2020-2021学年高中英语学业水平合格性考试模拟测试卷(五) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语学业水平合格性考试模拟测试卷五 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 学业 水平 合格 考试 模拟 测试 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高中学业水平合格性考试模拟测试卷(五)(时间:90分钟满分:150分).情景交际(共5小题;每小题3分,满分15分)阅读下列简短对话,从A,B,C和D中选出最佳答案,将对话补全。1It seems that Ann doesnt like the bag you bought for her the other day._? I have been told she is desperate for one of that style.AIf so BHow come CSo what DWhat if解析:AIf so“如果这样”;B.How come“怎么会”;C.So what“那又怎样
2、”;D.What if“倘若”。句意:好像安不喜欢你前天为她买的包。怎么会?我被告知她十分想要这种风格的。答案:B2Try not to work yourself too hard.Take it easy.Thanks._ASo what? BNo way. CWhat for? DYou too.解析:ASo what“那又怎样”;B.No way“没门”;C.What for“为了什么”;D.You too“你也一样”。句意:工作不要那么拼命。慢慢来。谢谢。你也一样。根据句意可知,对方劝答话人工作不要太拼命,要慢慢来。说话人表示感谢,并希望对方也这样。答案:D3Id like to h
3、ave a picnic tomorrow._Were too busy these days.AForget it. BSo what? CThats all right. DIts a pleasure.解析:句意:明天我想去野餐。不行,这些天我们很忙。A.Forget it“算了吧”;B.So what“那又怎样”;C.Thats all right“好吧”;D.Its a pleasure“不客气”。根据下句“Were too busy these days”,可知选A项。答案:A4Marys been offered a job in a university,but she doe
4、snt want to take it._? Its a very good chance.AGuess what BSo what CWho care DBut why解析:Guess what“猜猜看”;So what“那又怎么样”;Who cares“谁在意呢”;But why“但是为什么呢”。句意:玛丽在大学里就已被提供了一份工作,但她不想接受。但是为什么呢?那是一个很好的机会。答案:D5Oh,my God,I left my portable computer in the taxi!_Lets call the taxi company first.APray for it BCh
5、eer up CForget it DCalm down解析:句意:天呀,我把手提电脑忘记在出租车上了。别着急,让我们给出租车公司打电话。根据下文所以应是平静下来,故选D项。答案:D.阅读理解(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,掌握其大意,然后从每题所给的A,B,C和D中选出最佳选项。AThree Things to Do Before You Are 18Are you bored with your daily life? Here are some things you should try before you are 18.Learn to swimSeriously
6、,this is so important that it can save your life.If you cant swim well,you wont be able to do water sports like waterskiing,surfing and diving.Even taking a boat trip will be dangerous for you.Make sure you do it.Try at least one kind of team sportsBeing a good team player is an important skill in l
7、ife.You cant just think of yourself,but have to work well with other people.Other advantages of team sports like basketball,football and baseball are that they keep you fit and healthy,and they are also great fun.Teams usually have a good social life tooyoull go to lots of parties and make many frie
8、nds.Collect somethingOne of the best hobbies for under18s is collecting things.You could collect kinds of stamps,or you could collect things that make you remember what you have done,like cinema tickets for films you have seen or emails from friends.The best way to collect is to have a special album
9、 to put your collection in and to write what each thing means to you.That way you wont forget.6The most important reason for learning to swim is that _Ayou might feel well Bit can make you healthyCyou might easily do lots of things Dit can save your life【语篇解读】本文讲的是18岁之前要尝试去做的事情。解析:细节理解题。根据Learn to s
10、wim中的“Seriously,this is so important that it can save your life.”可知答案为D。答案:D7The underlined phrase“a good social life”in the passage means_Ayoull study in groups Byoull go to parties and make many friendsCyoull take part in many matches Dyoull work in the society解析:细节理解题。根据Try at least one kind of t
11、eam sports中的“Teams usually have a good social life tooyoull go to lots of parties and make many friends.”可知答案为B。答案:B8What kind of collection is NOT mentioned in the passage?AStamps. BCinema tickets. CSnowballs. DEmails.解析:推理判断题。在Collect something的内容中没有提到雪球,故答案为C。答案:C9The writer tells us that one of
12、the best hobbies is to _Acollect something Bdo some water sportsCsend emails to your friends Dplay basketball with your friends解析:细节理解题。根据Collect something中的“One of the best hobbies for under18s is collecting things.”可知答案为A。答案:A10The passage is mainly about_before you are 18.Agood habits to keep Bsk
13、ills to have Cthings to do Dsports to play解析:主旨大意题。本文讲的是18岁之前要尝试去做的事情,故答案为C。答案:CBMoving onThe end of school is here at lastIt has come so very fastWe look ahead with such delight The future looks so very brightIts now time to say goodbyeWere all leaving senior highOther people,other placesDifferent
14、schools,different facesPlease dont feel bad and grieveOn the day you take your leaveBut celebrate and raise your glassAnd say goodbye to all your classOther subjects,a new classDifferent teachers and exams to passFor everyone in this hallA new life awaits you allSo dont look sad and cryYoure moving
15、on the university11According to the poem,_has come so fast.Athe end of school Bthe exam Cthe celebration Dthe new class【语篇解读】这是一首关于毕业的诗,鼓励同学们高兴地向前看,要积极乐观地面对以后的学习生活。解析:细节理解题。由诗歌中的“The end of school is here at last”“It has come so very fast”可知学校的生活要结束了,故答案为A。答案:A12What does the underlined word “deligh
16、t” mean?ASickness. BSadness. CHappiness. DFairness.解析:词义猜测题。结合下文可知,我们要高兴地向前看,未来一片光明。故delight意为“高兴”,和happiness为同义词。答案:C13Whats waiting for you all according to the poem?AToo many subjects. BThe same school. CSimilar faces. DA new life.解析:细节理解题。由诗歌中的“A new life awaits you all”可知,一段崭新的生活在等待着你们所有人。故选D。答
17、案:D14This poem can probably be used_Aat a welcome party Bat a birthday partyCon a prom night(毕业晚会) Don a Silent Night解析:推理判断题。由诗歌中的“Were all leaving senior high”可推知这首诗歌可能会用在毕业晚会上。答案:C15The purpose of this passage is to_Atell us to say thanks to all our teachersBencourage us to be positive(积极的) and m
18、ove on our new schoolCtell us that we should do something for our senior high schoolsDremind us of our happy senior high life解析:主旨大意题。通读整篇诗歌可知,本文的写作目的是鼓励我们要积极乐观地面对以后的学习生活。答案:BCYou Can Make a Windsock(风筒)Have you ever seen a windsock blowing in the wind? Well,you can make one of your own!This is a fu
19、n project that you can do with things you may have.You just need to follow a few easy steps.You will need:one piece of colored paper five ribbons strong tape a string a pencil What to do:Step 1:Draw pictures on the paper.You can write your name on it.Do anything that will make it special to you.Step
20、 2:Make the paper into the shape of a tube.Hold one of the shorter edges(边缘)over the other.Then make them together with the tape at each end and in the middle.Step 3:Use a pencil to make a hole into both sides of the tube.The holes should be only on one end of the tube.Pull the string through both h
21、oles.Then tie the ends of the string together.Step 4:Now make five holes around the top of the other end of the tube.Put a ribbon through each of the holes.Tie a knot in the ends.Make sure the knots are bigger than the holes.Now your windsock is ready to use,but how does it work? The shape of the tu
22、be plays an important part.Wind blows through the tube and makes it fly and dance around.Hold the windsock up in the air by its string and run around.It will fly behind you.You can also hang it outside and watch it dance around on its own!16You draw pictures on the paper to make the windsock _Afun B
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454768.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
