2020-2021学年高中英语 阶段综合检测4(含解析)新人教版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测4含解析新人教版选修8 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)A We can take online joyful learning experiences to a new level by combining the best practices in education with inspiring handson lessons that parents and children can enjoy together.Starting a Writers Notebook June 13thJune 17thThis workshop
2、is to inspire children to see themselves as true authors.The writing activities in this workshop are meant to help young authors develop their sense of voice and enthusiasm for writing.Participants will learn a variety of strategies and techniques for generating ideas and producing meaningful writin
3、g.PRICE: $27.00($22.00 cash payment)AGE: 610Backyard ScienceJune 20thJune 24thBy sharing what we discover in our own backyards,our children will be able to experience firsthand how wildlife,climate,and geographic landscapes differ across the globe.Through this workshop we have the ability to create
4、eyeopening explorations for our children.PRICE: $27.00AGE:410Be a Peacemaker June 27thJuly 1stBy practicing mindfulness we discover how to find that peaceful place within ourselves,even during the most difficult times.This online class offers families a way to explore beneficial techniques together
5、in an effort to develop a shared language and common understanding of what it means to be fully present in our lives.PRICE: $ 27.00 AGE: 410Poetry Makers June 11thJuly 15thWhen sharing poems with our children,we not only teach them how to appreciate the beauty of language but also that our words hav
6、e the ability to affect others in deep and meaningful ways.In this fourweek online workshop,we will strengthen our childrens understanding of themselves,each other,and the world around them through the power of writing poetry.PRICE: $27.00AGE:610【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了几个适合孩子和家长共同参与的动手实践课程。1What can we le
7、arn about Starting a Writers Notebook?AIt offers a discount.BIt lasts four weeks.CIt is suitable for all ages.DIt encourages children to write poetry.A细节理解题。根据第二段中的“PRICE: $27.00($22.00 cash payment)”可知,Starting a Writers Notebook原价$27.00,现金支付只需$22.00,也就是有一定的折扣,故A项正确。2What can we learn about Backyar
8、d Science?AIt encourages the kids to get close to nature.BIt offers the kids various outdoor explorations.CIt fills the kids with confidence in their future.DIt enriches the kids life experience and knowledge.B细节理解题。根据第三段中的“Through this workshop we have the ability to create eyeopening explorations
9、for our children.”可知,Backyard Science可以为孩子们提供开阔眼界的户外探索,故B项正确。3Which workshop can help kids make a good balance in their daily life?AStarting a Writers Notebook.BBackyard Science.CBe a Peacemaker.DPoetry Makers.C细节理解题。根据第四段中的“This online class offers families a way to explore beneficial techniques to
10、gether in an effort to develop a shared language and common understanding of what it means to be fully present in our lives.”可知,Be a Peacemaker能够让孩子们明白全身心投入意味着什么,也就是说能够帮助孩子们在日常生活中保持良好的平衡,故C项正确。4What can kids learn at Poetry Makers?ATake more interest in their studies.BHave a strong desire to be succ
11、essful.CShow much enthusiasm for literature.DBe aware of the power of words.D细节理解题。根据最后一段中的“When sharing poems with our children,we not only teach them how to appreciate the beauty of language but also that our words have the ability to affect others in deep and meaningful ways.”可知,Poetry Makers能够让孩
12、子们学到语言能够以深远和有意义的方式影响别人,也就是能够让孩子们学会语言的力量,故D项正确。BUsually,we have to pick and choose which activities we do in a day.Volunteer at a dog shelter or squeeze in an hour at the gym? Serve meals at a local food kitchen or go to that gym class you love thats only offered on certain days of the week? We only
13、have so many hours and a certain amount of energy to work with,after all.For the kind runners of the world,exercising their hobbies just became easier.Meet GoodGym,a community of runners who use their favorite way to stay fit and combine it with activities that benefit their neighborhoods and allow
14、them to meet new people.GoodGym members take a break between runs to pay visits to the elderly and help them with chores they can no longer do on their own.This benevolent running group is open to all future participants as long as they dont mind getting physical.GoodGym arose when the founding memb
15、er grew frustrated with the lack of community engagement in their gyms and the strong desire to help people,while also furthering their own selfdevelopment.The aim was to create a group of fit and interested individuals who wanted to run as much as possible to contribute to social wellbeing,more spe
16、cifically,helping the elderly feel less lonely.Just as younger generations sometimes have trouble finding their place or their community,GoodGym saw that older populations also really needed some positive communications,and someone to look after their needs.Members can choose between three types of
17、runs: Mission Runs,Coach Runs,and Group Runs.During Mission Runs,participants run to a civilians home (meeting other runners there who are ready to help) and help change lightbulbs,move furniture,cleaning their gardens,etc.Once the task is done,they run back to their route!While GoodGym was founded
18、in London,the concept spread to 47 communities across the UK.Their task?To get runners off the treadmills(跑步机) and into their towns for some energetic acts of service.【语篇解读】本文介绍的是一些喜欢跑步的人发起的一个叫GoodGym的组织。走出健身房,到户外跑步,同时,帮助一些需要帮助的老年人,然后一起再去帮助他人。5What do the questions suggest in Paragraph 1?AVolunteeri
19、ng makes us delighted.BWe feel happy to serve daily meals.CWe should choose what we can do.DGoing to gym classes enjoys popularity.C推理判断题。根据第一段第一句及下文的内容可推知,作者建议我们应该选择我们可以做的事情。故选C。6Why did the founding members create GoodGym?ATo encourage the elderly to run more.BTo help those who grew frustrated in
20、life.COnly to further their own selfdevelopment.DTo make the life of the elderly more colorful.D细节理解题。根据第三段第二句“The aim was to create a group of fit and interested individuals who wanted to run as much as possible to contribute to social wellbeing,more specifically,helping the elderly feel less lonel
21、y.”和第四段“Just as younger generations sometimesolder populations also really needed some positive interactions,and someone to look after their needs.”可知,这一组织满足了不同人群尤其是老年人的需求,使老年人不再孤独,使他们的生活更加丰富多彩。7What is the main idea of the text?ARunning together outdoors can help get rid of loneliness.BGoodGym is a
22、 place where you can meet different people.CThis running group combines exercise with helping its community.DWhen you are frustrated,please join GoodGym in running outdoors.C主旨大意题。本文主要介绍的是一群爱跑步的人走出健身房,到户外跑步,同时帮助身边需要帮助的人,尤其是老年人。故选C。CEven the hardest days contain lessons that will help you be a better
23、 person.Feeling down?Consider these things to remember when youre having a bad day.No one promised life would be perfect.If you look for perfection,youll never be content.Dont condition your happiness on meeting every expectation you set for yourself.It is good to be ambitious,but youll never be per
24、fect.If you expect otherwise,your life will be filled with disappointments.Success doesnt happen overnight.Trees that are slow to grow bear the best fruit.Dont kid yourself into thinking success will come quickly.It isnt easy to be patient,but anything worth doing requires time.If you get frustrated
25、,remind yourself why your goal is important.There is a lesson in every struggle.And once the storm is over,you wont remember how you made it through or how you managed to survive.But one thing is certain.When you come out of the storm,you wont be the same person who walked in.Thats what this storms
26、all about.Dont complain about how terrible your life is.If you search for the lesson in your present struggle,youll be able to make positive changes that would prevent similar situations in the future.Without hard times,you wouldnt appreciate the good ones.Strength does not come from winning.Your st
27、ruggles develop your strengths.When you go through hardships and decide not to give in,that is strength.It is hard to find much to smile about when you fail,but how else would you improve yourself?If you look at failure as a part of your evolutionary process,youll stay positive and pursue your goals
28、 for as long as it takes.【语篇解读】本文为议论文。作者论述了人在失意时要记住几件事:1.生活本来就不完美;2.成功不是一蹴而就的;3.困难让我们成长;4.没有困境,就不会珍惜好时光。8Which of the following summarizes this passage best?AEvery person has to go through hard times.BPerfection doesnt exist in life.CWe should accept the fact that life is not perfect.DThings to reme
29、mber when you are having a bad day.D主旨大意题。根据第一段Consider these things to remember when youre having a bad day.可知,本文告诉我们,当我们在不愉快的日子里,要记得去考虑下面的这些事。故D选项正确。9What does the underlined sentence mean?ASuccess will come quickly.BHard work leads to success.CSuccess calls for patience.DConfidence is the first s
30、tep to success.C推理判断题。根据第三段得知成功不会一夜之间发生,长得慢的树结最好的果实,不要欺骗自己,认为成功很快到来,耐心并不容易,但是任何值得做的事情都需要时间。由此推知,画线句意为“成功需要耐心”。故C选项正确。10We can learn from Paragraph 4 that Alessons from struggles make us strongerBall things are difficult before they are easyCwe should forget how we managed to surviveDsimilar situatio
31、ns in the future will never appearA推理判断题。根据第四段内容,每一次挣扎都有一个教训。当暴风雨过去,你不记得自己如何度过、如何幸存、你甚至不确定暴风雨是否已真正结束,但有一点确定无疑,当你走出暴风雨的时候,你不再是走进暴风雨的那个人。由此可知,从挣扎中吸取的教训使我们更加坚强。故A选项正确。11Which statement agrees with the passage?AHard times make us lose heart and be short of courage.BPerseverance in time of hardships deve
32、lops our strengths.CSmiles when you fail will not help to improve yourself.DWe should try to avoid failures in the evolutionary process.B细节理解题。从最后一段可知:没有困境,就不会珍惜好时光。困难才能让人学会坚强,而不是成功。B项Perseverance in time of hardships develops our strengths.符合本文主旨。故B选项正确。DIts time to reevaluate how women handle conf
33、lict at work.Being overworked or overcommitted at home and on the job will not get you where you want to be in life.It will only slow you down and hinder your career goals.Did you know women are more likely than men to feel exhausted?Nearly twice as many women than men aged 1844 were reported feelin
34、g “very tired” or “exhausted”,according to a recent study.This may not be surprising given that this is the age range when women have children.It is also the age range when many women are trying to balance careers and home.One reason women may feel exhausted is that they have a hard time saying “no”
35、Women want to be able to do it allvolunteer for school parties or cook delicious mealsand so their answer to any request is often “Yes,I can.”Women struggle to say “no” in the workplace for similar reasons,including the desire to be liked by their colleagues.Unfortunately,this inability to say “no”
36、may be hurting womens health as well as their career.At the workplace,men use conflict as a way to position themselves,while women often avoid conflict or strive to be the peacemaker,because they dont want to be viewed as aggressive at work.For example,there is a problem that needs to be addressed i
37、mmediately,resulting in a dispute over who should be the one to fix it.Men are more likely to face that dispute from the perspective of what benefits them most,whereas women may approach the same dispute from the perspective of whats the easiest and quickest way to resolve the problemeven if that me
38、ans doing the boring work themselves.This difference in handling conflict could be the deciding factor on who gets promoted to a leadership position and who does not.Leaders have to be able to delegate (知人善任) and manage resources wiselyincluding staff expertise.Shouldering more of the workload may n
39、ot earn you that promotion.Instead,it may highlight you inability to delegate effectively.【语篇解读】这是一篇说明文。文章论述了女性比男性更有可能感到“筋疲力尽”的原因,是因为女性倾向于将自己逼迫到超出自身能力之外。文章还指出在面对工作中的冲突争端时,男性倾向于将个人利益放在第一位,而女性则可能会从解决问题的最简单和最快的方法的角度来处理同样的争议,即使这意味着她们自己要做枯燥的工作。12What does the author say is the problem with women?AThey ar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
