广东省广州市执信中学2022-2023学年高二英语上学期期中试卷(Word版含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 广州市 中学 2022 2023 学年 英语 学期 期中 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2022-2023学年度第一学期高二级英语科期中考试试卷本试卷分选择题和非选择题两部分,共12页,满分为150分。考试用时120分钟。注意事项:1、答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和学号填写在答题卡和答卷密封线内的相应位置上,用2B铅笔将自己的学号填涂在答题卡上。2、选择题每小题选出答案后,用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。3、非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔在答卷纸上作答,答案超出指定区域的答案无效;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答卷无效。第一部分(共85分)一、听力理解第一节 听下列对话或独白,根据对话或独白的内容选择正确的答案,录音播放两遍。(
2、共10小题,每小题 1分,满分10分)听下面一段对话,回答第1-2题。1. Why does the man live with a roommate?A. To share the rent. B. To have a companion. C. To learn from the guy.2. What is the man going to do?A. Ask his landlord for help.B. Prepare for a business trip.C. Go to the property company.听下面一段对话,回答第3-4题。3. What kind of
3、show is the man watching?A. Educational show. B. Comedy show. C. Political show.4. How many people take part in the show?A. Two. B. Three. C. Six.听下面一段对话,回答第5-7题。5. How does the woman feel now?A. Cold. B. Comfortable. C. Relaxed.6. Why didnt the man put on a sweater?A. He felt warm enough.B. He forg
4、ot to take one.C. He was afraid to break the rules.7. What will the man do during the lunch break?A. Practice typing.B. Go shopping.C. Check the lost-and-found.听下面一段独白,回答第 8-10题。8. Who is the speaker probably talking to?A. His son. B. His friend. C. His students.9. How did the speaker earn money in
5、Australia?A. By teaching at a school.B. By getting a job at an office.C. By painting homes.10. What is the speakers main suggestion?A. Traveling to as many places as possible.B. Exploring many options when youre young.C. Trying to earn some money in your teens.第二节 听取信息(共5小题,每小题1分,满分5分)听下面1段独白。请根据题目要
6、求,从所听到的内容中获取必要的信息,每 空不超过三个词。录音播放两遍。(请将本节答案写在答卷上)Book TalkName of BookAuthorTypeContent_Alan CooperScience fictionA group of soldiers are fighting in the future to save the earth from _ .Give Me ShelterKathleen Wang_It tells a story of two Chinese teenagers growing up in Shanghai _ .Jump For The Star
7、sTracy McGradyBiographyIt tells readers about McGradys NBA _ .二、单项选择(共 15小题,每小题1分,满分 15分)1. The managers discussed the plan that they would like to see _ out next year.A. carryB. to be carriedC. to carryD. carried【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:经理们讨论了明年他们想要看到实施的那项计划。that they would like to see _ out the nex
8、t year是定语从句修饰先行词plan,先行词在从句中作see的宾语,carry out作宾语补足语,与宾语plan是动宾关系,即计划被执行,应该用过去分词形式表示被动,并作宾补,故选D。2. _ brought them to the publics attention was that they were condemned _ in some illegal business practices to obtain their current position in the market.A. Which; to be involvedB. That; to involveC. Wha
9、t; to be involvedD. That; to be involved【答案】C【解析】【详解】考查主语从句和固定短语。句意:让他们引起公众注意的是,他们被判参与一些非法的商业活动,以获得目前的市场地位。A. Which哪一个; to be involved参与;B. That那个; to involve参与;C. What什么;to be involved参与;D. That那个;to be involved参与。分析句子可知,第一个设空处引导主语从句,从句中缺少主语,意为“的东西、什么”,应用连接代词what引导;短语involve sb. in,意为“使某人参与”,设空处在句中
10、作非谓语,和逻辑主语they构成被动关系,用be involved in,condemn sb. to do sth.判某人做某事,故设空处应用不定式的被动结构,故选C。3. _ is known to all that the outstanding academic atmosphere, as well as various festivals and sports, _ many students to our school.A. It; drawsB. Which; drawC. What; drawsD. As; draw【答案】A【解析】【详解】考查固定句型和主谓一致。句意:众所
11、周知,我们学校优秀的学术氛围,以及各种节日和体育活动吸引了许多学生来我校。分析句子可知,第一空为固定句型it is known to sb. that.“众所周知”,it是形式主语,that引导主语从句,而此空应填形式主语It;第二空考查主谓一致,主语后跟as well as等附属成分时,谓语动词的数要与前面的主语保持一致,主语atmosphere为不可数名词,所以谓语动词用第三人称单数形式。故选A项。4. My neighbour Sana is always sheltering her child too much, and thats _we differ.A. whenB. what
12、C. howD. where【答案】D【解析】【详解】考查表语从句连接词。句意:我的邻居Sana总是庇护她的孩子太多,这是我们的不同之处。此处为表语从句,从句中缺少地点状语,应用关系副词where。故选D。【点睛】名词性从句关键在于三点:一、找准从句在主句中充当的成分即分出是名词性从句的主语句、宾语从句、表语从句还是同位语从句;二、连接词从句中充当的成分(主、宾、定或状语或不做任何成分);三、弄清楚每个连接词的意义。此外还要注意,近年来高考对于名词性从句的考查多从名词性从句的语序和连接词的用法区别上考查。5. _ to the virus during the college entrance
13、 examination was the reason _ he couldnt be admitted to the key university.A. Being exposed; whyB. Exposed; thatC Being exposed; thatD. Exposed; because【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词和定语从句。句意:在高考期间接触病毒是他不能被重点大学录取的原因。分析句子结构可知,句中缺少主语,所以用动名词作主语。第二空考查定语从句,句中先行词为reason,在定语从句中作原因状语,所以用关系副词why引导。故选A。6. Since _ your c
14、lassmates can solve this math problem, youd better turn to your math teacher for help.A. allB. not allC. none ofD. both【答案】C【解析】【详解】考查代词词义辨析。句意:既然你的同学没有一个能解出这道数学题,你最好向你的数学老师求助。A. all全部;B. not all并不是所有的;C. none of都不;D. both两者。根据“youd better turn to your math teacher for help.”可知,没有同学能解出这道数学题。故选C。7. I
15、t is demanded that every student in Zhixin High School _ themselves to studying.A. devotesB. devotedC. is devotedD. devote【答案】D【解析】【详解】考查虚拟语气。句意:志新中学要求每个学生都要全身心地投入到学习中去。表达“投身于,投入”用devote oneself to.,It is demanded that 要求,这种结构的主语从句中,谓语动词用“should + 动词原形”,should可以省略。故选D。8. No matter how frequently _ i
16、n the Louvre in Paris, the masterpieces of Pablo Picasso always attract a large number of audience.A. displayB. displayedC. displaysD. are displayed【答案】B【解析】【详解】考查让步状语从句的省略。句意:无论巴勃罗毕加索的杰作在巴黎卢浮宫多么频繁地展出,它们总能吸引大批观众。A. display展示;B. displayed展示;C. displays展示;D. are displayed被展示。在让步,时间等状语从句中,如果主从句中主语一致,从句
17、中谓语含be动词,可以将从句中的主语和be省略,即从句原句为:No matter how frequently (the masterpieces of Pablo Picasso are) displayed in the Louvre in Paris可知,此处省略从句的主语和be动词,用过去分词表被动。故选B。9. _many times, the naughty boy still made the same mistake.A. He had been toldB. Having been toldC. To be toldD. Having told【答案】B【解析】【详解】考查非
18、谓语动词。句意:虽然被告诉了很多次,这个淘气的男孩还是犯了同样的错误。句中逻辑主语the naughty boy 与tell之间为被动关系,且与 made the same mistake存在先后关系,所以用现在分词的完成被动式作状语。故选B。10. _ to the dancing practice resulted in _.A. Spencers not coming; his being punishedB. Not Spencers coming; his being punishedC. Spencer did not come; him punishedD. Spencer no
19、t coming; his to be punished【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:斯宾塞不来参加舞蹈训练导致他受到了惩罚。第一空为动名词的复合结构:名词所有格+动名词,作主语,否定词在所有格之后;第二空动名词作宾语,且punish与Spencer 构成被动关系,应用being done形式。故选A。11. All approaches you thought the problem are very reasonable.A. of solvingB. to solveC. of to solvingD. to solving【答案】C【解析】【详解】考查固定短语。句意:
20、你为解决这个问题所想到的办法都很合理。句中“想到,考虑到”的宾语是名词approaches,要用think of。“做某事的方法”是the approach to doing sth,综上,故选C。12. Mr. Frank asked me a question _ I could go with him to _ he called the Treasure House the next week.A. that; whichB. whether; whatC. whether; thatD. that; where【答案】B【解析】【详解】考查连词。句意:Frank先生问我下周是否能跟他
21、一起去所谓的藏宝室的地方。根据句子分析可知,第一个从句“_ I could go with him”为a question的同位语从句,句子不缺成分,意思为“是否”,故用whether引导。第二个从句“_ he called the Treasure House”做介词to的宾语从句,从句缺call的直接宾语,意为“什么”,故用what引导宾语从句,并在从句中做宾语。故选B。13. It is high time that the world _ the importance of cooperation.A. realizedB. would realizeC. realizeD. will
22、 realize【答案】A【解析】【详解】考查虚拟语气和时态。句意:现在是世界认识到合作的重要性的时候了。It is high time that.表示“是该做某事的时候了”,从句谓语用一般过去时或“should+动词原形”,should不能省略。故选A 。14. _ finishes the homework carefully will have good grades.A. No matter whatB. WhateverC. No matter whoD. Whoever【答案】D【解析】【详解】考查主语从句的引导词。句意:谁认真完成作业,谁就会取得好成绩。A. No matter
23、what无论什么;B. Whatever无论什么;C. No matter who无论谁;D. Whoever无论谁。分析句子的结构可知,设空处引导主语从句,且在句中作主语表示“无论谁”;no matter作“不管,无论”讲,后接what/who/when等词,引导让步状语从句;而 whoever和whatever既可引导让步状语从句,还可引导主语从句、宾语从句等,表示“无论谁”应用whoever。故选D。15. The officer claimed _ the proof _ he cheated in the recent elections.A. to find; whyB. to h
24、ave found; thatC. having found; whichD. to find; that【答案】B【解析】【详解】考查不定式的完成式和同位语从句。句意:这位官员声称已经找到了他在最近选举中作弊的证据。claim to do (声称要做),该用法是固定用法,“发现”的动作早于“宣称”,用不定式的完成式;_ he cheated in the recent elections是同位语从句修饰名词proof,引导词在从句中不作任何成分,也没有实际意义,用that引导该从句。故选B。三、阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共 15小题,每小题2分,满分 30分)阅读下列短文,从每
25、题所给的四个选项中,选出最佳选项。APassenger Information Carry-on Bag RulesWhen travelling on China Southern planes, we ask our customers to follow our simple bag rules.Each passenger is allowed to bring one bag onto the plane.Weight limit: Each carry-on bag may weigh up to 10 kilos.Size limit: Each carry-on bag can
26、 be up to 110cm long, 60cm high and 30cm wide.Additional bags and oversized/overweight bags may be allowed on the plane if there is enough room. There will be a fee for such bags (see the table below). Please note that if your bag breaks more than one rule then you must pay a fee for each rule broke
27、n.Safety RulesFor the safety of our passengers, the following items must not be taken onto the plane:Bottles containing gas (e.g. cigarette lighter)Bottles containing any cream, oil or other liquid that are over 100ml.Note:If you have any liquid medicines over 100ml that you must use during your fli
28、ght, please contact our customer service manager on 34533566 to make arrangements at least 24 hours before your departure. You will need to have a doctors letter explaining why you need the medicine.Bag FeesRuleFee Overweight*Bags heavier than 10 kilos¥100 per kilo over limitOversized*Bags larger th
29、an 110cmX60cmX30cm¥250 per bagExtra bags¥400 per extra bag*No bag over 15 kilos will be allowed on the plane.*No bag over 150cm long or 80cm high may be taken on the plane. Passengers must put such bags in the planes storage.16. How much will a passenger pay for a carry-on bag that is 110cmX50cmX25c
30、m in size and weighs 13 kilos? .A. 850 yuan.B. 550 yuan.C. 300 yuan.D. 250 yuan.17. When must a passenger speak with the manager about taking over 100ml of liquid medicine onto the flight?A. When they arrive at the airport.B. Six hours before their flight.C. At least one day before their flight.D. A
31、fter they get on the plane.18. What is not allowed to be taken onto the plane by a passenger?A. A 100ml bottle of cream.B. A bag that is 120cm long.C. Medical equipment.D. A gas bottle.【答案】16. C 17. C 18. D【解析】【导语】这是一篇应用文。短文介绍了关于旅客乘坐飞机携带物品的一些安全须知以及收费标准。【16题详解】细节理解题。由Bag Fees中的“Overweight Bags heavie
32、r than 10 kilos 100 per kilo over limit(超过10千克的包,每超过一千克,收费100元)”可知,一个110厘米x50厘米x25厘米、重13公斤的随身包,乘客要支付3100=300。而包的尺寸并没有超过图表中所给出的尺寸“110cmX60cmX30cm”,所以不收费。故只收取超重的3千克的费用,即300元。故选C。【17题详解】细节理解题。由Note中的“If you have any liquid medicines over 100ml that you must use during your flight, please contact our cu
33、stomer service manager on 34533566 to make arrangements at least 24 hours before your departure.(如果您有超过100毫升的液体药品必须在飞行途中使用,请至少在起飞前24小时致电34533566联系我们的客户服务经理安排)”可知,乘客至少在他们起飞前一天联系经理,说明一下在飞机上要携带100毫升以上的药水。故选C。【18题详解】细节理解题。由Safety Rules中“For the safety of our passengers, the following items must not be t
34、aken onto the plane: Bottles containing gas (e.g. cigarette lighter)(为了本公司乘客的安全,以下物品不得携带上飞机:装有气体的瓶子(如打火机))”可知,气瓶不允许乘客带上飞机。故选D。BAt a fundraising dinner for a school that serves learning-disabled children, the father of one student delivered a speech that would never be forgotten by those who attended
35、. He began with a question. “Everything God does is done with perfection. Yet, my son, Shay, cannot learn and understand things as other children do. Where is Gods plan reflected in my son?”The audience was stilled by the question. The father continued, “I believe that when God brings a childlike Sh
36、ay into the world, an opportunity to realize the Divine Plan presents itself. And it comes in the way people treat that child.”Then he told the following story:Shay and I walked past a park where some boys Shay knew were playing baseball. Shay asked, “Do you think they will let me play?”I knew that
37、most boys would not want him on their team. Shay didnt even know how to hold the bat properly much less connect with the ball. So I approached one of the boys on the field and asked if Shay could play. The boy looked around for guidance from his teammates. Getting none, he took matters into his own
38、hands and said, “We are losing by six runs. The game is in the eighth inning. He can be on our team and we will try to put him up to bat in the ninth inning.”In the bottom of the eighth inning, Shays team scored a few runs but was still behind by three. At the top of the ninth inning, Shay put on a
39、glove and played in the outfield.In the bottom of the ninth inning, Shays team scored again. They had the potential to win. Would the team actually let Shay bat at this juncture and give away their chance to win the game?Surprisingly, Shay was given the bat. At last, understanding what the boys inte
40、ntions had been, the boys from both teams helped Shay win the game for the team and Shay was cheered as the hero.“That day,” said the father softly with tears now rolling down his face, “the boys from both teams helped bring a piece of the Divine Plan into this world.”19. Why did the father think mo
41、st of the boys wouldnt let Shay join them?A. Because it was an important game and they couldnt afford to lose it.B. Because they knew Shay was physically disabled.C. Because they knew Shay was anything but good at playing baseball.D. Because they didnt get along well with Shay.20. The sentence “Alth
42、ough no hits came his way, he was obviously very happy just to be on the field.” should be put at the end of _.A. Paragraph 5B. Paragraph 6C. Paragraph 8D. Paragraph 921. The underlined word “juncture” can be explained by _.A. a dilemmaB. a particular placeC. an important pointD. a critical game22.
43、Which of the following best describes the fathers feeling in telling the story?A. Optimistic.B. Excited.C. Regretful.D. Grateful.【答案】19. C 20. B 21. C 22. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。Shay不能像其他孩子一样学习和理解事物,他的父亲讲述了他们在公园时男孩们邀请Shay参加棒球比赛的故事。【19题详解】细节理解题。根据第五段中“I knew that most boys would not want him on their team.
44、 Shay didnt even know how to hold the bat properly, much less connect with the ball.(我知道大多数男孩都不希望他加入他们的队伍。夏伊甚至不知道如何正确地握球棒,更不用说击球了)”可知,父亲认为大多数男孩不会让夏伊加入他们是因为他们知道夏伊根本不擅长打棒球。故选C。【20题详解】推理判断题。根据第六段“In the bottom of the eighth inning, Shays team scored a few runs but was still behind by three. At the top
45、of the ninth inning, Shay put on a glove and played in the outfield.(在第八局下半部分,夏伊的球队得到了几分,但仍然落后3分。第九局结束时,夏伊戴上手套,在外场打球)”可推知,夏伊上场了,故句子“虽然没有命中,但他显然很高兴能在球场上”应该放在第六段结尾。故选B。【21题详解】词句猜测题。根据画线词上文“They had the potential to win. Would the team actually let Shay bat at this”以及后文“and give away their chance to wi
46、n the game?”可知,球队有获胜的潜力,球队真的会让夏伊在这个关键时刻击球而放弃赢得比赛的机会吗?故画线词意思是“关键时刻”。故选C。【22题详解】推理判断题。根据最后一段“That day,” said the father softly with tears now rolling down his face, “the boys from both teams helped bring a piece of the Divine Plan into this world.”(“那一天,”父亲轻声说,眼泪从他的脸上滚落下来,“两队的男孩帮助把神圣计划的一部分带到这个世界上。”)”可
47、推知,父亲在讲故事的时候觉得很感激,感激那些男孩让夏伊感受到了一份人性的真爱。故选D。CJunk food is everywhere. Were eating way too much of it. Most of us know what were doing and yet we do it anyway.So heres a suggestion offered by two researchers at the Rand Corporation: Why not take a lesson from alcohol control policies and apply them to
48、 where food is sold and how its displayed?“Many policy measures to control obesity (肥胖症) assume that people consciously and rationally choose what and how much they eat and therefore focus on providing information and more access to healthier foods,” note the two researchers.“In contrast,” the resea
49、rchers continue, “many regulations that dont assume people make rational choices have been successfully applied to control alcohol, a substance - like food - of which immoderate (过度) consumption leads to serious health problems.”The research references studies of peoples behavior with food and alcoh
50、ol and results of alcohol restrictions, and then lists five regulations that the researchers think might be promising if applied to junk foods. Among them:Density restrictions: licenses to sell alcohol arent handed out unplanned to all comers but are allotted (分配) based on the number of places in an
51、 area that already sell alcohol. These make alcohol less easy to get and reduce the number of psychological cues to drink.Similarly, the researchers say, being presented with junk food stimulates our desire to eat it. So why not limit the density of food outlets, particularly ones that sell food ric
52、h in empty calories? And why not limit sale of food in places that arent primarily food stores?Display and sales restrictions: California has a rule prohibiting alcohol displays near the cash registers in gas stations, and in most places you cant buy alcohol at drive-through facilities. At supermark
53、ets, food companies pay to have their wares in places where theyre easily seen. One could remove junk food to the back of the store and ban them from the shelves at checkout lines. The other measures include restricting portion sizes, taxing and prohibiting special price deals for junk foods, and pl
54、acing warning labels on the products.23. What does the author say about junk food?A. People should be educated not to eat too much.B. It is widely consumed despite strict policies.C. Its temptation is too strong for people to resist.D. It causes more harm than is generally realized.24. What is the g
55、eneral guideline the Rand researchers suggest about junk food control?A. Guiding people to make rational choices about food.B. Enhancing peoples awareness of their own health.C. Borrowing ideas from alcohol control measures.D. Resorting to economic, legal and psychological means.25. What do the Rand
56、 researchers think of many of the policy measures to control obesity?A. They are based on wrong assumptions.B. They provide misleading information.C. They should be implemented effectively.D. They help people make rational choices.26. Why do policymakers of alcohol control place density restrictions
57、?A. Few people are able to resist alcohols temptations.B. There are already too many stores selling alcohol.C. Drinking strong alcohol can cause social problems.D. Easy access leads to customer over-consumption.【答案】23. C 24. C 25. A 26. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了Rand公司两位研究人员的建议:借鉴控酒措施的经验,对售卖此类垃圾食品的地点和方
58、式进行控制。文中具体介绍了这么做的原因以及一些具体条例。【23题详解】推理判断题。根据第一段“Junk food is everywhere. Were eating way too much of it. Most of us know what were doing and yet we do it anyway. (垃圾食品到处都是。我们吃得太多了。我们大多数人都知道自己在做什么,但还是会去做。)”可推断,垃圾食品对人们的诱惑实在是太强了,以至于人们无法抵挡。故选C。【24题详解】细节理解题。根据第二段“So heres a suggestion offered by two resea
59、rchers at the Rand Corporation: Why not take a lesson from alcohol control policies and apply them to where food is sold and how its displayed? (因此,兰德公司的两位研究人员提出了一个建议:为什么不从酒精控制政策中吸取教训,把它们应用到食品的销售地点和展示方式上呢?)”可知,兰德公司的研究人员对垃圾食品的控制提出的总体指导意见是:借鉴酒精控制措施。故选C。【25题详解】推理判断题。根据第三段“Many policy measures to contro
60、l obesity (肥胖症) assume that people consciously and rationally choose what and how much they eat (许多控制肥胖的政策措施都假设人们有意识地、理性地选择他们吃什么和吃多少)”可推断,很多控制肥胖症的政策措施都是基于错误的假设前提的。故选A。【26题详解】推理判断题。根据倒数第三段“These make alcohol less easy to get and reduce the number of psychological cues to drink. (这使得酒精不那么容易得到,也减少了喝酒的心
61、理暗示。)”可推断,因为购买的途径很容易的话会导致消费者过度消费。所以要颁布这样一项限制措施,就是为了减少人们购买酒类饮品的数量。故选D。DWe would all like to increase our cognitive (认知的) ability beyond the limits set by Mother Nature. So its no wonder that brain-training programswhich typically focus on training our working memoryare a multibillion-dollar industry.
62、 But can this kind of training really improve your intelligence?Cognitive training sees the brain as a kind of muscle that can be made stronger with the right kind of practice. It consists of tasks or games carried out on computers or smart phones. Despite much research, there has so far been no agr
63、eement about its effectiveness. Some think that cognitive training increases a broad range of cognitive abilities, while others less optimistic.Yet we do know that some cognitive skills, such as working memory and intelligence, tend to go together and are predictors of real-life skills such as work
64、performance. Thus, training one cognitive skill might lead to an improvement in many other cognitive and non-cognitive skills. That is exactly the underlying hypothesis(假设) on which working-memory training is based.To test this hypothesis, we examined all the studies about working-memory training we
65、 could find with normally developing children: 26 experiments and 1,601 total participants. Children represent an ideal test group: during childhood, skills are still at the beginning of their development. Thus, cognitive training is more likely to succeed with children than adults.The results were
66、very clear. Working-memory training did not show any effect on childrens fluid intelligencea persons ability to solve new problems and adapt to new situations. It didnt influence their academic achievement or other cognitive abilities, either. The only reliable effect was that children got better at
67、 what they trained to do. Nonetheless, the fact that participants got better at working-memory tasks does not necessarily mean that their working-memory ability increased. They may just have learnt how to perform that particular type of task.The results do indicate that the use of working-memory tra
68、ining programs as an educational tool is fruitless. However, the results must not discourage us from training our cognitive and non-cognitive skills. We just have to be aware of the actual limitations of such practice in areas outside what we are actually training. But that doesnt mean we shouldnt d
69、o itthe most efficient way to develop a skill is, after all, to train that skill.27. What is the benefit of cognitive training according to the passage?A. It brings much profit to the training companies.B. It makes ones brain stronger through practice.C. It uncovers the secrets of how human brains w
70、ork.D. It earns a good reputation for the training company.28. How did the author find out the effects of working memory training?A. By conducting several scientific experiments.B. By comparing test groups of different ages.C. By reviewing the available previous researches.D. By interviewing normall
71、y developing children.29. Which of the following shows the effects of the experiments on children?A. They tend to gain greater academic achievements.B. They are able to adapt to new situations more quickly.C. They can perform better in the field they are trained in.D. They are likely to succeed in d
72、ealing with real life problems.30. What may be the best title for the passage?A. Will Cognitive Training Enjoy Lasting Popularity?B. Can Working-memory Training Make You Smarter?C. Why Is Working-memory Training of Little Use?D. Would You Develop A Skill Through Cognitive Training?【答案】27. A 28. C 29
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-456389.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
