2020-2021学年高中英语 课时分层作业4 Unit 2 people on the move(含解析)牛津译林版选修10.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 课时分层作业4 Unit people on the move含解析牛津译林版选修10 2020 2021 学年 高
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(四)语言知识练习固基础.单词拼写1There is a large population (移动)of the old to Florida in the USA.2After their (退休),the old often choose to move to warmer places in the USA.3He used to work as an (会计)in that factory.4I was walking in the street when an (救护车)whistled past me.5The dictionary is now in its sixt
2、h (版本)6Please return your keys to the (职员)at the front desk.7Those newspapers (迎合)to the lowest tastes.8He was (选举)as vice President the next day.9Do you want to (交换)seats with me?10How long have you been (租用)the house?【答案】1.mobility2.retirement3.accountant4.ambulance5.edition6.clerk7.cater 8elected
3、9.swap10.renting.单句语法填空1He prefers to go he can serve the people.2The living costs and tuition add up 10,000 yuan per year.3I think that, as a writer, he is second to 4How do you like being (marry) to a medical man?5He didnt pay much attention to his (surround)6The gloves were (design) for extremely
4、 cold climates.7Our literature and art ought to cater popular taste.8The police seized (vary) books and tapes.9He said he would come, he didnt, .10She helped take care of her (age) grandmother.【答案】1.where2.to3.none4.married 5surroundings6.designed7.to8.various 9though10.aged高考题型练习提能力.阅读理解AJustin,who
5、 lives in Malawi,is only 14,but since he lost his parents to AIDS,he has had to look after his 10yearold brother and 9yearold sister.“The main problem we have without our parents is finding food,”he says.Without parents or guardians,Justin had to drop out of school to earn a living,carrying food for
6、 merchants so he and his brother and sister could have enough to eat.You do not have to be an orphan(孤儿) to experience many of the problems orphans have.But orphaned children may be particularly vulnerable(易受伤害的) because they often have no one to look after them.For example,children whose parents ha
7、ve died of AIDS,whether or not they are themselves infected with HIV,may be shunned or badly treated because of fear of HIV and AIDS and ignorance(无知) about how HIV is spread.Many orphans have to drop out of school so that they can earn money to survive and look after younger brothers and sisters.An
8、d many orphans may have nowhere to live and so may be forced to live on the streets.Children living on the streets are also more at risk of becoming involved with drugs and crime.Orphans who do have someone to look after them may still be vulnerable.They may be exploited (剥削) or treated badly by the
9、 adults who are supposed to be caring for them or by others who take advantage of the fact that they do not have their own parents to protect them.And orphans are not the only children who are suffering as a result of the HIV and AIDS epidemic.Almost three million children,not all of whom are orphan
10、s,are themselves living with HIV.Millions more have to care for sick parents as well as their younger brothers and sisters,or have lost loved ones and teachers.1What do we know about Justin?AHe misses his parents very much.BHe is unwilling to go to school.CHe wants to make money as a merchant.DIts d
11、ifficult for him to get enough food for his brother and sister.【解析】从第一段的“The main problem we have without our parents is finding food.”可知找到足够的食物对他来说是很困难的,因此选D项。【答案】D2Why do people avoid an orphan whose parents have died of AIDS?ABecause people dont know how HIV is spread.BBecause these orphans are o
12、ften violent.C. Because these orphans can turn to their brothers for help.DBecause these orphans are too vulnerable.【解析】根据第三段的“.ignorance about how HIV is spread.”可知,人们躲避那些孩子们是因为他们不知道艾滋病的传播方式,所以选A项。【答案】A3From the last paragraph,we can infer that Aall children become orphans because of AIDSBmany chil
13、dren have to look after their parents infected with HIVCthere are three million orphans who live with HIVDmillions of children are too poor to have teachers【解析】从最后一段的“Millions more have to care for sick parents.”推断出B项。【答案】B4The main idea of the passage is that Achildren have little knowledge of AIDS
14、Bchildren are easily infected with HIVCchildren whose parents died of AIDS live a hard lifeDchildren are badly treated when infected with HIV【解析】本文主要介绍了那些艾滋病孤儿的不幸的生活,所以选C项。【答案】CBAs we enter into this new age of cities in which more than half the worlds population will live in an urban area, we must
15、also take a hard look at how we will care for the significant increase in our elderly population. While many will be living longer, they will be doing so with agerelated health issues and disease.Of special concern, the number of people living with dementia(痴呆)worldwide is set to treble by 2050. Alz
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454299.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋八年级语文上册人教版(安徽专版)习题课件:第五单元检测卷(共64张PPT).ppt
