2020-2021学年高中英语 阶段综合检测3(含解析)外研版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测3含解析外研版必修3 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AReusable straw with cleaner & caseThis stainless steel straw (不锈钢吸管)is a good product to replace singleuse straws.The straw folds (折叠)into four,meaning you can carry it in your pocket.Its also easy to clean,thanks to the supplied brush.You can get it now for just $2
2、4.99thats 50% off.Aduro Home Dome Smart Outlet(插座)This new product fits in any outlet and allows you to control the power supply through your phone.This means you can cut your energy use,from lights to heaters.The Aduro is now 60% off at just $19.99.Omega AXL Inkless PenMillions of ballpoints are ma
3、de and thrown away each year.The Omega AXL is a green replacementthis amazing pen puts down perfect lines using a special kind of aluminium.It never runs out,and your drawings will always stay clean and tidy.Worth $39.99,the Omega pen is now discounted (打折扣)to $29.99.Altgalley chopsticksDisposable (
4、一次性的)chopsticks are another example of unnecessary waste.The Altgalley chopsticks are better for the planet,and they wont affect the taste of your dish.In addition,they are specially designed so they will stand upright.This makes sure that the chopsticks stay clear of restauranttable dirt.You can ge
5、t a pair now for $11.99,saving 33 percent on the usual price.【语篇解读】本文是应用文。文章展示了四种环保型产品。1Which product offers the highest discount?AReusable straw.BAltgalley chopsticks.COmega AXL Inkless Pen.DAduro Home Dome Smart Outlet.D细节理解题。由四种产品的价格信息可知,不锈钢吸管打五折,智能插座打四折,无墨笔打七五折,可站立筷子打六七折;因此,智能插座折扣力度最大。 2What do
6、we know about the Omega AXL Inkless Pen?AIt can be used for a very long time.BIt is a kind of ballpoint pen.CIt can be easily erased.DIt can stand upright.A细节理解题。由Omega AXL Inkless Pen部分中的“It never runs out”可知,这种笔可长久使用。 3What do the four products have in common?AThey can be connected to smart phones
7、.BThey are widely popular with families.CThey are environmentally friendly.DThey are easy to carry and clean.C推理判断题。由各产品的产品介绍中的“replace singleuse straws”,“cut your energy use,from lights to heaters”“The Omega AXL is a green replacement”和“The Altgalley chopsticks are better for the planet”可知,不锈钢吸管能代替
8、一次性吸管,智能插座能减少能量消耗,无墨笔能取代用完即丢弃的圆珠笔,可站立筷子比一次性筷子更环保、卫生;因此,每个产品都在某方面对环境有利,属于环境友好型产品。BFor 52 years my father got up at 5:30 am every morning,went to work,and returned home at 5:30 pm.I never saw my father stayed home from work ill,nor did I ever see my father lay down to take a nap.He had no hobbies,othe
9、r than taking care of his family.All he asked from me,his daughter,was to help him while he was repairing something,so we could have some time to talk.For 22 years,after I left home for college,my father called me at 9:00 am every Sunday.Nine years ago when I bought my first house,my father,67 years
10、 old,spent eight hours a day for three days painting my house.He would not allow me to pay someone to have it done.All he asked for was a glass of iced tea.Five years ago,at age 71,my father spent five hours putting together a swing set for my daughter.On the morning of January 16,1996,my sister tel
11、ephoned me: my father was in the hospital with an aneurysm (动脉瘤) in Florida.I got on an airplane immediately,and on the way I realized that I hadnt communicated with him as much as Id always wanted to.I vowed (发誓) that when I arrived,I would have a long talk with him.I arrived in Florida at 1:00 am,
12、only to find that my father,at the age of 76,had passed away at 9:12 pm.This time it was he who did not have time to talk,or time to wait for me.【语篇解读】本文主要讲述的是父亲对家人的爱和奉献,目的在于纪念并回忆亲爱的父亲。4From the first paragraph we can infer (推断) that the authors father Awas a good driverBhad many hobbiesCsometimes f
13、ell ill Dwas in good healthD推理判断题。根据文章第一段1、2句可知52年以来父亲一直工作都很认真努力,从来没有生病请假。可知他的身体一直很好。故D正确。5The underlined phrase “other than” in the first paragraph has the same meaning as “ ”Awithout BincludingCexcept Ddue toC词义猜测题。结合本段最后一句“All he asked from me,his daughter,was to help him while he was repairing s
14、omething,so we could have some time to talk.”可知父亲对我的要求就是当他修理东西的时候,帮助他。本句“He had no hobbies,other than taking care of his family.”可知父亲没有其他爱好,除了照顾家人。所以other than 意为“except”。故C正确。6According to the last paragraph,we can know that the authors father was born in A1920 B1918C1916 D1922A时间计算题。根据第三段第一句“On th
15、e morning of January 16,1996”以及倒数第二句“my father,at the age of 76,had passed away at 9:12 pm”父亲在1996年去世,享年76岁,可知父亲是1920年出生的。故A正确。7The author wrote the article in order to Apraise her fatherBremember her fatherCshow her father was healthyDlet her father be knownB写作意图题。作者在本文中详细叙述了父亲对家人的爱以及他对家庭和孩子的奉献,同时对
16、自己没有来得及和父亲见最后一面很遗憾。可知本文目的在于回忆父亲。故B正确。CAfter studying psychology for several years I discovered how easily you could know peoples personalities (个性) if you educated yourself well.Everything that is related to a person reveals (提示)parts of his personality and by gaining a little knowledge about some p
17、sychologyrelated topics you will be able to use the same eyes that you have always used to see what you have never seen before.The way you walk doesnt only reflect some of your personality traits (特点) but it also reflects your current mood.If you feel happy then most probably you are going to have a
18、n energetic walk where your walking speed becomes faster.When people feel confident and courageous they walk with wide steps and they tend to bypass their friends who are walking with them due to their higher speed.Some people exert (施加) heavy pressure while stepping on earth,not because they have a
19、 heavy body but because of persistence! Persistent people tend to walk with heavy footsteps that exert high pressure on whatever they are stepping upon.Although persistence is good,this walking style can be an indication (迹象) of lack of flexibility.Some people walk slowly dragging their feet behind
20、them as if they have no energy to move.The lack of energy is usually associated with sad feelings or depression but it could also reflect fear or uncertainty about what is lying ahead.A cat walk is usually an indication that the person is showyin other words,the message he is sending is “Look at me!
21、”The same goes for guys who move as if they are models in a fashion show.Walking with your hands in your pocket may be an indication that you are not satisfied with your body image or your current clothes.If your head is up while walking,then this could mean that you are experiencing a good mood;poi
22、nting your head downwards while walking could mean that you are feeling bad.【语篇解读】人的步态能够反映人的个性,你相信吗?读完本文,你会得到答案的。8If a person walks with wide steps,he is probably Aanxious BhappyCconfident DexcitedC细节理解题。根据第四段可知,当人们感到自信时,他们迈的步子大。故选C。9How do persistent people walk?AWalk with light footsteps.BWalk wit
23、h heavy footsteps.CWalk with a fast speed.DWalk slowly.B细节理解题。根据第五段第一句可知,有些人步伐有力不是因为他们体重大,而是因为他们很执着。故选B。10If a boy walks as if he is a model in a fashion show,it means that he Ais in a good moodBwants to draw peoples attentionCis happy with his body imageDis full of confidenceB细节理解题。根据倒数第二段第一句可知,走猫步
24、的人通常是有表现欲和炫耀之心的,换句话说,他们在传递这样一种信息看我!也就是吸引别人的注意力。故选B。11What is the passage mainly about?AThe importance of psychology.BDifferent walking styles.CHow mood influences our walking styles.DWalking styles can tell something about us.D主旨大意题。本文通过研究人走路的姿势来判定人的心理。故选D。DToday,we are told,children dont spend enou
25、gh time in the fresh air.Many of them are addicted to a screen either on a computer or a TV they seem to be living in a virtual world.They have lost touch with nature.But now 400 organizations in the UK,from playgroups to the National Health Service,are encouraging children to have some “wild time”T
26、hey want kids to exchange at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time to play outside.Activities such as building dens,climbing trees,and playing hide and seek are just some of the things kids can do.Even if they live in a city,they can go on adventures in the garden or the
27、 park.Children often need a helping hand from mum and dad.They need to be shown what to do and where to go.Andy Simpson from National Health Service says,“We want parents to see what this magical wonder product does for their kids development,independence and creativity,by giving wild time.”So in sp
28、ite of the complicated world that young people grow up in now,it seems that going back to basics and experiencing “natures playground” is what modern children need.David Bond from Project Wild Thing says,“We need to make more space for wild time in childrens daily routine,freeing this generation of
29、kids to have the sort of experiences that many of us took for granted.”This might sound a bit oldfashioned to you or maybe,like me,and it has made you think about putting on your boots,getting outdoors and recalling your childhood.Theres no age limit on enjoying yourself!【语篇解读】本文主要讲述的是 wild time 对学生
30、的性格发展、独立性和创造性是非常重要的。呼吁我们要给孩子更多的玩耍时间。12What is the best title of the text?AAdventures of childrenBKinds of wild timeCMore space for childrenDWild time for childrenD标题归纳题。根据文章第一段可知现在的孩子把很多时间花在了看电视和电脑游戏上,并没有太多的时间去户外玩耍,而户外玩耍对孩子的个人发展、独立性和创造性是非常重要的。所以要给孩子更多 wild time。故D正确。13Children are encouraged to do t
31、he following activities except Abuilding densBclimbing treesCwatching TV Dplaying hide and seekC细节理解题。根据文章第一段倒数第二句“Activities such as building dens,climbing trees,and playing hide and seek are just some of the things kids can do.”可知鼓励孩子们去 building dens,climbing trees,and playing hide and seek,所以 A、B
32、、D 三项都是人们建议孩子去做的事情。C项是人们反对孩子做的事情。故C项符合题目要求。14According to Andy Simpson,we know that Awild time is good for childrenBwild time is hard to designCparents know the importance of wild timeDparents like keeping their children indoorsA推理判断题。根据第二段最后一句“Andy Simpson from National Health Service says,We want
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
法规黄金AB卷.pdf
