2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:UNIT 4 PROTECING OUR HERITAGE SITES 12 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:UNIT PROTECING OUR HERITAGE SITES 12 WORD版含解析
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十二).阅读理解AAuthorities in India warn that the worldfamous Taj Mahal desperately needs repairs.Some say that this architectural landmark could eventually collapse unless efforts are made to protect and preserve it.The Taj Mahal,completed in 1648,was built in Agra,India,on the edge of the Yamuna
2、River.The wooden foundation that holds up the building stays strong because of the moist environment around the river.If the river were to dry out,the wooden foundation could crack and fall apart.Over the past decade,the Yamuna has been shrinking, especially during the summer months.This is partly b
3、ecause of overuse of the river water by residents and businesses.Some officials have said the building may collapse in as little as five years.Other experts disagree and question whether the building really faces any danger.Certain politicians and historians (历史学家),however,are pushing the government
4、 to begin preservation efforts,or work to repair and take care of the monument.This is not the first time the Taj Mahal has been threatened.In 1996,officials thought air pollution was turning the building yellow.The Indian government ordered nearby factories to stop burning coal or leave the area.Sh
5、ah Jahan,a former emperor (皇帝) of India,began building the Taj Mahal in 1631.He had it built in honor of his deceased (已故的) wife,Mumtaz Mahal,who was buried inside the Taj Mahal with Jahan.Many architects say the building is a masterpiece of symmetry.Symmetry is a visual technique where the right si
6、de of an object looks the same as the left side of the object.The Taj Mahal has been named one of the Seven Wonders of the World,a list of amazing humanmade landmarks.The United Nations Educational,Scientific and Cultural Organization (UNESCO)lists the Taj Mahal as a World Heritage Site and helps pr
7、eserve the famous structure.Because of the buildings importance in Indian culture,Minister of Parliament Ramshankar Katheria has taken the case to both the Prime Minister and President of India.Katheria has said,“I am demanding a highlevel inquiry (调查) to analyze the severe threat posed to the woode
8、n structures in the foundation of the Taj.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了印度泰姬陵目前的状况。1According to the first paragraph,it is suggested that Apeople like the Taj Mahal worldwideBsome repair work has ever been done with the Taj MahalCthe Taj Mahal is in dangerDthe Taj Mahal will be rebuiltC细节理解题。从第一段中的“Some sa
9、y that this architectural landmark could eventually collapse unless efforts are made to protect and preserve it.”可知,如果不采取措施去保护泰姬陵的话,这个地标性建筑会倒塌,处境危险,C项理解正确。2In Paragraph 2,the underlined word “shrinking” could be replaced by AreducingBflowingCcooling DfloodingA词义猜测题。从下一句中的提示性信息“overuse of the river w
10、ater”可推知,因为河水过度使用,导致亚穆纳河流面积缩减,A项符合语境。3Unlike some officials,other experts Aare good at repairing the Taj MahalBbelieve the Taj Mahal is in good shapeCdo some research on the Taj MahalDsuggest the Taj Mahal be protectedB细节理解题。从第三段中的前两句“Some officials have said the building may collapse in as little a
11、s five years.Other experts disagree and question whether the building really faces any danger.”可知,一些专家认为泰姬陵完好,并没有什么坍塌危险,B项理解正确。4Which of the following is TRUE of the Taj Mahal according to the text?AIt was built over the Yamuna River.BIt almost fell down due to the air pollution there.CIt was built
12、in memory of Mumtaz Mahal.DIt is well managed by the UNESCO.C细节理解题。从倒数第二段中的“He had it built in honor of his deceased (已故的) wife,Mumtaz Mahal,who was buried inside the Taj Mahal with Jahan.”可知,泰姬陵是印度皇帝为了纪念亡妻才建造的,C项理解正确;其他三项均是对原文相关细节的错误理解。BThe proliferation (激增) of fires in the Amazon rainforest drew
13、international attention in August 2019,especially when French President Emmanuel Macron called for urgent action.Since then,the eyes of the world have shifted elsewhere as House Democrats launched an impeachment (弹劾) inquiry against President Donald Trump. Meanwhile,the Amazon continued to burn.The
14、number of fires decreased by 35% in September 2019,but experts say this is merely a slowdown in a crisis with global repercussions (反响)There were still 19,925 fire outbreaks in September 2019 on the Brazilian part of the rainforest,which accounts for nearly 65% of the Amazon basin.Moreover,through t
15、he first nine months of 2019,the number of fires soared by 41% compared to the same period in 2018,Brazils National Institute for Space Research reported. Higher rainfall totals than usual since the beginning of September 2019 and measures taken under mounting pressure by Brazilian President Jair Bo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459444.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
