2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:UNIT 5 MUSIC READING FOR WRITING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:UNIT MUSIC READING FOR WRITING WORD版含解析 2021 2022 新教
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十五Unit 5Reading for Writing. 单词拼写1. I can speak quite fluent English, so I am capable(有能力的) of communicating with others well. 2. Most of us middle school students feel somehow(不知怎么地) nervous whenever we re taking an important exam. 3. I
2、do like Li Bai, a typical romantic(浪漫的) poet from the Tang Dynasty and crowned as Fairy Poet. 4. His whole morning was taken up with the meeting and his head ached(疼痛) when the meeting was finally over. 5. Everyone ought to have a positive attitude to the campaign with the disease(疾病). 6. Moreover(而
3、且), I have a golden chance to tour around China to enjoy the wonderful scenery. 7. I m more than glad to have been invited to attend the piano(钢琴)concert with you. 8. The book describes in outline(概要) the main findings of the research. 9. The aim(目标) of this contest is to improve students English sp
4、elling level. 10. Walking to the bookshelf, Grandma pulled down a big photo album(相册). . 语法填空1. A person who is sad can usually find some relief(relieve) from crying. 2. It set off a chain reaction(react) in the international money markets. 3. With the help of modern technology, doctors are able to
5、cure him of this strange illness. 4. There is an assumption(assume) that western education is the best in the world. 5. We will be able to save resources by making use of recyclable garbage after special treatment(treat). 6. The survey conducted by the company shows there is a large increase in cust
6、omers satisfaction(satisfy) this year. 7. Absorbed(absorb) in his research, he didn t care about what was happening outside. 8. Students long to attend colleges or universities for various (variety) reasons. 9. I think the famous actor is one of the most talented(talent) actors in the world. 10. Pre
7、viously(previous), car ownership helped to develop China s economy and its cities. . 完成句子1. David had a car accident a year ago and has suffered from back pain from then on. 一年前大卫遭遇交通事故, 从那时起就备受后背疼痛的折磨。2. What the teachers have done has a great impact on their students in the future. 老师所做的对学生的未来有很大的
8、影响。3. It s my great honour to be here/I feel greatly honored to be here to share with you my opinion on houses in the future. 很荣幸能在这里与大家分享我对未来房屋的看法。4. In addition to study, I am going to learn to play the guitar and exercise regularly. 除了学习之外, 我计划学习弹吉他, 并有规律地锻炼身体。5. My English teacher likes to have
9、us present our reports in front of the class. 我的英语老师喜欢让我们在全班面前展示我们的报告。. 阅读理解AAre you a music lover? If your answer is yes, you might be interested in the following music services. Apple MusicApple Music has more than 30 million songs and is available in over 100 countries. Search for “Holiday Music”
10、 to find playlists. Then tell voice assistant Siri to “play holiday music” to open the music program on your iPhone, iPod or Apple TV. The app will provide holiday playlists and stations. You can also listen to Apple Music on your computer through the iTunes store or on Apple TV. Apple Music is free
11、 for the first three months. After that, users must pay a subscription (订阅) fee. Google Play MusicGoogle Play Music is also in the holiday spirit. Go to the Google Play Music Holiday page or app and search for “Holiday Music”. Google Play Music is available for free if you don t mind the advertiseme
12、nts. If you do, buy a paid subscription to avoid them. Google Play Music offers more than 30 million songs in 58 countries. The service is available on your computer, and through apps on your Android phone and iPhone. Live365Live365 is an Internet radio service available on your computer or mobile d
13、evice. The service has 158 Christmas music stations, such as Contemporary Christmas, Christmas Breezes and Classical Christmas. Live365 is free and available around the world. Searching for “Holiday Music” lets you listen to more stations without advertisements. SpotifySpotify, another online servic
14、e, is filled with holiday music. Listen to playlists on Spotify by searching for “Holiday Music”. The playlists include Merry Christmas, The Best Holiday Music, Pure Christmas Music and Pure Holiday Music. 【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了电子设备上几类受欢迎的音乐服务。1. What do the music services have in common? A. They are f
15、ree of charge. B. They have endless songs. C. “Holiday Music” can be searched for. D. They have music stations. 【解析】选C。细节理解题。根据文章内容可知, “假日音乐”在四种音乐服务中都可以被搜索到。故选C。2. Which music service has a voice assistant? A. Google Play Music. B. Live365. C. Spotify. D. Apple Music. 【解析】选D。细节理解题。根据Apple Music部分的第二
16、段可知, 告诉语音助手Siri“播放假日音乐”, 以打开你的iPhone、iPod或Apple TV上的音乐程序。可知, 苹果音乐有语音助手。故选D。3. Which of the following is a music station? A. Merry Christmas. B. The Best Holiday Music. C. Classical Christmas. D. Pure Christmas Music. 【解析】选C。细节理解题。根据Live365部分的第一段可知, Live365有158个圣诞音乐电台, 如当代圣诞节电台、圣诞风电台和古典圣诞节电台。可推知, Cla
17、ssical Christmas是一个电台。故选C。BMusic is not just a set of sounds and rhythms. Its influence on the brain is much deeper than any other human experience. Keep on reading to know all those amazing power of music. A recent study suggests that preterm (早产的) babies appear to experience less pain and feed mor
18、e when listening to music. Experts led by Dr. Manoj Kumar of the University of Alberta, Canada, found that music had a beneficial effect on reducing pain for preterm babies experiencing painful medical tests. It also appeared to benefit full-term babies during operations. Many people experiencing br
19、ain damage have speech and movement-related problems. Music can help recover from brain injuries. As a different and effective treatment, doctors often advise such patients to listen to good music to improve the parts of the brain responsible for these two functions. When people with neurological (神
20、经的) disorders hear a musical beat, it helps them to regain a balanced walk. Though music cannot make deafness disappear, it really can stave off the loss of hearing. There was an experiment involving 163 people where 74 were musicians. Participants were asked to pass some listening tests. Musicians
21、heard the sounds better than non-musicians, and this difference gets clearer with age. This means that a 70-year-old musician hears better than a 50-year-old non-musician, even in a noisy environment. Besides, music mends a broken heart. It is not about a thrown-away love, but about a heart attack.
22、The matter is that music can help people recover from a heart attack or heart operation by reducing blood pressure, slowing down the heartbeat rate, and reducing anxiety. Listening to the quality music produces positive emotions, improves the movement of blood, and expands blood vessels, thus, promo
23、ting quick recovery of the whole cardiovascular (心血管的) system. 【文章大意】本文主要说明了音乐对人的大脑和心理产生的积极影响。4. How does music affect preterm babies? A. It helps reduce their pain. B. It helps develop their potential in music. C. It helps improve their hearing systems. D. It helps repair their neurological systems
24、. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段第一句可知, 最近的一项研究表明, 早产儿在听音乐时, 似乎经历的痛苦更少, 吃得更多。故音乐可以帮助早产儿减少痛苦, 故选A。5. What does the underlined phrase “stave off” in Paragraph 4 mean? A. Lead to.B. Increase. C. Prevent. D. Break into. 【解析】选C。词义猜测题。画线部分所在句“Though music cannot make deafness disappear, it really can stave off the los
25、s of hearing. ”句意: 虽然音乐不能使失聪消失, 但它确实可以防止听力丧失。可知stave off意思为“延缓, 推迟, 阻止”。故选C。6. Why can music mend a broken heart? A. It has a positive effect on human body systems work. B. It can help people prevent diseases caused by anxiety. C. It helps make a person feel optimistic about life. D. It can help pat
26、ients recover in a slow way. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中的“Listening to the quality music produces positive emotions, improves the movement of blood, and expands blood vessels, thus, promoting quick recovery of the whole cardiovascular system. ”可知听高质量的音乐可以产生积极的情绪, 促进血液运动, 扩张血管, 从而促进整个心血管系统的快速恢复。故音乐对人体系统的工作产
27、生积极的影响。故选A。7. What may be the best title for the text? A. Who can benefit from musicB. The best time to listen to musicC. The way to choose quality musicD. How music affects our mind and body【解析】选D。标题归纳题。这是一篇说明文, 主要说明了音乐对人的身体和心理的影响。故选D。C(2021保定高一检测)As COVID-19 continues to spread among humans around
28、 the world, conservationists(环境保护主义者)are warning of its possible danger to another group: Africa s endangered mountain gorillas(大猩猩). Congo s Virunga National Park is home to about 30 percent of the world s mountain gorillas. The park is closed until June 1 because scientists believe the gorillas ma
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459336.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春六年级语文下册 第四单元 10古诗三首习题课件 新人教版.ppt
