山东省临沂市2019届高三英语模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 临沂市 2019 届高三 英语 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省临沂市2019届高三英语模拟试题(含解析)第一部分:听力(共两节)做题时,先将答案标在试卷上. 录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上. 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话. 每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置. 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题. 每段对话仅读一遍.1. What is the cats main color?A. Black.B. White.C. Gray.2. How many people are having the mea
2、l?A Four.B. Three.C. Two.3. How has the weather been recently?A. Cold and rainy.B. Hot and dry.C. Windy and dry.4. What will the man do next?A. Watch a show.B. Take a shower.C. Continue reading.5. What are the speakers mainly talking about?A. A strange belief.B. The habits of bees.C. A visiting frie
3、nd.第二节(每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白. 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置. 听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间. 每段对话或独白读两遍.6. (1)Where does the conversation take place?A. At a retirement home.B. At a hospital.C. At a hotel.(2)What would the man like the woman to do next?A. To ar
4、range his furniture.B. To put away his books.C. To bring in his dinner.7. (1)What are the speakers mainly talking about?A. A basketball game.B. A nature picture.C. A hunting incident.(2)Why is the man surprised?A. The photographer killed the lion.B. The lion caught the zebra.C. The photographer wasn
5、t hurt.8. (1)Where does the man plan to attend college?A. US.B. England.C. Singapore.(2)What does the woman want to do first after graduation?A. Know some computer scientists.B. Work for a company.C. Teach at a university.(3)Which company does the woman like best?A. Oracle.B. Microsoft.C. Apple.9. (
6、1)How does the man feel about the technology show?A. Quite impressed.B. A little disappointed.C. Very confused.(2)Why is the woman concerned?A Because she thinks the man is careless about people.B. Because she has no idea what she will write for her term paper.C. Because she is afraid using robots m
7、ight not be good for people.(3)What should China do according to the man?A. Research the effects of robots on daily life.B. Become more competitive by using robots.C. Hire more engineers to develop new technology.(4)What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates.B. Shopkeeper a
8、nd customer.C. Employer and employee.10. (1)How did Rebecca feel about her job at the big company?A. It was meaningful.B. It was not satisfying.C. It was interesting.(2)Why did Rebecca open Dog Ma?A. To adopt homeless dogs.B. To have other dogs play with her dog.C. To help dog owners take care of th
9、eir pets.(3)How much should a dog owner pay for a day at Dog Ma?A. About 25 dollars.B. About 50 dollars.C. About 75 dollars.(4)What service does Dog Ma offer?A. Providing dogs with medical care.B. Picking up dog owners.C. Bathing the dogs.第二部分:阅读理解(共两节)第一节(满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在
10、答题卡上将该项涂黑.If you follow these insider tips,your photos will look like you had the place to yourself at the popular tourist attractions.Vatican Museums:Vatican CityThe Vatican draws more than five million people each year,and queues can reach four hours during peak season.Christie Hudson,senior commu
11、nications manager at Expedia,recommends,choosing a skip-the-1ine tour.“This not only lets you avoid the ticket counter,but also includes the use of a private partner entrance.”Extra time to visit the Sistine Chapel? Yes!Bamboo Forest:Kyoto,JapanBamboo Forest is the most worthy sight in Kyoto.If your
12、e longing to enjoy the pathways and take pictures in total quietness,Kyoto Arashiyama Travel Guide recommends hitting the famous Bamboo Grove Path as early in the morning as possiblethink 7 a.m.if youre up for it.Dont miss these hidden treasures you can only witness in Japan.Chichen Itza:Yucatn,Mexi
13、coHome to E1 Castillo and the Temple of the Warriors,Chichen Itza is a must-see.Want to beat the rush? Schedule an early tour that takes place before a site opens to the public.Led by an archaeologist guide,its full of fascinating insights and factswithout tons of pack-wearing tourists.Louvre Museum
14、:Paris,FranceThe Louvre is one of the most popular museums on the planet.If waiting around in line to get in isnt the way you prefer to spend your time in Paris,consider purchasing a reserved ticket.This will give you entry to the pyramid within a half-hour window.The Louvre is also open until 9:45
15、p.m.on Wednesdays and Fridays,if youre up for some late-night art visits.1. What is recommended at Vatican Museums by Christie Hudson?A. Queuing four hours.B. Jumping the waiting line.C. Taking a skip-the-line tour.D. Visiting the Sistine Chapel.2. Which of the following are available for early tour
16、ists to avoid the rush?A. Vatican Museums and Bamboo Forest.B. Chichen Itza and Bamboo Forest.C. Bamboo Forest and Louvre Museum.D. Chichen Itza and Louvre Museum.3. Who might this passage be intended for?A. Visitors interested in museums.B. Guides at the tourist attractions.C. People at the ticket
17、counter.D. Tourists to beat the rush.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】本文是一则广告。文章介绍四个旅游景点,提供给“赶在高峰之前到达的游客”。【1题详解】细节理解题。根据Vatican Museums:Vatican City中The Vatican draws more than five million people each year,and queues can reach four hours during peak season.Christie Hudson,senior communications manager at Expe
18、dia,recommends,choosing a skip-the-1ine tour.可知,Christie Hudson在Vatican Museums中推荐aking a skip-the-line tour.故答案为C。【2题详解】推理判断题。根据Bamboo Forest:Kyoto,Japan中-Kyoto Arashiyama Travel Guide recommends hitting the famous Bamboo Grove Path as early in the morning as possible和Chichen Itza:Yucatn,Mexico中Wan
19、t to beat the rush? Schedule an early tour that takes place before a site opens to the public.可知,为避免高峰Chichen Itza 和Bamboo Forest是为早期游客提供的。故选B。【3题详解】推理判断题。根据第一段If you follow these insider tips,your photos will look like you had the place to yourself at the popular tourist attractions.可知,这篇文章可能是写给“为赶
20、在高峰之前到达的游客”。故选D。An“adulting conference” (AC)this week allowed Kentucky high school seniors the chance to learn how to change a tire,how to cook and other basic life skillsthings that they may not have learned at home or in classes.A series of photos posted by Bullitt Central High School on social me
21、dia shows students taking“adulting conference”are learning about personal finances,resumes and other essential skills at the event,which has been widely reported on the local and national news outlets.“I saw a Facebook post that parents passed around saying they needed a class in high school on taxe
22、s and cooking,”AC organizer Hardin told Louisvilles WAVE 3 News.Those skills are taught at school theoretically,she said,but the event gave students a chance to fill in gaps in their knowledge.Students could choose to attend three workshops out of 11 total options,the school says.The workshops were
23、held in cooperation with numerous community partners.Some young people have left home and graduated school without having those gaps filled,according to a report this week from CBS New York,which documented a trend of young people seeking outclasses to learn basic life skills.While attending a cooki
24、ng class,29-year-old Elena Toumaras told the station shes struggling with“simple things.”“I was so used to,when living at home,my mom always cooking,”she told the station.An“Adulting School”in Portland,Maine,aims to use a new online format to teach the youths skills like conflict resolution,sewing a
25、nd appreciation for all,the station says.Studentsfinancial literacy has been of particular concern to some experts,as financial education in schools has stagnated(停滞)in the U.S.,with only 17 states requiring students to take classes in personal financea number that hasnt risen in years.“The majority
26、 of U.S.states are failing our students by declining to offer these fundamental courses which are critical to their financial stability and security later in life.And this will be changed.”Nan J.Morrison,president and CEO of the Council for Economic Education,told CNBC.4. What do we know about the“a
27、dulting conference”?A. It draws much attention from the media.B. It is not taught at home.C. It teaches seniors how to be a reporter.D. It is broadcast live to the public.5. What can we learn from what Christy Hardin said?A. Only taxes and cooking classes ale demanded.B. AC helps put what has been l
28、earnt into practice.C. Many parents passed by the AC classroom.D. The event was organized by.some parents.6. Why did Elena Toumaras attend a cooking class?A. To document a trend.B. To struggle with“simple things”.C. To satisfy her mother.D. To learn basic life skills.7. What can we infer from the la
29、st two paragraphs?A. Expels will be concerned about finance.B. Fundamental majors wont be provided in schools.C. More financial courses will be offered.D. More states will decline studentscourses.【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文。“adulting conference”引起了媒体的广泛关注。AC有助于把所学到的东西付诸实践,因此学习一些基本的生活技能。今后将开设
30、更多的金融课程。【4题详解】推理判断题。根据第一段中A series of photos posted by Bullitt Central High School on social media shows students taking“adulting conference”are learning about personal finances,resumes and other essential skills at the event可知,关于“adulting conference”它引起了媒体的广泛关注。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第二段“I saw a Faceboo
31、k post that parents passed around saying they needed a class in high school on taxes and cooking,”AC organizer Hardin told Louisvilles WAVE 3 News.Those skills are taught at school theoretically可知,我们能从Christy Hardin的话中了解到“AC有助于把所学到的东西付诸实践。”故选B。【6题详解】细节理解题。根据第四段中which documented a trend of young peop
32、le seeking outclasses to learn basic life skills.和While attending a cooking class,29-year-old Elena Toumaras told the station shes struggling with“simple things.”可知,Elena Toumaras去上烹饪课是学习基本的生活技能。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“The majority of U.S.states are failing our students by declining to offer these fu
33、ndamental courses which are critical to their financial stability and security later in life.And this will be changed.”可知,将开设更多的金融课程。故选C。The Spanish sculptor Isaac Cordal sees the city as his playground.He specializes in miniature,a street art often representing a social commentary as a critical obs
34、ervation on capitalism,power and so on.Cordal first models the sculptures in clay then reproduces them in cement(水泥)about 15cm in height.“As a material,cement seems very symbolic because it is one of our most recognizable footprints against nature.”he says.“Today we have been too used to cement city
35、 habitat.”For several years hes been working on the project,Cement Eclipses,referring to the state when a building covers the sun:“Its a critical reflection on the idea of progress.”These tiny cement figures have appeared in cities across Europe,found sitting on top of bus shelters or drowning in th
36、e grass land of the big city.“The street became a perfect setting in which I could find enough landscapes for them.Due to their small size and color,they go really well into the urban environment.They even normally go unseen by passersby.Im very interested in that moment of surprise when someone acc
37、identally discovers them.”he says.“Nowadays there is a fear of not being seen in the public area,so everything is always big and bold.We become a product of this and do not focus in as much.I think it is good to pay attention to small details.My work is a reward for those who do and it allows us to
38、understand and change the world we have created in a different angle.”Cordal says.8. Which of the following best explains“miniature”Underlined in paragraph 1 ?A. Tiny sculpture.B. Small playground.C. Social comments.D. Critical observation.9. Whats Cordals attitude toward cement city habitat?A. Indi
39、fferent.B. Critical.C. Neutral.D. Supportive.10. What does Cordal intend to tell us in the last paragraph?A. Everything big in public is attractive.B. Being small may be a fear in public.C. We need to focus on the details of the products.D. His work helps us to see the world differently.11. What doe
40、s the text mainly talk about?A. Cordal and his street art.B. Ways to be a sculptor.C Materials used for sculptures.D. Reflections on city progress.【答案】8. A 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍Cordal和他的街头艺术。【8题详解】词义猜测题。根据第一段中He specializes in miniature,a street art often representing a social commen
41、tary as a critical observation on capitalism,power and so on.“他的专长是微型画,是把社会评论作为一种关于资本主义、权利等的批评观察的街头艺术。”由此推知划线词的意思是“微型雕塑”。故答案为A。【9题详解】推理判断题。根据第四段For several years hes been working on the project,Cement Eclipses,referring to the state when a building covers the sun:“Its a critical reflection on the id
42、ea of progress.”可知,Cordal持批评的态度。故答案为B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中My work is a reward for those who do and it allows us to understand and change the world we have created in a different angle.可知,他的工作帮助我们以不同的方式看世界。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段The Spanish sculptor Isaac Cordal sees the city as his playground.He spec
43、ializes in miniature,a street art often representing a social commentary as a critical observation on capitalism,power and so on.可知作者介绍Cordal和他的街头艺术。故选A。【点睛】做推理判断题时,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。本题第3小题,根据最后一段中My work is a reward for those wh
44、o do and it allows us to understand and change the world we have created in a different angle.可知,他的工作帮助我们以不同的方式看世界。故选D。If American waterways had ever been voted on the yearbook,the Buffalo River could easily have been named Ugliest.It could be hard to find hope there.It took decades for public perce
45、ption of the river to shift.But activist citizens,who collaborated with industry,government,and environment groups never gave up on their polluted riverthe Buffalo River gradually went from being considered a lost cause to a place worth fighting for.And by now the cleanedup water is one of BuffaloS
46、biggest attractions.By the 1960s,the river was seen as one of the worst sources of pollution pouring into the Great Lakes.The Buffalo River had caught fire many times.The surface had an oily layer,and any fish caught there were not eatable.The waterways fate started shifting in the mid-1960s.Stanley
47、 Spisiak was a local PolishAmerican jeweler by day,but by evening he was the kind of guy whod chase down dumpers(垃圾车)he spotted on the Buffalo River.By 1966 he found himself winning the National Wildlife Federations“Water Conservationist of the Year”award.And before long he got a nickname:“Mr.Buffal
48、o River.”But there was only so much he could dothe river was still declared biologically dead in 1969.Jill Spisiak Jedlicka is his great-grandniece.She picks up where he left off by directing the rivers protector organization,Buffalo Niagara Waterkeeper.Professor Schneekloth and seven friends founde
49、d the organization as an all-volunteer nonprofit in 1989,after organizing the first river cleanup that year.Today the group employs 27 full-time workers and has helped oversee the Buffalo Rivers $100 million restoration.So far,the Buffalo Rivers water quality has restored,but it is still an ongoing
50、issue,as sewage(污水)can overflow into the river after storms.Habitat restoration continues as well;fish and plantings are still being sampled to measure how well its gone.12. What did the Buffalo River use to be?A. A waterway on the yearbook.B. A river heavily polluted.C. A great attraction of Buffal
51、os.D. A place worth fighting for.13. Why was Mr.Spisiak named“Mr.Buffalo River”?A. Because his fate shifted in the 1 960s.B. Because he spotted dumpers on the River.C. Because he spared no efforts to protect the river.D. Because the river was declared biologically dead.14. How long did it take for t
52、he river to restore?A. More than half a century.B. Just four decades.C. About 30 years.D. Only 27 years.15. What can be a suitable title for this text?A. The restoration of the Buffalo RiverB. Stanley Spisiak:The“Mr.Buffalo River”C. The future of the Buffalo RiverD. River protection:A long way to go
53、【答案】12. B 13. C 14. A 15. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是被污染的the Buffalo River的恢复。【12题详解】细节理解题。根据第一段中never gave up on their polluted riverthe Buffalo River gradually went from being considered a lost cause to a place worth fighting for.第二段中By the 1960s,the river was seen as one of the worst sources of poll
54、ution pouring into the Great Lakes.The Buffalo River had caught fire many times.The surface had an oily layer,and any fish caught there were not eatable.可知,the Buffalo River过去是一条被严重污染的河。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第三段中Stanley Spisiak was a local PolishAmerican jeweler by day,but by evening he was the kind of
55、 guy whod chase down dumpers(垃圾车)he spotted on the Buffalo River.By 1966 he found himself winning the National Wildlife Federations“Water Conservationist of the Year”award.And before long he got a nickname:“Mr.Buffalo River.”可知,Mr.Spisiak被称为“Mr.Buffalo River”是因为他不遗余力地保护这条河。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第一段中It
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
