分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020-2021学年高中英语 课时素养评价(十五)Unit 5 Travelling abroad Using Language(含解析)新人教版选修7 (2).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:454446
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:88KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 课时素养评价十五Unit Travelling abroad Using Language含解析新人教版选修7 2 2020 2021 学年 高中英语 课时
    资源描述:

    1、课时素养评价十五Unit 5Using Language. 用所给词的适当形式填空1. Sex education is a sensitive area for some parents, and thus it should remain optional (option). 2. In a written apology (apologise), the BBC admitted they had misled the public. 3. The dog barks (bark) fiercely the moment he sees strangers. 4. If you are

    2、not familiar with the travel routes, you can consult the travel agents (agent), who are willing to give you some help. 5. His car wouldnt start. After a careful check, he found the batteries (battery) were flat. 6. They are drilling (drill) for oil off the Australian coast. 7. Our government (govern

    3、) is taking effective measures to make up for the loss. 8. I feel sorry for the caged (cage) birds. . 完成句子1. Just as the proverb says, in the company of three, one always can find a teacher. 常言道: 三人行, 必有我师。2. It is recommended that you (should) set aside a few minutes every day to communicate with y

    4、our family. 建议你每天留出些时间跟家人交流。3. Researchers are working day and night to develop a vaccine. 研究人员正夜以继日地研发疫苗。4. When the boy made an apology to the lady for stepping on her foot, she said nothing but smiled. 当小男孩因为踩了女士的脚向她道歉时, 她什么也没说, 只是笑了笑。5. He came to see us the moment he settled in. 他一安顿下来就来看我们。6.

    5、We had no option but to prepare it well. 我们别无选择只有好好地准备它。7. The area is abundant in fresh water resources. 这个地区淡水资源丰富。8. I waited for her news day in and day out. 我日复一日地等待她的消息。9. In the center of the city is the biggest mall in the city. 市中心有市内最大的购物广场。10. Down jumped the man from the horse. 那个人从马上跳了下

    6、来。. 阅读理解A(2020河南高二检测)Three-quarters of a million tourists flock to the white beaches every year, but this booming industry has come at a price. Poisonous smoke rising from open fires, rubbish made up of plastic bottles, packets. . . its a far cry from the white sands, clear waters and palm trees tha

    7、t we associate with the Maldives(马尔代夫), the paradise island holiday destination set in the Indian Ocean. Of its 200 inhabited islands, which are spread across an area of 35, 000 square miles, 99 are good resorts (旅游胜地). So many tourists come every year, more than double the local population. Of thes

    8、e, over 100, 000 travel from the UK. The capital, Mal, is four times more densely populated than London. Given these facts, its hardly surprising that the Maldives has a waste disposal problem. Years ago, when the tourists left, the government had to deal with a stream of rubbish. Their solution was

    9、 to turn one of the islands into a dumping ground. Four miles west of Mal is the countrys dumping ground, Thilafushi. What you are seeing here is a view of the Maldives on which no honeymooners would like to clap eyes. Each visitor produces 3. 5 kg of waste per day. The country dumps more than 330 t

    10、ons of rubbish on the island every day. Now, since many waste boats, tired of waiting seven hours or more, directly offload their goods into the sea, the government of the Maldives has banned the dumping of waste on the island. So, the waste boats ship the rubbish to India instead. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介

    11、绍了马尔代夫因为游客众多带来的废物处理问题以及政府如何采取措施来解决。1. The underlined part in paragraph 1 can probably be understood as“_”. A. Its quite similar toB. Its a long distance fromC. Its a loud shout fromD. Its totally different from【解析】选D。词义猜测题。根据前面描述的污染情况可知, 这和我们眼中的有着白色沙滩, 清洁的水, 棕榈树的马尔代夫一点也不一样, 由此可知画线部分的意思是“与完全不同”, 故D项正

    12、确。2. What is the main cause of the waste disposal problem? A. The large local population. B. Too many waste boats. C. The large number of tourists. D. Dumping rubbish into the sea. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的“So many tourists come every year, more than double the local population. ”可知, 造成废物处理问题的主要原因是大量的游客,

    13、 故C项正确。3. What can we learn from the text? A. It is much more crowded in Mal than in London. B. Another island will be used as a dumping ground. C. No honeymooners are willing to visit the Maldives. D. Waste on islands will be offloaded directly into the sea. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“Mal, is four times

    14、more densely populated than London. ”可知, 马累的游客比伦敦多多了, 故A项正确。4. Whats the authors purpose in writing the text? A. To attract more tourists to the Maldives. B. To state the waste disposal problem in the Maldives. C. To call on us to protect the environment. D. To explain the causes of pollution in the

    15、 Maldives. 【解析】选B。目的意图题。通读全文可知, 本文主要介绍的是马尔代夫因为游客众多带来的废物处理问题以及政府如何采取措施来解决, 所以作者写这篇文章的目的是陈述马尔代夫的废物处理问题, 故B项正确。【点睛】本篇第1题词义猜测题难度较大, 抓住画线部分前对污染情况的描述是关键, 根据画线部分前的“Poisonous smoke rising from open fires, rubbish made up of plastic bottles, packets. . . ”可知, 马尔代夫充斥着从营火中升起的有毒烟雾以及由塑料瓶、包装袋组成的垃圾, 这和我们眼中的有着白色沙滩,

    16、 清洁的水, 棕榈树的马尔代夫一点也不一样, 由此可知画线部分的意思是“与完全不同”。BIf you expect to work in the future in the travel industry, you should begin learning Chinese. Thats because Chinese people spent nearly$258 billion in total on international travel last year. Thats more than twice the combined amount spent on internationa

    17、l travel by people from the United States and Germany, the next two biggest-spending nations. The Chinese are relative(相对的)newcomers when it comes to traveling beyond their nations borders and only a small percentage of them travel outside of China each year. Given the size of that nations populatio

    18、n, even that small percentage represents well over 100 million Chinese travelers to foreign destinations. Yet Chinese citizens flew, on average, just 65 miles last year versus (与相对) the 227 miles flown on average by US residents(居民), the 285 miles flown on average by Germans, the 271 miles flown on

    19、average by those from the United Kingdom, and the 632 miles flown on average by Canadians last year. Chinas high total spending on international travel and its low average number of miles flown on international travel may show that while only a small percentage of Chinas residents actually travel ou

    20、tside their homeland, and those who do spend a lot of money dont go that far. But there are reasons for Chinas low average of miles travel on international trips. A small percentage of Chinese now have enough money to travel internationally, though the number of people who do travel outside of China

    21、 is growing fast every year. Besides, a large percentage of Chinese people traveling abroad stay close to home. However, as more and more Chinese gain the financial ability to travel internationally and as Chinese become more and more interested in visiting destinations farther and farther away from

    22、 home, their spending on international travel and the average distances flown will both rise rapidly. 【文章大意】本文是一篇新闻报道。文章讲述了越来越多的中国人有了出国旅行的经济能力, 他们在出国旅行上的花费和平均飞行距离都将迅速增加。因此如果您希望将来在旅游行业工作, 则应该开始学习汉语。5. Why does the author suggest learning Chinese for the future work in travel industry? A. Being good a

    23、t Chinese is a must for future work. B. Chinese is most commonly used in travel industry. C. Travel industry requires employees to learn Chinese. D. China is a big-spending nation in international travel. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中的“If you expect to work in the future in the travel industry, you should beg

    24、in learning Chinese. ”和第二段中的“Thats because Chinese people spent nearly$258 billion in total on international travel last year. ”可知, 如果您希望将来在旅游行业工作, 您应该开始学习汉语。那是因为去年中国人在出国旅行上总共花费了将近2580亿美元。由此可知, 作者建议想到旅游行业工作的人学习汉语是因为中国在出国旅行方面是一个消费大国。故选D。6. What can we infer from Paragraph 3? A. People from different

    25、countries have different preferred destinations. B. China has a relatively low average number of miles flown on travel. C. Chinese people are more willing to travel abroad compared with Canadians. D. People going on a journey around the world hate taking international planes. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段可知, 中

    26、国人去年平均只飞行了65英里, 而美国居民平均飞行了227英里, 德国人平均飞行了285英里, 而英国人平均飞行了271英里。加拿大人去年平均飞行了632英里。因此我们可以从第3段中推断出中国人的平均飞行里程数相对较低。故选B。7. What are many Chinese people who travel abroad likely to do? A. Try to save their money. B. Improve their ability to travel. C. Choose to stay close to home. D. Travel in America and

    27、Germany. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段中的“Besides, a large percentage of Chinese people traveling abroad stay close to home. ”可知, 出国旅行的中国人中有很大一部分人去的目的地离中国较近。即出国旅行的许多中国人可能会选择离中国较近的地方。故选C。8. What does the last paragraph say about the future of Chinese peoples traveling abroad? A. Its bright. B. Its confusing. C.

    28、Its hopeless. D. Its unclear. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知, 随着越来越多的中国人获得出国旅行的经济能力, 并且随着中国人对离家越来越远的目的地越来越感兴趣, 他们在国际旅行上的花费和平均飞行距离都将迅速增加。因此从最后一段可以看出中国人出国旅游的市场前景是光明的。故选A。. 阅读填句The world is a big place, and there are many, many different places you can visit. 1First of all, traveling allows us to escape our dai

    29、ly routines and expand perspectives, because seeing new places and gaining new experiences can broaden our perspectives. Traveling is also the most valuable form of learning. 2 It helps us absorb information about other cultures. That is to say, traveling extends our knowledge of the world and lets

    30、us know the cultural diversity(多样性). By doing so, we realize that there is not one way to live, nor is one way correct. 3Whats more, traveling can have a direct effect on peoples sense of happiness, and decrease their stress and anxiety. These improvements dont just disappear the moment travelers re

    31、turn to their daily lives. 4 As a result of travel, people change the way they communicate with others and learn to be more patient with others. Above all, people who frequently travel tend to be healthier and live a longer life. 5 We can escape our daily stress, expand our worldview, learn about ot

    32、hers and ourselves, and improve our health. Many of the benefits people acquire from traveling improve the quality of their overall well-being. It is vital for people to visit different places, meet new people and discover a new way of living. Traveling helps us fully appreciate the beauty of the wo

    33、rld and the diversity in it. A. The improvements look likely to last. B. Traveling has many positive effects on people. C. In conclusion, traveling benefits people in many ways. D. The process of traveling enriches peoples knowledge. E. We learn to accept other people and their different lifestyles.

    34、 F. Many people say that they appreciate their present lives more after traveling. G. Its another type of new discovery and learning, and great for our soul and body. 【文章大意】本文为一篇说明文。文章介绍了旅游给人们带来的好处。1. 【解析】选B。通过下文可知, 文章是在分点叙述旅游给人们带来的好处, 因此该处应该是表明旅游能给人们带来好处类似意思的总结性句子。B项“Traveling has many positive eff

    35、ects on people. 旅游对人们有许多积极的影响。”符合语境。故选B项。2. 【解析】选G。根据前文“Traveling is also the most valuable form of learning. 旅行也是最有价值的学习方式。”可知, G项“Its another type of new discovery and learning, and great for our soul and body. 这是另一种新的发现和学习, 对我们的灵魂和身体都有好处。”与前文learning对应。故选G项。3. 【解析】选E。结合前文“By doing so, we realize

    36、that there is not one way to live, nor is one way correct. 通过旅行, 我们意识到不是只有一种生活方式, 也没有一种生活方式是完全正确的。”可知, E项“We learn to accept other people and their different lifestyles. 我们会学习接受他人和他们不同的生活方式。”解释前文旅行让我们明白文化的多样性, 通过旅行能学会接受他人和他人的生活方式。故选E项。4. 【解析】选A。根据前文“These improvements dont just disappear the moment travelers return to their daily lives. 这些改进不会在旅行者回到日常生活中的那一刻消失。”可知, 此处应该是这些变化还会继续存在。A项“The improvements look likely to last. 这些改进看起来可能会持续下去。”符合语境。故选A项。5. 【解析】选C。通过全文理解, 文章是总分总的结构, 所以此处是一个总结性的句子。C项“In conclusion, traveling benefits people in many ways. 总之, 旅游在很多方面都对人们有益。”总结全文。故选C项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 课时素养评价(十五)Unit 5 Travelling abroad Using Language(含解析)新人教版选修7 (2).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454446.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1