山东省东营市2011年中考英语真题试题(带解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 东营 2011 年中 英语 试题 解析
- 资源描述:
-
1、二O一一年东营市初中学生学业考试英 语 试 题一、听力选择(共15小题,计15分;每小题约有8秒钟的答题时间)(一)录音中有五个句子,每个句子读两遍,然后从每小题A、B、C中国选出能对每个句子做出适当反应的答语。1. A. Thats OK. B. All right. C. Dont mention it.2. A. Its a pleasure. B. The same to you. C. Thank you. Its lovely.3. A. Yes, Id love to. B. Its very kind of you. C. Thats all right.4. A. Dont
2、worry! B. It doesnt matter. C. OK. Ill take your advice.5. A. Yes, of course. B. Of course not. C. Never mind.(二)录音中有五组对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中国选出能能回答问题的正确答案。6. What is Mike allowed to do on weekends?A. Go hiking. B. Go camping. C. See films at home.7. What are the two speakers talking about?A. A new bi
3、ke. B. A Christmas party. C. Lucys parents.8. What is Kates father worried about? A. Kate wont get a good job.B. Kate doesnt have enough money.C. Kate wont have enough time for her study.9. How may the man go to the airport?A. By bus. B. By taxi. C. By subway.10. When can Jerry meet Mr Black?A. Next
4、 Friday. B. Next Thursday. C. Next Wednesday.(三)录音中有一段对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中国选出能能回答问题的正确答案。11. Whats wrong with Emily?A. She has a high fever. B. She has a bad cold. C. She is seriously ill.12. Why does Diane come to Rays home?A. To thank him for his help.B. To ask him to look after her baby.C. To ask
5、 him to help her take Emily to the hospital.13. Whats the baby doing?A. Eating. B. Playing. C. Sleeping.14. Who is going to look after the baby?A. Ray. B. Diane. C. Margie.15. How many children does Diane have at least?A. One. B. Two. C. Three.答案:1-5 ACBCB 6-10 CACBA 11-15 ABCCB二单项选择(共20小题,计20分) 从每小
6、题A、B、C、D中选出一个能填入句中空白处的最佳答案。16. 【2011东营】Gelivable (给力) has become hot word this year. A. a B. an C. the D. /答案:A【解析】考查冠词的用法。a/an表示泛指“一”。句意“给力成了今年的一个新闻热词。”17. 【2011东营】Bin Laden was killed May 2, 2011. A. in B. on C. by D. at答案:B【解析】考查介词的用法。具体到某一天用介词on,在某年某月用介词in, 故选B。句意“本拉登在2011年5月2日被杀死了”。18. 【2011东营】
7、Its your life, not . Dont always depend on me. A. me B. you C. mine D. yourself答案:C【解析】考查名词性物主代词的用法。mine指代“我的生活”。故选C。19. 【2011东营】The dish smells .It must be very delicious. A. nice B. sweet C. terrible D. strange答案:A【解析】考查形容词词意的用法。有后句“它肯定非常美味可口”可知前句“这菜闻起来很好”。故选A。 20. 【2011东营】Of all Gong Linnas songs
8、, I like her Uneasy(忐忑)_. A. well B. better C. best D. the best答案:C【解析】考查形容词最高级的用法。由all可知比较对象是三者或三者以上,在三者或三者以上作比较时用最高级。like best意为“最喜欢”。句意为“在龚琳娜的所有歌中,我最喜欢她的忐忑”。21. 【2011东营】_Liu Wei has no hands, he can play the piano very beautifully.A. If B. Unless C. Because D. Although答案:D【解析】考查连词的用法。“尽管刘伟没有手,但是他
9、能弹钢琴弹得很优美”。由句意可知选D。22. 【2011东营】Did you visit Taipei International Flora Expo( 台北花博会)?Yes. It is the world of flowers. You can see many kinds of flowers in different_ red, pink, purple, yellow, black.A. sizes B. names C. shapes D. colors答案:D【解析】考查名词词语辨析。由后句“红、粉红、紫、黄、黑”的意思,可知前句指的是“不同颜色的花”。答语的句意为“是的。这是
10、花的世界。你可以看见很多种不同颜色的花”。23. 【2011东营】I dont know how to deal with my family problem. Can you give me some_?A. advice B. messages C. information D. instructions答案:A【解析】考查名词单词辨析。句意为“我不知道怎样处理我的家庭问题。你能给我一些建议吗?”advice是不可数名词。故选A。24. 【2011东营】Many people complain that some of KFCs in China_ the price of a hambu
11、rger by one yuan.A. rose B. raised C. dropped D. controlled答案:B【解析】考查动词的用法。rise的过去式rose,意为“上升,提高”是不及物动词;raise的过去式raised,意为“上升,提高”是及物动词;drop意为“丢;弃”control意为“控制;支配;管理”。根据句意“很多人抱怨在中国的一些肯德基的价格每个上涨了一元。”可知选B。25. 【2011东营】Dont _too late, or youll be tired during daytime.A. get up B. set up C. stay up D. sho
12、w up答案:C【解析】考查词语辨析。Get up“起床”;set up“竖立;建造;建立,创立”;stay up“熬夜”;show up“揭露;暴露 ;出席;露面”由后半部分句意“否则白天你将太疲劳”可知不要熬夜太晚。故选C。26. 【2011东营】Tom didnt go to school_ this morning because he overslept.A. at once B. on time C. by accident D. at present答案:B【解析】考查词语辨析。at once “立刻;马上”;on time“按时”;by accident“偶然”;at pres
13、ent“目前;现在”。句意为“汤姆今天早晨没有按时上学,因为他睡过了头”故选B.27. 【2011东营】Nancy, I bought you a new car, an Audi A8. Thank you, dear. Its_ what I want.A. just B. still C. only D. almost答案:A【解析】考查副词词语辨析。just“刚刚;正好”; still “仍然”;only“仅仅”;almost“几乎,差不多”。根据句意“ 南希,我给你买了一辆新的奥迪A8。”,“谢谢,这正好是我想要的”故选A。28. 【2011东营】Which one do you w
14、ant to buy, an ipod touch 4, an ipad 3 or an iphone 5 ? _. They are too expensive.A. All B. Both C. None D. Neither答案:C【解析】考查词语辨析。【解析】考查不定代词的用法。all意为“都;全部”,强调三者或者三者以上的人或事物;both意为“两者都”;none意为“三者或三者以上都不”neither意为“两者都不”。句意为“你想买哪一件?”选择对象是三个,回答为“它们太贵”。故选C。29. 【2011东营】By the year 2015, all of Chinas museu
15、ms will be free to enter. We_visit any museum without paying.A. can b. need C. must D. should答案:A【解析】考查情态动词的用法。Can意为“可以;能”,need意为“需要”,must意为“必须”,should意为“应该”。由句意“到2015年中国所有的博物馆将开放进入。我们可以不用花钱参观任何一个博物馆。”可知。故选D30. 【2011东营】Zhu Zhiwens never been to Hongkong, _?A. is he B. isnt he C. has he D. hasnt he答案
16、:C【解析】考查反义疑问句的用法。反义疑问句前面用肯定句,后面用否定句;前面用否定句,后面用肯定句。句意为“朱之文从没去过香港”,句子中有never, has been to。故选C。31. 【2011东营】When you read, dont_every new word in the dictionary. Try to guess its meaning.A. look up B. work out C. make up D. give up答案:A【解析】考查词语辨析。Look up“查找”;work out“解决;算出”;make up “组成”;give up“放弃”。句意为“在
17、你阅读时,不要在字典中查每个单词。尽量猜测它的意思”。故选A。32. 【2011东营】_did Prince Williams wedding(婚礼) last?It lasted for about 5 hours.A. How far b. How long C. How soon D. How often答案:B【解析】考查疑问词用法。how far“多远”提问距离; how long“多长,多久” 提问时间; how soon“多久”提问将来时态多久 how ofen“多久一次”提问频率。句意为“威廉姆的婚礼持续了多久?持续了5小时”。故选B。33. 【2011东营】There are
18、 60 students in my class and 44 of them use weibo very often.44? That means about_of your classmates are weibo users, right?A. half B. one third C. two thirds D. three quarters答案:D【解析】考查数词的用法。Half“二分之一”; one third “三分之一”; two thirds“三分之二”; three quarters“四分之三”。根据句意“大约四分之三的学生在你们班用微博。” 故选D。34. 【2011东营
19、】In ancient times, dogs were mainly _helping people hunt( 打猎) .Now they are more useful-they can help the blinds, search for the bad eggs,.A. bad for B. used to C. used for D. good at答案:C【解析】考查词语辨析。be bad for“对有害”; be used to do“过去常常做” be used for doing “被用来干” be good at doing“擅长干”句意为“在古代,狗主要用来帮人们打猎
20、。现在,它们更有用能帮助盲人,搜寻坏蛋”故选C。35. 【2011东营】Do you know_?Yes. At about twelve. I was just about to go to bed. A. when he came back B. when he will come backC. when did you go to bed D. whether he goes to bed late答案:A【解析】考查宾语从句。从句为特殊疑问句,常选择what,when,where,which,who,how等的疑问代、副词作连接词时,语序要用陈述语序。根据答语是一般过去时,另根据后句句
21、意为“是的。大约在十二点。我刚要睡觉。”故选A。三、阅读理解(共20小题,计30分)阅读下列短文,然后从每小题A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。A【2011东营】Tony is reading an advertisement in a magazine. It is about different evening classes or weekend classes.The Learning Centre, Garden City We have evening and weekend courses on .test preparation friends
22、 and meeting peoplejobs and making money cooking and language learningSome of this months courses:1. Get good grades!Do you forget information and do poorly on tests? In this course, learn to. remember more (95 percent of what you read). think quickly and read fast (400 words per minute!). do well o
23、n tests and get high scores.2. Find true love.today!Are you single and shy? Is it hard for you to talk to people? In this course, learn to.talk lo people; start a conversation with a man or woman.be more friendly and outgoing. understand a persons body language.3. You are on TV!Many actors get their
24、 start in television. You can too! In this course, learn to. act in TV ads. use your voice on the radio. get TV and radio jobs.4. Cook delicious and healthy food!Are you interested in cooking? Do you want to keep healthy? In this course, learn to. keep a balanced diet. cook delicious traditional Chi
25、nese food. make western-style food. This course is also online al www. dffh. net. cn.36. In the Learning Center, you wont learn how to_.A. prepare for a test B. make moneyC. learn a language D. get along well with others37. After taking course 1, you cant_.A. think quicklyB. improve your memoryC. re
26、member everything you readD. finish reading a 200-word passage in 30 seconds38. After taking course 3, you can learn how to_.A. become an actor (actress) B. become a radio reporterC. become a TV host (hostess) D. get a job in a radio station39. Which course is allowed to take online?A. Course 4. B.
27、Course 3. C. Course 2. D. Course 1.40. Whats the advertisement about?A. Finding true love. B. Getting good jobs.C. Cooking delicious food. D. Different evening and weekend classes.答案:36 -40 DCDAD【文章大意】本文介绍了一篇关于夜课和周末课的广告,有关于准备考试的,接见朋友的,工作挣钱的,烹饪的,语言学习的等等。【解析】36. D。由We have evening and weekend courses
28、on .test preparation friends and meeting peoplejobs and making money cooking and language learning列举出这些关于夜课和周末课可知答案。37. C。由 remember more (95 percent of what you read). think quickly and read fast (400 words per minute!). do well on tests and get high scores. 可知答案里没有remember everything you read。只是说记
29、得更多,而不是记住一切。38.D。由此句get TV and radio jobs.可知在上完课程3后,可以在电台找到工作。39. A 。由此句This course is also online al www. dffh. net. cn.可知答案。40. D。由文中第二句可知。A、B、C答案是包含在其中的。B【2011东营】A blind schoolgirl has become the youngest interpreter (口译员) when she is only ten yearsAlexia Sloane is from Cambridge. She was told by
30、 the doctor she had a brain tumour (脑癌) when she was on holiday with her parents in France. After that the two-year-old girl became blind.Though the little girl cant see anything, she has great talent for languages and at the age of 10 she is already fluent (流利的) in English, French, Spanish and Chin
31、ese-and is learning German.Now her dream of working as an interpreter has come true. East of England MEP (欧盟议员) Robert Sturdy invited her to the European Parliament (议会). Usually a person who enters the European Parliament should be 14 at least. So it was amazing for Alexia to work there at the age
32、of 10. said Alexias mother Isabelle. Alexia can speak three languages since birth. As her mum is hah French and half Spanish and her dad Richard is English. She has always been very good at languages and shown an interest from a very young age. added Isabelle, who also has a four-year-old daughter M
33、elissa.Alexia has dreamed of becoming an interpreter since she was six and chose to go to the European Parliament as her prize when she won the Young Achiever Community Award of the Year (年度青年成就奖). She asked if she could learn from the interpreters and HEP Robert Sturdy agreed to take her along as h
34、is guest. It was fantastic and I decided to become an interpreter, said Alexia. Nothing can stop me. 41. How old is the youngest interpreter according to the passage?A. 4. B. 6. C. 10. D. 14.42. When did Alexia Sloane become blind?A. When she was born.B. After she had a brain tumour.C. After she bec
35、ame an interpreter.D. When she was on holiday with her parents.43. Who offered Alexia the chance of working as an interpreter?A. Richard. B. Isabelle. C. Melissa. D. Robert Sturdy.44. What is right about Alexia Sloane?A. She can speak five language fluently.B. She is a talented language learner.C. S
36、he is the only child in the family.D. She went to France on holiday after she won the award.45. What do you think is the meaning of the sentence Nothing can stop me. ? A. Never give up. B. Believe in yourself.C. Nothing is impossible. D. Failure is the mother of success.答案:41 -45 CBDBA【文章大意】本文介绍了一位盲
37、姑娘在十岁就成了一名口译员。这名小姑娘具有语言天赋,从出生就会三种语言,也是由于她自己不懈努力,终于圆了她的梦。但是她却不满足于现状,什么也不能阻止她 前进的脚步。【解析】41. C。根据文章第一段中she is only ten years可知答案。42B。由文章第二段After that“ that”在这里指上文中的她被医生告诉她患了脑癌可得到答案。43. D。由文章最后一段HEP Robert Sturdy agreed to take her along as his guest. Alexia说“这很好,我决定成为一名口译员。”可得到答案。44. B。根据文章第四段她妈妈说的话“通常
38、一个人进入欧盟议会至少14岁,而她才十岁”。得到答案。45. A。Nothing can stop me.意为“什么也不能阻止我”。Never give up.意为“从不放弃”。二者意思相同。C【2011东营】Online shopping has become something very common for young people, however, its not easy for the old people to buy things on the internet. Therefore, offline Daigou stores, or buy-for-you stores,
39、 are becoming popular among the old.64-year-old man Li Huian is searching for his favorite CD in an offline Daigou shop. He says, Its very convenient to buy things online, however, I cant use the internet. After I happened to find this buy-for-you shop, I decided to try, as I wanted to buy an opera
40、CD. Finally I got one Id searched for for several years. I was so happy. I have become crazy about offline shopping. The store owner Liu Min says in order to meet the need of people who want to buy things online but cant use the internet, she started the business of offline buy-for-you. In only abou
41、t ten days since the start of the business, she has received more than 20 orders from customers (顾客). Liu Min is not the only one who finds the large need of offline buy-for-you business in the market. In Dalian city, northeast China, more than 300 such stores opened their doors only in April.In ord
42、er to attract more customers, they have opened their shops in residential communities (居民区). And they charge a suitable service fee. For example, when buying things that cost less than 200 yuan for customers, they usually charge 5 yuan as service fee.Though the offline buy-for-you service makes it e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册英语课件-Unit 6Jobs4_广东开心英语.ppt
