2020-2021学年高中英语 课时分层作业4 Unit 2 Robots Section Ⅰ(含解析)新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 课时分层作业4 Unit Robots Section 含解析新人教版选修7 2020 2021 学年 高中英语 课时 分层 作业 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(四)Section 高考题型练习提能力.阅读理解ARobots will have taken over most jobs within 30 years leaving humanity facing its “biggest challenge ever” to find meaning in life when work is no longer necessary,according to experts.Professor Moshe Vardi, of Rice University, in the US.,says that many middleclass pr
2、ofessionals will be assisting the work of machines within the next few decades leaving workers with more leisure(休闲) time than they have ever experienced.Prof Vardi said the rise of robots could lead to unemployment rates greater than 50 percent.“We are approaching a time when machines will be able
3、to do better than humans at almost any task,” said Vardi, a professor in computational engineering.Robots are doing more and more jobs that people used to do. I believe that society needs to face this question before its upon us. If machines can do almost any work humans can do, what will humans do?
4、“The question I want to put forward is,Does the technology we are developing finally benefit mankind?”Prof Vardi said existing robotic and artificial intelligence (AI) technologies were already getting rid of a growing number of middleclass jobs and that pace of advancement in the field is increasin
5、g.But Prof Vardi is not sure that a workforce of humanlike robots will be good for mankind.“A typical answer is that if machines will do all our work, we will be free to pursue(追求) leisure activities,”he said.“I do not find this a promising future, as I do not find the idea of leisureonly life appea
6、ling. I believe that work is essential to human wellbeing.”“Humanity is about to face perhaps its greatest challenge ever, which is finding meaning in life.”“We need to rise to the occasion and meet this challenge before human labor becomes out of date.”“What s different this time is computer scient
7、ists are working on building machines that can do everything we can do, only better. If machines can do all the work or even 50 percent of the jobs that we used to do, what will people do?”【语篇解读】本文是一篇说明文。专家警示,30年内机器人将接管大部分工作。1What does Professor Moshe Vardi say about future human jobs?AThey will be
8、more challenging.BMost will disappear completely.CMost will be replaced by robots.DThey will require higher degrees.C细节理解题。由第二、三段的描述可知,在未来的几十年内,人类的大部分工作将由机器人来完成。2What is Prof Vardi concerned about?AThe rapid population growth.BThe fast development of robots.CWhether robots will rule humans.DWhether
9、robots will do good to humans.D细节理解题。由第六段中的Does the technology we are developing finally benefit mankind?以及第八段But Prof Vardi is not sure that a workforce of humanlike robots will be good for mankind.可知,Vardi教授担心人类发明的技术是否最终会让人类受益。3How does Prof Vardi find leisureonly life?AIdeal.BUndesirable.CCarefre
10、e.DInteresting.B推理判断题。由倒数第四段中的I do not find this a promising future,as I do not find the idea of leisureonly life appealing.可知,Vardi教授并不觉得只有休闲的生活吸引人。4What will humans face in the next few decades?ALabor shortage.BProduction surplus.CFierce competition.DLack of life purposes.D细节理解题。由倒数第三段的Humanity is
11、 about to face perhaps its greatest challenge ever,which is finding meaning in life.以及最后一段中的If machines can do all the work or even 50 percent of the jobs that we used to do,what will people do?可知,如果机器能够做所有的工作,抑或甚至百分之五十的工作,人类即将面临最大的挑战,那就是找到生活的意义。BDonna Strickland is a professor in the Department of
12、Physics and Astronomy.Professor Strickland is one of the recipients of the Nobel Prize in Physics 2018 with Grard Mourou,her PhD supervisor at the time.They published this Nobelwinning research in 1985 when Strickland was a PhD student at the University of Rochester in New York state.Together they p
13、aved the way toward the most intense laser pulses(激光脉冲) ever created.Professor Donna Strickland is only the third woman ever to have won a Nobel Prize in physics.She and her fellow winners were honored for what the Nobel Committee called groundbreaking inventions in laser physics.Professor Stricklan
14、d devised a way to use lasers as very precise drilling or cutting tools.Millions of eye operations are performed every year with these sharpest of laser beams.“How surprising do you think it is that youre the third woman to win this prize?”“Well,that is surprising,isnt it?I think thats the story of
15、Maria that people want to talk aboutthat why should it take 60 years?There are so many women out there doing fantastic research,so why does it take so long to get recognized?”Physics still has one of the largest gender gaps in science.One recent study concluded that at the current rates it would be
16、more than two centuries until there were equal numbers of senior male and female researchers in the field.The last woman to win a physics Nobel was Germanborn Maria GoeppertMayer for her discoveries about the nuclei (核心) of atoms.Before that it was Marie Curie,who shared the 1903 prize with her husb
17、and,Pierre.This years winners hope that breaking this half century hiatus (间断) will mean the focus in future will be on the research,rather than the gender of the researcher.【语篇解读】本文是一篇议论文。斯特里克兰德教授是2018年诺贝尔物理学奖的获得者之一。她是第三个获得诺贝尔物理学奖的女性。女性在物理方面的成就越来越了不起。5Which of the following best explains “groundbre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454301.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
