安徽省泗县第一中学2020-2021学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 泗县 第一 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、安徽省泗县第一中学2020-2021学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)第卷(选择题)第一部分听力(共两节)第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How many pounds does the woman weigh now?A 153. B. 160. C. 163.2. What does the man offer to do?A. Cook a meal. B. Wash her car himself.
2、C. Take her car to the car wash.3. Where are the speakers?A. In a garden. B. At a bookstore. C. At a flower shop.4 What does the man suggest about fish?A. They need less care than dogs.B. They arent easy to take care of.C. The woman should get one as a pet.5. What does the woman mean?A. Shell try ha
3、rder. B. Shes not feeling well. C. Cindy is the real problem.第二节(共15小题)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Whats the relationship between the speakers?A. Strangers. B. Teacher and student. C. Co-worker
4、s.7. Why is the woman going to the school?A. Shes visiting the school.B. Shes got a new full-time job.C. Shes filling in for a regular teacher.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers talking about?A. Some artistic films.B. Some famous movie stars.C. An important film festival.9. Why did the festival
5、 become popular?A. The location became well known.B. An arts center was constructed for it.C. The government started to support it.听第8段材料,回答第10至12题。10. How does the woman describe the man?A. Hes hard-working. B. Hes good at sports. C. He isnt the best student.11. What did the woman put into the toma
6、to sauce?A. Oil. B. Garlic. C. Pepper.12. What will the man do next?A. Sleep. B. Study. C. Have some dessert.听第9段材料,回答第13至16题。13. According to the woman, how long are whales teeth today?A. About half a foot long. B. Around a foot long. C. Two feet long.14. How old is the recently discovered tooth ac
7、cording to the scientists?A. Five million years old.B. Twelve million years old.C. Thirteen million years old.15. Where is the tooth now?A. At the mans home. B. On a beach. C. In a museum.16. What does the man imply in the conversation?A. He would like to go to Australia.B. Animals were very differe
8、nt years ago.C. He wishes he found something important.听第10段材料,回答第17至20题。17. When is the store closing?A. In fifteen minutes. B. In thirty minutes. C. In one hour.18. What will happen on Monday?A. The store will close early.B. Free coffee will be served.C. The store will go back to its normal hours.
9、19. Which item will be 50% off?A. Halloween decorations. B. Oven-baked turkeys. C. The mashed potatoes.20. How can a customer save 10%?A. By shopping during a holiday.B. By purchasing honey-baked ham.C. By participating in the food drive.第二部分阅读理解(共两节)第一节(共15个小题)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAlth
10、ough Adrian Wood had already sent her three oldest children off to White Oak Elementary School in Edenton, North Carolina, she was anxious when it was her youngest son Amoss turn to start classes. Adrian said, “Sending Amos to school was such a different path. He was 3 when he started school. He had
11、 autism(自闭症)and he didnt speak.Amos struggled to make friends and fit in, but there was always one person there who was very happy to see him. Raymond Brown has worked at the school as a guard for the past 15 years. All of the students know and love him, and hes truly a friend to all. He started cal
12、ling Adrians son “Famous Amos” on day one. To the moms surprise, Amos quickly began responding with a cheerful Hey, Brown” whenever he saw him. He wasnt even saying daddy at home, so it was really something, Adrian said.“Amos is a hard friend to have, Adrian explained, He takes a lot more than he gi
13、ves and thats tough for children. But those kids saw that he was popular and loved, and they started fighting over who would get to hold Amos hand on the way to the classroom. It meant so much to me that he was favored by the other children at school, and Mr. Brown had a big hand in that.”About a ye
14、ar ago, school officials nominated Mr. Brown for North Carolinas School Hero, a $20,000 prize. When the results came out and he didnt win, Adrian was heartbroken. She couldnt let the disappointing results stand, so she took to Facebook and created an annual “Famous Amos” prize for Mr. Brown in their
15、 community. Her neighbors answered the call, donating $35,000 in just one week! Townspeople and school officials gathered in March to celebrate Mr. Brown and give him the money theyd raised. Principal Michelle handed him a giant check and thanked him for everything he does to help kids like Amos fin
16、d their way.1. What made Adrian worried?A. Her youngest sons bad behavior.B. Her familys heavy financial burden.C. Her youngest sons mental problem.D. Her three sons poor performance at school.2. What change did Mr. Brown bring to Amos?A. Amos became a top student at school.B. Amos got more attentio
17、n from other kids.C. Amos learned to share and care about others.D. Amos had a better relationship with his family members.3. What did Mr. Brown get in the end?A. The “Famous Amos” prize.B. A check from the local government.C. North Carolinas School Hero prize.D. A small donation from the community.
18、【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】本文是记叙文。Adrian的小儿子Amos患有自闭症,在学校门卫布朗先生的鼓励和称赞下,变得开朗也受到了同学们的喜欢。布朗先生对孩子们的关心和友好得到了回报,为了感激布朗先生对孩子们的付出,Adrian在Facebook上为布朗先生设立了一个专门的年度奖,筹集到了3.5万美元,在庆祝仪式上给了布朗先生。【1题详解】细节理解题。根据第一段“she was anxious when it was her youngest son Amoss turn to start classes. Adrian said, “Sending Amos to
19、school was such a different path. He was 3 when he started school. He had autism(自闭症)and he didnt speak. (轮到最小儿子Amos开始上学时,她非常焦虑。Adrian说:“送Amos上学是完全不同的一种方式。他3岁开始上学。他患有自闭症,不爱说话。”)”可知最小的儿子Amos的自闭症问题使Adrian很担心,故选C。【2题详解】推理判断题。根据第二段“He started calling Adrians son “Famous Amos” on day one. To the moms sur
20、prise, Amos quickly began responding with a cheerful Hey, Brown” whenever he saw him.( 他第一天就开始叫Adrian的儿子“著名的Amos”。让妈妈吃惊的是,Amos每次见到他都会高兴地回应“嘿,布朗”)”和第三段“But those kids saw that he was popular and loved, and they started fighting over who would get to hold Amos hand on the way to the classroom. It mean
21、t so much to me that he was favored by the other children at school, and Mr. Brown had a big hand in that.( 这些孩子看到他很受欢迎和爱戴,他们开始在去教室的路上争着握着Amos的手。他在学校里受到其他孩子的喜爱,这对我来说意义重大,布朗先生在这方面也起了很大的作用)”可知布朗先生对Amos的鼓励和称赞使Amos变得爱说话,使同学们觉得Amos很受欢迎,所以对他很友好,Amos受到了同学们更多的关注。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“She couldnt let the di
22、sappointing results stand, so she took to Facebook and created an annual “Famous Amos” prize for Mr. Brown in their community. Her neighbors answered the call, donating $35,000 in just one week! Townspeople and school officials gathered in March to celebrate Mr. Brown and give him the money theyd ra
23、ised.(她不能让这个令人失望的结果继续下去,所以她在Facebook上为他们社区的布朗先生设立了一个年度“Famous Amos”奖。她的邻居响应了号召,在一个星期内捐出了3.5万美元!今年3月,镇民和学校官员聚集在一起为布朗庆祝,并把筹集到的钱给了他。)”可知Adrian在Facebook上为布朗先生设立了一个专门的年度奖,筹集到了3.5万美元,给了布朗先生。故选A。BWe use what is known as inner speech, where we talk to ourselves, to evaluate situations and make decisions. No
24、w, a robot has been trained to speak aloud its inner decision-making process, giving us a view of how it responds to contradictory demands.Arianna Pipitone and Antonio Chella at the University of Palermo, Italy, programmed a humanoid robot named Pepper, with software that models human cognitive(认知的)
25、processes, which allowed Pepper to retrieve (检索)relevant information from its memory and find the correct way to act based on human commands, as well as a text to speech processor. It allowed Pepper to voice its decision-making process while completing a task, With inner speech, we can better unders
26、tand what the robot wants to do and what its plan is, says Chella.The researchers asked Pepper to set a dinner table according to etiquette (礼仪)rules they had programmed into the robot. Inner speech was either enabled or disabled to see how it affected Peppers ability to do what was instructed.When
27、instructed to place a napkin on a fork with its inner speech enabled, Pepper asked itself what the etiquette required and concluded that this request went against the rules it had been given. It then asked the researchers if putting the napkin on the fork was the correct action. When told it was, Pe
28、pper said, OK, I prefer to follow your desire, and explained how it was going to place the napkin on the fork.When asked to do the same task with inner speech disabled, Pepper knew this contradicted etiquette rules, so it didnt perform the task or explain why.With the potential for robots to become
29、more common in the future, this type of programming could help the public understand their abilities and limitations, says Sarah Sebo at the University of Chicago. It maintains peoples trust and enables cooperation and interactions between humans and robots, she says. However, this experiment only u
30、sed a single human participant, says Sebo. Its unclear how their approach would compare across a wide range of human participants, she says.4. Why does the author mention how people make decisions in the first paragraph?A. To introduce the topic.B. To make comparisons.C. To provide an example.D. To
31、support his argument.5. How did Pepper react to the contradictory instruction with its inner speech enabled?A. It failed to complete the task.B. It followed the etiquette rules.C. It made a random decision.D. It communicated with the researchers.6. What did Sarah Sebo think of the research?A. It was
32、 creative but worthless.B. It was a good try but the result was a failure.C. It was inspiring but needed further evidence.D. It was carefully designed but poorly performed.7. Which of the following is the best title for the text?A. Robot Taught To Be PoliteB. Robot Can Explain Its DecisionC. Robot M
33、aking Decisions: No Longer A DreamD. Robot-Human Communication: No Longer A Problem【答案】4. A 5. D 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了有关机器人的一项实验,目的是让其经过训练,可以大声说出自己的内心决策过程。【4题详解】推理判断题。根据第一段“We use what is known as inner speech, where we talk to ourselves, to evaluate situations and make decisions. Now, a
34、robot has been trained to speak aloud its inner decision-making process, giving us a view of how it responds to contradictory demands.(我们使用所谓的内心对话,即我们对自己说话,来评估情况并做出决定。现在,一种机器人已经经过训练,可以大声说出自己的内心决策过程,让我们看到它是如何应对相互矛盾的需求的。)”结合下文有关机器人经过训练,可以大声说出自己的内心决策过程的实验可推知,第一段提到人们通过内心活动做出决策是为了引出这一话题。故选A项。【5题详解】细节理解题。
35、根据第四段“When instructed to place a napkin on a fork with its inner speech enabled, Pepper asked itself what the etiquette required and concluded that this request went against the rules it had been given. It then asked the researchers if putting the napkin on the fork was the correct action.(当被要求在开启内心
36、语言的情况下把餐巾放在叉子上时,Pepper问自己礼仪要求是什么,然后得出的结论是,这个要求违反了给它的规则。然后它会询问研究人员把餐巾放在叉子上是否是正确的行为。)”可知,机器人Pepper的内心语言被激活后,它面对矛盾的指令会和研究人员进行交流,询问该行为是否正确。故选D项。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“With the potential for robots to become more common in the future, this type of programming could help the public understand their abilities
37、and limitations, says Sarah Sebo at the University of Chicago. It maintains peoples trust and enables cooperation and interactions between humans and robots, she saysIts unclear how their approach would compare across a wide range of human participants, she says.(芝加哥大学的Sarah Sebo表示,随着机器人在未来变得越来越普遍,这
38、种类型的编程可以帮助公众了解它们的能力和局限性。她说:“它保持了人们的信任,并使人类和机器人之间的合作和互动成为可能。”Sebo说:“目前还不清楚他们的方法如何在广泛的人类参与者中进行比较。”)”可知,Sarah Sebo认为对机器人的这种编程虽然有助于人类和机器人之间的互动,但是这个实验只使用了一个人类参与者,没有证据表明如何在广泛的人类参与者中进行比较。所以从她的表述可以推断她认为这项研究很鼓舞人心,但还需要进一步的研究和证实。故选C项。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“Now, a robot has been trained to speak aloud its inner deci
39、sion-making process, giving us a view of how it responds to contradictory demands.(现在,一种机器人已经经过训练,可以大声说出自己的内心决策过程,让我们看到它是如何应对相互矛盾的需求的。)”以及下文内容可知,文章主要讲述了有关机器人的一项实验研究,目的是让机器人经过训练,可以大声说出自己的内心决策过程。所以B项“Robot Can Explain Its Decision(机器人可以解释它的决定。)”概括文章主旨,适合作为文章标题。故选B项。CA new study has found that cats can
40、 connect with people in the same way as dogs and children. In experiments in cats and humans, the researchers found that cats do show specific “attachment styles toward human caregivers”. This suggests that cats show some of the same social abilities that historically have only been linked to dogs.I
41、n a statement, writers of the study said the evidence suggests that both cat and dog attachments to humans may represent the same kind of connection that exists between children and their caretakers. “Our study indicates that when cats live in a state of dependency with a human, that attachment beha
42、vior is flexible and the majority of cats use humans as a source of comfort.”The researchers designed experiments similar to the methods used to measure human attachment behavior. For example, other studies have observed how babies react to being reunited with caregivers after being separated for sh
43、ort periods. In this experiment, adult and young cats first spent two minutes in a room with their caregivers. The cats then spent two minutes in the room alone, followed by a two-minute reunion period with the caregivers.About 70 cats were studied. The behavior of the animals was observed by expert
44、s who divided them into two groups. Sixty-four percent were judged to be “securely attached” to caregivers, while 36 percent were found to be “insecurely attached” to caregivers.The cats with secure attachments showed several signs “reduced stress” levels. These cats were found to be more comfortabl
45、e and effectively balance their attention between the person and their surroundings. “The majority of cats use their owner as a source of security. Your cat is depending on you to feel secure when they are stressed out,” researchers said. They added that the results showed that the level of secure a
46、nd insecure attachments in cats is very close to those measured in human babies. In humans, research has found that 65 percent of babies are also securely attached to their caregivers.8. What can we infer from the passage?A. Cats feel less secure when they stay with their caregivers.B. Only dogs are
47、 much like children in the attachment to caregivers.C. People used to think that only dogs were attached to their caregivers.D. Cats and dogs have different ways to be attached to their caregivers.9. How are cats attached to humans according to the experiment?A. Cats depend on humans in every way.B.
48、 Cats feel less stressed with humans aside.C. Most cats use humans as a source of comfort.D. Most cats feel anxious with humans not present.10. What could be the signs of the cats with secure attachments?A. They stayed close to their caregivers.B. Their stress was obviously reduced.C. They gave more
49、 attention to the surroundings.D. They liked to be with children better than with adults.11. Which column of the newspaper does this passage belong to?A. Science.B. HealthC. Zoology.D. Entertainment.【答案】8. C 9. C 10. B 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了研究发现猫可以像狗和孩子一样与人交往,证据表明猫和狗对人类的依恋可能代表着儿童和他们的照顾者之间存在的那种
50、联系。文章介绍了研究开展的过程以及研究结果。【8题详解】推理判断题。根据第一段中“In experiments in cats and humans, the researchers found that cats do show specific “attachment styles toward human caregivers”. This suggests that cats show some of the same social abilities that historically have only been linked to dogs.(在对猫和人的实验中,研究人员发现猫确
51、实对人类照顾者表现出特定的“依恋风格”。这表明,猫表现出一些历史上只与狗有关的社会能力)”可推知,人们过去认为只有狗才会依附于他们的看护者。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“Our study indicates that when cats live in a state of dependency with a human, that attachment behavior is flexible and the majority of cats use humans as a source of comfort.(我们的研究表明,当猫与人类生活在一种依赖状态时,这种依恋行为是
52、灵活的,大多数猫把人类作为一种安慰来源)”可知,大多数猫把人当作安慰的来源,来与人类产生联系。故选C。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“The cats with secure attachments showed several signs “reduced stress” levels.(有固定依恋的猫表现出了一些“减轻压力”水平的迹象)”可知,有固定依恋的猫压力明显减少了。故选B。【11题详解】推理判断题。根据第一段中“In experiments in cats and humans, the researchers found that cats do show specif
53、ic “attachment styles toward human caregivers”. This suggests that cats show some of the same social abilities that historically have only been linked to dogs.(在对猫和人的实验中,研究人员发现猫确实对人类照顾者表现出特定的“依恋风格”。这表明,猫表现出一些历史上只与狗有关的社会能力)”结合文章主要说明了研究发现猫可以像狗和孩子一样与人交往,证据表明猫和狗对人类的依恋可能代表着儿童和他们的照顾者之间存在的那种联系,研究开展的过程以及研究结
54、果可知,文章介绍的内容和科学有关。可推知,文章可能选自报纸的“科学”专栏。故选A。DYong male songbirds usually learn their songs from adult songbirds. But when those young birds do not have older ones to teach them, they have less success attracting mates.For five years, ecologist Ross Crates with Australian National University has studied
55、 the singing ability and mating success of birds called regent honeyeaters (王吸蜜鸟).Male birds once formed large groups in the winter. Now they are spread out across the country, so many fly alone. That means fewer honeyeater adults are nearby during the young birds first year of life.“Song learning i
56、n many birds is a process similar to humans learning languagesthey learn by listening to other individuals,” said Crates.“If you cant listen to other individuals, you dont know what you should be learning.”Researchers found that a large number of male birds appear to be learning tunes only used by o
57、ther species. About 12 percent of male regent honeyeaters end up producing versions of songs usually sung by friarbirds and lack-faced cuckoo shrikes, among other birds.The scientists released their research in the publication Proceedings of the Royal Society B. They found that males who sang unusua
58、l songs were less successful in attracting mates.Peter Marra is a conservation biologist at Georgetown University and was not involved in the study. He said, “This research suggests that the loss of a song language once the population reaches a very small size could accelerate their decline.”Scott R
59、amsay is a behavioral ecologist at Wilfried Laurier University in Ontario, Canada. He was not involved in the research. He said the songs were like an advertisement: “When male birds sing, its like putting out an ad saying, Im over here.and Im really interested in finding a partner.”Ramsay added tha
60、t female honeyeaters may not even recognize these unusual singers as possible mates, and so do not approach them. Or it could be that they approach, “but then things go wrong if the males do not behave as expected.”12. What might be the scientists attitude towards the regent honeyeaters?A. Positive.
61、B. Concerned.C. Optimistic.D. Critical.13. Whats the result if regent honeyeaters learn songs from other species?A. Its more possible for them to fail in mating.B. They attract other species successfully.C. Most regent honeyeaters will follow them.D. Female honeyeaters like other versions of songs.1
62、4. What can we learn according to Peters or Scotts study?A. People can understand the language of honeyeaters.B. Males sing wrong songs because theyre not interested in mating.C. Females are likely to mistake male honeyeaters for other birds.D. Regent honeyeaters can put out an advertisement apart f
63、rom singing songs.15. What is the main idea of the text?A. Singing is an important skill for every bird.B. Honeyeaters and other birds have a close relationship.C. The failure to acquire the song language may speed up the decrease of honeyeaters.D. Honeyeaters are losing their capability of learning
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-456219.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
