分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广东省张静中学2014高考英语一轮阅读题及答案7 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:457098
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:58.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省张静中学2014高考英语一轮阅读题及答案7 WORD版含答案 广东省 中学 2014 高考 英语 一轮 阅读 答案 WORD
    资源描述:

    1、张静中学2014高考英语一轮阅读题及答案七(*)People have been acting like peoplein other words, theyve been making tools, creating ceremonies, and sharing foodfor a long time. Thats the conclusion of a recent study from South Africas southern coast. There, in a cave lying above the sea, researchers from Arizona State Un

    2、iversity have found evidence that humans were behaving in surprisingly complex ways as early as 164,000 years ago. Our species, Homo sapiens, appeared an estimated 200,000 years ago. The cave held three important clues about the behavior of these Stone Age people. First, the researchers found the re

    3、mains of all kinds of shellfish. The people who lived in the cave probably collected these creatures from rocky shores and tide pools and brought them to the cave to eat. The researchers propose the early Africans moved to the South African coast between 195,000 and 130,000 years ago. Around that ti

    4、me, the climate inland turned relatively cold and dry. Therefore, there were fewer plants and animals to eat away from the coast. When these ancient people moved to the coast, they probably experienced a major cultural shift, the researchers suspect. Thats because observations of modern huntergather

    5、er societies suggest that men are more likely to hunt for big animals when people live inland. On the coast, women play a more important role in providing food by gathering plants and shellfish. As for the second clue, the researchers unearthed 57 pieces of reddish pigment(颜料). The researchers think

    6、 that the cave habitants used the paint for coloring their bodies or for other ceremonies. Symbolic behavior is a clearly human feature. Finally, the search discovered over 1,800 stone tools, including wellcrafted blades(刀片). These blades came in various sizes. The smallest were just less than a hal

    7、finch wide. Ancient people may have attached these blades to the end of a stick to make spears or other tools. ()11.What is the passage mainly about? AAncient cave behavior. BNew evidence of ancient life. CThe history of human beings. DHuman behaviors development.()12.The early Africans moved to the

    8、 South African coast with the main purpose of _. Aavoiding badly cold and dry weather Bseeking the cultural development Cseeking enough food to live on Dliving a newer and better life()13.According to the passage, the cave habitants_.Aknew how to use colors for decoration Bmade a living largely by h

    9、unting animalsConly could made tools with rough blades Dcould hunt for fish in the sea with ships()14.After the early Africans moved to the coast, what probably happened to their culture? AWomens role was as important as mens role in families. BThey were no longer used to living inlands but living o

    10、n the coast.CMens role was more important than womens role in earning food.DWomens role was more important than mens role in earning food.()15.The new discoveries in the cave should support the theory that _. Amodern human behavior developed smoothly fast from the ancient timeBmodern human behavior

    11、developed slowly from the ancient time CSouth Africa is the birthplace of the earliest human beings in the world Dmodern human behavior is largely the same as ancient human behavior (二)在南非南部海岸一个洞穴里所发现的古代非洲人的行为说明:人类自古以来一直就像人一样地生活,即一直制造工具,创立仪式和分享食物,最后经过漫长的历史发展到今天。11A主旨大意题。文章首先提出:古代人类一直就像人那样地生活,接着指出:在南

    12、非南部海岸一个洞穴里发现的古代非洲人的行为线索就说明这一点,之后第三段提出The cave held three important clues about the behavior of these Stone Age people.下文便介绍“The cave habitants behavior”,由此判断全文的主要内容是:Ancient cave behavior。B项过于抽象,C、D两项与文章内容不符合。12C细节理解题。根据第五段Around that time, the climate inland turned relatively cold and dry. Therefor

    13、e, there were fewer plants and animals to eat away from the coast.可知,古代非洲人是因为内陆气候相对寒冷干燥致使能吃的动植物越来越少才不得不南迁至海岸,由此可知,其南迁的主要目的是为了寻找食物求生存。故选C。13A细节理解题。根据倒数第二段The researchers think that the cave habitants used the paint for coloring their bodies or for other ceremonies.可知,洞穴人会用颜料装饰,故选A。非洲人南迁才成了洞穴人,捕猎是他们南迁

    14、成为洞穴人之前的生活方式,故排除B;C项错在“onlyrough blades”;D项内容在文中未提到。14D细节理解题。根据第六段men are more likely to hunt for big animals when people live inland. On the coast, women play a more important role in providing food by gathering plants and shellfish.可判断D项正确。15B推理判断题。由第一段可知,在南非南部海岸一个洞穴里发现的古代非洲人的行为线索说明了:人类自古以来一直就像人那样

    15、地生活,即一直制造工具,创立仪式和分享食物,最后经过漫长的历史发展到今天,即:现代人的行为是从古代逐渐发展而来的,故选B项。*结束.完形填空Words:323难度系数:建议用时:17分钟Oliver Twist,one of the most famous works of Charles Dickens,is a novel reflecting the tragic fact of the life in Britain in the 19th century.The author who himself was born in a poor family wrote this novel

    16、 _1_ with a view to reveal the ugly masks of those cruel criminals and to _2_ the horror and violence hidden _3_ the narrow and dirty streets in London.The hero of this novel was Oliver Twist,an orphan,who was thrown into a world full of _4_ and crime.He suffered enormous pain, _5_ hunger,thirst,bea

    17、ting and abuse._6_ reading the tragic experiences of little Oliver,I was shocked by his sufferings.I _7_ the poor boy,but at the same time I detested the evil Fagin and the brutal Bill.To my relief, _8_ was written in all the best stories,the goodness eventually conquered _9_ and Oliver lived a happ

    18、y life _10_.One of the plots that attracted me _11_ is that after the theft,little Oliver was allowed to recover in the kind care of Mrs.Maylie and Rose and _12_ a new life.How can such a little boy who had already suffered oppressive pain _13_ pure in body and mind?The reason is the nature of goodn

    19、ess.I think it is the most important information _14_ in the novel by Dickenshe believed that goodness could conquer _15_ difficulty.Goodness is to humans _16_ water is to fish.He who is without goodness is an utterly _17_ person.On the contrary,as the famous saying goes, “The fragrance always stays

    20、 in the hand _18_ gives the rose.” He who is with goodness undoubtedly is a happy and useful person.People receiving his help are grateful to him and he also gets gratified from what he _19_,and thus he can do _20_ to both the people he has helped and himself.【解题导语】这是一篇雾都孤儿读后感。作者分析了主人公的生活经历,最后得出结论:施

    21、舍于人便是施舍于己。正如谚语所说的“送人玫瑰,手有余香”。1A.in the twentiesBin his twentiesCin his twenty Din the twenty解析:选B。in his twenties是固定用法,表示“在他二十多岁时”。2A.open BexploitCcover Dexpose解析:选D。根据本句句子结构,此处动词应当与前面的并列动词reveal“揭露”同义。expose表示“揭露,揭穿”,符合语境。open打开;exploit开发;cover覆盖。3A.underneath BbehindCbeyond Dthroughout解析:选A。此处表示“

    22、在下面”,用underneath。4A.poverty BhonorCglory Dimagination解析:选A。根据and crime可知,要选的词应与crime同类,再根据下文的hunger可推测,应用poverty贫穷。honor光荣;glory荣耀;imagination想象。5A.such like Bsuch asCfor example Dfor instance解析:选B。such as后多接同类并列的几个名词,不接句子;for example和for instance同义,它们后面常接句子,有时后面可接一个名词。6A.Unless BWhileCSince DBefore

    23、解析:选B。此处是时间状语,表示同时发生的动作,用While。7A.looked down upon Bmade an apology forCfelt sorry for Dplayed a joke on解析:选C。此处用feel sorry for表示“同情”。look down upon轻视;make an apology for道歉;play a joke on戏弄。8A.which BasCthat Dit解析:选B。分析句子结构可知,此处是非限制性定语从句,且位于句首,只能用as。9A.devil BkindnessCcarelessness Drelationship解析:选A

    24、。根据语境可知,此处应该是与goodness意义相反的词,因此只能用devil,表示“邪恶”。kindness好心;carelessness粗心;relationship关系。10A.in the end Bon endCat the end Dto an end解析:选A。此处表示“最终”,用in the end。11A.mainly BbestCmostly Dmost解析:选D。此处表示“最吸引我的情节”,其原级形式为much,因此最高级为most。12A.set BlaunchedCbegan Dchanged解析:选C。此处表示“开始了新的生活”。13A.bear Bmaintain

    25、Chold Dremain解析:选D。根据下文的形容词pure可知,此处应用系动词,并且有“保持”的意思,故用remain。14A.contained BimportedCimplied Dadded解析:选C。此处为“暗含”之意,故用imply。contain含有;import进口;add添加。15A.some BeveryClittle Dmuch解析:选B。善行能战胜一切困难。用every表示“所有的,一切的”。some某些;little很少;much很多。16A.what BthatCwhich Dwho解析:选A。此处是“A is to B what C is to D”句型,意思为

    26、“A对于B就像C对于D一样”。what连接表语从句。17A.gracious BearnestCmodest Dworthless解析:选D。由空前的“一个没有善行的人”推断用worthless,表示“无价值的,无用的”。且下文中的“He who is with.and useful person”也有提示。gracious亲切的;earnest真挚的;modest谦逊的。18A.where Bin thatCthat Dby which解析:选C。谚语意义为“送人玫瑰,手有余香”。分析句意及句子结构可知这里是定语从句,关系词在从句中作主语,用关系代词that。19A.has done Bdi

    27、dChad done Dwill do解析:选A。此处表示“已做的”,用现在完成时。20A.harm BgoodCdamage Djustice解析:选B。根据上下文语境可知,此处表示“对有好处”,用do good to。do justice to公平对待。*结束Reading is the key to success in all school subjects. With a bit of creativity, you can help your child enjoy reading more, and encourage him to do more! Buy or borrow

    28、a lot of “fun” books. Choose books that are slightly below his level of reading ability. Dont forget what your child likes to do when choosing books for him. Dont comment about the books. Simply leave the books lying on the table where your child is sure to see them. Computer games are not as harmfu

    29、l as most parents usually think them to be. Instead, you should take advantage of your childs love of computer games to purchase those that require a lot of reading and avoid those that are simply computerized video games.Buy your child a bedside reading lamp, or a tiny book light. Tell him that fro

    30、m now on, he must be in bed by a specific time (say 8:30) and that he can either sleep or read. Most kids will do anything else rather than go to sleep, so theres a chance youll create a new bedtime reading habit.Many children will read when they are sitting alone having a snack, or when they have a

    31、 few minutes of unplanned free time. Put a box of books and magazines near the kitchen table so that reading material is accessible. Often, once children learn to read independently, parents stop reading to them. This change of routine causes great sadness to a child who has come to love falling asl

    32、eep as you read. Even a teenager will enjoy being read to if you pick books that interest him. Select books together, and make sure theyre ones you enjoy as well, so your enjoyment will come through as you read to them.50. To make children become interested in reading, parents should _. A. tell them

    33、 what they can learn from these booksB. choose books based on their interestC. choose the easiest books for them to readD. always read books together with them 51. Which of the following is NOT what parents are advised to do? A. Reduce childrens sleeping time. B. Read to children when possible.C. Ha

    34、ve reading material available. D. Pick the right computer games. 52. What attitude do most parents hold towards children playing computer games? A. Supportive. B. Negative. C. Neutral. D. Doubtful.53. The main idea of the passage is to _. A. help children succeed in school subjectsB. give parents ad

    35、vice on how to educate childrenC. remind parents of the importance of reading D. teach parents how to encourage children to read参考答案-50-53 BABD *结束 故事记叙型阅读理解(一) Our Community One Tuesday evening in the beginning of the fall 1996 semester (学期) at Shippensburg University, sirens sounded. These sirens

    36、were not in celebration; they were a cry to the university that something was wrong. A house, only one block away, was on fire. Nine of the universitys students lived there. From the minute the word got out that help was needed, it seemed like everyone showed up. The victims (受灾者) of the fire were o

    37、ffered endless invitations for housing for the night. The very next day, everyone got_into_gear to do their part in helping them. Flyers( handbills) were posted with items that were immediately needed, just to get these students through this next couple of days. Boxes for donations (捐赠品) and money j

    38、ars were placed in every residence hall (学生宿舍) As a residence director, I went before the students in my hall to ask them to do what they could. I knew that college students dont have much, but I asked them to do their best: “Every little bit will help.” I really didnt think they could do much. I wa

    39、s proved wrong. At the hall council meeting the night after the fire, my residents decided to have a wing competition, where each wing of the building would team up to see who could bring in the most donations. I announced that the wing who won would receive a free pizza party. Thursday evening we a

    40、nnounced over the PA system that we were beginning the wing competition. Within minutes, the place exploded. The single large box that I had placed in the lobby (大厅) was overflowing. We quickly grabbed more boxes, and we watched in_amazement as they, too, filled to the brim(边;沿). Members of the resi

    41、dent assistant staff and I began to count the items. I was astonished by what I saw, and I was inspired by these kids. When we came to the final tally(得分), the winners turned to me and announced that they would like to donate their winnings as well. They wanted the victims of the fire to have their

    42、pizza party. Tears welled up in my eyes. I had watched these students jump to action, work tirelessly and donate all that they could. And then, as if that were not enough, they handed over their reward. I was touched and so very proud of them. ()1.The writer mainly wanted to_ by the story.Atell us n

    43、ine of the college students suffered from a fireBsing praise of the college students helping the victims selflesslyCdescribe how successful the wing competition was Dexpress he was deeply moved by the college students action()2.The phrase “get into gear” in the second paragraph means _. Astart worki

    44、ng Btake measures Cbe ready Dbe eager()3.At first, the residence director thought _.Ait was impossible to expect the college students to donate anythingBit was easy to collect a lot of donations from the college studentsCthe college students would donate something, but not muchDthe college students

    45、would donate all they could()4.The wing competition was held _. Aseveral days after the fire Bthe night after the fire Ca week after the fire Dtwo days after the fire()5.The phrase “in amazement” in Paragraph 5 means _. Asatisfactorily Bexcitedly Csurprisedly Dhappily(一) 本文是记叙文。全文叙述了在救灾捐助活动中,大学生的积极表

    46、现,以此赞扬他们正义的精神。1B主旨大意题。作者写此文章意在通过救灾捐助活动歌颂大学生忘我的助人为乐精神,描述场面是手段,颂扬精神是目的。2A词义猜测题。整段叙述救灾的紧急行动情况和大家的积极性,四个选项中只有A项的意思能和前后文统一起来。3C细节理解题。作者原先的想法在第三段I knew that college students dont have much, but I asked them to do their best: “Every little bit will help.”体现出来。4D细节理解题。星期二晚上发生火灾,星期四晚上搞募捐比赛,即募捐比赛是在灾后两天搞的。5C词义猜测题。作者原以为大学生没什么东西可捐,对他们的捐献本没抱多大的期望。但捐献现场的气氛却是那样热烈,这大大出乎其意料,所以感到“惊讶”是很自然的。本段最后一句中的 “astonished” 对此题也可起到提示和印证的作用。*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省张静中学2014高考英语一轮阅读题及答案7 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-457098.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1