安徽省泗县第一中学2021-2022学年高二上学期开学考试英语试题 扫描版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省泗县第一中学2021-2022学年高二上学期开学考试英语试题 扫描版含答案 安徽省 泗县 第一 中学 2021 2022 学年 上学 开学 考试 英语试题 扫描 答案
- 资源描述:
-
1、【答案】第一部分:听力1-5 BACCC 6-10 BACBB 11-15 ACABC 16-20 BAACB听力原文Text 1M: Our football team has just won the championship match! W: Wow, we have become the league champion for the fourth time! M: Cheers! Text 2W: Do you often listen to the radio? M: Yeah. I listen to the radio every morning. W: What progr
2、ams do you usually listen to? M: Programs about what happened at home and abroad. Text 3W: Look at those colorful birds over there. I think you can teach them to sing. M: But look at the price! I d rather have a cat.Text 4W: Mike, how are you getting along with your homework? M: I have been doing it
3、 for two hours. I dont know if Ill be able to get it finished. W: Take it easy. Text 5M: Pardon me, Miss. Do you have change for a dollar? W: Im afraid not, youll have to ask someone else.Text 6W: Excuse me, Im looking for the are you the manager? M: Yes, I am. What can I do for you? W: I bought thi
4、s yesterday, but I didnt look at the receipt until todayand Im shocked that I didnt get the discount that you were advertising. I thought that this item would be 25% off!M: May I have a look? Hmmit says it was checked out on register four-thats Heather. She is new on staff, so she probably didnt kno
5、w about the sale. Im very sorry about that. Ill fix the problem right away and get you some cash.W: Thanks very much. Ill just be waiting over there. Text 7M: Oh, dear, I suppose its time to start thinking about the summer holidays again. The papers are full of travel articles. W: They always are at
6、 this time of year. Do you have somewhere in mind?M: I just think it would be nice to go somewhere different, for example, Tibet. W: Where? Tibet? But it is quite far away. It will cost a lot. M: But Id like to go somewhere out-of-the-way. Somewhere where there arent many tourists. I havent been to
7、Tibet, but some people I know told me its a wonderful place for a holiday.W: You might have trouble with food and water. M: Oh, that wont be a problem. I can get some information from the travel agency and see what they are offering. Are you coming with me?W: Id be quite happy to stay at home and wo
8、rk in the garden. I want to build a path. Text 8W: Do you keep in touch with your aunt in America? M: Sure, I usually call her once a month. W: That sounds kind of expensive.M: Yeah, a little, I guess. W: Do you ever have the desire to chat online? M: Sure. But my aunt is a little older and not real
9、ly into using the computer. W: But surely she would want to save a little money. You said she has kids. They must have a computer in the house. You could get one of her kids to teach her how to use the Internet.M: Yeah, I guess I never really thought about it. I kind of like hearing the sound of her
10、 voice. It feels a little closer and more personal. W: Yeah, I understand. I like hearing my parents voices too, but I dont feel like I need to hear them every time we talk.M: Hmm. Maybe I will get her kids to help. Its a good idea. Text 9W: Can I see your passport, please? M: Is this line for non-r
11、esidents? W: Yes it is. Residents can queue up in the lines to my right.M: OK. Heres my passport. W: Whats the expiration date on your passport? M: I think its coming up, maybe in a few months. It was renewed in Beijing, so the new expiration date is on the last page.W. I see. Yes, youll need to ren
12、ew your passport in a few months. Make sure you dont let it expire while you are in the UK. M: I wont. W: Do you have anything to declare? M: No, I dont have anything to declare. W: How long will you be staying in the UK?M: Ill be here about a year. W: What is the purpose of your stay? M: Ill be stu
13、dying. Im doing an MBA at Nottingham University. W: Where will you be staying? M: I have a housing contract with the university. Ill be in a dorm room on campus. W: How do you plan on paying for your living costs and tuition fees while you are here?M: My father has already paid for that in advance.
14、Here are the receipts. W: OK. Have a good stay. Heres your passport and your documents. M: Thank you very much. Text 10My way to stay young is simple: Give full attention to the part of you thats young and growing-your brain. Keep your mind active and your body will stay young, too. These are exciti
15、ng times. Take an interest in the world around you, and make a point of learning one new thing every day.Never think about your age, its not too late to make your life more interesting. I know a house wife who became a famous industrial designer; I know a retired electrical engineer who has become a
16、 highly paid artist.Get over the idea that you are too old to go back to college. I know I man who entered medical school at 70. He got his degree with honors and became a top doctor. Another man went to law school at 71 and is now an active lawyer.Even if you are getting on in years, staying young
17、is easy for those who live for the future. You can do it if you care enough to try. Keep your mind alive and active; this is the key to staying young, and it will certainly work.第二部分:阅读理解第一节 A21D22C23B【分析】本文是一篇应用文。主要讲述的是关于冠状病毒的几个问题。21细节理解题。根据小标题“How long does coronavirus live on surfaces?”下的“the vir
18、us can still remain viable on variety of surfaces, according to the CDC, though its not exactly clear for how long.(据美国疾病控制与预防中心称,这种病毒仍然可以在各种表面存活,但不清楚能存活多久)”可知,冠状病毒停留在表面多长时间是不清楚的。故选D项。22推理判断题。根据小标题“How long does coronavirus live on surfaces?”下的“Though the coronavirus is typically transmitted through
19、 the air via respiratory droplets (from an infected person sneezing or coughing)(虽然冠状病毒通常通过空气中的呼吸道飞沫传播(来自受感染的人打喷嚏或咳嗽))”;以及小标题“How is coronavirus spread?”下的 “According to the CDC, COVID-19 is spread mainly from person to person, usually through close contact (within six feet). Being near an infected
20、person who coughs, sneezes, or talks can expose you to their respiratory droplet carrying the virus and they can spread the virus even if they dont have any symptoms yet.(COVID-19主要通过人与人之间传播,通常通过密切接触(6英尺以内)。与咳嗽、打喷嚏或说话的感染者近距离接触,会让你接触到他们携带病毒的呼吸道飞沫,即使他们还没有任何症状,也会传播病毒。如果这些粒子是颗粒吸入或停留在你的眼睛,鼻子或嘴,你可以被感染)”可知
21、,近距离接触(6英尺以内)、靠近受感染的人和吸入一些含有病毒的颗粒有可能被传染。故选C项。23推理判断题。根据文章的题目“Some Questions About Coronavirus(关于冠状病毒的几个问题)”可推知,这是关于健康的文章,可能出现在报纸的健康版面上。故选B项。 B24C25 A26C27A【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的父亲善于与人沟通,作者过去不理解,常常为此感到尴尬,直到了解到父亲给一个残疾人带来了快乐改变了作者对父亲行为的态度。虽然父亲去世了,但作者仍然怀念他。24细节理解题。根据第一段中“My dad was one who never knew a s
22、tranger. He was a farmer in the Midwest and he spent his winters selling insurance and daily necessities. Daddy could really talk with anyone and his favorite thing was to find out their incomes.(我父亲是一个从来不认识陌生人的人。他是中西部的一个农民,他的冬天都在卖保险和日用品。爸爸真的可以和任何人交谈,他最喜欢的事情就是了解他们的收入)”可知,作者说她的父亲从来不认识陌生人是因为她父亲善于与人沟通。
23、故选C。25词义猜测题。根据画线词后文“Daddy was sitting with me as I waited for my flight to Fort Lauderdale.(当我等待飞往Fort Lauderdale的航班时,爸爸坐在我身边)”以及上文“Once we were at Chicagos OHare Airport this was when you could still be escorted to your boarding gate. (有一次我们在芝加哥的奥黑尔机场,这时你仍然可以escorted到登机口)”可知,在作者等待飞往Fort Lauderdale的
24、航班时,爸爸陪伴着作者一直到登机口。故画线词意思是“陪伴”。A. Accompanied.陪伴;B. Forbidden.禁止;C. Guided.指导;D. Forced.迫使。故选A。26细节理解题。根据第二段“I used to feel embarrassed by this. Last year, I was home visiting with my husband and my twins. When I was in the car with my mom, she told me a story about how she was in the doctors office
25、with daddy and how he was talking to the others in the waiting room as usual. She said he started talking to a young man in a wheel chair who couldnt talk, couldnt move his arms or head, and really couldnt do anything. But daddy was asking questions getting the young man to smile in response. And he
26、 carried on like that with the disabled man till he was called back to the doctors office. (我过去常常为此感到尴尬。去年,我和我丈夫还有我的双胞胎回了家。当我和妈妈在车里的时候,她给我讲了一个故事,她和爸爸在医生的办公室里,他和往常一样在候诊室和其他人聊天。她说,他开始和一个坐在轮椅上的年轻人说话,那个人不能说话,不能移动他的手臂和头部,真的不能做任何事情。但是爸爸在问问题,让那个年轻人笑着回答。他就这样对待那个残疾人,直到他被叫回医生的办公室)”可知,是她的父亲给一个残疾人带来了快乐,改变了作者对父亲
27、行为的态度。故选C。27推理判断题。根据最后一段“My father ended up dying later that month because of a sudden heart attack. Fortunately all 9 of his children had been home that summer to visit. I told this story about his love of talking at the funeral. (那个月的晚些时候,我父亲因为突发心脏病去世了。幸运的是,他的9个孩子那年夏天都回家探望过他。我讲了他喜欢在葬礼上讲话的故事)”结合文章主
28、要讲述了作者的父亲善于与人沟通,作者过去不理解,常常为此感到尴尬,直到了解到父亲给一个残疾人带来了快乐改变了作者对父亲行为的态度。虽然父亲去世了,但作者仍然怀念他。可推知,作者写这篇文章的目的是怀念她的父亲。故选A。 C28B29 C30B31B【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了四个登山运动员勇敢寻找一种珍稀濒危藏羚羊的出生地的故事。28细节理解题。根据第一段“They were searching for the birthing grounds of a rare and endangered Tibetan antelope called the chiru, which produc
29、es the finest wool in the world a single woven shawl sells for up to $15,000. The demand for their skins also puts the chiru in danger of being hunted to extinction.(他们正在寻找一种珍稀濒危藏羚羊藏羚羊的出生地。藏羚羊的羊毛是世界上最好的一条编织的披肩售价高达1.5万美元。对藏羚羊皮的需求也使藏羚羊面临被猎杀而灭绝的危险。)”可知,根据这篇文章,人们猎杀藏羚羊是为了得到它们的羊毛和毛皮。故选B。29细节理解题。根据第二段“They
30、 thought that finding and protecting the birthing area might ensure the species future, so the team of four men tried to find and follow the migration(迁移) route of the chiru more than 200 miles across the remote Chang Tang Plateau.(他们认为发现并保护藏羚羊的产生区可能会确保这个物种的未来,所以这支由四人组成的队伍试图在偏远的羌塘高原上找到藏羚羊并沿着它们的迁徙路线迁
31、徙200多英里。)”可知,为了保护藏羚羊,登山队员们寻找藏羚羊的出生地。故选C。30细节理解题。根据第三段“There was some doubt about whether the team would be able to locate a migrating herd of pregnant females, but one week into the search, they unexpectedly discovered 70 to 80 chiru eating grass in a valley below their camp.(研究小组是否能够找到一群正在迁徙的怀孕的雌藏羚
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-456222.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高一生物 试卷.pdf
