2020-2021学年高中英语 阶段综合检测2(含解析)新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测2含解析新人教版必修3 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(二)第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMonday810a.m.TECHNOLOGY Information Technology (IT)Using the Internet In this lesson,students learn how to surf the Internet safely and effectively.There will also be information about using different search engine
2、s.Finally,this lesson teaches students about the best websites to use to continue their education online.1012a.m.ARTS10:00a.m.DRAMAStudents learn the play that the teacher gave before class.During this lesson,students will have the chance to act out roles with other students.11:00a.m.PAINTING WITH W
3、ATERCOLOURSStudents learn the play that the teacher gave before class.During this lesson,students will have the chance to act out roles with other students.LUNCH12 pm.SCIENCES Biology/ChemistryStudents can choose which class to attend.In biology this week,the topic is Human Body.Students will learn
4、about how it works.Alternatively,students can study chemistry.This class takes place in the science lab,and this week students learn about H2 and O2.24 pm.SPORTSStudents learn about the skills in a certain sport by watching video to see real action from past games.And then,students will play a short
5、 match lasting 45 minutes.This week,the sports are football (for boys) and tennis (for girls).HOMEWORKITthe teacher will give students websites to look up at home.(about 20 minutes)Dramastudents have to learn a part for the next lesson.(about 40 minutes)Biology/Chemistrystudents have to write a shor
6、t report.(about 20 minutes)【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了星期一的课程安排,目的是吸引学生来上课。1At ,students are having a painting lesson.A10:30 am.B11:35 am.C1:30 pm. D2:15 pm.B细节理解题。根据第三条信息中的“11:00a.m.”及“PAINTING WITH WATERCOLOURS”可知, 水彩画课于上午11点开始,上午11点35分的时候,学生们正在学习水彩画,故B项正确。2The underlined word “Alternatively” is closest i
7、n meaning to “ ”AAs another choice BFor this reasonCAt the same time DIn other wordsA词义猜测题。根据画线词前的“Students can choose which class to attend.”可知,学生可以选择上生物课还是化学课,前面介绍了生物课,此处是说学生也可以在科学实验室里学习化学,画线词词义为“或者、另一个选择”,故A项正确。3The information in the table is mainly for students to Atake classes Bdo their homewo
8、rkCchoose teachers Dorganize hobby groupsA推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了星期一的课程安排,目的自然是吸引学生来上课,故A项正确。【解题策略】词义猜测题的难度较大,画线词的上下文往往是答案的依据所在,例如本篇第2题,根据画线词前的“Students can choose which class to attend.”可知,学生可以选择上生物课还是化学课,前面介绍了生物课,此处是说学生也可以在科学实验室里学习化学,画线词词义为“或者、另一个选择”。BEmmy Combs, 17, lost her hair as a young girl due
9、 to the autoimmune disorder, a disease which caused complete loss of hair all over her body.From the age of five until she was 16, Emmy wore bandanas(花绸巾) to cover her head.But in May last year, she made the decision to stop wearing them.Emmy admitted that taking her bandana off for the first time w
10、as a fearful experience, but her close friends and family stuck by her.“It was time to try new things and I have always wanted to grow out of wearing bandanas,” Emmy said.“My friends and family pushed me to go through with it and Im glad that they did.Even though it does not seem that hard to do, it
11、 was one of the hardest things that I have ever done.It was stressful, but I had my friends and family by my side the entire time.”“I have always been a confident person to others and myself.I was at a very young age when it happened, however over the many years of growing up with it the reaction I
12、usually get from people ranges from just curiosity and kind, generous comments.Sometimes I will get an occasional rudesounding comment, however I have never let it get to me.”Emmy taught herself how to use makeup to improve her natural features and replace the ones shes missing, such as eyebrows and
13、 lashes.She shares her makeup looks on her blog and is committed to helping others be confident with their appearance.“I have learned over the past 17 years of my life that you control how you want to live your life.You choose the lifestyle that makes you happy, ” she said.4How did Emmy feel when sh
14、e decided to show her hairless head?AConfident. BNervous.CLighthearted. DAshamed.【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了小女孩Emmy Combs因自身免疫紊乱而失去了她的头发,她一直用花绸巾遮头,后来在家人和朋友的鼓励和陪伴下克服压力障碍,摘掉花绸巾,勇敢面对自己,快乐生活的励志故事。B细节理解题。根据“Emmy admitted that taking her bandana off for the first time was a fearful experience, but her close friend
15、s and family stuck by her.”可知选B。5What did Emmy do towards unkind comments on her hairless head?AShe was angry.BShe felt deeply hurt.CShe just ignored them.DShe talked back.C细节理解题。根据“Sometimes I will get an occasional rudesounding comment, however I have never let it get to me.”可知选C。6Why did Emmy sho
16、w her makeup looks on her blog?AShow her beauty.BShow her courage.CShow her makeup skills.DInspire others.D细节理解题。根据“She shares her makeup looks on her blog and is committed to helping others be confident with their appearance.”可知,她是在鼓励他人对自己要有信心,故选D。7What life lesson has she learnt?AJust follow her h
17、eart.BFace challenges bravely.CDevelop herself to the fullest.DJust accept what it is.A推理判断题。根据“I have learned over the past 17 years of my life that you control how you want to live your life.You choose the lifestyle that makes you happy,”she said.可知,Emmy是按照自己想要的生活方式生活,也就是她遵从了自己的内心,故选A。CFor centuri
18、es,people wondered how big the Earth was.Unfortunately,although the Earth was flat,no one was able to figure out its size.Gradually,however,people began to realize that the Earth was really round.Then,in the third century BC(2,300 years ago),a Greek man named Eratosthenes had an idea.Eratosthenes wa
19、s sure that the Earth was a sphere.He used the sun and geometry(几何学) to figure out the size of the Earth.He calculated that the circumference(圆周) of the Earth was 28,600 miles(46,000 kilometers)The true size of the Earth is 25,000 miles(40,000 kilometers)Eratosthenes measurement was wrong,but it was
20、 very close to the truth.For many centuries after Eratosthenes lived,people made maps of the Earth.However,they did not know very much about the world outside of Europe,Asia,and North Africa.Mapmakers could not draw accurate maps of the Earth until people began traveling around the world in the fift
21、eenth century,mapping small areas each time.In the eighteenth and nineteenth centuries,people began making correct maps of countries,but the first accurate maps of the world were not made until the 1890s.Maps today are reliable,inexpensive,and easy to understand.People depend on maps every day.What
22、would our lives be like without them?【语篇解读】文章介绍了地球是圆的的发现过程及地图绘制的过程。8A sphere is a Alarge shape BplanetCball shapeDmember of the sun familyC细节理解题。根据第二段Eratosthenes was sure that the Earth was a sphere.和He calculated that the circumference(圆周) of the Earth was 28,600 miles(46,000 kilometers)可知sphere是球
23、形,故选C。9Whats a synonym(同义词) for “figure out”?Ageometry BcalculateCmake out DunderstandB词义猜测题。no one was able to figure out its size.指没有人能够计算出它的大小,figure out “计算”,与calculate同义,故选B。10The first correct maps of the world were made Ain the 15th century Bin the 18th centuryCin the 19th century Din the 20t
24、h centuryC细节理解题。根据倒数第二段the first accurate maps of the world were not made until the 1890s.可知世界上最早的精确地图是19世纪90年代出现的,故选C。11When did map makers begin to draw correct maps of the Earth?AWhen people began to travel around the world.BWhen people knew the size of the Earth.CWhen people knew the shape of th
25、e Earth.DBefore people traveled around the world.A细节理解题。根据倒数第二段Mapmakers could not draw accurate maps of the Earth until people began traveling around the world in the fifteenth century,mapping small areas each time.可知到15世纪人们开始环游世界,地图制作者们才绘制出了精确的地球地图。DIn Armenia,when a babys first tooth arrives,ofte
26、n in four to seven months,a celebration takes place known as the “agra hadig” or “atam hatik”As part of the celebration,objects related to different professions are placed in front of a child.Whichever object a baby chooses first is thought to be a sign of where the childs professional talent lies.W
27、ith the appearance of teeth,a child can begin to eat solid food.It is believed to be a proper time to predict what the future holds.“Parents may arrange the future life of their children by offering only those objects that stand for respectable professions,” said Professor Antonyan from Yerevan Stat
28、e University.“A book for a writer; a pencil for an artist or a designer; a coin for a businessman.” Parents can also game the selection by putting objects nearer to or farther from their kids reach.At one recent celebration,“the father of the baby asked to place a ladle(长柄勺) a bit far from his daugh
29、ter to save her from a future of a housewife,” Antonyan said.In the earliest written records of the event,from the 19th century,just two objects were put before the teething child.But the prediction then was not about an adult profession.In the event,holding a knife meant a brother was on the way,a
30、comb or a mirror a sister.“The prediction for the future profession was developed in the modernized environment of Soviet Armenia when the future career would determine the babys life,” Antonyan said.Today,teethshaped cakes,toys and balloons are popular party favors at these celebrations.【语篇解读】本文是一篇
31、说明文。文章主要讲的是亚美尼亚的传统庆典。12After the Armenian children have the first tooth,a celebration is held to Apredict their future jobsBhonor their skills of eatingCknow if they are healthyDunderstand what they like to eatA推理判断题。根据第一段中In Armenia,when a babys first tooth arrives,often in four to seven months,a c
32、elebration takes place known as the “agra hadig” or “atam hatik”As part of the celebration,objects related to different professions are placed in front of a child.可知,在亚美尼亚孩子长出第一颗牙齿后,人们会举行庆祝活动来预测他们未来的工作。13What can we learn from Paragraph 3?AParents can change childrens future by changing the objects.
33、BA girl picking up a ladle is often considered to become a cook.CA book is often put farther than a ladle for a baby to choose.DParents can influence their childrens choices in the celebration.D推理判断题。根据第三段中“Parents may arrange the future life of their children by offering only those objects that sta
34、nd for respectable professions,” said Professor Antonyan from Yerevan State University.可知,第三段主要讲的是父母可以影响孩子在庆祝活动中的选择。14What may be Antonyans attitude towards the mentioned prediction method?ASupportive BObjectiveCDisappointed DUnconcernedB推理判断题。根据最后一段中“The prediction for the future profession was dev
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
