《2017参考》金版教程2016高考英语二轮复习训练:1-2 任务型阅读(七选五)B WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2017参考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家建议用时:50分钟.完形填空2015山西四校联考三As a child, I started learning to play the piano, my favorite musical _1_ , but I was forced to give up when I started my middle school_2_I could concentrate more on my studies. Its one of my biggest_3_ to stop practicing the piano when I recall sadly today.
2、During the following years, I kept telling my piano teacher that I would_4_. However, I didnt keep my promise because I was_5_ with my study. _6_ I lost touch with my teacher. Some years later, my teacher died. I was very sad because I lost such a good teacher. She was a very warm and gentle person.
3、 It hurts me to think she may have been_7_that I never returned. I havent taken lessons since then but to be honest, I _8_ to. Sitting at the piano, I couldnt help recalling many _9_times of my practising at home and playing before my teacher and one time my teacher_10_me after I played entire piece
4、s of music wrong in front of her colleagues. I was so _11_ that I could hardly say anything. But her_12_helped ease my shame. These memories, _13_, good or bad, never caused my_14_ for playing the piano again. This thought then led me to think that_15_is like music, and that we all try to play diffe
5、rent_16_in the instrument of our life. Sometimes the pitch (音高) is_17_ when we play it well, but sometimes we are out of tone. However, we all continue to create our own_18_style of music. No matter what style our music is, it is_19_that we sing the songs of joy, quietness and love. Though I may nev
6、er make it back to piano lessons, it doesnt_20_that Ive stopped making music.本文主要介绍了作者学习弹钢琴的经历,告诉我们:人生就像音乐,无论我们的音乐风格是什么,唱快乐、平静和爱的歌才是重要的。1A.instrument BperformanceCroom Dstage答案:A孩提时,“我”开始学习弹奏我最喜欢的乐器(instrument)钢琴。但是,当“我”上中学时,为了(so that)能够更加集中注意力学习,“我”被迫放弃了。performance“表演”;room“房间”;stage“舞台”。故A项正确。2A
7、.because Bso that Cnow that Dfor答案:B参见上题解析。because“因为”;now that“既然”;for“因为”。故B项正确。3A.successes Bregrets Cdecisions Dhobbies答案:B今天,当“我”悲伤地回想时,停止练习钢琴是“我”最遗憾的一件事。success“成功”;regret“遗憾”;decision“决定”;hobby“业余爱好”。故B项正确。4A.play Bgraduate Cleave Dreturn答案:D在随后的几年里,“我”一再告诉“我”的钢琴老师“我”将回来(return)。play“玩耍”;grad
8、uate“毕业”;leave“离开”。故D项正确。5A.occupied Bangry Csatisfied Dpatient答案:A然而,因为忙于学习“我”食言了。angry“愤怒的”;satisfied“满意的”;patient“有耐心的”。be occupied with“忙于”,故A项正确。6A.Actually BConstantly CSuddenly DGradually答案:D 渐渐地(Gradually),“我”与老师失去了联系。actually“实际上,事实上”;constantly“始终,一直”;suddenly“突然”。故D项正确。7A.astonished Bglad
9、Cdisappointed Damazed答案:C “我”从没回来过,可能她会感到失望。astonished“吃惊的”;glad“高兴的”;disappointed“失望的,沮丧的”;amazed“惊奇的”。故C项正确。8A.liked Bneeded Cwanted Ddecided答案:C 从那以后,“我”没有上课,但是说实话,“我”想(wanted)去。like“喜欢”;need“需要”;decide“决定”。故C项正确。9A.dreams BexpressionsCwords Dmemories答案:D 坐在钢琴前,“我”不禁回想起许多记忆(memories)。dream“梦”;exp
10、ression“表达”;word“单词”。故D项正确。10A.instructed Bhurt Cpunished Drespected答案:A 有一次,当“我”在她同事面前错误地弹完一首曲子后,她指导(instructed)了“我”。hurt“伤害”;punish“惩罚”;respect“尊敬”。故A项正确。11A.frightened Bmoved Cembarrassed Dexcited答案:C “我”感到如此的尴尬以至于不能说任何话。frightened“害怕”;moved“感动的”;embarrassed“尴尬的”;excited“激动的”。故C项正确。12A.happiness
11、BsatisfactionCcomfort Dsigh答案:C 但是,她的安慰(comfort)帮助缓解了“我”的羞愧。happiness“快乐”;satisfaction“满意”;sigh“叹气”。故C项正确。13A.instead BmeanwhileCtherefore Dhowever答案:D 然而(however),这些或好或坏的记忆却从来没有激起“我”再次弹钢琴的勇气(courage)。instead“反而”;meanwhile“与此同时”;therefore“因此”。根据句意前后形成对比可知,D项正确。14A.hope Bcourage Cfeeling Deffort答案:B
12、参见上题解析。hope“希望”;feeling“感情”;effort“努力”。故B项正确。15A.life BlearningCattitude Denjoyment答案:A 这种想法使“我”认为人生(life)就像音乐,而且我们所有的人都在试着扮演着不同的角色(roles)。learning“学习”;attitude“态度”;enjoyment“享受”。故A项正确。16A.cards Bsports Croles Dgames答案:C 参见上题解析。card“卡片”;sport“体育运动”;game“游戏,比赛”。故C项正确。17A.hard Bwonderful Csurprising D
13、complex答案:B 有时,当我们演奏得好时,音高是精彩的(wonderful)。hard“困难的”;surprising“令人惊奇的”;complex“复杂的”。故B项正确。18A.unique BboringCcommon Dsimilar答案:A 然而,我们继续创造着我们自己独特的(unique)音乐风格。boring“令人生厌的”;common“普通的”;similar“相似的”。故A项正确。19A.necessary BstrangeCpossible Dimportant答案:D 不管我们的音乐风格是什么,我们唱快乐、平静和爱的歌才是重要的(important)。necessar
14、y“必要的”;strange“陌生的”;possible“可能的”。故D项正确。20A.matter Bmean Creport Dappear答案:B 尽管我可能从来没有回来学习钢琴,但并不意味着(mean)我已经停止创作音乐了。matter“有关系,要紧”;report“报告”;appear“出现”。故B项正确。.阅读理解A2015吉林实验中学四模During the past Spring Festival, many children may have received red packets from their families. But Xing Pu, a 40yearold
15、economist, is asking the government to give red packets to every Chinese citizen.Xing suggested the government give out 1,000 yuan to each Chinese since the government income has increased rapidly in recent years. He said his suggestion would allow everyone to directly enjoy the fruits of the countr
16、ys economic success, help the lowerincome groups deal with rising prices and increase consumption (消费) around the country.Recent years have seen the government carry out a series of propoor (扶贫) and prorural (惠农) policies, including increasing spending on public healthcare and calling off the agricu
17、ltural tax. But the lowerincome group still needs more help while being hit hard by an 11year high in prices and recent snowstorms.Xing said while making the draft, he has borrowed many ideas from practices in countries like the United States and Singapore. Earlier this year, the governments of the
18、two nations offered cash handouts (救济) to their citizens as the result of a surplus in government income. As for in China, “We can even encourage the rich to donate their 1,000 yuan red packet to the poor,” said Xing.Although Xings suggestion has gained wide support among ordinary Chinese on the Int
19、ernet, many other economists criticized it as unpractical. Even Xing himself admitted he made the suggestion without any careful calculation. But they agreed with Xings point that the growing economic pie should be shared among the people.“To better use the increase of money, handing out money is no
20、t a solution that holds good for all time. It could be better to improve the public service or cut the price of energy use in daily life,” said Qiao Xinsheng, an economic professor.春节期间孩子会得到家人给的红包,但40岁的经济学家也要求政府发给农民红包,从而引起了广泛的讨论。1Xing Pu suggested that the government give out 1,000 yuan to each Chin
21、ese because _.Athe poor should get help from the richBthe government should help the richCthe growing economic pie should be shared among the peopleDthe government doesnt know how to use the money答案:C考查细节理解。根据第二段提到“He said his suggestion would allow everyone to directly enjoy the fruits of the count
22、rys economic success, help the lowerincome groups deal with rising prices and increase consumption (消费) around the country.”他说他的建议允许大家来享受国家经济成功的果实,故选C项。2What has the government done to help the lowerincome group?ASpending less on public health care.BIncreasing the agricultural tax.CHanding out money
23、 to every Chinese.DCarrying out propoor policies.答案:D考查细节理解。根据第三段提到“Recent years have seen the government carry out a series of propoor (扶贫)and prorural (惠农)policies, including increasing spending on public healthcare and calling off the agricultural tax.”政府推出一系列的扶贫和理家政策包括增加公共福利投入,取消农业税,故选D项。3Accord
24、ing to some experts, what is better than giving out money?ASupplying food to everyone every day.BCutting the price of energy use in daily life.CControlling the rising of prices.DIncreasing the government income.答案:B考查细节理解。根据最后一段提到“It could be better to improve the public service or cut the price of
25、energy use in daily life.” 提高公共服务或减少日常生活中的能源价格,故选B项。4Xing Pus ideas of giving red packets to every Chinese citizen mainly came from _.Achildren receiving red packets from their familiesBthe US and Singapore governments offering cash handouts to their citizensCthe governments increasing spending on p
26、ublic health careDthe rising prices in the country答案:B考查细节理解。根据第四段提到“Xing said while making the draft, he has borrowed many ideas from practices in countries like the United States and Singapore”这个人说,在起草这个意见的时候,他借鉴像美国和新加坡这些国家的想法,故选B项。1income n. 收入;收益2.economic adj. 经济的3surplus n. 剩余;盈余 4.donate vt.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458178.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
