2020-2021学年高中英语 阶段综合检测1(含解析)新人教版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测1含解析新人教版选修8 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(一)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThere are thirtyfour bridges on the Thames River in London,the following are among the most famous ones.Tower BridgeTower Bridge has stood over the River Thames in London since 1894 and is one of the finest,most recognizable bridges in the worl
2、d.It is the bridge in London you may see in movies and on advertising writing for London.Tower Bridge is the only Thames Bridge that can be raised.It used to be raised about 50 times a day,but nowadays it is only raised 4 to 5 times a week.London BridgeThe construction of the first stone London Brid
3、ge started in 1176 and finished years later.Houses and shops were once built on the bridge,which made the road so narrow that it was often jammed with people,horses and carts.A keep left rule was made in 1733 to keep the traffic moving.This became the rule of the road in Britain.In 1757 the old brid
4、ge was pulled down and a new one was built in 1831.Interestingly,that one was pulled down again in 1967 but rebuilt in Lake Havasu City,USA,as a tourist attraction.The present London Bridge was opened in 1973.Millennium BridgeThe Millennium Bridge is a bridge for walkers.It was built to connect the
5、Tate Modern Art Gallery to the City and St Pauls Cathedral (圣保罗大教堂) in 2000.Thousands of people rushed to see the new bridge.Almost immediately after opening,the bridge had to be shut because of the dangerous waving caused by too many visitors.It has now been reopened.The bridge is about 320 meters,
6、costs 16 million pounds to build and only takes walkers.Westminster BridgeWestminster Bridge is a road and foot traffic bridge over the River Thames between Westminster and Lambeth.The present bridge,opened in 1862,is the second on the site and took the place of an earlier bridge opened in 1750.The
7、British romantic poet,William Wordsworth,wrote a famous poem “Composed Upon Westminster Bridge” in the autumn of 1802.Want to know more about the bridges on the Thames River? Click here .【语篇解读】本文是一篇广告布告类阅读。文章从不同的方面介绍了伦敦泰晤士河上的著名的四座大桥塔桥、伦敦桥、千禧桥以及威斯敏斯特桥。1Which of the following is NOT TRUE according to
8、the passage?AThe 1831 London Bridge is now in the USA.BTower Bridge is much less frequently lifted today than before.CCars and buses are not allowed to cross Millennium Bridge.DWestminster Bridge is for walkers only.D细节理解题。由Westminster Bridge部分Westminster Bridge is a road and foot traffic bridge ove
9、r the River Thames between Westminster and Lambeth.可知D选项“威斯敏斯特桥只供行人使用。”的描述错误,故选D。2The passage is most probably taken from a Aschool reportBwebsite articleCteenage magazine Dscience fictionB推理判断题。由最后一段Want to know more about the bridges on the Thames River? Click here .可知这篇文章很可能摘自一篇网站文章,故选B。3What can
10、 we learn from the passage?AWilliam Wordsworth wrote many poems of the bridges on the Thames River.BMillennium Bridge wasnt built strong enough so that it had to be pulled down and rebuilt.CThat all the traffic is kept left in Britain was from a rule of an old London Bridge.DTower Bridge is the symb
11、ol of London because it is the first bridge on the Thames River.C推理判断题。根据London Bridge部分“A keep left rule was made in 1733 to keep the traffic moving.This became the rule of the road in Britain.”讲到了英国靠左行走的道路交通规则正是源于伦敦桥上的交通规则,故选C。【解题策略】通过对关键词,关键短语或者是关键的句子的把握是解决推理判断题的重要解题方法之一,它们往往隐藏着深层的意思。1题,答案定位在West
12、minster Bridge部分Westminster Bridge is a road and foot traffic bridge over the River Thames between Westminster and Lambeth.其中a road and foot traffic bridge是关键词,由此可知D选项“威斯敏斯特桥只供行人使用。”的描述错误,故选D。BWhat a Messy Desk Says about YouFor some time,psychologists have been studying how personality traits (特征)
13、affect health and healthrelated choices.Not surprisingly,they have found that people born with conscientiousness (责任心),meaning that they are organized and predictable, typically eat better and live longer than people who are disorderly.They also tend to have immaculate offices.What has been less cle
14、ar is whether neat environments can produce good habits even in those who arent necessarily innately (天生地) conscientious.To find out,researchers at the University of Minnesota conducted a series of experiments.In the first experiment,they randomly assigned a group of collegeage students to spend tim
15、e in two office spaces, one of which was very neat, the other wildly cluttered (乱堆放) with papers and other workrelated stuff.The students spent their time filling out questionnaires unrelated to the study.After 10 minutes,they were told they could leave with an apple or a chocolate bar.Those student
16、s who sat in the orderly office were twice as likely to choose the apple as those who sat among the mess.A second experiment,however,found that working in chaos has its advantages,too.In this one,college students were placed in a messy or a neat office and asked to dream up new uses for PingPong bal
17、ls.Those in messy spaces generated ideas that were significantly more creative,according to two independent judges,than those in offices where stacks of papers and other objects were neatly arranged.“The results were something of a surprise,”says Dr.Vohs,the leader of the study.Few previous studies
18、found much virtue in disorder.The broken window theory,proposed decades ago,holds that even slight disorder and neglect can encourage indifference and poor discipline.But in the study by Dr.Vohs, disordered offices encouraged originality and a search for novelty.In the final portion of the study,adu
19、lts were given the choice of adding a health “boost” to their lunchtime smoothie that was labeled either “new”or “classic” The volunteers in the messy space were far more likely to choose the new one;those in the tidy office generally chose the classic version.“Disorderly environments seem to inspir
20、e breaking free of tradition,”Dr.Vohs and her coauthors conclude in the study,“which can produce fresh insights.”The implications of these findings are also practical.“My advice would be,if you need to think outside the box for a future project”,Dr.Vohs says,“then let the clutter rise and free your
21、imagination.But if your primary goal is to eat well or to go to the gym,pick up around your office first.By doing this,the naturally messy can acquire some of the discipline of the conscientious.”【语篇解读】本文是一篇说明文。研究表明,整洁的环境能使人谨小慎微、循规蹈矩;而凌乱的环境能解放思想、开拓思维、促进创新。4The underlined word “immaculate” in Paragra
22、ph 1 probably means Amessy BtidyCterrible DcomfortableB词义猜测题。根据第一段第二句“Not surprisingly,they have found that people born with conscientiousness(责任心),meaning that they are organized and predictable,typically eat better and live longer than people who are disorderly.”可知,一直以来人们认为,那些天性一丝不苟的人(这意味着他们是有条理的和
23、可预测的)通常比那些无序的人吃得更好、活得更长。这是在说有条理的优点,画线单词所在的句子“They also tend to have immaculate offices.”中的also表明在语意上上下文为递进关系,由此我们可以推测,这种人也倾向于拥有“整洁的”办公室。故选B。5Which of the following can best explain the broken window theory?AChaos begets (导致) chaos.BMisfortune may be an actual blessing.CBad news has wings.DWhen a doo
24、r shuts,a window opens.A推理判断题。根据第四段最后一句“The broken window theory,proposed decades ago,holds that even slight disorder and neglect can encourage indifference and poor discipline.”可知,几十年前提出的破窗理论认为,即使是轻微的混乱和忽视也会助长冷漠和纪律缺失的行为的产生,即不良现象会助长不良结果的产生。故选A(Chaos begets chaos.混乱招致混乱。)。简单背景知识:破窗理论又叫破窗效应,是犯罪学的一个理论,
25、该理论认为,环境中的不良现象如果被放任存在,会诱使人们仿效,甚至变本加厉。6Which of the following will Dr.Vohs probably agree with?AMore virtue exists in organized people.BCreativity results from tidiness and discipline.CDisorderly surroundings help to create new ideas.DWorkers good habits guarantee the success of a project.C推理判断题。根据倒数
26、第二、三段的研究结论尤其是最后一段Dr.Vohs的建议“if you need to think outside the box for a future project,then let the clutter rise and free your imagination.(如果你需要冲破束缚思考未来的项目,那就让杂乱无章的东西增加,释放自己的想象力。)”可知,其很可能赞同“凌乱的环境有助于产生创新性的想法”。故选C。7What can we conclude from the study results?AThe naturally neat people tend to be very
27、creative.BA messy office will cause quite low working efficiency.CEnvironments can affect peoples way of thinking and behavior.DPeoples personalities are determined by their working environments.C推理判断题。研究表明,整洁的环境能使人谨小慎微、循规蹈距;而凌乱的环境能使人解放思想、开拓思维、促进创新。由此可以推断,“环境影响人们的思考及行为方式”。故选C。CFive and a half billio
28、n people across the world live without a household toilet.Hundreds of millions of people are using facilities that are unhealthy and more than a billion people defecate (排泄) in the open.Michael decided to take action in response to what is one of the worlds greatest public health crises.He invited 3
29、2 health workers from 16 communities in the southern Highlands of Madagascar to attend a training to organize communities to completely wipe out open defecation.After completing the initial training,the 32 health workers returned to their towns and got to work.They met with their community and began
30、 to map out their town.Together they toured the area and pointed out every spot where people often defecate.Many of them became embarrassed after realizing the high amount of human waste in their community.They then continued to make a bill for the total costs of trips to the local health center whe
31、n being treated for gastrointestinal (肠胃的) diseases.They quickly began to realize the financial involvement,besides the health risks of open defecation.The communities began to solve the problem on their own.They considered ways to reduce the cost,by using local materials.Bamboo fences were suggeste
32、d as an alternative to wooden fences.Mud could be used to build walls instead of bricks.Before Michael starting his project,267 toilets existed for the 6,700 people living in the communities Michael aimed to reach.It was not enough at all.More than 300 additional toilets were built.He was pleasantly
33、 surprised by the enthusiasm he saw from the community towards making open defecation less.【语篇解读】这是一篇说明文。主要介绍了全世界有45亿人没有家庭厕所,数亿人正在使用不健康的设施,超过10亿人在露天排便。迈克尔决定采取行动来应对世界上最大的公共卫生危机之一。他邀请来自马达加斯加南部高地16个社区的32名卫生工作者参加培训,组织社区彻底清除露天排便的行为。8What is the purpose of Michaels project?ATo change some peoples living t
34、raditions.BTo help all people in poverty in the world.CTo develop professional skills of health workers.DTo rid many people of the habit of open defecation.D细节理解题。根据第二段最后一句“He invited 32 health workers from 16 communities in the southern Highlands of Madagascar to attend a training to organize commu
35、nities to completely wipe out open defecation.”可知Michael项目的目的是为了清除人们露天排便的习惯。故选D。9What motivated the communities to build toilets?AMichaels healthy trainings for the locals.BHealth workers suggestions on defecation.CToo many spots where people often defecate.DThe cost on diseases caused by open defec
36、ation.D细节理解题。第三段倒数第二句“They then continued to make a bill for the total costs of trips to the local health center when being treated for gastrointestinal (肠胃的) diseases.”可知社区为前往当地医疗中心治疗胃肠疾病的费用买单,这一经济支出是促使他们修建马桶的原因之一。故选D。10What do many of the locals think of open defecation after mapping out their tow
37、n?AThey take it for granted.BThey view it as a shame.CThey think it unimportant.DThey value it as a tradition.B细节理解题。第三段第四句“Many of them became embarrassed after realizing the high amount of human waste in their community.”可知当地人在标出当地人们露天排便的地点后,为他们的社区中有大量的人类排泄物感到尴尬羞愧。故选B。11What can we infer from the
38、last paragraph?AThe cost of toilets will become higher.BOpen defecation will become less and less.CMost locals are still defecating in the open.DThe locals are enthusiastic about open defecation.B判断推理题。由最后一段最后两句可知“More than 300 additional toilets were built.He was pleasantly surprised by the enthusi
39、asm he saw from the community towards making open defecation less.”可知另外还修建了300多个厕所,看到社区对减少随地大小便的热情不减。可推理将来露天排便的情况将减少。故选B。DWith the explosion of consumer choices in recent history,the latest musthaves would surely need to be upgraded more often than every 10 years.In 2002 a computer and basic mobile
40、phone would have been enough for most people,but now? The public need a trendy notebook computer and a smartphone with WiFi connection to feel they are uptodate.So when will we have enough things? When will we finally be happy? Well,it looks like the things we buy today will barely keep us satisfied
41、 for a few months.In the eyes of some psychologists,far from making us happy,greater consumer choice creates many serious psychological problems.A fundamental principle of the society is that more freedom is better and more choice in the marketplace means more freedom.Therefore more choice leads to
42、more happiness.This is not the case,however.Imagine you go to a caf offering chocolate and vanilla ice cream.You choose the chocolate and eat it happily.But what if the caf serves 50 kinds of ice cream? You choose chocolate and then start to worry,“maybe blueberry would have been better,perhaps the
43、halffat ice cream would have been healthier.Stupid me,all these choices and I didnt make the best one! ”In Chinas major cities we have now passed the point where more consumer choice is making us happier.We are annoyed by all the options we have,disappointed because our expectations are so high and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
4江苏省南通市四年级下学期期末语文试题(含答案).pdf
