2020高考英语总复习(外研) 必修五 高考题型分组练5-3 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语总复习外研 必修五 高考题型分组练5-3 WORD版含答案 2020 高考 英语 复习 外研 必修 题型 分组 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解AIn the United States, a company is working on a project that could change the way we think about public transportation. Its planned system would move people around in steel tubes. Those passengers would be traveling at speeds of up to 1,200 kilometers per hour.T
2、he futuristic steel tube transportation system is called Hyperloop.Workers plan to test the system next year in a specially built community called Quay Valley. The town will be powered entirely by energy from the sun.The Hyperloop transport system is the idea of businessman Elon Musk. Dirk Ahlborn i
3、s head of Hyperloop Transportation Technologies. He says his company has taken Mr.Musks idea and is developing a system that will be safe, environmentally friendly and fast.“Its 100 percent solar powered. were not going to get up to 760 miles per hour, but we believe we can actually break the record
4、s that are existing right now.”This means that a fourhour drive from Los Angeles, California to Las Vegas, Nevada, could someday take only 30 minutes by Hyperloop. The system involves a series of capsules that float inside a long tube. These containers would not need to travel along a pathway or tra
5、ck. The system has been designed to operate above or below ground.“Inside the tube you create a low pressure environment very similar to an airplane thats at high altitudes. So now the capsule travelling inside the tube doesnt come up against as much resistance, and therefore can travel really fast
6、with very little energy.”Dick Ahlborn and his company will use an eightkilometer track in Quay Valley to find the best way to set up passenger traffic and repair capsules. A larger system will cost an estimated six to $10 billion to build. If Mr.Ahlborn and his company succeed, we may one day see th
7、ese very fast Hyperloop capsules speeding through tubes around the world.语篇解读:这是一篇说明文。介绍了一款仍然在研发和实验的管道运输方式超回路列车。1Which of the following is True of Hyperloop?AIt will travel along a pathway or track.BIt will use more energy than current trains.CThere is a high pressure inside the tube of it.DA series
8、 of experiments on it will be carried on.解析细节理解题。由第五段These containers would not need to travel along a pathway or track可知,这些车厢不需要沿着轨道行进。故A选项错误。由第四段Its 100 percent solar powered 可知,它完全依靠太阳能提供动力,但是短文中并未把超回路列车与现在的火车进行对比,故B选项错误。由第六段Inside the tube you create a low pressure environment very similar to an
9、 airplane thats at high altitudes 可知,在管道内将制造类似高空飞机所处的低压环境,故C选项错误。故D选项正确。答案D2What can we learn from the text?ADirk is worried about the speed of HyperloopBHyperloop has been built in the United StatesCHyperloop will be powered by energy from the sunDHyperloop has reached to 760 miles per hour解析细节理解题。
10、由第四段“Its 100 percent solar powered.”可知,它完全依靠太阳能提供动力。故C选项正确。答案C3What does the underlined word “containers” in Paragraph 5 refer to?ASystems. BCapsules.CTubes. DAirplanes.解析猜测词义题。由第五段The system involves a series of capsules that float inside a long tube. These containers would not need to travel along
11、 a pathway or track 该运输系统包括一系列漂浮在长管道中的“胶囊列车”。这些车厢不需要沿着轨道行进。可知,containers指的就是capsules。故B选项正确。答案B4What is the best title for the text?AHyperloop Is Closer To RealityBHyperloop Will Test At Quay ValleyCElon Musks Idea Is Under DiscussionDHyperloop Travels Around The World解析主旨大意题。根据文章大意和每个段落的具体内容,判断出文章最
12、好的标题是“超回路列车更加接近现实”。故A选项正确。答案AB(2018湖南邵阳二模)When I was young, I always envied my friends who lived in one town in their whole lives. Coming from a military family makes this impossible. My brothers and I soon found that if we didnt like a place we lived in, wed soon be moving to a new place. Through a
13、ll the ups and downs, I now realize that everything Ive done, seen, and learned has made me into the person I am today.The field day was the best day ever created. Being good at sports which I had done together with parents seemed to help me find my position at a new school. Despite the hot weather
14、in San Antonio, Texas, I had to take outdoor activities. Sometimes we took the family mountain biking after school. My brothers and I were arranged to join in the swim team and practice yoga. These are the things I remember about my childhood. Now I thank my parents for teaching me these vital princ
15、iples, which I will have with me the rest of my life.I was always the shy girl and afraid to be myself. This didnt bother me until I reached junior high school, when some girls judged me by what I wore, who I talked to and how skinny I was. I felt like Id never done anything wrong to deserve such cr
16、iticism. It was not until last year that I realized that I had to stay different from them and live my life according to my principles. I decided to be my own person. I never thought that being nice could cause me to be disliked. Anyway, I began hanging out with girls who had a lot in common with me
17、 like preferring outdoor sports. They were acceptable and nonjudgmental. I am now content with knowing that I am my own person and dont let others control my life.语篇解读:本文叙述了作者的成长经历,经历了生活中的起起伏伏,现在她很满足于做自己,不让别人控制自己的生活。5What caused the author to envy some of her friends when she was young?AHer growing
18、up like a boy.BHer familys frequent moving.CHer busy school life.DHer strict parents.解析细节理解题。根据第一段中的“When I was young, I always envied my friends who lived in one town in their whole lives. Coming from a military family makes this impossible. My brothers and I soon found that if we didnt like a plac
19、e we lived in, wed soon be moving to a new place.”可知,作者的家庭频繁搬家使她在小时候羡慕她的一些朋友。答案B6Why did the author mention the field day in Paragraph 2?ATo show her hard childhood.BTo show her hobby in sports.CTo show her satisfactory family life.DTo show her parents influence on her.解析推理判断题。根据第二段的内容,尤其是第二段最后一句可知,
20、作者在第二段提到了the field day是为了表明父母对她的影响。答案D7What resulted in the authors change in junior high school?AHer constantly being good to others.BHer obeying her principles strictly.CSome girls improper judgment on her.DSome girls refusing to make friends with her.解析细节理解题。根据最后一段第二句“This didnt bother me until I
21、 reached junior high school, when some girls judged me by what I wore.”可知,一些女孩通过作者的穿着等对作者进行不当评价,导致了作者在初中的改变。答案C8What may be the best title for the text?ARunning for My LifeBMy Happy ChildhoodCMy Parents RegulationsDLoving Outdoor Sports解析主旨大意题。根据第一段最后一句“Through all the ups and downs, I now realize t
22、hat everything Ive done, seen, and learned has made me into the person I am today.”可知,经历了所有的起伏,作者意识到她所做的一切,都让她成为今天的自己;再根据最后一段最后一句“I am now content with knowing that I am my own person and dont let others control my life.”可知,作者现在满足于自己对于生活的感悟,即做自己的主人,不让别人控制自己的生活。答案AC(2018江西八所重点中学联考)Humans and gorillas
23、 shared evolution for 23 million years. Their paths separated only six million years ago. Research on how gorillas communicate can help us understand human language development.Understanding how the brain works helps us see a connection between language development and nonverbal signs. These signs o
24、r movements include things like the way we move our hands or bodies or the different expressions our faces have in different social situations. A new study on gorillas showed that the right side of the body is controlled by the left part of the brain and it is also the location for language developm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453742.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
活动总结发言稿集合七篇.pdf
