使用手机时疏忽大意,不关注周围的事情而造成各种事故。故选D。13A.quite BalmostChardly Dn

    10、early答案:A句意:我们经常会看见汽车在道路上非常不稳定地行驶着。所缺的词表达“非常”之意,故选A。14A.using BtalkingCmoving Dhanding答案:B句意:当我们靠近一辆车的时候,我们经常会看见驾驶员正通过手机与人交谈。故选B。15A.more BlessCleast Dfewer答案:B句意:一个已被证明的事实是,驾驶员驾车时使用手机会变得不专注,更容易发生车祸。故选B。16A.problem BquestionCmean Danswer答案:D句意:免提设备也并不是有些人所相信可能的解决问题的答案。answer “答案”,符合句意。17A.hold up Bp

    11、ick upCput up Dfree up答案:D句意:是的,它们可以让驾驶员空出两只手来驾驶,并且防止胳膊酸疼,但是驾驶员的思想仍然被交谈占据着,因此在路上对他或她周围发生的事情不那么注意。此处表示“空出手”,故选D。18A.therefore BasCbut Dthough答案:C根据句意可知该处表转折,表示“但是驾驶员的注意力仍然在交谈上”,故选C。19A.taken up Bfilled byCoccupied with Dpicked up答案:C根据句意可知,此处表示“驾驶员的思维忙于交谈”。be occupied with “忙于,被占据”,故选C。20A.happening

    12、to Bgoing onCtalking about Dmoving about答案:B根据句意可知,此处表示“在路上对他或她周围发生的事情不那么注意”,故选B。.阅读理解A(2019河北唐山一模)Amsterdam is a special city. There are many places you should not miss during your visit. Here is our list of the best.Amsterdam Canal RingThe citys old centre is formed from canal rings, which give yo

    13、u the feeling of space, freedom and peace. Walk through these canal streets or bettertake a trip by renting a boat yourself. Another way to explore the Venice of the North is to take a ride on a bicycle. Any way you decide forenjoy this city.The National Maritime MuseumThe Maritime Museum is an attr

    14、active place to visit, especially with children. With many attractions in it, this colourful and enjoyable museum will help you understand the history of the Netherlandsa small nation which was one of the worlds greatest sea powers.Amsterdam Brown CafWhen you enter Amsterdam old cafBrown, at first i

    15、t will seem too much from the past and too crowded, but the atmosphere is unique. Relax and watchmost of people around will be locals. Feel like one of themthe real Amsterdammers.Civic Guards GalleryThis gallery is filled with old paintings from the Dutch Golden Age. The exhibited canvas may be not

    16、always the masterpieces of art, but these group portraits of Amsterdam citizens and their wives are an exquisite (精致的) document of the Dutch civilization and culture centuries ago.To avoid waiting lines we advise you to buy your tickets in advance online through our Amsterdam attractions and museums

    17、 tickets webpage.篇章导读:本文是一篇应用文,文章向我们介绍了阿姆斯特丹的几个景点。1How many ways are there for tourists to visit the citys old centre?A5. B4.C3. D2.答案:C细节理解题。根据Amsterdam Canal Ring中的“Walk through these canal streets or bettertake a trip by renting a boat yourself. Another way to explore the Venice of the North is t

    18、o take a ride on a bicycle.”可知,本文为游客介绍了三种参观城市旧中心的方式。故选C。2Where would you go to learn more about local life?AAmsterdam Brown Caf.BAmsterdam Canal Ring.CCivic Guards Gallery.DThe National Maritime Museum.答案:A推理判断题。根据Amsterdam Brown Caf中的“Relax and watchmost of people around will be locals. Feel like o

    19、ne of themthe real Amsterdammers.”可知,游客去Amsterdam Brown Caf可以了解更多关于当地的生活。故选A。3Where does the passage probably come from?AA fiction. BA textbook.CA travel guide. DA science magazine.答案:C推理判断题。根据第一段“Amsterdam is a special city. There are many places you should not miss during your visit. Here is our l

    20、ist of the best.”可知,本文很可能来自一本旅游指南。故选C。B(2019百校联盟联考)Caroline Solomon was on her high schools swim team. But at times she could not go into the creek (溪流) near her home. It was simply too polluted. “I decided I wanted to do something about it,” she recalls. So she studied environmental science and pub

    21、lic policy at Harvard University in Cambridge, Mass. Later, she went to graduate school. Some of her classes could be challenging, though, since she couldnt hear her teachers. “Ive been deaf since I was 15 months old.” Solomon notes.Today she teaches biology at Gallaudet University in Washington, DC

    22、. She has no trouble communicating with her students. They, too, are primarily deaf or hard of hearing. Thats why all classes at Gallaudet are taught in American Sign Language. Solomon also has an active life outside the classroom. She especially enjoys hiking, biking and other activities with her f

    23、amily.Her research takes her to the Anacostia River. “It is very close to Gallaudet, and I easily bring my students there,” she says. Water running through local forests and marshes drains into this river. So does water running off urban streets, golf courses and industrial sites. “The rivers waters

    24、hed (集水区) kind of concentrates all the things that happen when humans mess with the natural landscape,” she explains. Not surprisingly, this river has developed a reputation for being quite polluted.Solomon has been focusing on how pollutants affect tiny organisms that form the base of the rivers fo

    25、od web. “I am now looking at the bacteria population,” she says, “to see what types there are.”Solomon wants to see more students who are deaf or have other disabilities make a difference in environmental science and other fields. As she often says, “If I can do it, you can do it.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要

    26、介绍了一个有听力障碍的女孩卡罗琳所罗门,她是学校游泳队的队员,但是她家附近的溪流因污染严重而不能游泳,对此她深受触动,因此,她决定研究环保问题,并呼吁更多的残疾人保护环境。4What does the underlined word “it” in Paragraph 1 refer to?ASolomons home.BSolomons school.CThe polluted creek.DThe local environment.答案:C指代判断题。根据前文中的“But at times she could not go into the creek (溪流) near her hom

    27、e. It was simply too polluted.”可知,她家附近的溪流因污染严重,人们不能在里面游泳。由此推测出这位女孩是想针对这条被污染的河流做一些事情。故选C。5What made Solomon study environmental science?AHer teachers influence.BHer physical conditions.CHer teenage experiences.DHer love for swimming.答案:C细节理解题。根据第一段中的“I decided I wanted to do something about it, she r

    28、ecalls. So she studied environmental science and public policy at Harvard University in Cambridge, Mass.”可知,卡罗琳所罗门是被污染的溪流所触动,于是决定研究环保问题。身为学校游泳队的队员,却因家附近的溪流污染严重而不能游泳,那是她青少年时期的经历,故选C。6What does Solomon think of disabled students?AThey should be encouraged to live actively.BThey can make contributions

    29、if they want to.CThey should be treated differently by others.DThey can be a burden if they are dependent.答案:B推理判断题。根据最后一段“Solomon wants to see more students who are deaf or have other disabilities make a difference in environmental science and other fields. As she often says, If I can do it, you ca

    30、n do it.”可知,所罗门认为残疾人只要想去保护环境,就一定能贡献一份力量。故选B。7In which column can you find this passage?AEnvironment. BEducation.CEntertainment. DCulture.答案:A推理判断题。根据文章大意可知,文章讲述了一个残疾的女孩因青少年时期的经历,下定决心保护环境的事情,所以这篇文章有可能来源于与“环境”有关的栏目。故选A。CI handed the card from my schools helpwanted board to the man behind the counter o

    31、f Morts Deli (熟食店) at the Farmers Market in Los Angeles. Even before I opened my mouth, he was shaking his head.It was September 1957, and my family had just arrived in California. My father only got work two or three days a week. Our poor savings were gone, and as the eldest boy of the family, I wa

    32、s the only one able to help.“Let me work the rest of the week, and if you dont like the way I do the job, dont pay me,” I said. The tall man stared at me, then nodded. At Morts, I worked very hard. Near the end of the day he called me up to him. “How much did that card at school say this job paid?”

    33、he asked. “One dollar an hour,” I whispered. Actually I was willing to take less.“Thats not enough for someone who works as hard as you,” Mort said. “You start at $1.25.” Over the next few weeks I learned a lot about Mort. Our store was closed on Sundays, so every Saturday evening Mort urged me to t

    34、ake home the leftover soup. It_was_a_meal_in_itself,_a_treat_for_my_struggling_family.One Saturday after work, I was about to step in my house when I saw a large man in my fathers chair. He was swearing at my father. I quietly walked into the kitchen and listened through the door. The man wanted to

    35、take our car. Dad offered to make the three payments that were due, but the man demanded the entire sum$325or the car. I slipped out of the door, thinking: Who might have $325? Who would even consider lending me so much money?The only person I could think of was Mort. I ran back to his deli and told

    36、 him my tale. “So, could you possibly lend, my father $325?” I finished, realizing how absurd it sounded. Although Morts eyes bored (挖) holes in my face, he gave me $325, saying, “Ill take back half your wages until its repaid.”That night I was a hero to my family. But the real hero was Mort Rubin,

    37、who quietly raised my salary every month afterwards. He made the world a better place.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在困难时期向Mort Rubin求助的经历。在作者心中,Mort Rubin就是一个让世界变得更美好的英雄。8Why does the author talk about his family in Paragraph 2?ATo show his strong desire for a job.BTo reflect his poor living conditions.CTo

    38、 stress the heavy burden on his father.DTo prove high living costs in California.答案:A推理判断题。根据上下文提及的作者求职的经历以及第二段中的“as the eldest boy of the family, I was the only one able to help”可知,作者作为家中年龄最大的孩子,是唯一一个可以减轻家庭经济负担的,故作者描述自己求职时的家庭情况是为了说明自己多么渴望能得到一份工作。故选A。9What made Mort Rubin pay the author $1.25 an hou

    39、r?AThe authors constant requests for help.BThe authors poor family background.CThe authors previous work experience.DThe authors excellent work performance.答案:D细节理解题。根据第三段中的“At Morts, I worked very hard.”和第四段中的“Thats not enough for someone who works as hard as you”可知,正是作者出色的工作表现才让Mort Rubin以每小时1.25美

    40、元的薪酬雇用了作者。故选D。10What can be inferred from the underlined sentence?AThe meal was cheap but very delicious.BThe soup was fuel in snowy weather.CThe soup was more than the family could consume.DThe soup was a basic solution to the authors family.答案:B句意理解题。根据文章内容可知,Mort Rubin让作者每周六晚上回家的时候带上卖剩的汤,这虽然是普普通通

    41、的食物,但对生活窘困的作者一家来说却是一顿美味的大餐。对他们来说,Mort Rubin是在给他们雪中送炭,故选B。11Which words can be used to describe Mort Rubin?ACold but flexible.BPatient and hardworking.CKind and helpful.DStrict and calculating.答案:C推理判断题。从文章中可以看出,看到作者努力工作后,Mort Rubin接纳其为他工作,并主动为作者加薪,后来愿意借钱给作者以帮助作者一家渡过难关,这都表明Mort Rubin其实是一个善良的人,一个愿意帮助别人的人,故选C。- 8 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020高考英语大二轮专题复习冲刺经典版训练:大题型重组10天提速训练8 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453697.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1