2021-2022年新教材高中英语 UNIT 5 A delicate world Section Ⅲ Developing ideas课后练习(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT delicate world Section Developing ideas课后练习含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Developing ideas.阅读理解ASeeds on IceClose to the North Pole, the remote and rocky plateau mountain in the Norwegian archipelago of Svalbard seems an unlikely spot for any global effort to safeguard agriculture.In this cold and deserted environment, no grains, no gardens, no trees can grow.Yet at the e
2、nd of a 130meterlong tunnel cut out of solid stone is a room filled with humanitys most precious treasure, the largest and most diverse seed collection more than a halfbillion seeds.A quiet rescue mission is under way.With growing evidence that unchecked climate change will seriously affect food pro
3、duction and threaten the diversity of crops around the world, the Svalbard Global Seed Vault represents a major step towards ensuring the preservation of hundreds of thousands of crop varieties.This is a seed collection, but more importantly, it is a collection of the traits found within the seeds:t
4、he genes that give one variety resistance to a particular pest and another variety tolerance for hot, dry weather.Few people will ever see or come into contact with the contents of this vault.In sealed boxes, behind multiple locked doors, monitored by electronic security systems, enveloped in belowz
5、ero temperatures, and surrounded by tons of rock, hundreds of millions of seeds are protected in their mountain fortress.Frozen in such conditions inside the mountain,seeds of most major crops will remain viable for hundreds of years, or longer.Seeds of some are capable of retaining their ability to
6、 grow for thousands of years.Everyone can look back now and say that the Seed Vault was a good and obvious idea, and that of course the Norwegian government should have approved and funded it.But back in 2004, when the Seed Vault was proposed, it was viewed as a crazy, impractical, and expensive ide
7、a.We knew that nothing would provide a definite guarantee.But we were tired, fed up, and frankly scared of the steady losses of crop diversity.The Seed Vault was built by optimists who wanted to do something to preserve options so that humanity and the crops might be better prepared for change.If it
8、 simply resupplied seed gene banks with samples those gene banks had lost, this would repay our efforts.The Seed Vault is about hope and commitment about what can be done if countries come together and work cooperatively to accomplish something significant, longlasting, and worthy of who we are and
9、wish to be.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了种子基因库,也就是为未来的农业储存多种种子的地方。1Whats the Seed Vault according to the passage?AA tunnel where the collected seeds are displayed.BA stone room that contains the seeds of endangered crops.CA seed gene bank that stores diverse seeds for future agriculture.DA lab where researcher
10、s study how to maintain the diversity of crops.解析:选C细节理解题。根据第一段的内容及第二段中的the Svalbard Global Seed Vault represents a major step towards ensuring the preservation of hundreds of thousands of crop varieties可知,the Seed Vault是一个种子基因库,储存不同的种子备未来之用。故选择C项。2What does the underlined word “viable” in Paragraph
11、 3 probably mean?AMature.BClean.CAlive.DValuable.解析:选C词义猜测题。根据画线词后的Seeds of some are capable of retaining their ability to grow for thousands of years.可知,有些种子能保持数千年的生长能力。所以画线词的意义应与之一致,即“可生存的”。故选择C项。3What does the third paragraph mainly tells us?AHow the seeds are preserved.BWhere people keep the see
12、ds.CWhy the seeds are protected.DWhat people do to study the seeds.解析:选A段落大意题。根据第三段中的In sealed boxes, behind multiple locked doors, monitored by electronic security systems, enveloped in belowzero temperatures, and surrounded by tons of rock可知,该段主要介绍种子基因库的储存条件,故选择A项。4What can we learn from the passa
13、ge?AThe Seed Vault offers a solution to climate change.BMost countries took part in rescuing the seed varieties.CThe Seed Vault guarantees to prevent the loss of crop diversity.DMany people originally considered building the Seed Vault unwise.解析:选D细节理解题。根据第四段的内容可知,回过头来看,现在每个人都可以说种子库显而易见是一个好主意,挪威政府当然
14、应该批准并资助它。但早在2004年,当种子库这个想法被提出的时候,它被认为是一个疯狂、不切实际和昂贵的想法。由此推断D项正确。BCities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river.People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade.New York City, for example, is near a
15、 large harbour at the mouth of the Hudson River.Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million.But not all cities develop slowly over a long period of time.Boom towns grow from nothing almost overnight.In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness (荒野)But gold was disco
16、vered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris.People went there for gold.They travelled over snowcovered mountains and sailed hundreds of miles up
17、icy rivers.The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming.An avalanche (雪崩) once closed the path, killing 63 people.For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip.Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got r
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458723.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
