分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2020-2021学年高中英语新教材必修第一册(人教版)课时作业UNIT 1 SECTION Ⅲ DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:454920
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:12
  • 大小:236.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语新教材必修第一册人教版课时作业UNIT 1SECTION DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含解析 2020 2021 学年
    资源描述:

    1、课时作业(五)Unit 1Section Discovering Useful Structures .标出下列各句中的名词/形容词/副词短语并判断它们的句法特征1All the students are invited to take part in the English speech contest._2Most of the little children are naturally curious about everything around them._3Wet or fine, he got up at six and took a walk in the park._4The

    2、y considered Beijing the brain and heart of our country._5We could see a strange light ahead of us very clearly._6They are good students always ready to help others._.阅读理解AMySpace, the social networking website, is different from other websites which only provide stories about other people. MySpace

    3、is a place that allows you to broadcast your own stories and personal information to as many people as you like. Started two years ago, it is a big source of information for and about American kids. Teenagers and their parents feel very different about it. Teens are rushing to join the site, not sha

    4、ring their parents worries. It signals yet another generation gap in the digital era. For teenagers, it is reliable network to keep in touch with their friends. They will often list their surnames, birthdays, afterschool jobs, school clubs, hobbies and other personal information. “MySpace is an easy

    5、 way to reach just about everyone. I dont have all the phone numbers of my acquaintances. But if I want to get in touch with one of them, I could just leave them a message on MySpace,” said Abby Van Wassen. She is a 16yearold student at Woodland Hills High of Pittsburgh, Pennsylvania. Parents on the

    6、 other hand are seriously concerned about the security problems of MySpace. “Every time we hold a parents meeting, the first question is always about MySpace,” said Kent Gates, who travels the country doing Internet safety seminars (研讨会). The National Centre for Missing and Exploited Children has re

    7、ceived at least 288 MySpacerelated complaints, according to Mary Beth Buchanan, a lawyer in Pittsburgh. “Your profile on MySpace shows all your personal information to anyone on the Web. And MySpace even lists this information by birthplace and age. Its like a free checklist for troublemakers and it

    8、 endangers children,” Buchanan said.1From the passage, we can learn that MySpace _.Abrings about the generation gapBis very careful about peoples privacyCencourages you to list your personal informationDlists the telephone numbers of your friends2Why are some parents against MySpace?ABecause they th

    9、ink MySpace has a bad influence on their children.BBecause they dont want to pay so much money for MySpace.CBecause it takes up too much of their childrens spare time.DBecause troublemakers can easily reach their children through the site.3What can we infer from “Every time we hold a parents meeting

    10、, the first question is always about MySpace”?AMySpace has become a top problem troubling parents.BMySpace often holds parents meetings.CMySpace is quite popular with parents.DParents have lots of questions about the website.4Which of the following can be the best title of the passage? AInternet Saf

    11、ety BMySpace CGeneration Gap DThe Digital EraB Football is my favorite sport. I loved to watch it, but I had never played in a football game before I went to college. I lacked selfconfidence and I doubted if I could do well in a team, which was why I hardly did sports together with others. I just lo

    12、ved practicing playing football in the backyard of my house. About one month after I went to college, one day some of my classmates said theyd play a football game with some players of another class. I really looked forward to it but never thought Id join them to play. That day finally came and I we

    13、nt to watch with my classmates. However, just about ten minutes after the game started, one member of our football team got injured and could no longer play. The other members looked worried. Then one of them came to me and asked, “Can you play?” At first, I shook my head, but then I nodded. “Great!

    14、 Come and play,” he said. I followed him, having no idea at all what to do. To my joy, he asked me to play in defense (防守). Defense was my favorite because I found it more fun and less complicated (复杂的). Then the game began again. There werent a lot of big kids on the offensive line (攻击线) of the oth

    15、er team and I suddenly gained some selfconfidence. About five minutes later, the ball was kicked toward the guard. I thought it was a good opportunity for me. I quickly ran past the guard and got the ball. When the guard came to the offensive line, I kicked the ball. I scored and all my classmates c

    16、heered. You may not believe it, but I scored twice that time. The final score was 62 and we won. My teammates thought that I did very well and none of them believed I hadnt played in a game before. That game really changed me. I am a really confident person now and often play football games with my

    17、teammates.5Why didnt the author play sports with others before? AHe wasnt interested in sports. BHe wasnt popular with others.CHe couldnt afford time for sports.DHe wasnt confident about his ability.6Seeing the author shaking his head at first, his classmate most probably felt _.Aexcited Bboring Can

    18、xious Dangry7We infer that after playing the game, the author most probably _.Agot nervous about watching football gamesBdecided to become a fulltime football playerCwas considered the best football player at schoolDfell in love with joining others in playing football8What would be the best title fo

    19、r the text? AMy First Football Game. BMy Most Unforgettable Experience. CMy Way of Finding Selfconfidence. DMy Way of Scoring at Football Games.完形填空 Douglas was my cousin. I first met him when he came to stay with my family for a _1_, because his parents were going to teach in Africa. He and his fam

    20、ily lived all the way on the other side of the country, so we had never had a chance to visit. _2_, when we arrived at the airport,it was not hard to find which person was my _3_. He was the one standing all alone, looking around for someone to _4_ him. He looked a little scared to meet us, but star

    21、ted to smile shyly after my mom hugged (拥抱) him. When we got back home and Douglas _5_ putting his things away, I could not believe it. All of his clothes were the same, all white shirts and dark blue shorts. He _6_ had a dark blue jacket with a tie! “How can you _7_ only one kind of clothes?” I ask

    22、ed him. “Thats the way my school has _8_ been,” he said “We have to wear uniforms.” “I would hate having to wear the same thing every day,” I said. “I dont _9_,” Douglas said. “It _10_ time. I dont have to think about what I am going to wear.” “Well, we dont wear uniforms at our _11_. Youre going to

    23、 look pretty _12_ if you come to school in a jacket and tie.” Douglas looked worried. Suddenly, I felt bad I had not meant to _13_ his feelings. After all, it was not easy to come all this way to live with some _14_ family for a year. Then and there I decided that I was going to _15_ my cousin and t

    24、ry to make this as good a year as possible for him.1A.day Byear Cmonth Dweek2A.Instead BHowever CBesides DTherefore3A.parent Bcousin Cuncle Dfriend4A.ask Bteach Chelp Dmeet5A.started Bstopped Cfinished Dcontinued6A.also BagainCstill Deven7A.wear Bhate Cmake Dsell8A.sometimes BneverCseldom Dalways9A.

    25、know Buse Cmind Dremember10A.costs Bsaves Cwastes Dcounts11A.airport Bcountry Chome Dschool12A.brave Bfunny Csmart Dhandsome13A.share Benjoy Churt Dunderstand14A.difficult BspecialCbig Dstrange15A.look at Blook forClook after Dlook up课时作业(五).标出下列各句中的名词/形容词/副词短语并判断它们的句法特征1答案: are invited to take part

    26、 in the_English .2答案: are naturally_curious_about around them.3答案:, he got up at six and took in the park.4答案:They considered Beijing .5答案:We could see ahead of us .6答案:They are always .阅读理解A【语篇解读】本文主要讨论的是一个社交网站MySpace,以及这个网站引起父母担心的问题。1答案与解析:C推理判断题。根据文章最后一段第一、二句“Your profile on MySpace shows all you

    27、r personal information to anyone on the Web. And MySpace even lists this information by birthplace and age.”可知,在这家网站上你的信息很全面,那么应该是这个网站鼓励你列出你的个人信息。2答案与解析:D细节理解题。根据第五段第一句“Parents on the other hand are seriously concerned about the security problems of MySpace”以及最后一段最后一句“Its like a free checklist for t

    28、roublemakers and it endangers children”可知,父母很担心孩子的网上安全的问题。3答案与解析:A推理判断题。根据第五段第一句“Parents on the other hand are seriously concerned about the security problems of MySpace.”以及最后一段内容可知,在这个网站上有很多的个人信息,这对孩子来说是一个很大的安全隐患,所以父母们非常关注这个话题。4答案与解析:B主旨大意题。根据文章第一段内容本文主要讨论的是一个社交网站MySpace,以及这个网站引起父母担心的问题。故B正确。B【语篇解读

    29、】本文是记叙文。作者喜欢足球,但由于缺乏自信从不敢上场参加球赛,一次偶然的机会,让作者大显身手。5答案与解析:D细节理解题。根据第一段第三句“I lacked selfconfidence and I doubted if I could do well in a team, which was why I hardly did sports together with others.”可知作者因为缺少自信,他不敢上场参赛。6答案与解析:C细节理解题。根据第二段的“The other members looked worried.”可知,球场上球员受伤,若没人替补,其他球员自然是着急万分。7答

    30、案与解析:D推理判断题。根据最后一段可判断出:自此作者有了自信,与他人一起积极参与球赛活动。8答案与解析:A主旨大意题。作者开始由于缺乏自信,从不敢参加比赛。一次偶然的机会,他大显身手,从此,有了参赛的自信,经常与他人奔跑在赛场上。本文以赛场为主线,介绍了作者第一次参赛前后的巨大变化,故“My First Football Game”作为题目较为合适。.完形填空【语篇解读】作者表弟的父母要去非洲支教一年,于是他就暂时住到了作者家里。两兄弟的生活习惯不一样。作者意识到表弟可能会不习惯住在家里后决定好好照顾表弟。1答案与解析:B根据最后一段“live with some _ family for

    31、a year.”可知,表弟来作者家里住一年。2答案与解析:B然而,当“我们”到达飞机场的时候,找到“我”表弟并不是一件难事。和上文是转折关系。故选B。3答案与解析:B根据第一段“Douglas was my cousin. I first met him when he came to stay with my family”可知,作者一眼就认出了表弟Douglas。4答案与解析:D他一个人站在那里向四周张望着,寻找来接(meet)他的人。5答案与解析:A当“我们”回到家里的时候,Douglas开始(start)把他的东西收起来放好。6答案与解析:D他甚至还有一件带着领带的深蓝色的夹克。故选D

    32、。7答案与解析:A由上句“He _ had a dark blue jacket with a tie!”以及本句的宾语clothes可推测应当是表示“穿戴”(wear)的词。8答案与解析:D这是“我们”学校一直以来的生活方式。故选D。9答案与解析:C联系上文,可知意思是:我不介意(mind)。故选C。10答案与解析:B根据“I dont have to think about what I am going to wear.”可知,穿一样的衣服可以节省时间,不用在穿着上花心思。cost“花费”; save“节约”; waste“浪费”; count“计算;依赖”。故选B。11答案与解析:D根

    33、据“we dont wear uniforms at our.”可知,“我们”学校(school)不用穿校服。12答案与解析:B如果你穿着夹克衫,系着领带来到“我们”学校,你将会看起来很滑稽(funny)。13答案与解析:C突然“我”感觉不好意思,“我”并不打算伤害他的感情。share“分享”; enjoy“喜爱”; hurt“伤害”; understand“明白,理解”。故选C。14答案与解析:D根据“After all, it was not easy to come all this way to live with some _ family for a year.”可知,毕竟,跟一些陌生的人住一年不是件容易的事,从上文可知,作者看不惯表弟的穿衣风格,说明他们的生活习惯可能差别很大。difficult“困难的”; special“特殊的”; big“大的”; strange“奇怪的;陌生的”。故选D。15答案与解析:C根据“try to make this as good a year as possible for him”可知,作者打算照顾表弟,让他在作者家里住得舒服、自在。look at“看”; look for“寻找”; look after“照顾”; look up“向上看,查找”。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语新教材必修第一册(人教版)课时作业UNIT 1 SECTION Ⅲ DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454920.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1