分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 37

类型2021-2022学年人教版英语必修2练习:单元评价UNIT 4WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:455880
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:37
  • 大小:151.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年人教版英语必修2练习:单元评价UNIT 4WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析 2021 2022 学年 人教
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元形成性评价(四)Unit 4(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Good morning, Hank. It is wonderful to be back in England. M: Im so g

    2、lad to see you again. Its over ten years now since we left university. 1. Whats the probable relationship between the two speakers? A. Old classmates. B. Travelers in England. C. Tourist and guide. 答案: AText 2M: Can I help you? W: Id like to order the machines we talked about yesterday. Can I have t

    3、hem within two days? M: Sure. Ill send them by air. 2. How will the man send the machines? A. By ship. B. By truck. C. By air. 答案: CText 3W: Where are you going to plant the tree? By the front door? M: No, that would be silly. Itll grow too big. Im going to put it at the back of the garage. W: I tho

    4、ught it would be better right at the other end of the garden. M: Oh, no. 3. Where is the man going to plant the tree? A. By the front door. B. At the back of the garage. C. At the other end of the garden. 答案: BText 4M: Im really angry at John. He never listens to me. W: Take it easy, Alan. Things wi

    5、ll work out. 4. What does the woman advise Alan to do? A. Go out to work. B. Listen carefully to John. C. Be calm and patient. 答案: CText 5W: Bob, are you going straight home after school today? M: No, I have a class until one oclock, and after that Im going to spend a couple of hours at the library

    6、before going home. 5. When is the man going home? A. In the evening. B. At noon. C. In the afternoon. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: What did you do last night

    7、? Did you work all night? W: I did do some work, but I watched a bit of TV, too. M: I watched a great football game on TV last night. Did you watch it? W: No, I didnt. I dont like football. M: Then what did you see? W: I saw the end of a film. It was quite good, actually. Its a pity I missed the beg

    8、inning. But I know the story was written by Shakespeare. It was about a boy and a girl who fell in love with each other, but their families were fighting against each other. M: You mean Romeo and Juliet? W: Yes, thats right. 6. What did the man do last night? A. He worked all night. B. He watched a

    9、football game on TV. C. He read a story by Shakespeare. 答案: B7. How much of the film did the woman see? A. The beginning. B. The end. C. The whole film. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: So, how did it go? M: Better than I had expected. W: Didnt I tell you that you were more fit for the job than others?

    10、 M: My education is OK. But I dont have the experience of working on a project like this. My knowledge is mostly theoretical. That is why I am not so sure about getting this job. W: I think what matters is that you have the ability to use your knowledge in your work. M: I hope my interviewers feel t

    11、hat way. W: Dont you think they do? M: I dont know. All of them are experts in this field. W: Dont worry. I am sure they should call you. 8. Why is the man not certain of the job? A. His education is not enough. B. Others are more suitable than him. C. He does not have enough work experience. 答案: C9

    12、. According to the woman, what is important for work? A. The ability to put knowledge to practical use. B. Good knowledge with work experience. C. Strong will and hard work. 答案: A10. What is the mans opinion about the interviewers? A. They have good experience. B. They are experts in the field. C. T

    13、hey are knowledgeable but proud. 答案: B听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: Did you see the list of books for this course? W: Yes, Dr. Downs said he expected us to have the first five on the list.He is going to discuss them in detail. M: Are you going to buy them? W: I dont know. These books are expensive. And

    14、I dont have a lot of money with me. M: How about sharing them with me? W: Sounds good. M: Lets do this. I will buy three and you buy two of them. W:I would rather do it this way: we pay fifty-fifty now. And at the end of the course you can take the books you find more interesting and I will take the

    15、 ones I like. M: What if we both like the same books? W: Come on, we are not going to argue over that. Are we? M: I was just joking. Its definitely a better idea. W: Then lets get the books as soon as possible. 11. What are the speakers mainly talking about? A. Buying books for their course. B. The

    16、money needed for the books. C. Sharing the books with each other. 答案: A12. Why does Dr. Downs want his students to have these five books? A. These books are not expensive. B. He wants his students to read more. C. He wants to discuss them in detail. 答案: C13. How does the woman plan to solve the prob

    17、lems about the books? A. She buys three and the man buys two. B. She pays the man fifty dollars for sharing. C. They will share the total amount for the books. 答案: C听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: Good morning, Lucy. Can I help you? W: Good morning, sir. Id like to talk with you about my studies for a min

    18、ute, if you may. M: Certainly, come in and have a seat. W: Thank you. I have a record of my studies from last year. Would you like to see it? M: Yes, let me see it now. You are studying mathematics, arent you? W: Yes, I am.But Id like to apply for their admission to the engineering college next year

    19、. M: I see. Have you asked your parents for their advice about this? W: Yes, I have. They think it is a good idea. M: Well, your record here has been very good. I dont think you will have much trouble. W: I hope not. Anyway, I am going to apply.And Id like to ask you to write a recommendation for me

    20、, if it is not too much trouble. M: No trouble at all. Id be glad to do it. Is there anything else? W: No, sir, I think that is all. Thank you very much. 14. What is the probable relationship between the speakers? A. Colleagues. B. Father and daughter. C. Teacher and student. 答案: C15. What subject d

    21、oes the woman like to apply for next year? A. Economics. B. Engineering. C. Science. 答案: B16. Whats the purpose of the woman talking with the man? A. For a good record of her studies this year. B. For a recommendation of him. C. To get some advice about the recommendation. 答案: B17. What do the woman

    22、s parents think of her idea? A. It is a good idea. B. It is a bad idea. C. It has nothing to do with them. 答案: A听第10段材料, 回答第1820题。Text 10Above 3, 000 people swam across a river in Guangdong Province in a move to make people more aware of environmental protection for the major waterway in south China

    23、. The swimmers including teenagers and elders in their 60s, crossed the 450-meter-wide section of the Pearl River in Guangzhou. The local authority organized the swimming activity to show the pollution treatment achievement on the countrys third longest river, and make people more aware of environme

    24、ntal protection. A 62-year-old swimmer said the water quality had been improved in recent years and now could match the cleanness when he swam in the river in his childhood. A mass crossing of the river was once held in the 1970s, but for many years since then, it had been impossible for a large gro

    25、up of people to swim across it because of heavy industrial pollution. Guangdong government has spent tens of millions of dollars controlling the pollution by shutting down or moving heavily polluting factories. 18. Who organized the swimming activity? A. The local authority. B. The Tourism Agency. C

    26、. The Sports Center. 答案: A19. Why did they organize the swimming activity? A. To make people more aware of environmental protection. B. To get ready for a swimming competition. C. To celebrate the Dragon Boat Festival. 答案: A20. What can we know from the 62-year-old swimmer? A. The river isnt as clea

    27、n as it was several years ago. B. The river was very clean when he was a child. C. He often goes swimming in the river. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。A(2021成都高一检测)If you love animals, chances are that youve been to several zoos or aquariums(水族馆), a

    28、nd you may have even planned a family getaway around a new zoo. If youre looking for some suggestions, the online review community TripAdvisor recently made a list of Americas top 10 zoos. You might be surprised that some of the nations most popular zoos are located in small or mid-size cities aroun

    29、d the country. The following are four of these top zoos. Henry Doorly Zoo in OmahaNever heard of Henry Doorly Zoo? TripAdvisor reviewers didnt just rank(排列) it No. 1 in the country; they ranked it the No. 1 zoo in the world. There are kinds of interesting activities and programs in this zoo and its

    30、aquarium. You wont be disappointed if you visit it. San Diego Zoo in San DiegoConsidered by many people to be a special zoo, San Diego Zoo supports the concept(概念) of open-air, cageless shows that re-create natural animal environments, with different animal species(物种) living side by side. If you wa

    31、nt to know how animals live naturally in the wild, dont miss it. St. Louis Zoo in St. LouisIt began as a single show during the 1904 Worlds Fair(世博会). Now it has grown to be St. Louis Zoo with over 700 different animal species. If youve got little ones, dont miss this childrens zoo. Memphis Zoo in M

    32、emphisThis zoo has a history of over one hundred years. It is home to more than 3, 500 animals representing over 500 different species, including the Giant Panda. In 2008, Memphis Zoo was chosen to be the No. 1 zoo in the US on TripAdvisor. 【文章大意】本文是一则广告。主要介绍了四家顶级动物园。21. According to the passage, we

    33、 know that Henry Doorly Zoo . A. is the largest zoo in the worldB. sits in a small cityC. has an aquarium in itD. is always the No. 1 zoo in America【解析】选C。细节理解题。根据There are kinds of interesting activities and programs in this zoo and its aquarium. 可知, Henry Doorly动物园里面有个水族馆。故选C。22. Why is San Diego

    34、Zoo considered to be special? A. It is free for the public. B. Animals are not kept in cages there. C. People can get close to wild animals there. D. It has the highest number of animal species. 【解析】选B。细节理解题。根据If you want to know how animals live naturally in the wild, dont miss it. 可知, 圣地亚哥动物园的动物不关

    35、在笼子里。故选B。23. Which zoo is the best choice for your kids to visit? A. Henry Doorly Zoo. B. San Diego Zoo. C. St. Louis Zoo. D. Memphis Zoo. 【解析】选C。细节理解题。根据If youve got little ones, dont miss this childrens zoo. 可知, St. Louis Zoo是个儿童动物园, 最适合孩子们。故选C。BOne morning a deer rushed into a courtyard where a l

    36、ittle boy was playing. The deer hooked the boys clothing with its antlers (角). This scared the little boy so much that he let out a loud cry which brought his mother running out to see what was happening. She came out just in time and saw the deer running off towards the mountains with her little bo

    37、y. The mother was so afraid! She ran after the deer as fast as she could and not too far away she found her son sitting on the grass safely. Seeing his mother, the little boy laughed and reached out his arms to her. His mother held him tight. She was so happy that she cried. She hurried back with he

    38、r dear son. When she got home, she was amazed at what she saw. The huge tree behind her house had fallen down while she was out running after the deer. The whole house was destroyed under the trees great weight. Then the mother remembered the day about a year before when a deer fleeing from a hurt h

    39、ad run into her house. She felt sorry for the frightened deer, so she covered it with some cloth and let it return to the forest. The deer seemed to understand that she had saved its life. When leaving, it kept bowing its head to her as if it were thanking her for her kindness. She never imagined th

    40、at the deer could remember her help. It somehow knew the tree was going to fall and kill her and her son, so it came back to save them. When the mother remembered all this, she said, “Saving the life of another is the same as saving the life of your own. ”【文章大意】这是一篇记叙文。文章介绍了曾经被母亲救的一只鹿为了感恩而救了母子两人的故事。

    41、24. The mother ran out of the house because . A. The boy was cryingB. The boy was runningC. The deer was comingD. The deer was escaping【解析】选A。细节理解题。根据第一段中This scared the little boy so much that he let out a loud cry which brought his mother running out to see what was happening. 可知, 这把小男孩吓了一大跳, 他大叫了

    42、一声, 他的妈妈赶紧跑出来看看发生了什么事。由此可知, 小孩的叫声让母亲跑出了屋。25. What happened while the mother was running after the deer? A. The deer hurt her son. B. The house disappeared. C. The house was destroyed. D. The huge tree was cut down. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中The huge tree behind her house had fallen down while she was out r

    43、unning after the deer. The whole house was destroyed under the trees great weight可知, 她出去追赶鹿时, 房子后面的大树倒了。房子被毁了。26. Why did the deer save their lives? A. They were close friends. B. The mother once saved its life. C. The deer once visited their house. D. The mother drove away the hunter. 【解析】选B。推理判断题。

    44、根据第三段中Then the mother remembered the day about a year before when a deer fleeing from a hurt had run into her house. She felt sorry for the frightened deer, so she covered it with some cloth and let it return to the forest. 可知, 母亲想起了大约一年前的一天, 一只受伤的鹿跑进了她的房子。她为这只受惊的鹿感到难过, 于是用一块布把它盖住, 让它回到森林里去。由此可知, 以前

    45、母亲救过这只鹿, 这只鹿为了报恩而救了母子两人。27. What is the purpose of the passage? A. To protect animals. B. To blame the hunter. C. To praise the mothers bravery. D. To encourage people to do good deeds. 【解析】选D。推理判断题。文章介绍了一只曾经被母亲救的鹿为了感恩而救了母子两人的故事。文章的目的是鼓励大家做好事。故选D。【方法技巧】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上, 做出一定的推理判断, 从而得到文章的隐含意义和

    46、深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话, 也可能是某几句话, 所以, 推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案, 即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合归纳。推理判断题的题干中通常含infer, suggest, imply, conclude, indicate等标志性词语。本篇第26小题, 根据第三段Then the mother remembered the day about a year before when a deer fleeing from a hurt had run into her house. She felt sorry for

    47、the frightened deer, so she covered it with some cloth and let it return to the forest. 可知, 母亲想起了大约一年前的一天, 一只受伤的鹿跑进了她的房子。她为这只受惊的鹿感到难过, 于是用一块布把它盖住, 让它回到森林里去。由此可知, 以前母亲救过这只鹿, 这只鹿为了报恩而救了母子两人。故选B。CScientists say only enlarging the worlds nature reserves to help protect plants and animals may be useless.

    48、 The main reason is that levels of human activity are rising in and around the nature reserves. In fact, recognizing spaces as protected areas is not reducing human activity there. The researchers found that a lack of money to pay for land conservation (保护) is affecting conservation efforts. And it

    49、is a lack of communication between people who live in protected natural areas and outsiders. About 17 percent of the world is within protected areas, including the national parks, nature reserves and wilderness areas. Protected areas are important for supporting environments with many different kind

    50、s of plants and animals. The researchers again found increasing human activity in most protected areas in every country. However, they said that human activity appeared to be more of a problem in nations with fewer roads and lower life standards on the Human Development Index (指数). The index uses in

    51、formation about life length, education and earnings to grade countries on human development. Across the northern Australia, protected areas often proved effective at slowing human activity when compared with unprotected areas. But in South America, Southeast Asia and African countries, pressure from

    52、 human activity inside protected areas was higher. Experts say governments need to provide fund support to help protected areas. Simply recognizing a place as a protected area cant be the beginning and the end of a conservation effort. Working with local people to take efforts is also important. If

    53、theyre not partners in the protected areas, then wildlife conservation is much more difficult. 【文章大意】本文是议论文。作者提出了“只扩大世界自然保护区以帮助保护植物和动物可能毫无用处”的观点, 政府还应该有足够的资金支持, 需要当地人的共同参与, 才能真正使保护区发挥作用。28. What are protected areas mainly affected by according to the text? A. Human activity. B. Climate change. C. Po

    54、pulation growth. D. Environmental pollution. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中“The main reason is that levels of human activity are rising in and around the nature reserves. In fact, recognizing spaces as protected areas is not reducing human activity there(主要原因是自然保护区内和周围的人类活动水平正在上升。事实上, 划定某个地方为保护区并不能减少那里的人类活动)”可

    55、知, 保护区主要是受到人类活动的影响。29. Whats the Human Development Index used to do? A. Record more roads in the world. B. Improve education in all countries. C. Grade countries on human development. D. Lead more people to make money. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段中“The index uses information about life length, education and e

    56、arnings to grade countries on human development”可知, the Human Development Index是用来根据有关人的寿命、教育和收入的信息对各国人类发展水平进行分级的。30. What do experts advise governments to do for protected areas? A. Enlarge protected areas. B. Offer extra money and work with locals. C. Attract more people to travel there. D. Allow

    57、local people to farm there. 【解析】选B。细节理解题。根据第五段“Experts say governments need to provide fund support to help protected areas”和“Working with local people to take efforts is also important”可知, 专家建议政府要提供资金支持, 要与当地人民一起努力才能保护野生生物。31. What can be the best title for the text? A. People May Cause Harm to Pla

    58、nts and AnimalsB. Local People Should Focus on the Natural EnvironmentC. Nature Reserves in the World Should Be IncreasedD. Nature Reserves May Not Protect Wildlife Safely【解析】选D。主旨大意题。文章第一段提出观点: Scientists say only enlarging the worlds nature reserves to help protect plants and animals may be useles

    59、s(科学家们认为只通过扩大世界自然保护区以帮助保护植物和动物可能毫无用处), 接着文章给出了相关的论据: 人类活动在自然保护区中增加, 保护资金缺乏; 还举了the northern Australia, South America, Southeast Asia 和African countries这些具体国家和地区的实例来论证上面的观点, 所以这篇文章的开头就是文章的主旨。文章标题应该为“自然保护区可能不能安全地保护野生生物”。【方法技巧】阅读理解文章标题类的解题技巧寻找主题句要归纳文章的标题, 关键是找到全文的主题句。主题句通常在文章首段, 但是也可能在文章的末段、在文章的某一段落, 或

    60、者分散在文章的各个段落中。如果每段都有主题句, 那么把各段落的主题句的中心思想集中起来, 即全文的大意。如本篇文章的主题句就是文章第一句Scientists say only enlarging the worlds nature reserves to help protect plants and animals may be useless; 然后每一段提出支撑的论据: 第二段论据是a lack of money to pay for land conservation is affecting conservation efforts, 第三、四段的论据是The researchers

    61、 again found increasing human activity in most protected areas, 第五段是专家的建议governments need to provide fund support to help protected areas 和Working with local people to take efforts is also important。从每一段的论据可以看出, 文章标题应该为“自然保护区可能并不能安全地保护野生生物”。D(2021成都高一检测)Two pig farmers in Suffolk, East England have

    62、succeeded in feeding one million bees after participating in a project that saw them turn over half of their land to wild flowers. Four years ago, brothers Mark and Paul Hayward decided to fill 81 acres of their farm land with wild flowers. This week, a study was carried out monitoring insect activi

    63、ty on the flower-covered land, which found they were feeding one million bees at any time. “This was our target when we started, to grow enough flowers to feed a million bees on a single day, ” Mark said. “We are acutely aware that bees are under threat from modern farming methods and that East Engl

    64、and is one of the worst places where bees are seriously suffering from lack of foraging diversity(觅食多样性), ” he continued. “Every third bite of food you eat can come from bees and we wanted to create an operation on our farm that did not push nature out but rather hugged itas a central part of our ec

    65、ology system and our food cycle, ” he said. The farm uses all kinds of seeds which can produce many different wild plants and of course, the bees can get food from different wildflowers. “We are taking a very small role in helping society restore a balance and this starts with plant diversity to enc

    66、ourage insects, bees, small mammals(哺乳动物), and birds, ” said Paul. “At the end of the day, we see ourselves as caretakers of this land. Between us we have six children and we owe it to them to maintain farm sustainability(持续性)and set an example to the generations to come, ” added Paul. According to

    67、the Bee Conservation Trust, many types of bees have seen their populations decline by 70%, and two species have become extinct in the last century. Gill Perkins, CEO of the Bee Conservation Trust said, “Thanks to Mark and Paul, at least here, 1 million bees can keep living, which is of great signifi

    68、cance for ourselves now and in the future. ”【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了英国两位农民种植野花, 希望可以帮助蜜蜂生存。32. What can we know about the brothers from the first two paragraphs? A. They have about 160 acres of land. B. They grow wild flowers for pigs. C. They are not good at growing wild flowers. D. They have to supp

    69、ort 1, 000, 000 bees in their land. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第一段可知马克和保罗将81英亩的土地用来种植野花, 而这些土地是两兄弟所拥有的超过一半的土地, 812=162, 即他们拥有的土地约为160英亩。故选A。33. Why are bees under threat in East England? A. There is not enough food for bees. B. Bees are not used to the modern society. C. There are too many animals eating bees

    70、. D. Bees can not find different wild flowers. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第二段后半部分可知, 东英格兰是蜜蜂觅食多样性严重缺乏的最糟糕的地方之一。蜜蜂受到的威胁有两种: 一是现代农业方法, 二是缺乏觅食多样性, 即蜜蜂需要多种不同的花作为食物。由此可知, 蜜蜂找不到不同的野花。故选D。34. What is Gill Perkins attitude to the action? A. Opposed. B. Doubtful. C. Supportive. D. Disappointed. 【解析】选C。推理判断题。根据文章最后一段可知

    71、, 他说: “感谢马克和保罗, 至少在这里, 100万只蜜蜂可以继续生存, 不管是现在还是未来, 这对我们都很重要。”由此可推知, 他对这样的行为持肯定态度, 表示支持。故选C。35. What is the best title for the text? A. The Bees are in Danger NowB. Two Brothers Feed a Million BeesC. One Million Bees are Surviving in East EnglandD. Two Brothers Love Wild Flowers in East England【解析】选B。主

    72、旨大意题。本文主要介绍了两位兄弟通过种植野花, 为100万只蜜蜂提供了食物, 从而实现生态平衡的事迹。由此可知, B项: Two Brothers Feed a Million Bees(两兄弟养了一百万只蜜蜂)符合题意。故选B。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。If you are thinking about studying in foreign countries, you may already know that there are a great number of colleges

    73、 and universities from which to choose. How do you find the one thats right for you? Here are some tips to help you with your college search: 36. Make sure you understand your strengths and weaknesses, likes and dislikes. Give yourself an honest self-examination to check what kind of college you lik

    74、e and where you would like to stay. Collect Information. Collect as much information as possible, from and about colleges. 37. Use the college search programs to research and sort for colleges that meet your personal requirements. Visit college campuses. It can be very helpful to experience the firs

    75、t-hand campus culture of any college you are considering. 38, there are other options that can help you get a feel for the academic and cultural environment. Many schools offer virtual campus tourists on their websites. Talk with the students about their experiences. Make the students tell you stori

    76、es about their experiences. Try to imagine yourself in the stories they are telling. Dont settle for “this is a great placeyoud love it here”. Find out why. 39. Take an honest look at affordability. Some private colleges carry a price of $60, 000 (or more)per year. Ask your parents what they can or

    77、are willing to spend. 40, you had better know if there will be financial limitations on your college selections. A. Know yourselfB. If you are not able to travelC. Give yourself any examinationD. Before you fall in love with a schoolE. After you decide which school to go toF. It is easy to find and

    78、wont cost anythingG. Their reasons for loving it may not match with yours【文章大意】这是一篇说明文。本文就如何选择大学给出一些建议。36. 【解析】选A。本题是选段落的小标题。根据下面第一句Make sure you understand your strengths and weaknesses, likes and dislikes. (确保你了解自己的长处和短处, 喜欢和不喜欢什么。)可知, 长处和短处都是你对自己的了解, 故选A。37. 【解析】选F。根据上一句Collect as much informatio

    79、n as possible, from and about colleges. (从大学中收集尽可能多的关于大学的信息。)可知这些信息是很容易收集的, 而且也不会花费什么钱, F选项有此意, 故选F。38. 【解析】选B。上一句It can be very helpful to experience the first-hand campus culture of any college you are considering. (亲身体验任何一所大学的校园文化是很有帮助的。)中的to experience和选项B中to travel呼吁, 意思是去经历、去旅游看看; 下一句中的other o

    80、ptions提示上文的做法行不通的情况, 故选B。39. 【解析】选G。根据上文Dont settle for “this is a great place youd love it here”. (不要满足于“这是个好地方你会喜欢的”。)可知你喜爱这个地方的原因不一定和别人的一样, 故选G。40. 【解析】选D。根据下面的you had better know if there will be financial limitations on your college selections. (你最好知道你的大学选择是否有经济上的限制。)句式you had better know你最好知道,

    81、 表示了一种强烈规劝的语气, 可知前面应该是在你做某事之前, 再结合本段讲述了大学和费用之间的联系, 故选D。第三部分语言知识运用(共两节, 满分45分)第一节(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。Since I introduced animals into my child psychotherapy(心理治疗) practice, my life as a doctor has been full of wonders. One Friday afternoon Diane, a d

    82、ark-haired five-year-old, who had 41 said a word to anyone outside her home environment, came to me for 42 help. When Diane and her parents were 43 in the waiting room, my dog, Puppy, and I walked out to 44 them. I noticed immediately Diane sat with her head down, her eyes directed toward the floor

    83、in front of her, making no move to 45. Puppy, walking ahead of me, made a beeline for Diane. Because Dianes head was 46, Puppy was just three feet from her when the girl finally 47 sight of him. Startled by the 48 sight, the girls eyes became huge and then her mouth curved slowly into a smile. Puppy

    84、 stopped 49 in front of Diane and laid his head in her lap. I greeted Diane, but she didnt 50. Instead, she began to silently pet Puppys head, running her 51 softly over Puppys ears and nose. Obviously she was still 52, but she was smiling and seemed to be enjoying her 53 with Puppy. Then I gave Pup

    85、py a hand 54 to go back into the inner office. As Puppy walked away, I watched Dianes face fall and her eyes take on a 55 look. I said, “Oh, Im sorry. I didnt 56 you wanted Puppy to stay. All you have to do for him to come back is say, Puppy, come. ”After struggling inside, Diane called in a soft 57

    86、, “Puppy, come; please come. ”As Dianes parents watched in tears, I gave Puppy another signal and he ran over to the girl who 58 her chair and hugged Puppy tightly around the neck. Seeing this, I was 59, for Diane had taken the first step in her journey toward being able to interact(互动) with the wor

    87、ld outside her home and Puppy had 60 his magic again. 【文章大意】本文是一篇记叙文。讲述了作者把动物引入儿童心理治疗实践后, 治愈了一个小女孩的故事。41. A. hardlyB. regularlyC. alwaysD. sometimes【解析】选A。由文章最后作者引导她说出话时父母的反应, 推知她几乎没有(hardly)和外界交流过。42. A. immediateB. professionalC. greatD. financial【解析】选B。根据首句Since I introduced animals into my child

    88、 psychotherapy practice可知, 作者是一名专业人员。43. A. treatedB. locatedC. restedD. seated【解析】选D。根据常识可知, 人们一般是坐在候诊室候诊。44. A. supportB. greetC. trickD. admit【解析】选B。根据常识可知, 人们第一次见面一般是打招呼(greet)。45. A. pick upB. turn upC. look upD. hold up【解析】选C。上文提到小女孩低头坐着, 她不想抬起头。46. A. bowedB. protectedC. raisedD. buried【解析】选A

    89、。根据上文中的Diane sat with her head down可知, 此处指因为Diane低着头。47. A. caughtB. gainedC. lostD. ignored【解析】选A。小狗离她只有三英尺远, 这时女孩终于看到了它。caught sight of为固定搭配, 意为“看到, 瞥见”。48. A. unforgettableB. unexpectedC. informalD. powerful【解析】选B。根据上下文可知, 小狗的举动谁也没有料到(unexpected)。49. A. secretlyB. successfullyC. confidentlyD. dir

    90、ectly【解析】选D。上文提到小狗直奔小女孩, 自然是直接在小女孩的面前停下来。50. A. permitB. appreciateC. respondD. agree【解析】选C。“我”给Diane打招呼, 当然对应的是她的“回复, 反应”。故选C项。51. A. armsB. feetC. eyesD. hands【解析】选D。根据常识, 摸东西的时候用的是手。52. A. energeticB. regretfulC. nervousD. doubtful【解析】选C。上文提到小女孩低着头, 很紧张不安, 此空前的“still”是指小女孩的心情仍然很紧张不安。53. A. intera

    91、ctionB. competitionC. conversationD. celebration【解析】选A。interaction互动; competition比赛; conversation对话; celebration庆祝。她抚摸小狗, 是与小狗在互动。54. A. rewardB. signalC. callD. comment【解析】选B。作者给了小狗一个“信号, 手势”, 让小狗回办公室。故选B项。55. A. curiousB. satisfiedC. confusedD. disappointed【解析】选D。前面提到小女孩的脸色变得不好, 推知小狗的走开让小女孩很失望。故选D

    92、项。56. A. realizeB. understandC. wonderD. believe【解析】选A。作者没有意识到小女孩想让小狗留下来。57. A. soundB. voiceC. accentD. dialect【解析】选B。sound声响; voice声音; accent口音; dialect方言。下文是小女孩的话语, 故此处是指小女孩柔和的声音。58. A. turned overB. took apartC. slid offD. focused on【解析】选C。turned over翻过来; took apart拆开; slid off滑下来; focused on专注于

    93、。根据第一段中a dark-haired five-year-old可知, 小女孩只有5岁, 所以身材很小, 她是从椅子上“滑”下来。59. A. pleasedB. honoredC. amusedD. shocked【解析】选A。小女孩终于与外界有了互动, 作者的治疗起了作用, 作者自然很高兴。60. A. deliveredB. workedC. finishedD. released【解析】选B。deliver交付; work工作, 起作用; finish完成; release释放。根据上文描述可知, 小狗起到了作用。故选B项。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读

    94、下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I love natural science, which came from my curiosity in nature. From 61. early age, I captured frogs and insects in the nearby woods. I explored the cool streams 62. (run) through the woods and searched for fish living in the water. As I grew up, my interests evolved (

    95、发展) around subjects in school, particularly 63. biology, chemistry and physics. These interests were increased with more time 64. (spend) in the deserts of Arizona, where we moved when I was in my teens. The desert was not 65. (entire) new to me, since I had visited relatives in Phoenix several time

    96、s before moving there. However, exploring the desert on my own was new. I checked under every rock and bush looking for signs of life, I found many incredible66. (animal). Once I happened to discover 67. (poison) snakes under a rock. I was very scared. However, I eventually68. (grow) to be cautious

    97、of them and now snakes are my favorite study subject. I am now an ecologist. I have done research in deserts, forests, streams and lakes. Finding new species still 69. (excite) me. I am glad to have a strong inquisitiveness (求知欲) in the natural world. My hobby and curiosity make me 70. I am now. 【文章

    98、大意】这是一篇记叙文。文章讲述了作者喜欢自然科学, 很小的时候就捉青蛙和昆虫, 随着年龄的增长, 特别对生物、化学和物理感兴趣。现在, 作者成为了一名生态学家, 研究沙漠、森林、溪流和湖泊。61. 【解析】an。考查冠词。此处泛指“从一个小的年龄”, 应使用不定冠词, early是元音音素开头, 故填an。62. 【解析】running。考查非谓语动词。分析句子结构可知, 此处应填非谓语动词作后置定语, 又streams和run之间是逻辑上的主动关系, 故用现在分词作状语, 故填running。63. 【解析】in。考查介词。分析句子结构可知, 此处意为“在生物学科”, 表达在哪一个学科, 用

    99、介词in, 故填in。64. 【解析】spent。考查非谓语动词。分析句子结构可知, 此处应填非谓语动词作宾语补足语, 又time和spend之间是逻辑上的被动关系, 故用过去分词作后置定语, 故填spent。65. 【解析】entirely。考查副词。此处应填entire的副词形式修饰形容词new, 故填entirely。66. 【解析】animals。考查名词复数。根据many判断, 此处应用animal的复数形式, 故填animals。67. 【解析】poisonous。考查形容词。此处应填poison的形容词形式修饰名词snakes, 故填poisonous。68. 【解析】grew。

    100、考查时态。分析句子结构可知, 此处是句子的谓语动词, 结合上下文判断grow发生在过去, 故用一般过去时, 故填grew。69. 【解析】excites。考查时态。分析句子结构可知, 此处是句子的谓语动词, 由前文的am判断为一般现在时, 动名词短语Finding new species作主语看作第三人称单数, 故谓语动词填excites。70. 【解析】what。考查名词性从句。分析句子结构可知, 此处是宾语补足语, 从句缺少表语, 且指物, 应用连接代词what引导, 故填what。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师

    101、要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词删除: 把多余的词用斜线()划掉修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。My school life is very interesting but meaningful. I usually get up at a quarter past six. After I wash hi

    102、s face, I read English for about half an hour. I think what it is a good habit. I always go to school by bike, to eat lunch at school and have a short sleep on the classroom. In the afternoon school is over at 5 oclock. After school, I often play basketball or do some other sport on the playground h

    103、appy. I went home at about five forty. Having had supper, I watch TV for while, and then I do my homeworks. I go to bed at about 9: 30. 答案: My school life is very interesting meaningful. I usually get up at a quarter past six. After I wash face, I read English for about half an hour. I think it is a

    104、 good habit. I always go to school by bike, eat lunch at school and have a short sleep the classroom. In the afternoon school is over at 5 oclock. After school, I often play basketball or do some other on the playground . I home at about five forty. Having had supper, I watch TV for while, and then

    105、I do my I go to bed at about 9: 30. 1. 【解析】第一句的butand。根据本句句意可知“我的学校生活非常有趣而且有意义”, 此处是顺承关系, 故用and。2. 【解析】第三句的hismy。根据本句可知作者洗了脸, 主语为I, 故把his改为my。 3. 【解析】第四句的whatthat或去掉what。分析句式结构可知此处是宾语从句, 从句不缺成分, 把what改为that或者去掉what。【知识拓展】 that还是whatthat引导名词性从句时, 不作任何句子成分, 只起连接词的作用, 且本身不具有任何意义, 表示一种肯定的概念。that引导宾语从句时可

    106、以省略。what引导名词性从句时, what在句中作主语、宾语或表语, 且不可省略。4. 【解析】第五句去掉eat前的to。根据and可知, 此处是三个动词并列。5. 【解析】第五句的onin。在教室里应用介词in。6. 【解析】第七句的sportsports。sport是可数名词, 故此处应用复数。7. 【解析】第七句的happyhappily。修饰动词, 应用副词。8. 【解析】第八句的wentgo。全文用了一般现在时, 故把went改为go。9. 【解析】第九句while前加a。for a while是固定搭配, 意为“一会儿”。10. 【解析】第九句的homeworkshomework

    107、。homework是不可数名词。第二节书面表达(满分25分)假定你是李华, 你从报纸上得知世界上 8种熊中有 6种面临灭绝的危险, 人类活动是造成熊类濒危的主要原因。你决定给世界自然基金会(WWF)写信反映这一情况, 提出你的建议, 并希望基金会采取行动对熊类予以保护。注意: 1. 词数100左右; 2. 可适当增加细节, 使行文连贯。参考词汇: 熊类 bear speciesDear Sir or Madam, Ive learned from a newspaper that_Yours sincerely, Li Hua【参考范文】Dear Sir or Madam, Ive learn

    108、ed from a newspaper that six of eight bear species in the world are dying out. Scientists say that humans are their biggest threat because some parts of bears are very expensive as medicine. Thats one of the reasons why bears are often killed. In addition, many habitats of bears are being destroyed

    109、as a result of human activities, so bears are losing their homes. To save bears, I think more reserves for bears should be set up so that they can live freely there. Laws should be passed to prevent people from killing bears. Please give a hand to the endangered bears. They need help to survive. Yours sincerely, Li Hua关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年人教版英语必修2练习:单元评价UNIT 4WILDLIFE PROTECTION WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-455880.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1