2021-2022学年人教版英语必修2练习:UNIT 2THE OLYMPIC GAMES USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年人教版英语必修2练习:UNIT 2THE OLYMPIC GAMES USING LANGUAGE WORD版含解析 2021 2022 学年 人教版 英语 必修 练习 UNIT
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。六Unit 2Using Language. 根据提示写出单词的正确形式1. He tried to relax himself by doing some physical (身体的) exercise. 2. These toys are a real bargain (便宜货) at such low prices. 3. Drivers who break the rule can expect to be fined (罚款) heavily. 4. Those
2、 athletes deserved (值得) the praise for their good job in the game. 5. The police are going to charge (控诉) him with murder. 6. He happened to see a poster(海报), which said that many volunteers were needed. 7. He trains hard with the hope of winning glory(荣誉) for his homeland. 8. He suffered great pain
3、 (疼痛) because of his injury. 9. The creative advertisement(广告) has won great success. . 单句语法填空1. He advertised for an assistant in the local newspaper. 2. He bargained with the salesman for the typewriter. 3. We all think your team deserves to win (win). 4. He picked himself up and walked on with we
4、akness. 5. I tried to convince him to stay, but it was hopeless(hope). 6. At the good news, Peter became so excited that he couldnt wait to tell his parents about it. 7. He has taken great pains(pain) to improve his image. 8. The harder(hard) you study, the more progress you will make. 9. You ought
5、to be ashamed of your foolish(fool) behaviour. 10. The chief engineer was in charge of directing the building of the subway. . 完成句子1. The more he thought like this, the more unhappy he became. 他越是这样想, 越是感到不开心。2. It has not rained for a long time, so the crops deserve to be watered/watering regularly
6、. 由于很长时间没有下雨了, 庄稼需要经常浇水。3. The haze was so heavy that we could not figure out anything. 雾霾如此严重以至于我们分辨不出任何东西。4. The manager is so stubborn that no people in the company will make him change his mind. 这个经理如此固执以至于公司里没有哪个人能够让他改变主意。5. Its not polite for you to make fool of your deskmate. 你捉弄你的同桌是不礼貌的。6.
7、The nursing home is advertising for a volunteer to help look after the patients. 这家疗养院正在登广告招聘一名志愿者帮助照顾病人。. 阅读理解AI must have looked deep in thought, or as deep in thought as an 11-year-old man can, when my grandmother glanced up from her weeding to ask, “You have something on your mind, dont you? ”“Y
8、es, I was thinking that someday I want to be an Olympic speed skating champion like my hero, Eric Heiden, I want to be a doctor like my parents and I want to help children in Africa. ”I immediately knew I had confided in the right person when a knowing smile broke across her face. “Johann, of course
9、! You can do anything you want to do! ” she said simply. And with my grandmothers support, I set out to pursue my passions. 14 years later, I was well ready to take hold of my first dream: becoming an Olympic champion. The Olympics in 1994 were in my home country, Norway. As I entered the Olympic st
10、adium, I wasnt the best athlete, and many had doubts about my ability to perform well. But I had something special working for me. I had a woman in the first row who believed in me following my passions just as much as I did. For the first time ever, my grandmother was going to see me skate. It happ
11、ened. Breaking a world record, I won the gold. As I stood on the podium(领奖台) that I had dreamed about my entire life, a curious question popped into my head. Why me? Why did I win, given all the other incredible competitors out there? The reason had to be more than a grandmother who shared a belief
12、in her grandsons dream. The question led me to only one answer: because I wanted to make a difference in the world, and with all the media attention on my success, I could. I immediately knew what that difference had to be: hope in the lives of the children in Africa. Six months earlier, Id been inv
13、ited to Eritrea as an ambassador for Olympic Aid. 【文章大意】本文主要讲述了作者在祖母的支持下, 努力追求自己的梦想, 最终成为奥运会速度滑冰冠军的故事。1. When the author spoke out what was on his mind, his grandmother. A. laughed at himB. supported himC. had no confidence in himD. felt quite surprised【解析】选B。细节理解题。根据第三段中的“And with my grandmothers s
14、upport, I set out to pursue my passions”可知, 在祖母的支持下, 作者开始追求他的梦想, 由此可知, 当作者说出他的梦想时, 祖母支持他。2. The author probably realized his first dream at the age of . A. 20B. 22C. 25D. 28【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“I must have looked deep in thought, or as deep in thought as an 11-year-old man can, ”及第四段中的“14 years late
15、r, I was well ready to take hold of my first dream: becoming an Olympic champion. ”可知, 11岁时作者说出了自己的梦想, 14年后, 作者准备好实现他的第一个梦想成为奥运会冠军并最终实现了, 由此可知, 作者在25岁时实现了他的第一个梦想。3. What will the author tell us in the part following the passage? A. His efforts in helping the African children. B. His hard training in
16、 preparing for the next Olympics. C. His successes at other Olympic games. D. His grandmothers attitude towards him. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段中的“I want to be a doctor like my parents and I want to help children in Africa. ”可知, 作者还有一个梦想像他父母一样成为一名医生并帮助非洲儿童, 由此可知, 接下来作者会讲述自己为帮助非洲儿童而做出的努力。4. The whole passage
17、is mainly about . A. a young boy who had many dreamsB. the encouragement from a grandmotherC. a sportsman who realized his first dream of helping African childrenD. an Olympic hero who made a difference in the world【解析】选B。主旨大意题。通读全文可知, 本文主要讲述了作者在祖母的支持与鼓励下, 努力追求自己的梦想, 最终成为奥运会速度滑冰冠军的故事, 祖母的支持与鼓励对作者实现梦
18、想起到重要作用。BHave you ever wondered how your favorite NBA team received its famous name? All NBA teams have an interesting story or a history behind their names. Some of the names reflect the citys culture or history, others came from previous owners and many were selected through “Name the Team” contes
19、ts. For teams like Los Angeles and Utah, the names were not always a reflection of the city. Even though Los Angeles has no lakes, the Laker name has been a city treasure for almost 40 years. Before going to Los Angeles, the team originated in Minneapolis, Minnesota. In 1948, team officials chose th
20、e name for its direct relationship to the states motto, “The Land of 10, 000 Lakes. ”The team name went unchanged after moving to Los Angeles in 1960. Because Utahs team originated in New Orleans, Louisiana, it was called the Jazz. In 1974, New Orleans club officials chose the name to represent the
21、city for its reputation as the “jazz capital of the world”. The name stayed with the team even after finding a new home in Salt Lake City, Utah in 1979. The Chicago Bulls original owner, Richard Klein, named the team the Bulls. He picked the name because a fighting bull is relentless, and never quit
22、s. Klein, who founded the club in 1966, believed these qualities were necessary for a championship team and hoped his Chicago athletes would live up to the team name. A belief that Bullswinner of the six NBA championships have definitely followed. In 1967, the Indian Pacers selected their team name
23、in a different way from most other teams. Their decision was based on what they wanted to accomplish in the NBA. Team officials chose the Pacers name because the organization wanted to set the “pace” in professional basketball. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍NBA球队的队名背后的故事, 在后四段里分别介绍了“洛杉矶湖人队、犹他爵士队、芝加哥公牛队和印第安纳步行
24、者队”这四个队名的历史和由来。5. Which can be the best title for this passage? A. History of NBA. B. Stories behind the names of NBA Teams. C. Famous NBA Teams. D. Interesting Stories about NBA. 【解析】选B。主旨大意题。根据文章第一段前两句“Have you ever wondered how your favorite NBA team received its famous name? All NBA teams have a
25、n interesting story or a history behind their names. ”可知本文主要介绍NBA球队的队名背后的故事, 在后四段里分别介绍了“洛杉矶湖人队、犹他爵士队、芝加哥公牛队和印第安纳步行者队”这四个队名的历史和由来。6. Los Angeles team is named “the Laker” because . A. Los Angeles is a city of lakesB. it was named after a city treasureC. the team got this name in another city, which h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-455851.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
