2020高考英语高频热点小综合增分练辑:小综合训练24(名师) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语高频热点小综合增分练辑:小综合训练24名师 WORD版含解析 2020 高考 英语 高频 热点 综合 增分练辑 训练 24 名师 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家小综合训练24(名师原创)P168.阅读理解As more and more schools rush to put digital devices (设备) in the hands of every student, many parents are becoming increasingly concerned about the quality of their childrens education. The promise of increased student academic achievement through the use of tec
2、hnology hasnt really produced any significant results in the past 20 years.Researchers at the University of California Los Angeles conducted a study to determine if the social skills of elementary students were blocked by screen time. Two groups of sixth grade students were compared. One group was s
3、ent to an outdoor camp for one week with no screen time, while the control group live their life as usual. After one week, the students at camp had made significant improvements over their peers (同龄人). The good news is that when we limit access to screen time and give children the opportunity to int
4、eract face to face, they quickly become better at reading nonverbal cues (非语言暗示) and determining the emotional state of others. The bad news is that we have a generation of children that struggle with this basic emotional intelligence skill.Too much screen time has been linked to childhood obesity,
5、sleep disorders, behavior problems, and academic challenges. But is there a difference between schoolwork and entertainment media?When students are using technology for academic work,they are more likely to be communicating with peers,working cooperatively, and developing other important skills. How
6、ever, all these are impossible when students watch entertainment media.They just sit and watch!Parents have the right to be concerned about their childrens screen time at school, but they should begin by discussing the use of digital media at home. Some parents are continuously engaged in their own
7、devices, responding to every ring of their phones, receiving and sending messages. How can they expect their children to do better?【语篇解读】本文是一篇说明文。文章阐述了若不能正确使用数字产品,这会给中小学生带来很多负面问题,也不能按预想的提高他们的学习成绩。1What was the schools initial intention of using digital devices?ATo improve students academically.BTo h
8、elp students develop socially.CTo make school life more entertaining and colorful.DTo make sure students get technological education.解析推理判断题。根据第一段第二句“The promise of increased student academic achievement through the use of technology hasnt really produced any significant results in the past 20 years
9、.”可知,学校让学生使用电子产品的初衷是提高学生的学习成绩。故选A。答案A2What aspect of children worries the writer a lot?ALacking guidance on proper screen time.BLacking chances to communicate with others.CLacking interest in improving their study.DLacking skills in reading others emotional state.解析推理判断题。根据第二段最后一句“The bad news is th
10、at we have a generation of children that struggle with this basic emotional intelligence skill.”可知,研究表明这一代孩子在吃力地提高基本情商技能,因而推断作者担忧学生缺乏读懂他人情绪状态的技能。故选D。答案D3What attitude does the writer have to the use of digital devices in schoolwork?APositive.BConcerned.CNegative.DUncertain.解析推理判断题。根据第四段第一句“When stud
11、ents are using technology.developing other important skills.”可知,作者对在学校学习时使用数字设备的态度是积极的。故选A。答案A4From the passage, we can learn that _.Aparents shouldnt oppose schools in their educational approachesBsome parents may set a bad example to their children in using digital mediaCthe screen watching time s
12、houldnt be longer than 2 hours for studentsDits wrong for schools to focus on technological education解析推理判断题。根据最后一段最后两句“Some parents are continuously.How can they expect their children to do better?”可推知,在使用数字媒体上,一些父母自己也沉迷于使用这些设备,这样会给他们的孩子树立一个糟糕的榜样。故选B。答案B.七选五Mondays are kind of annoying. _1_ A recen
13、t survey says that most people get the prework “Sunday blues”. Starting your Monday feeling sad, anxious and unorganized is hardly the way to kick off a healthy week.The solution? Set aside a little time on Sunday to purposefully prepare yourself for the five days ahead, suggests womens health exper
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454092.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
