分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020高考英语译林版总复习练习:必修3 UNIT 1 THE WORLD OF OUR SENSES 能力提升题组训练(A) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:453994
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:57KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020高考英语译林版总复习练习:必修3 UNIT 1THE WORLD OF OUR SENSES 能力提升题组训练A WORD版含解析 2020 高考 英语 译林版总 复习 练习 必修 THE
    资源描述:

    1、必修3Unit 1The world of our senses能力提升题组训练(A).阅读理解(2018北京海淀区高三二模)Why Do People Blink Their Eyes?People blink(眨眼)their eyes tens of thousands of times every day.Scientists have long believed blinking was an involuntary movement and served mainly to keep the eyeballs wet.But a new study suggests it has

    2、a more important purpose.An international team of scientists from the University of California at Berkeley studied the blinking of human eyelids.The journal Current Biology published their findings.The team said they found that blinking “repositions our eyeballs so we can stay focused” on what we ar

    3、e seeing.They said that when we blink our eyelids,the eyes roll back into their socketsthe bony area that surrounds and protects the eyes.However,the researchers found the eyes dont always return to the same position.They said this causes the brain to tell the eye muscles to reorganize our eyesight.

    4、Gerrit Maus is the lead writer of the report.He serves as an assistant professor of psychology at Nanyang Technological University in Singapore.Maus said,“Our eye muscles are quite sluggish(迟缓的)and imprecise,so the brain needs to constantly adapt its motor signals to make sure our eyes are pointing

    5、where theyre supposed to.Our findings suggested that the brain measures the difference in what we see before and after a blink,and commands the eye muscles to make the needed corrections.” The researchers said that without such corrections our surroundings would appear unclear and even jumpy.They sa

    6、id the movement acts “like a steadicam(摄影机稳定器)of the mind.”The researchers said they asked volunteers to sit in a dark room while staring at a small dot on a flat surface.They used special cameras to follow the volunteers blinks and eye movements.After each blink,the dot was moved one centimeter to

    7、the right.The volunteers did not notice this,but the brain did.It followed the movement and directed the eye muscles to refocus on the dot.After the dot was moved in this way 30 times,the volunteers eyes changed their focus to the place where they predicted it would be.Professor Maus said,“Even thou

    8、gh participants did not consciously register that the dot had moved,their brains did,and adjusted with the corrective eye movements.These findings add to our understanding of how the brain constantly adapts to changes,commanding our eye muscles to correct for errors in our bodies own hardware.”1.Acc

    9、ording to the new study,blinking eyes can .A.serve to keep the eyeballs wet B.reposition eyeballs to stay focusedC.consciously correct eye movements D.make our eyes adapt to motor signals2.From the experiment,we can learn that .A.volunteers could see the moving dot with special camerasB.the eyeballs

    10、 could stay in the place as they were predictedC.participants were aware of the dots movements to the rightD.the brain commanded the eye muscles to refocus on the dot3.The underlined word “register” in Paragraph 5 probably means .A.realize B.refocus C.reserve D.reason4.This passage shows that .A.eye

    11、 muscles are quite inactive and impreciseB.the research is of great value in the eye movementC.the brain plays an important role in seeing things clearlyD.volunteers control their blinks to follow the changes of the dot语篇解读:本文是一篇说明文。科学家们认为眼球的不断闪烁有一个更重要的用途让我们可以保持眼神的集中。答案及剖析:1.B细节理解题。根据The team said t

    12、hey found that blinking“ repositions our eyeballs so we can stay focused”on what we are seeing.They said this causes the brain to tell the eye muscles to reorganize our eyesight.可知,眨眼睛是在复位我们的眼球,这样我们可以专注于我们所看到的。故选B。2.D细节理解题。根据After each blink,the dot was moved one centimeter to the right.The voluntee

    13、rs did not notice this,but the brain did.It followed the movement and directed the eye muscles to refocus on the dot.可知,是我们的大脑指挥着眼部肌肉,使得眼球重新聚焦在点上。故选D3.A词义猜测题。本句句意为“即使参与者没有意识到点的移动,但是他们的大脑意识到了,并调整矫正眼球随之运动。”故选A。4.C主旨大意题。由全文内容可知,我们的大脑指挥着眼部肌肉,通过眨眼睛的动作复位我们的眼球,使得眼球重新聚焦在我们看的物体上。所以,大脑在我们看清物体方面起着重要作用。故选C。.七选五

    14、(2018安徽合肥联考)A new report says plastics are responsible for $13 billion in damage to the oceans and the undersea environment.The findings were announced recently at a United Nations conference.1.Plastic thrown away carelessly makes its way into rivers and other waterways.2. After a while,it collects

    15、in the sea.And plastic never goes away.Plastic is not biodegradabledestroyed by bacteria or natural processes.Instead,it just breaks up into smaller pieces over time.The oceans contain a lot of chemicals and other pollutants(污染物).3. That means harmful material may get into our food supply.4. Human b

    16、eings cause pollution and they can take steps to stop it.They can use fewer single-use product containers and throw plastics away correctly. Plastic recycling programs also workwhere old bottles and other plastics are collected,broken down and used to make new products.We could reuse bottles in our

    17、households many times if we wish to,rather than end it after the first use.We could, when we get rid of that plastic,recycle it and reuse it,which replaces the need for raw materials.The report also calls on companies to improve methods for using plastics.5. And it calls for information about the wa

    18、y plastic is thrown out or removed from use.By putting a new value on plastic,industry has a special reason to clean up the environment.But all of the companies must join to deal with the problem.A.Then,fish may eat the plastics.B.But people can make a big difference.C.Plastics should be gathered to

    19、gether and reused.D.It is convenient to use plastic bags in everyday life.E.It asks for them to better measure and control plastic use.F.The plastic eventually reaches coastal areas and ocean waters.G.The report tells about harm to sea life and what might be done to improve the situation.答案:1-5GFABE

    20、.完形填空Where do you go when you want to learn something?School?A friend?A tutor?These are all1places of learning.But it may well be that the learning you really want 2 somewhere else instead.I had the3of seeing this first hand on a4.My daughter plays on a recreational soccer team.They did very well th

    21、is season and so5a tournament,which normally was only for more skilled club teams.This led to some6experiences on Saturday as they played against teams7trained. Through the first two games,her8did not get one serious shot on goal.As a parent,I9seeing my daughter playing her best,10still defeated.It

    22、seemed that something clicked with the11between Saturday and Sunday.When they12for their Sunday game,they were13different.They had begun to integrate(融合)the kinds of play and teamwork they had14the day before into their15.They played aggressively and16scored a goal.It17me that playing against the ot

    23、her team was a great18moment for all the girls on the team.I think it is a general principle.19is the best teacher.The lessons they learned may not be20what they would have gotten in school,but are certainly more personal and meaningful,because they had to work them out on their own.1.A.public B.tra

    24、ditionalC.official D.special2.A.passes B.works C.lies D.ends3.A.dream B.idea C.habit D.chance4.A.trip B.holiday C.weekend D.square5.A.won B.entered C.organized D.watched6.A.painful B.strange C.common D.practical7.A.less B.poorly C.newly D.better8.A.fans B.tutors C.class D.team9.A.imaginedB.hated C.a

    25、voided D.missed10.A.if B.or C.but D.as11.A.girls B.parentsC.coaches D.viewers12.A.dressedB.showed upC.made up D.planned13.A.slightlyB.hardlyC.basically D.completely14.A.seen B.known C.heard D.read15.A.styles B.trainingC.game D.rules16.A.even B.still C.seldom D.again17.A.confusedB.struckC.reminded D.

    26、warned18.A.touching B.thinking C.encouraging D.learning19.A.Experience B.IndependenceC.Curiosity D.Interest20.A.harmful to B.mixed with C.different fromD.applied to语篇解读:本文是一篇记叙文。作者的女儿所在的足球队在和训练有素的对手比赛时前两场输了,但是这些女孩子把比赛的经验融合到了第二天的比赛中,终于得分了。作者由此得出了“经验是最好的老师”的结论。答案及剖析:1.B空格前的“School? A friend? A tutor?”

    27、所指的都是传统的(traditional) 我们可以求教的地方。public公共的; official官方的; special特殊的。2.C根据空格后面的somewhere else instead可知,该句意思是“但很可能你真正想要学习的却在(lies)其他某个地方”。pass经过;work工作;end结束。3.D结合空格后面的seeing this first hand可知,作者有机会(chance)亲眼看到这样的事情。dream 梦想;idea想法;habit习惯。4.C根据下文中的Saturday和between Saturday and Sunday这些信息可知,她们踢球的时间是周末

    28、(weekend)。trip旅游,holiday假日,square广场,均不能在文中找到与之相关的信息。5.B根据空格后面的a tournament,which normally was only for more skilled club teams可知,一般来说只有技术更好的俱乐部球队才能参加(entered)锦标赛。win赢;organize组织;watch观看。6.A结合上下文可知,她们周末对抗的球队是一些受过更好训练的强队,因此这给她们带来的肯定是一些痛苦的(painful)经历。strange奇怪的,common普通的,practical实际的,均与语境不符。7.D根据上文提到的m

    29、ore skilled club teams可知,这些参加锦标赛的球队都是经过更好(better)训练的球队。less更少,poorly糟糕地,二者意思与语境相反;newly最近,新近,与语境不符。8.D由空格所在句中的games(比赛)及shot(射门)可知,此处是指她的球队(team)表现不佳。fan迷,狂热爱好者;tutor导师;class班级。9.B根据下文的playing her best.still defeated可知,作者不愿意(hated)看到女儿尽力踢球但却仍然被打败的情景。hate doing sth.厌恶做某事。imagine想象,avoid避免,miss错过,均与语境

    30、不符。10.C根据前面的playing her best和后面的defeated可知,女儿虽然尽力了,但还是被打败了。前后是一种转折关系,故选but。11.A读文章可知这是一支女子足球队,因此这里指那些女孩子(girls)。parent父亲(或母亲);coach教练;viewer观众。12.B结合空格后面的for their Sunday game我们知道,这是她们在周日比赛露面(showed up)的时候。dress穿(衣服);make up编造;plan计划。13.D结合语境,尤其是上文中的.something clicked with the.可知,好像这些女孩子们突然领悟到了什么,这次

    31、露面时,她们完全(completely)不一样了。slightly稍微,hardly几乎不,basically基本地,均与语境不符。14.A结合语境They had begun to integrate(融合) the kinds of play and teamwork they had the day before.我们知道,作者女儿的这个队把昨天她们看到(seen)的融合到今天的比赛中来了,而不是know“知道”,hear“听到”或read“读”。15.C根据上文提到的their Sunday game我们知道,她们把从对方那里学到的打法和团队合作精神融合到今天的比赛(game)中来。s

    32、tyle风格;training 训练;rule规则。16.A结合空格前的They played aggressively.可知,她们富有攻击性地踢球,甚至(even)得分了。still仍然,seldom很少,again又,再,均与语境不符。17.BIt strikes/struck sb.that.“某人突然想起”,是固定句式,it是形式主语,真正的主语是that引导的从句。这里的strike可以换成hit或occur to。confuse使困惑,remind提醒,warn警告,均与语境不符。18.D根据文章首句Where do you go when you want to learn so

    33、mething?可知,本文谈论的主要是学习,作者认为和训练有素的对手进行比赛是这些女孩子们学习(learning)的良机,以此紧扣文章主题。touching感人的,thinking有思考力的,encouraging鼓舞人心的,均与语境不符。19.A通读全文可知,作者认为和训练有素的对手比赛的经验(experience)是最好的老师。因此选项A正确。20.C句意为“她们学到的经验可能与在学校得到的并无区别(different from),但一定更加个性化,更有意义,因为她们必须靠自己来弄清楚”。be harmful to对有害;be mixed with与混合;be applied to应用于。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020高考英语译林版总复习练习:必修3 UNIT 1 THE WORLD OF OUR SENSES 能力提升题组训练(A) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453994.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1