《2015春走向高考》高三英语一轮(人教版)复习练习:选修6 UNIT 4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2015春走向高考
- 资源描述:
-
1、第一部分选修六Unit 4.阅读理解(2014皖南八校第二次联考)We sometimes think global warming or climate change is a problem very far away from our lives, and that only the government needs to worry about it. But its hardly possible to completely stay out of itscientists are now 95 percent sure that humans have been the “domi
2、nant cause” of global warming trends since the 1950s.One of the conclusions of a report released on Sept 27 by the United Nations says that human activities have caused global temperatures to rise by 0.89 between 1901 and 2012. That might not seem like a lot, but the truth is that a major part of th
3、at heat has been absorbed into the oceans, which is not surprising given that they cover two thirds of Earths surface. Also, water has a much greater capacity (容量) to absorb heat than the air does, according to The Economist.While many greenhouse gases occur naturally and are needed to keep the Eart
4、h warm enough to support life, humans use of fossil fuels is the main source of excess (多余的) greenhouse gases. According to CNN, by driving cars, using electricity produced by burning coal and oil or heating our homes with coal or natural gas, we release a large amount of greenhouse gases into the a
5、tmosphere.Your body can barely feel a difference of 0.89, but the Earths ecosystems are so sensitive that even small changes can disturb them. It often starts with the smallest creatures at the bottom of the food chain, eventually affecting bigger animals, many of which could end up becoming extinct
6、.Global warming is also linked to an increase in extreme weather. A larger amount of carbon dioxide traps more energy inside the atmosphere. This changes the patterns of storms and rainfall in many regions and can lead to droughts and floods. Worse still, melting sea ice in warmer oceans is causing
7、sea levels to rise at a speed of more than three millimeters per year, according to The Guardian, which also increases the risk of flooding.“The report should serve as another wakeup call that our activities today have a profound impact on society, not only for us, but for many generations to come,”
8、 French Michel Jarraud, secretarygeneral of the World Meteorological Organization, said at a news conference.文章大意:全球变暖不是只有政府才关心的事,它与我们每个人都息息相关。1The underlined word “dominant” in the first paragraph means “ _”Acommon BindirectCsecondary Dleading答案:D猜测词义题。画线词所在句意:现在科学家可以95%确定人类是20世纪50年代以来全球变暖的主要原因。所以画
9、线词意为“主要的”。2Which of the following statements is TRUE according to the passage?AGreenhouse gases have been proven to harm merely the Earth.BThere is little we can do to prevent global warming. CGlobal warming can increase the chances of droughts and floods. DThe hugeness of oceans makes them better a
10、bsorbers of heat than the air.答案:C细节理解题。由第五段第三句话“This changes the patterns of storms and rainfall in many regions and can lead to droughts and floods.”可知,C项正确。3The rise in global temperatures between 1901 and 2012 _. Ais more harmful to smaller creatures than bigger ones Bis not serious because most
11、 of the extra heat has been absorbed by the oceansChas made the Earths ecosystems more sensitive to changes Dis likely to cause many species to become extinct答案:D细节理解题。由第四段最后一句话“It often starts with the smallest creatures at the bottom of the food chain, eventually affecting bigger animals, many of
12、which could end up becoming extinct.”可知,D项正确。4What is Michel Jarrauds attitude toward the report released by the UN?ANegative. BSupportive.CDoubtful. DUninterested. 答案:B推理判断题。由最后一段他所说的话“The report should serve as another wakeup call that our activities today have a profound impact on society, not on
13、ly for us, but for many generations to come”可推知,他认为联合国的报告对我们有提醒作用,所以是支持该报告的。.完形填空(2014南京市、盐城市二模)Mark Twain said that “habit is habit, and not to be flung(扔) out the window by anyone, but coaxed(劝诱) downstairs a step at a time.” The chances of successfully changing negative behavior _1_ when you make
14、 gradual changes that give you time to _2_ negative patterns for positive ones.On any given day, countless numbers of us get out of bed and _3_ to begin to change a given behavior “today”. Whether it be exercising more, drinking less, managing time _4_ or some other change in a negative behavior, we
15、 start out with high _5_. In a short time, however, a vast majority of people fail and are soon doing _6_ it was they thought they shouldnt be doing.After considerable research, some researchers believe that behavior changes usually do not _7_ if they start with the change itself. _8_, they believe
16、that we must _9_ a series of “stages” to adequately prepare ourselves for that _10_ change. Once you have analyzed all the factors that _11_ what you do, you must decide which behaviorchange technique will work best for you.According to the psychologist Albert Ellis, most _12_ problems and related b
17、ehaviors arise from irrational(不理性的) statements that people make to _13_ when events in their lives are different from what they would like them to be. For example, suppose after doing _14_ on an exam, you say to yourself,“I cant believe I failed that easy exam. Im so stupid.” By changing this irrat
18、ional “catastrophic” selftalk into rational, _15_ statements about what is really going on, you can increase the _16_ that positive behaviors will occur.Positive selftalk might be _17_ as follows: “I really didnt study enough for the exam. I just need to prepare for the next _18_.”Such selftalk will
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021新高考语文二轮配套课件:复习任务群5 任务组2 任务1 病句修改——明确规则对症下药 .ppt
