山东省临淄中学2017届高三10月月考试题月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省临淄中学2017届高三10月月考试题月考英语试题 WORD版含解析 山东省 中学 2017 届高三 10 月月 考试题 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、临淄中学2014级10月学习质量检测语文试题 本试卷分第I卷(选择题)和第卷(非选择题)。考试时间120分钟,试卷总分150分。第I卷第一部分: 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A.19.15. B.9.15. C.9.1
2、8. 答案是B。 1. How does the man advise the woman to get to the hotel?A. By taxi. B. By bus. C. By underground.2. How much does one ticket cost?A. $4.3. B. $5.0. C. $0.7.3. What is the woman unsatisfied with?A. The special effects. B. The plot. C. The acting.4. Where are the speakers?A. At a hotel. B. A
3、t a store. C. At a clinic.5. What does the woman plan to do?A. Draw some pictures. B. Buy something on sale. C. Make an advertisement.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Wha
4、t does the woman ask the man to do?A. Fix her computer. B. Buy her a printer. C. Have lunch together.7. When does the conversation probably take place?A. In the evening. B. In the afternoon. C. In the morning.听第7段材料,回答第8、9题。8. What will the man do on his birthday?A. Go to see a film. B. Work on his
5、terms work. C. Go out for a meal.9. What is the relationship between the speakers?A. Brother and sister. B. Teacher and student. C. Classmates.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats the good news?A. A yoga class started. B. A new gym opened. C. A new cafe opened.11. When will the speakers go to the gym?A. On Fr
6、iday. B. On Sunday. C. On Saturday. 12. What do the speakers decide to do first?A. Go to the gym. B. Meet for lunch. C. Make an exercise plan.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers discussing?A. Their close friends. B. A television programme C. The preparation for a test. 14. Why is the man watc
7、hing TV?A. He is taking a break from studying. B. He has already finished studying.C. He wants to get information for a paper.15. Who did the best in the last test?A. Kevin. B. Elizabeth. C. The woman speaker.16. Why does the man stop the woman calling Elizabeth?A. He doesnt think she is helpful. B.
8、 He prefers to study on his own.来源:学|科|网C. He doesnt want to trouble her.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did Sally do for her penfriend ?A. She taught her how to write. B. She offered her some advice. C. She helped her to keep a diary.18. Why did Sallys dad ask her not to send her book to a publisher?A.
9、There were too many books of this kind. B. Their response might let her down.C. He thought the book too simple.19. How did Sally contact the publisher?A. She sent an email. B. She made a call. C. She paid a visit.20. How did Sallys mum feel after answering the companys phone?A. Fairly anxious. B. Ex
10、tremely surprised. C. Very excited.第二部分: 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AOne morning there was a message on the answering machine from an angry customer, complaining about her lack of serviceservice that had been stopped because her check had bou
11、nced(拒付).As it is my job to handle payments received, it was my duty to collect the check. As is often the case when a check bounces, I soon found that this womans phone number was no longer in service. A check of the caller I.D. told us the call had come from the managers office of the apartment bu
12、ilding where our customer lived. We left a message with the manager and within the hour our call was returned.I told our customer gently, sympathetically that a check she had written had been returned for lack of funds. I told her I always want to let people know about returned checks quickly becaus
13、e the huge fees the banks charge can cause more checks to be returned and more fees to be charged. I told her I hoped she could contact the bank and get things straightened out before her problems got worse. I also told her, gently once more, that I hated to add to her problems but she would owe us
14、a fee for the returned check because the bank charges us a fee when a check is returned.She told me she had difficulties because of being on a fixed income and being in poor health. She told me she had no children but had raised several that belonged to her husband and after living with him thirty y
15、ears he had left her for another woman.Finally, after she had promised to pay, I told her not only do I care about her situation, but she taught me something. When a person is angry, there may be reasons you dont know about. If you dont react with anger, you may learn what the real problem is and ma
16、y in some way be able to help, if only with a little sympathy.21. Why did the author try to call the woman?A. To apologize to her. B. To solve her problem.C. To charge for the fees. D. To provide better service.22. How did the author get in touch with the woman?A. By calling her manager. B. By leavi
17、ng a message. C. By finding her apartment. D. By contacting the bank.23. What can we learn from the passage?A. The woman had to pay the check as well as a fee for the returned check.B. The womans husband passed away and left several children for her.C. The author will help the woman overcome her dif
18、ficulties by paying for her.D. The check written by the woman had been returned because of the wrong number.24. What is the purpose of this text?A. To solve a problem. B. To present a research result.C. To conclude a lesson. D. To tell an interesting story.【考点】日常生活【解析】作者主要是通过自己的一次经历来告知大家一个教训要富有同情心。1
19、根据第二段中it was my duty to collect the checkAs is often the case when a check bounces, I soon found that this womans phone number was no longer in service可知作者打电话是为了收费。故选项C正确。考点定位:细节理解2根据第二段We left a message with the manager and within the hour our call was returned一句可知作者留下了一个信息。故答案选B。考点定位:细节理解3根据第三段中I
20、hated to add to her problems but she would owe us a fee for the returned check because the bank charges us a fee when a check is returned可知答案A正确。考点定位:推理判断4根据最后一段Finally, after she had promised to pay, I told her not only do I care about her situation, but she taught me something可知作者主要是通过自己的一次经历来告知大家
21、一个教训。故答案C正确。考点定位:推理判断【答案】CBACBQ: I currently entered college in New York. Since English is not my first language, I sometimes ask a friend to read my essays to help fix the grammar and language. I believe Im being graded mainly on my ideas, and my friend helps me get my ideas across better in Englis
22、h. Is this OK? -Mariana A: Its good that you want to succeed in your written work at college. Making use of available resources to help you succeed is a smart strategy (策略). But while you may believe that your instructors dont care as much about how you write as they do about your ideas, that s not
23、a fair assumption.Certainly, your ideas are important. No matter how polished your writing is, it will not disguise a poorly expressed idea in a paper. But as a college student, being able to organize your thoughts clearlywhether youre speaking in class or writing a paperis critical to show that you
24、ve mastered the material in each course. This does not mean you shouldnt ask others to review your written work before handing it in. Thats OK.You should not, however, allow a friend or anyone else to rewrite parts of your papers for you. Instead, ask them to simply let you know about any parts of t
25、he paper that are unclear and need work. Many colleges have writing centers where tutors will work with you on your writingwithout doing the work for you.Regardless of whether you consult with a friend or a tutor, the right thing is for you to talk to your instructors to ask their advice and let the
26、m know you plan to seek assistance with your writing. If you ask them in advance for guidance on whats appropriate and whats not for the written work they assign, that will allow you to be as transparent as possible about how you completed your assignments. -Professor Byron25. What problem does Mari
27、ana meet?A. She has trouble learning English grammar.B. She doesnt get on well with her classmates.C. She wonders if her method on writing is suitable.D. She isnt able to express herself in English.26. According to Pro. Byron, whats the most important in writing a paper?A. Professional advice. B. Po
28、lishing carefully.C. Familiar materials. D. Organizing thoughts. 27. When asking someone for help on your paper, you should ask him _.A. to tell you the part to be improved B. to write the difficult part for youC. to make a writing plan for you D. to hand in the paper after reading it28. What does t
29、he underlined word refer to in the text?A. Courses. B. Essays. C. Ideas. D. Resources.【考点】日常生活【解析】这篇文章以书信的形式呈现了一个大学生的困惑,并以书信的形式为这名大学生解决了他的困惑,提出了解决的方法。1根据文章第一段的I believe Im being graded mainly on my ideas,and my friend helps me getmy ideas across better in EnglishIs this OK?可知,Mariana认为观点是自己的,朋友只不过使自
30、己的英文表达更好,但是她不知道这样做好不好。故选项C正确。考点定位:细节理解2根据文章第三段的as a college student, being able to Organize your thoughts clearly-whether youre speaking in class or writing a paper-is critical to show that youve mastered thematerial in each course可知答案选D。考点定位:推理判断3根据文章倒数第二段的Instead, ask them to simply let you know a
31、bout any parts ofthe paper that are unclear and need work可知答案A正确。考点定位:推理判断4根据上文的papers以whats not for the written work they assign可知,此处是指老师布置的任务,故答案B正确。考点定位:词义猜测【答案】CDABCCan eating a chocolate bar every day really prevent age-related memory loss? No. But a new research shows that large amounts of fla
32、vones, substances found in cocoa, tea and some kinds of vegetables, may improve age-related memory failure.Dr. Scott Small is a professor of neurology (神经病学) at Columbia University in new York City. He is the lead writer of a research paper describing the effects of cocoa flavones on brain activity.
33、 His study involved 37 volunteers aged between 50 and 69. Researchers gave them a high-level flavones drink made from cocoa beans or a low-level flavones drink. For a period of three months, some subjects got 900 milligrams of flavones a day. The others got 10 milligrams of flavones each day. Brain
34、imaging and memory tests were given to each study subject before and after the study. Dr. Small says that the subjects who had the high-level flavones drink showed much improvement on memory tests.The researchers warn that more work is needed to be done because this study was performed only on a sma
35、ll group. Dr. Joann Manson is the lead researcher of a four-year study involving 18,000 adults. This study will use flavones capsules(胶囊). The study subjects will be divided into two groups and will take two pills per day. The capsules used will all look the same. But one groups capsules will contai
36、n flavones, while the other group will take capsules made of an inactive substance, or placeboDr. Manson says its not necessary for people to start eating more chocolate, because 3 persons would have to eat a huge amount of chocolate to get the same level of flavones given to the rest subjects. He a
37、dds many manufacturers have planned to remove the flavones from their chocolate products. Similarly, Dr. Manson says a cocoa-based flavones extract(提取)may be developed in the future. But he says that more studies are needed to see how much flavones is good for our health.29. What was done to the sub
38、jects after Dr. Smalls study?A. They were asked to take a high-level flavones drink.B. They were given capsules containing flavones.C. They were asked to take two pills of flavones capsules per day.D. They were given brain imaging and memory tests.30. Whats the similarity of the two experiments?A. B
39、oth use high-level flavones capsules. B. The subjects are divided into two groups in both experiments. C. Drinks and placebos are used in both experiments.D. The number of the subjects is the same.31. Why will Dr. Manson carry out the four-year study?A. To prove the first experiment is wrong.B. To t
40、est how much flavones can improve our memory. C. To carry out the experiment further. D. To show eating chocolate is better to improve memory.32. What can we learn from the last paragraph? A. In the future we can get flavones without eating chocolate. B. The more we eat flavones, the better our heal
41、th will be. C. Its not necessary for us to eat chocolate. D. Its easy for people to get the same level of flavones given to the test subjects.【考点】健康保健【解析】本文是一篇说明文,一项新的研究显示,大量的黄酮类物质,发现在可可,茶和一些蔬菜,可改善老年性记忆障碍。1第二段倒数第二句Brain imaging and memory tests were given to each study subject before and after每个实验课题
42、前后都要进行大脑图像和记忆测试。故选项D正确。考点定位:细节理解2前一个实验:第二段倒数第三句 For a period of three months, some subjects got 900 milligrams of flavones a dayThe others got 10 milligrams of flavones each day三个月时间,有的人一天服用900毫克黄酮,另一些人每天服用10毫克。后一个实验:第三段第三句 The study subjects will be dividedinto two groups 这项研究课题将会被分为两组。可以判断这两个实验的共同
43、点是都分为两组,故答案选B。考点定位:推理判断3根据最句 But he says that more studies are needed to see how much flavones is good for our health但是他说,需要更多的研究来表明吃多少的黄酮对我们的健康有好处。故答案C正确。考点定位:推理判断4根据最后一段DrManson says its not necessary for people to start eating more chocolate, because 3 persons would have to eat a huge amount of c
44、hocolate to get the same level of flavones given to the rest subjects可知答案A正确。考点定位:推理判断【答案】 DBCAD Two of the hardest things to accomplish in this world are to acquire wealth by honest effort and, having gained it, to learn how to use it properly. Recently I walked into the locker room of a rather wel
45、l known golf club after finishing a round. It was in the late afternoon and most of the members had left for their homes. But a half-dozen or so men past middle age were still seated at tables talking aimlessly and drinking more than was good for them. These same men can be found there day after day
46、, and, strangely enough, each one of these men had been a man of affairs and wealth, successful in business and respected in the community. If material prosperity were the chief necessity for happiness, then each one should have been happy. Yet, it seemed to me, something very important was missing,
47、 else(否则) there would not have been the constant effort to escape the realities of life through scotch and soda. They knew, each one of them, that their productivity had ceased(停止). When a fruit tree ceases to bear its fruit, it is dying. And it is even so with man.What is the answer to a long and h
48、appy existence in this world of ours? I think I found it long ago in a passage from the book of Genesis which caught my eye while I was looking through my Bible. The words were few, but they became memorably impressed on my mind. In the sweat of the face shall you eat the bread. To me, that has been
49、 a challenge from my earliest recollections ( memories). In fact, the battle of life, of existence, is a challenge to everyone. The immortal words of St. Paul, too, have been and always will be a great inspiration to me. At the end of the road I want to be able to feel that I have fought a good figh
50、t, I have finished the course, I have kept the faith.来源:学_科_网Z_X_X_K33. The underlined sentence In the sweat of the face shall you eat the bread means “ ”. A. Bread tastes delicious when sweat pours off your faceB. Bread comes from the sweat on your faceC. Failure is the mother of successD. No pains
51、, no gains 34. We learn from the passage that the author_ .A. was a wealthy person in the communityB. was fond of associating with celebrities (名人)C. held a positive attitude towards an active lifeD. kept a secret of the reason why he was so impressed35. What is implied in the passage by the writer?
52、A. To use wealth properly, eat, drink and be merry.B. If you cease to struggle, you cease to live.C. As life is but like a dream, a man is like a fruit tree.D. Where there is a will, there is a way.【考点】日常生活【解析】本文讲述了人生最难的两件事是诚实挣钱与学会正确的花钱,告诉我们要有积极的态度,积极的生活。1这句话直译为“在脸上的汗水里面,你才能吃到面包。”意思是“你必须汗流满面才得糊口”,可以
53、引申为“没有付出,就没有收获。”故选项D正确。考点定位:推理判断2根据最后一段At the end of the road I want to be able to feel that I have fought a good fight, I have finished the course, I have kept the faith可知,作者的人生态度是积极的。故答案选C。考点定位:推理判断3根据第一段When a fruit tree ceases to bear its fruit, it is dyingAnd it is even so with man及最后一段I have f
54、inished the course, I have kept the faith可知,作者认为只要一个人活着就要不断地奋斗,如果你停止了奋斗,你的生命也就相当于停止了。故答案B正确。考点定位:推理判断【答案】DCB第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you have an upcoming job interview, you are probably afraid of appearing nervous during the interview. Knowing how to relax d
55、uring the interview increases the likelihood that you appear to be the best candidate for the job. There are several things to keep in mind regarding relaxation during a job interview.DO: Listen to the interviewer During your interview, the interviewer is likely to do most of the talking. If your fo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
