2021-2021学年新教材高中英语 UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS Section Ⅳ作业(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2021学年新教材高中英语 UNIT HISTORY AND TRADITIONS Section 作业含解析新人教版必修第二册 2021 学年 新教材 高中英语 作业 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 4Section .阅读理解In England, we look forward to our birthdays for 364 days a year! We invite special people to celebrate it with us.The PresentsPresents are opened as soon as the children are awake.They cant wait for the birthday cake later in the day!The CardsFriends and family send birthday card
2、s.Sending birthday cards is a custom that began in England about 100 years ago.The PartyThe birthday child will have a party to which friends and family are invited.Visitors to the party bring presents for the birthday child.The children play games such as Musical Chairs and Pass the Parcel.The Cake
3、The birthday cake is decorated on a theme (主题)A candle for each year is lit and placed on top and the child blows out the candles making a wish.We dont put objects inside the cake as shown on many websites.The BumpsIt used to be traditional for the birthday child to have the bumps.Friends would hold
4、 the child by the legs and under the arms and lift the child up and down bumping them gently on the ground.The number of bumps given is the age of the child plus one for extra good luck.As this can be dangerous, clapping is often done instead.The SweetsSome children do take sweets into school to sha
5、re with their classmates on their birthdays.文章大意:本文是一篇说明文。主要介绍了在英国给孩子过生日时候的一些习俗,内容涉及了生日礼物、生日贺卡、生日聚会、生日糖果以及生日蛋糕等等。此外,还介绍了用头碰地这一习俗,但是现在这种风俗因为危险而被鼓掌取代了。1In England, the birthday present is opened B.Abefore the child goes to sleepBimmediately after the child wakes upCas soon as the child gets upDwhen th
6、e birthday party is going on解析:细节理解题。根据The Presents中的“Presents are opened as soon as the children are awake.”可以判断选B。2What is mentioned on many websites?CAMaking a wish.BLighting a candle.CPutting objects inside the cake.DPlacing the candle on top.解析:细节理解题。根据The Cake中“We dont put objects inside the c
7、ake as shown on many websites.”可知,蛋糕里放东西在很多网站上被提到。故选C。3What can be done to avoid the danger of bumps?CABumping less.BDecorating cakes.CClapping instead.DTaking sweets.解析:细节理解题。根据The Bumps中“As this can be dangerous, clapping is often done instead.”可知,相反,鼓掌可以避免碰撞的危险。故选C。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选
8、项。选项中有两项为多余选项。(2020全国卷)A housewarming party is a special party to be held when someone buys or moves into a new apartment or house. The person who bought the house or moved is the one who throws the party. The party is a chance for friends and family to congratulate the person on the new home.1.E An
9、d it is a good time to fill the new space with love and hopefully presents.2B Some people register a list of things they want or need for their new home at a local store or stores. Some common things people will put on a gift registry include kitchen tools like knives and things like curtains. Even
10、if there isnt a registry, a good housewarming gift is something to decorate the new house with, like a piece of art or a plant.3C This is often appreciated since at a housewarming there isnt a lot of food served. There are usually no planned activities like games at a housewarming party. The host or
11、 hostess of the party will, however, probably give all the guests a tour of their new home. Sometimes, because a housewarming party happens shortly after a person moves into their new home,people may be asked to help unpack boxes.4.AHousewarming parties get their name from the fact that a long time
12、ago people would actually bring firewood to a new home as a gift.5.G Now most homes have central heating and dont use fires to keep warm.AThis isnt usual though.BIt is traditional to bring a gift to a housewarming party.CYou can also bring food or drinks to share with the other guests.DIf youre luck
13、y enough to receive gifts,keep them in a safe place.EIt also gives people a chance to see what the new home looks like.FThe best housewarming parties encourage old friends to get together.GThis was so that the person could keep their home warm for the winter.文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了“温锅”这一习俗的意义、礼物的选择、活动内容
14、及由来等,引导学生关注人际交往礼仪,建立文化自信。解析:1关联逻辑法解题。由空格前的“The party is a chance for.”及空格后的“And it is a good time to.”可推断该空格也应该是讲聚会的好处,故选E项“它也给人们一个去看看新房子的样子的机会。”。2设题位置法解题。空格位于第二段句首, 结合本段内容可知,空格处应与聚会时所带礼物有关,故选B项“带礼物去乔迁聚会是传统。”。先提出应该带礼物,后面讲述如何选礼物等。3词汇锁定法解题。空格后的this是关键信息词。由since后的内容可知,在乔迁聚会时供应的食物不多,由此可判断this是指带食物去参加聚会,
15、故选C项“你也可以带食物或饮料与其他客人分享。”。4关联逻辑法解题。空格前提到,有时候,因为某人刚刚搬进新家就举行乔迁聚会,所以参加聚会的人有可能要帮忙拆包物品。能与此语意承接的只有A项“但这种情况并不常见。”。A项中的this指的是客人帮主人拆包物品。5关联逻辑法解题。上文说很久以前人们带木柴去新家作为礼物,由此可判断G项“这样主人就可以在冬天的时候使家里保持温暖。”与此语意吻合。即过去人们送木柴做礼物是为了让主人取暖过冬。.完形填空It isnt every day that people from two different cultures are brought together t
16、o form a new union. This 1.D recently when I attended the wedding of my friend,an Englishman, who was married to a lovely Greek lady.Nowadays, there are numerous such unions but not all unions have been 2.B and honestly accepted. A wedding celebration,3.C,is a great opportunity to change that negati
17、ve opinion. People can get to establish a lifelong relationship, which will later be shared when their offspring can receive and benefit from such a family.We all need to 4.A new understandings of others who join in our nation, family and community. Such new arrivals are part of the 5.C of our natio
18、n because they have helped make our country what it is today. A wedding that involves two different cultures is a golden opportunity to let them 6.B. When you start out within a situation of happiness, it is a lot easier to break the ice between two cultures, and to 7.C what makes the other person u
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-455098.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
