2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:UNIT 2 OUT OF THIS WORLD 6 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:UNIT OUT OF THIS WORLD WORD版含解析 2021 2022 新
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(六).阅读理解AThe earth is the only planet that scientists think has life.Why does the earth have life while the other planets dont?For one thing,the earth has just the right temperature.As the third planet from the sun,the earth seems to be just the right distance away.The planets which are closer
2、 to the sun are so hot because their surfaces are baked(炙烤) in the sun.The farthest planets are cold balls.When the earth developedwhich scientists believe may have happened about 4 billion years agomany gases covered the earth.The gases caused the earth to be hot.But something wonderful happened.Th
3、e temperature was just right for thick clouds to form.It rained very hard for a very long time.This gave the earth its oceans.Water made it possible for plants to grow.The plants created oxygen in the atmosphere.Oxygen is the gas that humans and animals breathe.Another planet in the solar system see
4、ms to be something like the earth.That planet is Mars.Mars is smaller than the earth,and it is quite a bit cooler.But it is not too cold for humans.On some days,the temperatures are as low as a winter day in the northern United States.If you wore a special space suit,you could walk around on Mars.Yo
5、u would have to bring your own air to breathe,as the air on Mars is too thin to breathe.Mars has the largest volcano(火山) in the solar system.It is sixteen miles high.The highest volcano on the earth is five miles high.The most unexpected sight on Mars is driedup river beds.Scientists believe that Ma
6、rs was once much better than it is now.Does this mean there could have been living things on Mars?Scientists are not sure,but there has been no sign so far.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章先说明地球上存在生命的原因;又对比了火星与地球,说明火星与地球最相似。1What is it on the earth that makes life possible?ATemperature.BWater.COxygen.DTemperature,w
7、ater and oxygen.D细节理解题。根据第二段中“The temperature was just right for.Water made it possible for plants go grow.the gas that humans and animals breathe.”可知,温度、 水和氧气使地球上出现生命成为可能,故选D项。2What does the underlined phrase “the third planet” in the first paragraph refer to?AThe sun.BThe moon.CThe earth.DThe Mars
8、.C细节理解题。根据常识及画线词所在句后一分句均可知,距离太阳第三远的行星指的是地球,故选C项。3What should be the best title for the passage?ALiving Things on Our EarthBThe MoonCLiving Things on the MoonDMars is Most Like the EarthD标题归纳题。本文先讲述的是地球适合人类生存的原因,后面对比火星和地球在环境方面的异同之处,从气温、水、空气等方面展开,具体说明了火星与地球最相似,故选D项。BWho is a genius? This question has
9、greatly interested humankind for centuries.Lets state clearly: Einstein was a genius.His face is almost the international symbol for genius.But we want to go beyond one man and explore the nature of genius itself.Why is it that some people are so much more intelligent or creative than the rest of us
10、? And who are they?In the sciences and arts,those praised as geniuses were most often white men,of European origin.Perhaps this is not a surprise.Its said that history is written by the victors,and those victors set the standards for admission to the genius club.When contributions were made by geniu
11、ses outside the clubwomen,or people of a different color or beliefthey were unacknowledged and rejected by others.A study recently published by Science found that as young as age six,girls are less likely than boys to say that members of their gender(性别) are “really,really smart.” Even worse,the stu
12、dy found that girls act on that belief: Around age six they start to avoid activities said to be for children who are “really,really smart.” Can our planet afford to have any great thinkers become discouraged and give up? It doesnt take a genius to know the answer: absolutely not.Heres the good news
13、.In a wired world with constant global communication,were all positioned to see flashes of genius wherever they appear.And the more we look,the more we will see that social factors (因素) like gender,race,and class do not determine the appearance of genius.As a writer says,future geniuses come from th
14、ose with “intelligence,creativity,perseverance (毅力),and simple good fortune,who are able to change the world.”【语篇解读】不论是在科学界还是艺术界,判断一个人是不是“天才”只有一个标准“胜利者的标准”。然而这是一个极为不公平的判断标准,因为它将很大一部分人排除在“天才俱乐部”外。好消息是这种情况正在得到改善。4What does the author think of victors standards for joining the genius club?ATheyre unfai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459439.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
